- 16 Eylül 2018
- 234
- 339
- 103
- 28
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Sanırım ben sigarayı kahve ve yemekle çok bağdaştırmadım ondan. Evet tokken içmek güzel zaten ama her yemekten sonra aklıma gelmez.Bir de yeni başlarken Türkiyey dönünce belki bırakırım diye bilerek kahve sigara asla yapmayıp kendimi öyle koşullandırmıştım, hala kahveyle içmek özel olarak aklıma gelmiyor.Bende sizin gibi icenleri hep merak ediyorum mesela bugun 4 5 tane ictiniz diyelim,bunu kahvalti sonrasi ve akdam yemegi sonrasi birde kahve sonrasi ictiginizi varsayiyorum. Haftada 2 gun yine kahvalti ediosunuzdur veya cay iciyorsunuzdur nasil icesiniz gelmiyor
Bana sizin gibi icenler daha iyi geliyor keske bende oyle olsam
Ben hergun hatta her saat iciyorum bu tam sinir bozucu
Dediginizde dogru 1 sene de yeterli degil ama 5 senedir icmiyorum diyenler de başlayabiliyor o olayida anlamiyorum 5 sene ciddi bir rakam. Okulumda bir ogretmen 10 senedir icmiyorum demisti ,ben kolej mezunuyum,okuldaki ogrenciler cok simariklardi ve ogretmenler bise yapamıyorlardı adamcagiz onun stresindenmi nedir bidaha baslamisti 10 senedir icmeyen biri de baslayabilior o duruma da sasiriyorum of ya moralim bozuldu cay yapcam simdi
İçmeden duramıyoruz demek ki hanımefendi. Bu bizim için başlangıç. Tiryaki olmayanlar anlayamaz. Size göre 10 yıl içmemek bırakmaktır, bizim içinse bırakmayı istemek ve adım atmak bırakmanın yarısı kadar önemlidir. Ve evet 6 saatten fazladır içmiyorum ve bu bana göre bırakmak için attığım ilk ve en önemli adımdır. Siz istediğiniz şekilde için ama başkası adına ve böyle hassas bir konuda yorum yapmayın.Arkadaşlar ben de şunu anlamıyorum yok 8 gündür bıraktım yok bugün bıraktım yok 6 saattir içmiyorum? Böyle bırakmış olmuyorsunuz ki? Nasıl yani normalde bir gün içmeden duramıyor musunuz ?
Benim bir ay boyunca günde bir paket içtiğimde oldu sonraki hafta hiç içmediğim de.Ama genelde günde 4-5 tane hafta en az 2 günde içmem. Ne yani bir haftacık içmeyince bırakmış mı oluyoruz?
Hatta bana göre 1 ay içmemek de iş değil. Ben sigaraya başlayan bir insan 1-2 yıl içmese bile bırakmasını düşük ihtimal buluyorum.
Bir yıl bırakmadan bıraktım hiç demeyin.
Ben Allen Carr’ın Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabı ile bıraktım. Tavsiye ederim. Videosu da varmış ama ben kitabını okudum. Kitabı bitirmeden bıraktım.O
Nasıl bir yöntem araştırdım ama pek bilgi bulamadım anlatır mısın
Çok teşekkür ederim her cümle çok değerli okudum hiç sıkılmadan inşallah beynime de kazıdım. Bana da inşallah nasip olur bırakmakBen elimden geldiği kadar size yardımcı olacağım. (Tamamen benim tecrübemdir!)
1. Mideniz hassas. Sigarada bulunan tüm etkenler midenizi etkiliyor. Kusma, hatta mideden sıvı gelmesi gibi problemler olacaktır.
2. Canınız istediğine göre artık bir nikotin bağımlısı olmuşsunuz.
Bırakmak istiyorsan;
1- Bir gün belirle. Mesela "1 Mayıs" günü. Bu günde bırakacağım diye net bir karar al.
2- O pis kokuyu hatırla. Sabahları yaşadığın bitkinliği hatırla.
3- Bıraktıktan sonra ise;
* Sigara içen kişilerden uzak dur.
* Kafana hiçbir problemi takmamaya çalış.
* İnancınızı bilmiyorum ama ne gerektiriyorsa onlarla meşgul ol. (Zihnen çok faydasını görürsün!) (Örnek: Dua etmek, namaz kılmak.)
