• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakınca hayattan keyif almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende sigaeayı bırakınca o ortamı bi daha bulamayacam diye endişe etmiştim
Ben öğretmenim sigara okulda içilmiyor.peki nerde içiliyor? okulu dışında yani duvar dibi yani kaldırım yani sokak.şu an arkadaşlarım orda sigara içerken ne düşünüyorum biliyor musun?ucuz görünüyorlar ve basit.iradesiz olduklarını bahçedeki öğrencilerde görüyo çok üzücü.bir kadın ve bu öğretmen davranışlarıyla topluma örnek olması gereken kişi sokakta sigara içmemeli.sigara bir insanı bu kadar basitleştirmemeli.
İçmeyen arkadaşlar bir zamanlar ben içerke eminim bu düşundüklerimi düşünmüştür.
İcmemek daha çok ortam kazandırıyo ve özgüvenin gelişiyo o başarma duygusu her şeyden güzel

gebelikten dolayı 7 aydır içmiyorum bazen eksikliğini hissediyorum aşırı canım istiyor o zaman hemen kendimi oyalıyorum ama kendime dönüp bakınca nefes alışım değişti yüzümün rengi canlandı üstümde yürüyen izmarit gibi kokmuyor olmayıncada oluyormuş yanii :KK28:

Günayyyydın ben geldim!!!:KK73:
Tahminim başlayalı 15 yıl olmuştur en azından. Günde 2 paketi biraz geçiyordu.
Şimdi okuyunca kendim bile geri dönüp tekrar okudum doğru mu yazmışım diye.
Neredeyse günde 50 sigara vayyy be!:KK57:
Evde daima karton karton sigara olurdu. Bir gün karar verdim,daha çok içmeye başladım,elimden sigara düşmez olmuştu,hatta 2,5 yıl önce sigarayı bırakan kocam ağzını bile açmadı,tek bir yorum bile yapmadı.
Evde olan tüm kartonları hesapladım,habire içiyordum. Ta ki yılbaşına kadar. Son sigaramı 12'den önce içip takkk diye kestim.:bicak:
İlk birkaç gün hiç kimse anlamadı,uzatanlara geçiştirdim,konuyu dağıttım.
1 hafta geçmeden tüm çevrem farketti.
"Ara verdim,mola verdim,içerim yine,sonra konuşalım" dedim.:kahve:
Allahıma şükürler olsun ki 6 ayı geçtim,henüz kriz gelmedi. En çok Ramazan'ı merak ederdim,çünkü oruç tutarken de iftar sahur arasında yine abartırdım.Ramazan bitiyor,yine iyiyim çok şükür.
Çevremde hiç kimse inanamıyor bana,herkes tebrik yağdırıyor.:KK36:
Ben ki evden çıkar yakarım,anneme gider yakarım,annemden çıkar yakarım,metroya giderken yakarım,işe gelip çantamı bırakıp inerim aşağı yine içerim,Saat Kulesi'nin önünde,Kemeraltında,Bornova'da,Karşıyaka'da sigara içmediğim tek bir sokak yoktur.:spor:
Neyse çok uzattım hayatımda 2 yıldır alkol zaten yok. Sigaranın yerine de sağlıklı yaşamı koyduk kocamla. Unlu ve şekerli gıdaları azalttık. Bir ara hiç tüketmiyorduk da malum dondurmaya ve arada bir gevreğe dayanamadık.:p
Hep diyorum,kocacım da hep söyler, yine de hep diyeceğim ki ben bıraktıysam herkes bırakır. Hele ki bekarken aç karnına tüm gün sadece su,kahve,sigara ile yaşayan ben nasıl şimdi bu nağmeleri döküyorum ben bile kendime şaşıyorum.:KK37:

