Sigarayı bırakmayı başaran var mı

Sanırım ben sigarayı kahve ve yemekle çok bağdaştırmadım ondan. Evet tokken içmek güzel zaten ama her yemekten sonra aklıma gelmez.Bir de yeni başlarken Türkiyey dönünce belki bırakırım diye bilerek kahve sigara asla yapmayıp kendimi öyle koşullandırmıştım, hala kahveyle içmek özel olarak aklıma gelmiyor.

Mesela okul varsa sabah okulda arkadaşlarla 4 tane içerim eve gelince bir daha içmem. Ya da akşam dışarı çıkcaksam sabah evde içmem. Sanırım genel olarak evde içmemekten dolayı daha çok sosyal içicilikten dolayı.Bazen paket almayı unuttuysam alkol alınmıcaksa falan bazen dışarıda da içmem.Sanırım insanın alışkanlıklarının yapılarındaki farklardan.

Ayrıca kesinlikle katılıyorum.İnsanların bırakamayacğını düşünmemin en büyül nedeni hadi keyif sigarasını bıraktın, strese girdiğin an olur başlarım bu işe der yakarsın vs. Yani bir kere tadınca bir de kendini hep kısıtlaman gerekicek mutlaka bir yerden çıkar. Hiç içmemiş olmak gibi olamaz ben hiç bir zaman bırakacağımı düşünmüyorum.
 
Ben elimden geldiği kadar size yardımcı olacağım. (Tamamen benim tecrübemdir!)

1. Mideniz hassas. Sigarada bulunan tüm etkenler midenizi etkiliyor. Kusma, hatta mideden sıvı gelmesi gibi problemler olacaktır.

2. Canınız istediğine göre artık bir nikotin bağımlısı olmuşsunuz.

Bırakmak istiyorsan;

1- Bir gün belirle. Mesela "1 Mayıs" günü. Bu günde bırakacağım diye net bir karar al.
2- O pis kokuyu hatırla. Sabahları yaşadığın bitkinliği hatırla.
3- Bıraktıktan sonra ise;

* Sigara içen kişilerden uzak dur.
* Kafana hiçbir problemi takmamaya çalış.
* İnancınızı bilmiyorum ama ne gerektiriyorsa onlarla meşgul ol. (Zihnen çok faydasını görürsün!) (Örnek: Dua etmek, namaz kılmak.)

Sigara krizlerinde dişlerini fırçala. "Listerin" diye satılan şu gargaraları kullan. Düzenli kullanıldığı da çok faydalıdır.

Evinde mutlaka sakız bulunsun. Bol bol su tüket. Kanında bulunan nikotini vücudundan atman gerekiyor. Bu dediklerimi 10 gün uygula. Krizlerin bitmesi 10 günü bulacaktır. Günde 3 kez nikotin isteği gelecektir. Bunları çikolata gibi besinlerle bastırabilirsin.

Bıraktıktan sonra:

1- Kötü kokudan kurtulacaksın!
2- İlk günden sonra daha iyi koku alacaksın!
3- Daha dinç uyanacaksın!
4- Hastalıklara karşı savunma mekanizman daha hızlı çalışacak!
5- Sigara zihnini 30 dakika uyandırır ama senden 3 saatini alır. O 3 saatte performansın düşer. Bıraktıktan sonra daha berrak düşüneceksin ve daha seri hareket edeceksin. Üzerinden yük kalkmış gibi olacak. Yapay algıların yok olacak. Düşüncelerin daha toplu olacak. Sigara gerginliği alır ama daha gergin duruma da getirir. Artık gergin olmayacaksın. Pozitif düşüneceksin!