Sigara krizlerinde dişlerini fırçala. "Listerin" diye satılan şu gargaraları kullan. Düzenli kullanıldığı da çok faydalıdır.
Evinde mutlaka sakız bulunsun. Bol bol su tüket. Kanında bulunan nikotini vücudundan atman gerekiyor. Bu dediklerimi 10 gün uygula. Krizlerin bitmesi 10 günü bulacaktır. Günde 3 kez nikotin isteği gelecektir. Bunları çikolata gibi besinlerle bastırabilirsin.
Bıraktıktan sonra:
1- Kötü kokudan kurtulacaksın!
2- İlk günden sonra daha iyi koku alacaksın!
3- Daha dinç uyanacaksın!
4- Hastalıklara karşı savunma mekanizman daha hızlı çalışacak!
5- Sigara zihnini 30 dakika uyandırır ama senden 3 saatini alır. O 3 saatte performansın düşer. Bıraktıktan sonra daha berrak düşüneceksin ve daha seri hareket edeceksin. Üzerinden yük kalkmış gibi olacak. Yapay algıların yok olacak. Düşüncelerin daha toplu olacak. Sigara gerginliği alır ama daha gergin duruma da getirir. Artık gergin olmayacaksın. Pozitif düşüneceksin!
Sigara size 30 dakika şunları sağlar:
1- Nikotin etki eder ve bazı salgılarınız artar. Rahatlama ve uyanma etkileri bu salgıların açılmasıyla alakalıdır. Kendinizi rahat, dinamik ve dinç hissedersiniz! Sabah bu etkiler (Kahvaltı yapıldıysa) daha belirgin olacaktır. İlk sigara her zaman daha etkili olacaktır. Diğer saatlerde zorunlu olarak sigara içiyormuş gibi hissedeceksiniz! Dişleriniz sararacak, saçınız bile kokmaya başlayacak. Yaz aylarında ter ile birleşecek ve ortaya kötü kokular ve ten rahatsızlıkları çıkacak. Daha fazla devam etmek istemiyorum. 30 dakika haz için bir çok şeyi kaybedeceksiniz!
Sigarayı bırakmak ise size bunları sağlar:
1- Zihniniz berrak olacak. Daha hızlı düşünecek ve düşüncelerinizi toparlayacaksınız.
2- Temiz kokacaksınız!
3- Bütçenizi daha faydalı işlere harcayabilirsiniz. İki günde 10 lira verdiğinizi düşünürsek, bir aylık harcama ile 3 aylık spor salonu ücretini karşılayabilirsiniz!
4- Sigara içen insanlar her mekanda 2. sınıf insan olarak görülür. Yerleri farklıdır, kötü kokulu bölümlerde oturmak zorunda kalırlar. Mekana göre değişkenlik gösterebilir ama benim yaşantımda böyle olmuştu.
Daha yazacak çok şey var ama vaktim yok. Hepinize hayırlı geceler diliyorum.
Varsa bir yanlışım, affedin.
İnşallah... Teşekkürler. Ben de size kolaylıklar diliyorum:)Motive edici inşallah bende bırakırım sizi tebrik ediyorum
Kotu bisey dememis ki ama bence kizmayin..peki suan ne durumdasiniz bende birakmak istiyorum o yuzden soruyorum boyle sizi de darlamis gibi oldum ama caniniz yiyecek icecek biseyler cekiyormuİçmeden duramıyoruz demek ki hanımefendi. Bu bizim için başlangıç. Tiryaki olmayanlar anlayamaz. Size göre 10 yıl içmemek bırakmaktır, bizim içinse bırakmayı istemek ve adım atmak bırakmanın yarısı kadar önemlidir. Ve evet 6 saatten fazladır içmiyorum ve bu bana göre bırakmak için attığım ilk ve en önemli adımdır. Siz istediğiniz şekilde için ama başkası adına ve böyle hassas bir konuda yorum yapmayın.
