SİGARAYI BIRAKIYORUM

Anlatayım.
16 yaşında başladığım sigarayı 46 yaşımda bıraktım.
Öyle böyle değil yani günde full 2 paket (fazlası da olurdu) hemde en ağır sigaralardan birini içiyordum.
Gece kalkıp 4-5 tane için tekrar yatardım.
Evde 1 paket kaldıysa krize girerdim. Eşimi hangi saat olursa olsun dışarı yollar 2 paket daha aldırırdım. Yoksa kriz geçirirdim.
Bir keresinde kültablasındaki izmaritleri içtiğimi bilirim.
Bir gün acillik oldum. Acilde geçirdiğin süre içerisinde çocuklarım gözümün önüne geldi.
O zaman, yahu ben kendime değil etrafıma kötülük yapıyorum, bu çocukları annesiz bırakmaya hakkım var mı dedim.
Bir kaç saat sonra hastaneden çıktım ve çocuklarım için o andan itibaren ağzıma sürmedim.
Kimse inanmadı, herkes benim gizli gizli içtiğimi düşündü.
Hiç aramadım sigarayı, çünkü ondan daha önemli şeyler vardı hayatımda; çocuklarım.
İyi ki bırakmışım. Yaş ilerledikçe hastalıklar çıktı. Ben hastalıkları daha kolay atlatıyorum. Doktorum sigarayı bıraktığım için kolay atlattığımı söyledi.

Sigaradan daha önemli şeyler nedir hayatınızda, onları düşünün ve bırakın.

Izmir de bir doktor varmış kuzenim gitti ağır tiryakiydi fakat 2 haftada tamamen bırakmış hiç zorlanmadan. Nasipse bende gidicem bayramdan sonra eşimle düşünüyoruz zaten zam'da geldi

alo 170 in sitesi var, çok güzel açıklamışlar...

VALLA BENDE ÖYLEYİM ÜZÜLÜNCE SİNİRLENİNCE HEMEN İSTİYORUM. AMA BU SEFER KARARLIYIM.

tebrik ederim sizi ve çok teşekkür ederim

VALLA BENDE ÖYLEYİM ÜZÜLÜNCE SİNİRLENİNCE HEMEN İSTİYORUM. AMA BU SEFER KARARLIYIM.
en ucuzu 10 lira heralde şuan böylede motive olabilirsiniz

Şaka bir yana bırakınca nefes aldığınızı hissedeceksiniz. Kararlı olun ve inşallah bırakırsınız.

Bende bebek ıstıyorum ve bırakmak ıstıyorum,bebek calısmasına baslamadan bırakmak nıyetım kendımı denemek ıcın dun ole bı yaptım en fazla 4saat ıcemedım naıl bırakıcaz bırbırımıze destek olalım

İrade çok önemli bağımlılıkta. İçmeyeceğim derseniz içmezsiniz. Şöyle düşünün, kötü bir örnek ama. Doktora gidilmesi gerektiğinde ve doktor ölümcül bir hastalığa yakalanıldığı için sigaranın bırakılması gerektiğini söylediğinde, yıllarca içen insanlar nasıl şak diye bırakıyorlar. Çünkü ölüm korkusu. Çok geç olmasın sizin de. Ben de üniversitede yıllarca içtim, mezun olunca bıraktım. Ne zaman canım istese kötü senaryolar canlandırdım aklımda, baya gerçekçi bir şekilde hastaneye gittiğim, doktorun öleceğimi söylediği sahneler... Öyle olunca elim gitmedi hiç içmeye. Sigara bıraktırma ilaçları da var ama bence önemli olan zihinde bitirmek, düşünceler ile. Bir de nişanlıma bıraktırabilsem iyiydi; ona bıraktıramıyorum.

2 defa bırakma girişimim sonucunda çevresel faktörlerden yine başladım ama şu aralar tekrar bırakmayı düşünen biri olarak size deneyimlerimden ötürü öneri verebilirim.

* Evde kesinlikle sigara bulundurmayacaksınız.
*o his geldiğinde su için, açık havaya çıkın, yürüyüş, egzersiz yapın.
Önemli olan kriz anını atlatabilmek.
Naneli sakız, şeker,karanfil bulundurun, o anlarda kullanın.
Ben baharatlı kraker ve meyveli sodaya sarmıştım hata etmişim. Birazcık kilo almıştım

171i arayin. Yorumlari okumadim ama belki tavsiye etmislerdir. 171 i aradı esim. Bi ilac vermisler. Simdi basladi 3. Gunu ilacta. Ins faydasi olacak ve birakacak.

Ya sizi bulmuşken sorayım.

Yeni nesil bu konuda daha eğitimli değil mi?

Tv de, sokaklarda, reklamlarda,paketlerde zararları anlatılıyor. Her insana teker teker ulaşılıyor. Içmeyin deniliyor. Bağımlılığın zorluğu anlatılıyor vs..

Ben de gençler artık sigara içmiyor çünkü bu konuda egitildiler sanıyordum. Ama sonradan öğrendim ki yaniliyormuşum.

Merak ettiğim şey şu;sigaraya nasıl başlanıyor. 1 tane içince hemen bağımlılık mı oluyor? Başlarken zararları bilinmiyor mu?

Gerçekten bilmiyorum. Ve merak ediyorum.

Başlamak nasıl bir psikoloji.

Biraz anlatabilir misin bu süreci bana.

neler yaşadın bu süreçte

İlk 2017de bıraktım
Bırakınca ağladım
Saçma gelecek belki ama hayatın anlamı kaybolmuştu sanki
Şimdi boşlukta napacağım, molada içemeyeceksem ne anlamı var falan falan
Sonra geçti
2.5 ay dayandım
Bir tane içtim, yine birkaç ay yine 1 paket
Böyle hep ara verdim, 1 paket içtim attım
Bu sene Martta işte baktım böyle olmuyor elektroniğe geçtim
Başta 2-3 kere biraz canım çekti
Elektroniğime yapıştım reddettim
Öyle bakalım gidiyoruz, hayatımda ilk defa bu kadar uzun süredir içmedim

canım ben baya erken başladım o zaman bilgisayar tv gibi şeyler tabiki vardı ama aşırı yaygın bi kamu spotu yoktu. seminer ve eğitimde yoktu. arkadas ortamı ve özentilikten başladım ben açıkçası. Havalı oldugunu düşünüyordum. daha sonra ailevi sorunlar var diye bahane edip devam ettim.

çok teşekkür ederim istikrarlı bi şekilde devam ediyorum şuanlık. tam bir gün olacak 1 saar sonra içmeyeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…