hala devam ediyor musun bilmiyorum. 14 yadinda basladim 28 yadima kadar ictim. sonra tek tuk icmeye basladim. son 2 yildir hic icmiyorum. beni trtikleyen bir yazi da kiz cocuklari annelerini ornek alir cumlesiydi bir kizim var. simdi kafama vuruyorum ne yapmisim yillatca kendime diye... kahve daha zevkli, daha temizim, daha guzel kokuyorum sabahlari super kalkiyorum. ve gercekten biraktigimdan beri aramiyorum. o programlar sana sigarayibhatirlatir bosuna kullanma hic bir arkadasim o programi kullanip da birakmadi motive etmiyor aksine tetikliyor. gun sayma sadece sunu soyle sen sigarayi birakmadin sen suandan itibaren sigara kullanmiyorsun.
ikinci sinif insan degilsun, sigara icmek icin disarilara cikmuyorsun ya da izmarit kokan sigara odalarina ihtiyacin yok. sigara molasi adi altinda en az 10 dkini ziyan etmeyeceksin birine yaklastiginda agzin zift gibi kokmayacak. cildin ozellikle goz altin ve koltuk.altin giderek acilacak. vs vs vs... bir sure sonra daha az hasta olcaksin daha guclu ve enerjik olacaksin.

hala devam ediyor musun bilmiyorum. 14 yadinda basladim 28 yadima kadar ictim. sonra tek tuk icmeye basladim. son 2 yildir hic icmiyorum. beni trtikleyen bir yazi da kiz cocuklari annelerini ornek alir cumlesiydi bir kizim var. simdi kafama vuruyorum ne yapmisim yillatca kendime diye... kahve daha zevkli, daha temizim, daha guzel kokuyorum sabahlari super kalkiyorum. ve gercekten biraktigimdan beri aramiyorum. o programlar sana sigarayibhatirlatir bosuna kullanma hic bir arkadasim o programi kullanip da birakmadi motive etmiyor aksine tetikliyor. gun sayma sadece sunu soyle sen sigarayi birakmadin sen suandan itibaren sigara kullanmiyorsun.
ikinci sinif insan degilsun, sigara icmek icin disarilara cikmuyorsun ya da izmarit kokan sigara odalarina ihtiyacin yok. sigara molasi adi altinda en az 10 dkini ziyan etmeyeceksin birine yaklastiginda agzin zift gibi kokmayacak. cildin ozellikle goz altin ve koltuk.altin giderek acilacak. vs vs vs... bir sure sonra daha az hasta olcaksin daha guclu ve enerjik olacaksin.

Şu an aydınlanma yaşıyorum galiba. Ben de hep diyorum ki sigarayı bıraktım aynı benim işte, yok bir değişiklik diye. Altı ay oldu. Önceden kapatıcı kapatıcı gezerdim. Bir türlü bulamazdım o siyahlığı kapatacak bir şey. İki aydır kapatıcı kullanmıyorum, fondöten zaten yok. Yüzüme bakıyorum alala ayna arkadan ışık alıyor ondan galiba diyip evden çıkıyordum. Sigaraya özlemim çok büyük ama şu an dönüşünü beklediğim eski sevgiliden, aman nolur dönme dediğim eski sevgiliye geçiş yaptı galiba :p

Hiç planda yoktu ama geçen gece öyle çok içince ciğerlerim ağrımaya başladı
Ve sonrasında içemeyecek kadar ağrıyınca hazır bu 24 saati atlattım
Toptan bırakayım dedim (bugüne kadar 10 saati geçik içmediğim olmamıştı çünkü, hazır tiksinti gelmişken değerlendirmek istedim)
Her şey tamam öyle nikotin diye de ölmüyorum

Sadece tuhaf geliyor, sanki hiçbir şey aynı olmayacak gibi bir daha, boşluk hissi var
Ne bileyim mesela kahvenin yanında bir şey eksik
Mesela iş/okul aralarında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum
Hep aklımda olurdu
Kendime ödül gibi düşünürdüm hadi ara olsun içeceksin diye
Veya alkolün yanında veya arkadaşlarımla buluşunca

Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim? Kahvenin tadı güzel olur mu? Aralar keyifli geçer mi?

Mutlaka oluyordur ama...

Şu ana kadar tek olan öksürük ve balgam :kusmuk::hasta:

Bir de şu, şu kadar saat içindeki, gün içindeki değişimleri falan okuyorum app ile beraber

Cidden öyle belirgin farkları hissedebilir miyim bu kadar kısa sürede

Bırakanların hayatı nasıl değişti, daha keyifli oldu mu, o eksiklik gitti mi duymak istedim
bitter çikolata ekle kahvenin yanına fındık, hurma, kuru kayısı :) inan sigaradan daha lezzetli bunlar.