İnsan moral bulmak istiyor. Bugüne kadar birileri olumlu ya da olumsuz müdahale ettikçe daha çok sigaraya sarıldığımı fark ettim. Dışarıdakilerle arama belli bir süre zaten mesafe koyacağım ve bıraktığımı söylemeyeceğim. Çünkü biliyorum ki herkes bir şekilde yorum yapacak. Burada yazma nedenim zaten biraz kendimi gazlamak, moral bulmak. Birileri “İnanmıyorum. Böyle bırakılmaz” tarzı yazınca ister istemez modum düşüyor ve “ ya haklıysa?” diye düşünüyorum. Çok zor olmamalı “ Umarım, bırakırsınız arkadaşlar” diye yazmak.Kotu bisey dememis ki ama bence kizmayin..peki suan ne durumdasiniz bende birakmak istiyorum o yuzden soruyorum boyle sizi de darlamis gibi oldum ama caniniz yiyecek icecek biseyler cekiyormu
Evet o bende de oluyor. Birileri bise dediginde inadina daha cok icesim geliyor gercekten ya inattan ya psikolojik . 6 fincan kahve cok fazla. Carpinti da yapar evet.Bende gunde 3 cay bardagi icerim kahveyi. Sayi 4 ya da 5 e çıkınca olumsuzluklari oluyor ama genelde cok nadiren olur hep 3 tane icerim. Kahveyi azaltmak cok cok iyi olur bence azaltırsiniz da zatenİnsan moral bulmak istiyor. Bugüne kadar birileri olumlu ya da olumsuz müdahale ettikçe daha çok sigaraya sarıldığımı fark ettim. Dışarıdakilerle arama belli bir süre zaten mesafe koyacağım ve bıraktığımı söylemeyeceğim. Çünkü biliyorum ki herkes bir şekilde yorum yapacak. Burada yazma nedenim zaten biraz kendimi gazlamak, moral bulmak. Birileri “İnanmıyorum. Böyle bırakılmaz” tarzı yazınca ister istemez modum düşüyor ve “ ya haklıysa?” diye düşünüyorum. Çok zor olmamalı “ Umarım, bırakırsınız arkadaşlar” diye yazmak.
Titreme devam ediyor maalesef ve artış var. Akşam kahve içmedim çünkü günde abartısız 6 fincan kahve içen biriyim ve tabii ki yanında muhakkak sigara yakarım. Bu şekilde kahveyi de azaltacağımı umuyorum çünkü felaket çarpıntım oluyor. Normalde 11 de yatarım ama maalesef uyku tutmadı bugün ve başım ağırıyor. Yine de içmedim zaten paketi de çöpe attım. Özellikle aşırı istek olunca sakız atıyorum ve bana iyi geldiğini fark ettim. Sabah işe giderken de yanımda hiç para götürmeyeceğim. Evden bir şeyler alacağım. İlk birkaç gün evet zor ama alışacağıma inanıyorum. Siz de yapabilirsiniz yeter ki inanalım.
Hamile lik nerden çıktı ne alakaIyide sen gerdek sabahi msj atan sevgili diye konu açmışsın bugün. Simdide hamilelik diyorsun 2 yıldan bahsediyorsun. Seni hic anlamadim. Gecmis konuları acarak yorummi bekliyorsun.
İnan bana bazen öyle oluyor ki tek çare onu içmekmiş gibi bende çok öğürdüm ilk başladığım zaman sonra geçti yerini zevke bıraktı tabi ama keşke hiç başlamasaydımBence psikolojik yardıma ihtiyacın var
Öğüreöğüre içmek nedir ya
Hamile misinizBen sigarayı o kadar çok seviyorum ki, hatta içerken adeta sigarayla sevişiyorum o kadar
10 yıldır aktıf içiciyim hiç bişey fayda etmedi bende konuyu takipteyim .
Hayır değilim, hamilelik dönemlerinde bırakıp doğumdan sonra emzirme dönemi biter bitmez tekrar başladım.Hamile misiniz
Bende boyle olcam galiba ya. Peki hamile oldugunu öğrenince kuzum o an biraktin mi nasıl olduHayır değilim, hamilelik dönemlerinde bırakıp doğumdan sonra emzirme dönemi biter bitmez tekrar başladım.
Günde bir paket sigarayı içiyordum. O esnada regl günüm 1 hafta gecikmişti bende bir test aldım hamile olduğumu öğrendim. Sonra hastaneye gidip kesinleşince o gün bıraktım daha da içmedim. Yani farketmeden 4 haftalık hamileliğim boyunca sigara içmiş olmanın bile vicdan azabını çektim inan ki.Bende boyle olcam galiba ya. Peki hamile oldugunu öğrenince kuzum o an biraktin mi nasıl oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?