Sigara size 30 dakika şunları sağlar:

1- Nikotin etki eder ve bazı salgılarınız artar. Rahatlama ve uyanma etkileri bu salgıların açılmasıyla alakalıdır. Kendinizi rahat, dinamik ve dinç hissedersiniz! Sabah bu etkiler (Kahvaltı yapıldıysa) daha belirgin olacaktır. İlk sigara her zaman daha etkili olacaktır. Diğer saatlerde zorunlu olarak sigara içiyormuş gibi hissedeceksiniz! Dişleriniz sararacak, saçınız bile kokmaya başlayacak. Yaz aylarında ter ile birleşecek ve ortaya kötü kokular ve ten rahatsızlıkları çıkacak. Daha fazla devam etmek istemiyorum. 30 dakika haz için bir çok şeyi kaybedeceksiniz!

Sigarayı bırakmak ise size bunları sağlar:

1- Zihniniz berrak olacak. Daha hızlı düşünecek ve düşüncelerinizi toparlayacaksınız.

2- Temiz kokacaksınız!

3- Bütçenizi daha faydalı işlere harcayabilirsiniz. İki günde 10 lira verdiğinizi düşünürsek, bir aylık harcama ile 3 aylık spor salonu ücretini karşılayabilirsiniz!

4- Sigara içen insanlar her mekanda 2. sınıf insan olarak görülür. Yerleri farklıdır, kötü kokulu bölümlerde oturmak zorunda kalırlar. Mekana göre değişkenlik gösterebilir ama benim yaşantımda böyle olmuştu.


Daha yazacak çok şey var ama vaktim yok. Hepinize hayırlı geceler diliyorum.
Varsa bir yanlışım, affedin.
 
İçmeden duramıyoruz demek ki hanımefendi. Bu bizim için başlangıç. Tiryaki olmayanlar anlayamaz. Size göre 10 yıl içmemek bırakmaktır, bizim içinse bırakmayı istemek ve adım atmak bırakmanın yarısı kadar önemlidir. Ve evet 6 saatten fazladır içmiyorum ve bu bana göre bırakmak için attığım ilk ve en önemli adımdır. Siz istediğiniz şekilde için ama başkası adına ve böyle hassas bir konuda yorum yapmayın.
 
Çok teşekkür ederim her cümle çok değerli okudum hiç sıkılmadan inşallah beynime de kazıdım. Bana da inşallah nasip olur bırakmak
 
Kotu bisey dememis ki ama bence kizmayin..peki suan ne durumdasiniz bende birakmak istiyorum o yuzden soruyorum boyle sizi de darlamis gibi oldum ama caniniz yiyecek icecek biseyler cekiyormu
 
10 yıldan fazla içtim hiç bırakmadım bırakmak bile istemedim.Bundan 4 ay önce grip oldum.İlaçlar öksürük derken bir iki gün içemedim.Sonra içmeye çalıştım gripten dolayı aynı tadı vermedi.Gripten kurtulmayı sigaranın tadını alabilmek için istiyordum.4 gün geçince bırakma fikri aklıma girdi,en zoru ilk 3 gün onu da atlattım diye kendimi motive ettim ve bir daha hiç içmedim.
Kendini devamlı motive etmelisin.Sigara içmeyi canım istemiyor mu?Çok istiyor ama önemli olan istediği halde bırakabilmek zaten bu istek pat diye bitmeyeceğine göre istese de içmeyeceksin.
Ben iradesiz olduğumu kabullenemeyeceğimi hatırlattım kendime,sigara aklıma geldiğinde bir bardak su içip hemen başka bir şey düşünmeye çalışıyorum.
Azaltarak bitirmeye inanmıyorum bitti deyip bitirmelisin.Yarının bugünden farkı olmayacak hemen,şimdi bitti de paketi at ve bir daha asla alma.Yokmuş gibi,hiç olmamış gibi davran.
 
Ha bir de burada cevapları devamlı okuyup,sigarayı nasıl bırakacagım bırakacakmıyım istedim mi istermiyim dersen bırakamazsın.Burada çok konu açılmasına rağmen konuyla ilgili ,ilk kez seninkini okudum,o başlıkları direk atlıyorum.Sigara hiç yokmuş gibi davranarak başarılı olabiliyorum.
 