Toptan bırakayım dedim (bugüne kadar 10 saati geçik içmediğim olmamıştı çünkü, hazır tiksinti gelmişken değerlendirmek istedim)

Sadece tuhaf geliyor, sanki hiçbir şey aynı olmayacak gibi bir daha, boşluk hissi var
Hep aklımda olurdu

Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim? Kahvenin tadı güzel olur mu? Aralar keyifli geçer mi?

Mutlaka oluyordur ama...

Bir de şu, şu kadar saat içindeki, gün içindeki değişimleri falan okuyorum app ile beraber

Bırakanların hayatı nasıl değişti, daha keyifli oldu mu, o eksiklik gitti mi duymak istedim
uzun yıllarrrr sonra babam bıraktı tam 7 yıldır içmiyor. Herkes bırakabilir babam asla derdim. İçinde ne yaşadı bilmiyorum bir gün tam paketi kırdı attı bir daha da hiç içmedi.
Özlediği alıp kokladığı oluyor , özellikle içki içtiginde arıyordu ilk zamanlar ama şimdi o da geçti.

Dişlerini temizletti , sigara kokusu yok , mis gibi kokuyor. Tek kötü yanı kilo aldı şimdi onları vermeye çalışıyor.

Umarım sizde başlamazsınız bir daha :)

Hep aklımda olurdu

Mutlaka oluyordur ama...

Duymustum ki 3 hafta boyunca tekrar ettigin davranislar hayatina yerlesiyormus.
Mesela her aksam dus alirken almamaya baslarsan eksiklik hissedersin. Ama 3 hafta sonra aliskanlik olmaktan ciktigi icin unutursun gider.
Fiziksel nikotin bagimliligin oldugunu dusunmuyorum. O nedenle kendine 1-2 hafta zaman verirsen unutacaksin. Kahvenin bile tadina varirsin. Sigara her seyi mahvediyor bence.

Tebrik ederim..ben de piyasadaki meshur ilaci aldim.paketin yarisina gelmeden sigaradan tiksinmistim.agzima degil surmek icilen ortam bile inanilmaz rahatsiz ediyor hala.Yoksunluk hissi vs yasamadim kilo verdim daha az yemek yemeye başlamistim çünkü.3 yil oluyor birakali

Şu smiley de bazen tetikliyor - " :KK14: "

şöyle düşün; o smiley aslında sigara dumanını üflemiyor dışarı..
kusuyor :KK53:

üstüne 2,5 ayda 5 kilo..

hah yaa ben de bunun için bırakmalıyım aslında.

kilo almak istiyorum çoluklu çocuklu kadınım lise öğrencisi sanıyorlar beni :KK53::işsiz:

ama ondan önemlisi de 2 yaşında bir oğlum var.
nedeninin büyük kısmını kendimde bulduğum yani yüksek ihtimal benden kaynaklı alerjik tetikleyicisi olan bir üst solunum yolu rahatsızlığı yaşıyor.:KK42::KK42::KK42:

kendimi anlatayım; 27 yaşındayım 14-15 yaşımdan beri içiyorum.
lisede de 10 günde 1 paket anca biterdi bir arkadaşım vardı onunla beraber alırdık içerdik.
o dönemler özentilikti tabi ki tiryakilik boyutuna geçmem üniversiteye geçişimle beraber başladı.
günde 1 paketi aştığımda oldu bir günde hiç içmediğimde..
ve çok çok üzgünüm ki hamileyken de arada günde bir tane de olsa içtim.

