- 16 Eylül 2018
- 234
- 339
- 103
- 28
- Konu Sahibi Mutluanne88
Sanırım ben sigarayı kahve ve yemekle çok bağdaştırmadım ondan. Evet tokken içmek güzel zaten ama her yemekten sonra aklıma gelmez.Bir de yeni başlarken Türkiyey dönünce belki bırakırım diye bilerek kahve sigara asla yapmayıp kendimi öyle koşullandırmıştım, hala kahveyle içmek özel olarak aklıma gelmiyor.Bende sizin gibi icenleri hep merak ediyorum mesela bugun 4 5 tane ictiniz diyelim,bunu kahvalti sonrasi ve akdam yemegi sonrasi birde kahve sonrasi ictiginizi varsayiyorum. Haftada 2 gun yine kahvalti ediosunuzdur veya cay iciyorsunuzdur nasil icesiniz gelmiyor
Bana sizin gibi icenler daha iyi geliyor keske bende oyle olsam
Ben hergun hatta her saat iciyorum bu tam sinir bozucu
Dediginizde dogru 1 sene de yeterli degil ama 5 senedir icmiyorum diyenler de başlayabiliyor o olayida anlamiyorum 5 sene ciddi bir rakam. Okulumda bir ogretmen 10 senedir icmiyorum demisti ,ben kolej mezunuyum,okuldaki ogrenciler cok simariklardi ve ogretmenler bise yapamıyorlardı adamcagiz onun stresindenmi nedir bidaha baslamisti 10 senedir icmeyen biri de baslayabilior o duruma da sasiriyorum of ya moralim bozuldu cay yapcam simdi
Mesela okul varsa sabah okulda arkadaşlarla 4 tane içerim eve gelince bir daha içmem. Ya da akşam dışarı çıkcaksam sabah evde içmem. Sanırım genel olarak evde içmemekten dolayı daha çok sosyal içicilikten dolayı.Bazen paket almayı unuttuysam alkol alınmıcaksa falan bazen dışarıda da içmem.Sanırım insanın alışkanlıklarının yapılarındaki farklardan.
Ayrıca kesinlikle katılıyorum.İnsanların bırakamayacğını düşünmemin en büyül nedeni hadi keyif sigarasını bıraktın, strese girdiğin an olur başlarım bu işe der yakarsın vs. Yani bir kere tadınca bir de kendini hep kısıtlaman gerekicek mutlaka bir yerden çıkar. Hiç içmemiş olmak gibi olamaz ben hiç bir zaman bırakacağımı düşünmüyorum.