Bu mereti yaklaşık 10 senedir içiyorum. Aralıklı olarak derdim ki aman bu bağımlılık yapmadı bende. Ama son 4 yıldır sürekli arıyorum ve onsuz yapamıyorum elim ayağım titrer hale geldim. Nasıl böyle oldu bilmiyorum ama oldu. Lanet olsun çocuğumda olmuyor eşim bastırıyor en son amateme gidicem. İllet birşey.
 
Kotu bisey dememis ki ama bence kizmayin..peki suan ne durumdasiniz bende birakmak istiyorum o yuzden soruyorum boyle sizi de darlamis gibi oldum ama caniniz yiyecek icecek biseyler cekiyormu
İnsan moral bulmak istiyor. Bugüne kadar birileri olumlu ya da olumsuz müdahale ettikçe daha çok sigaraya sarıldığımı fark ettim. Dışarıdakilerle arama belli bir süre zaten mesafe koyacağım ve bıraktığımı söylemeyeceğim. Çünkü biliyorum ki herkes bir şekilde yorum yapacak. Burada yazma nedenim zaten biraz kendimi gazlamak, moral bulmak. Birileri “İnanmıyorum. Böyle bırakılmaz” tarzı yazınca ister istemez modum düşüyor ve “ ya haklıysa?” diye düşünüyorum. Çok zor olmamalı “ Umarım, bırakırsınız arkadaşlar” diye yazmak.

Titreme devam ediyor maalesef ve artış var. Akşam kahve içmedim çünkü günde abartısız 6 fincan kahve içen biriyim ve tabii ki yanında muhakkak sigara yakarım. Bu şekilde kahveyi de azaltacağımı umuyorum çünkü felaket çarpıntım oluyor. Normalde 11 de yatarım ama maalesef uyku tutmadı bugün ve başım ağırıyor. Yine de içmedim zaten paketi de çöpe attım. Özellikle aşırı istek olunca sakız atıyorum ve bana iyi geldiğini fark ettim. Sabah işe giderken de yanımda hiç para götürmeyeceğim. Evden bir şeyler alacağım. İlk birkaç gün evet zor ama alışacağıma inanıyorum. Siz de yapabilirsiniz yeter ki inanalım.
 
Iyide sen gerdek sabahi msj atan sevgili diye konu açmışsın bugün. Simdide hamilelik diyorsun 2 yıldan bahsediyorsun. Seni hic anlamadim. Gecmis konuları acarak yorummi bekliyorsun.
 
Evet o bende de oluyor. Birileri bise dediginde inadina daha cok icesim geliyor gercekten ya inattan ya psikolojik . 6 fincan kahve cok fazla. Carpinti da yapar evet.Bende gunde 3 cay bardagi icerim kahveyi. Sayi 4 ya da 5 e çıkınca olumsuzluklari oluyor ama genelde cok nadiren olur hep 3 tane icerim. Kahveyi azaltmak cok cok iyi olur bence azaltırsiniz da zaten
Isterseniz 1 bardak süt için belki uykunuz gelir ben senelerdir uyumuyorum bide oyle bir derdim de var
 
Iyide sen gerdek sabahi msj atan sevgili diye konu açmışsın bugün. Simdide hamilelik diyorsun 2 yıldan bahsediyorsun. Seni hic anlamadim. Gecmis konuları acarak yorummi bekliyorsun.
Hamile lik nerden çıktı ne alaka
 
Bende boyle olcam galiba ya. Peki hamile oldugunu öğrenince kuzum o an biraktin mi nasıl oldu
Günde bir paket sigarayı içiyordum. O esnada regl günüm 1 hafta gecikmişti bende bir test aldım hamile olduğumu öğrendim. Sonra hastaneye gidip kesinleşince o gün bıraktım daha da içmedim. Yani farketmeden 4 haftalık hamileliğim boyunca sigara içmiş olmanın bile vicdan azabını çektim inan ki.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…