Nikotin bandı kullanabilirsiniz. Sigara bıraktırma merkezlerinde ücretsiz veriliyor.canım ben özlemedim sadece istiyor vücudum.
Arkadaşlar dünden beri içmiyorum. Açıkçası biraz zorluyor ama dayanabilirim diye düşünüyorum. beynim türlü türlü bahaneler üretiyor tekrar başlamak için. daha önce bırakan olduysa ne kadar süre zorlanırım neler olur biraz anlatsanız bana çok seviinirim. Kendime bahane bulup tekrar başlamak istemiyorum erkek arkadasım da içmiyor. çocuğun yanında kül tablası gibi kokmak istemiyorum artık. ama alışkanlık olmuş yemekten sınra aklım hemen oraya kayıyor. ne yapıcam ne zaman geçer bu istek. İsteği de geçtim sürekli aklım da çıkmıyor lanet şey.
alo 170 in sitesi var, çok güzel açıklamışlar...Arkadaşlar dünden beri içmiyorum. Açıkçası biraz zorluyor ama dayanabilirim diye düşünüyorum. beynim türlü türlü bahaneler üretiyor tekrar başlamak için. daha önce bırakan olduysa ne kadar süre zorlanırım neler olur biraz anlatsanız bana çok seviinirim. Kendime bahane bulup tekrar başlamak istemiyorum erkek arkadasım da içmiyor. çocuğun yanında kül tablası gibi kokmak istemiyorum artık. ama alışkanlık olmuş yemekten sınra aklım hemen oraya kayıyor. ne yapıcam ne zaman geçer bu istek. İsteği de geçtim sürekli aklım da çıkmıyor lanet şey.
VALLA BENDE ÖYLEYİM ÜZÜLÜNCE SİNİRLENİNCE HEMEN İSTİYORUM. AMA BU SEFER KARARLIYIM.Dişlerim sarardı ve siyah bi şerit oluştu dişlerimde. Diş etlerim kanamaya başladı. Uzun süre yürümek veya koşmak eziyet gibiydi insanların kolayca yapabileceği aktivitelerde bile hemen tıkanıyordum. Yüzmeyi çok severim ama uzun süre yüzemez oldum nefesimi tutamaz oldum. Aşırı zayıflamıştım yemek falan yiyemiyordum. 1.50 boyundayım 40 kiloya kadar düşmüştüm. Ağız tadım bozuldu. Severek zevk alarak yediğim şeyler bile midemi bulandırmaya başlamıştı.
Tabi en kötülerinden biri leş gibi kokar oldum. Çevremdeki herkes özellikle içmeyenler agzımın kötü koktuğunu söylediklerinde çok utanırdım.
Ilk işim dişlerimi beyatlatmak oldu. Dişlerimin eski sağlığı ve güzelliğini gördükçe daha da tiksindim. Benim bırakmam biraz sancılı oldu ama. Her sinirlendiğimde veya her üzüldüğümde sigaraya sarılmak istedim. Bazen sözümü bozacak gibi oldum. Ama sabrın sonu selamet. Allah yardımcın olsun inşallah kurtulursun.
İnşallah dediğiniz gibi olurHamile oldugumu ogrenir öğrenmez biraktim. 2 gun sinirli. Olursun sonra gecer.
tebrik ederim sizi ve çok teşekkür ederimAnlatayım.
16 yaşında başladığım sigarayı 46 yaşımda bıraktım.
Öyle böyle değil yani günde full 2 paket (fazlası da olurdu) hemde en ağır sigaralardan birini içiyordum.
Gece kalkıp 4-5 tane için tekrar yatardım.
Evde 1 paket kaldıysa krize girerdim. Eşimi hangi saat olursa olsun dışarı yollar 2 paket daha aldırırdım. Yoksa kriz geçirirdim.
Bir keresinde kültablasındaki izmaritleri içtiğimi bilirim.
Bir gün acillik oldum. Acilde geçirdiğin süre içerisinde çocuklarım gözümün önüne geldi.
O zaman, yahu ben kendime değil etrafıma kötülük yapıyorum, bu çocukları annesiz bırakmaya hakkım var mı dedim.
Bir kaç saat sonra hastaneden çıktım ve çocuklarım için o andan itibaren ağzıma sürmedim.
Kimse inanmadı, herkes benim gizli gizli içtiğimi düşündü.
Hiç aramadım sigarayı, çünkü ondan daha önemli şeyler vardı hayatımda; çocuklarım.
İyi ki bırakmışım. Yaş ilerledikçe hastalıklar çıktı. Ben hastalıkları daha kolay atlatıyorum. Doktorum sigarayı bıraktığım için kolay atlattığımı söyledi.
Sigaradan daha önemli şeyler nedir hayatınızda, onları düşünün ve bırakın.
en ucuzu 10 lira heralde şuan böylede motive olabilirsinizVALLA BENDE ÖYLEYİM ÜZÜLÜNCE SİNİRLENİNCE HEMEN İSTİYORUM. AMA BU SEFER KARARLIYIM.
inşallahen ucuzu 10 lira heralde şuan böylede motive olabilirsiniz
Şaka bir yana bırakınca nefes aldığınızı hissedeceksiniz. Kararlı olun ve inşallah bırakırsınız.
2 defa bırakma girişimim sonucunda çevresel faktörlerden yine başladım ama şu aralar tekrar bırakmayı düşünen biri olarak size deneyimlerimden ötürü öneri verebilirim.Bende bebek ıstıyorum ve bırakmak ıstıyorum,bebek calısmasına baslamadan bırakmak nıyetım kendımı denemek ıcın dun ole bı yaptım en fazla 4saat ıcemedım naıl bırakıcaz bırbırımıze destek olalım
Ya sizi bulmuşken sorayım.valla aynen öyle. özellikle koku ve dişlerim için bırakıyorum. bide şu sıralar nefesim tıkanmaya başlamıştı ve daha 22 yasındayım. bu zehri çıkartıyorum artık. sen ne gibi zorluklar yaşamıştın canım ?
neler yaşadın bu süreçte
canım ben baya erken başladım o zaman bilgisayar tv gibi şeyler tabiki vardı ama aşırı yaygın bi kamu spotu yoktu. seminer ve eğitimde yoktu. arkadas ortamı ve özentilikten başladım ben açıkçası. Havalı oldugunu düşünüyordum. daha sonra ailevi sorunlar var diye bahane edip devam ettim.Ya sizi bulmuşken sorayım.
Yeni nesil bu konuda daha eğitimli değil mi?
Tv de, sokaklarda, reklamlarda,paketlerde zararları anlatılıyor. Her insana teker teker ulaşılıyor. Içmeyin deniliyor. Bağımlılığın zorluğu anlatılıyor vs..
Ben de gençler artık sigara içmiyor çünkü bu konuda egitildiler sanıyordum. Ama sonradan öğrendim ki yaniliyormuşum.
Merak ettiğim şey şu;sigaraya nasıl başlanıyor. 1 tane içince hemen bağımlılık mı oluyor? Başlarken zararları bilinmiyor mu?
Gerçekten bilmiyorum. Ve merak ediyorum.
Başlamak nasıl bir psikoloji.
Biraz anlatabilir misin bu süreci bana.
inşallah eğer fayda görürse buraya yazar mısınız ?171i arayin. Yorumlari okumadim ama belki tavsiye etmislerdir. 171 i aradı esim. Bi ilac vermisler. Simdi basladi 3. Gunu ilacta. Ins faydasi olacak ve birakacak.
çok teşekkür ederim istikrarlı bi şekilde devam ediyorum şuanlık. tam bir gün olacak 1 saar sonra içmeyeli2 defa bırakma girişimim sonucunda çevresel faktörlerden yine başladım ama şu aralar tekrar bırakmayı düşünen biri olarak size deneyimlerimden ötürü öneri verebilirim.
* Evde kesinlikle sigara bulundurmayacaksınız.
*o his geldiğinde su için, açık havaya çıkın, yürüyüş, egzersiz yapın.
Önemli olan kriz anını atlatabilmek.
Naneli sakız, şeker,karanfil bulundurun, o anlarda kullanın.
Ben baharatlı kraker ve meyveli sodaya sarmıştım hata etmişim. Birazcık kilo almıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?