şuan paket almıyoruz hazır sarılmış tütün kullanıyoruz. benim tütün tabakam 9 tane alıyor. ve eve döndüğümde mutlaka 1-2-3-4 tane arttığı oluyor. yani bu da günde 4-5-6 bazen 7-8 sigara içtiğim anlamına geliyor.

bırakmak için tek sebebim oğlum oldu diyebilirim.
kimseye bunu söylemiyorum şimdilik ama ben kendime süre belirledim.
bayramın ilk günü miladım olacak..
destek olalım birbirimize yaaao_O

2 yil oldu nerdeyse birakali.Ilk hafta zordu.O icme istegi gittikce azaliyo bunu bil ve diren.Kahvem oldukca keyifli.Ben sigara mi iciyodum yaa diyorum bazen ve kendimle gurur duyuyorum :sampiyon:

Ay ben 1 haftada nasıl benimsemişsem bugün "eskiden sigara içtiğim dönemlerde..." diye başlayan bir cümle kurdum. Dersin 1 hafta değil de 1 asır olmuş bırakalı :D

Taze bırakmış biri olarak üzülüyorum her sigara içen gördüğümde yazık keşke onlar da bıraksa falan diyorum :D

Çevremdeki herkes sigara kullaniyor malesef eşim, arkadslarim, en yakin dostlarim... bununda cok büyük etkisi oldu.. kahveler gelince herkes sigara yakar ben kendimle mücedele ediyordum.. hicbirseyden zevk almiyordum... sigarayi biraktigim dönem her gece ohh bir gecenin sonuna daha geldim diye gun sayar oldum... yani birakamadim .. tabi herkes böyle olacak diye bisey yok.. iki arkadasim biraktilar birdahada icmediler:KK43:

Aslında yanınızda içmelerine izin vermeseniz işe yarayabilir
Ya da siz mesela odadan çıkın içiyorlarsa
Böylece kokusunu duymamış olursunuz daha rahat olur

bende birakmak istiyoruuuuuummmm...

onerilerinize acigim ve malesef bunu yazarken bile sigara iciyorum:KK14:

bugun zor ve stresli bi gun oldu. bastim sigarayi yine. napsamda sigarayi biraksam

sagligima yazik :KK43:

Ben bu Allen Carr ın videosunu tavsiye ediyorum canım eğer cidden niyetin varsa bir izle hem çok komik

Benim esim de guya sigarayi birakti.
9 senedir her sigara icen arkadasinin yaninda icer. Kavga edersek gider paket alir 5-6 tane ust uste icer.
Bi ara elektronik sigara kullandi.
9 sene oldu hala tam manasiyla birakamadi. Ayda 1 pakete yakin iciyor.

Onun içinde de nikotin var işte aslında yerine yine böyle nikotinli bir şey olmadan bırakmak en iyisi
Sonuçta bağımlılık devam ediyor nikotin aldıkça

Kahvenizin yanına bol neşe ve çikolata diliyorum bundan böyle :)

Çok teşekkürler bitter çikolatam ve neşemle beraber kahve içiyoruz şu an :KK48:

Odun gibi yazmışım valla kusuruma bakmayın :nazar::KK49::halay::KK48:

Bence normal bir şey yazmışsınız, mühim değil :KK48:

şöyle düşün; o smiley aslında sigara dumanını üflemiyor dışarı..
kusuyor :KK53:

hah yaa ben de bunun için bırakmalıyım aslında.

kilo almak istiyorum çoluklu çocuklu kadınım lise öğrencisi sanıyorlar beni :KK53::işsiz:

ama ondan önemlisi de 2 yaşında bir oğlum var.
nedeninin büyük kısmını kendimde bulduğum yani yüksek ihtimal benden kaynaklı alerjik tetikleyicisi olan bir üst solunum yolu rahatsızlığı yaşıyor.:KK42::KK42::KK42:

kendimi anlatayım; 27 yaşındayım 14-15 yaşımdan beri içiyorum.
lisede de 10 günde 1 paket anca biterdi bir arkadaşım vardı onunla beraber alırdık içerdik.
o dönemler özentilikti tabi ki tiryakilik boyutuna geçmem üniversiteye geçişimle beraber başladı.
günde 1 paketi aştığımda oldu bir günde hiç içmediğimde..
ve çok çok üzgünüm ki hamileyken de arada günde bir tane de olsa içtim.

şuan paket almıyoruz hazır sarılmış tütün kullanıyoruz. benim tütün tabakam 9 tane alıyor. ve eve döndüğümde mutlaka 1-2-3-4 tane arttığı oluyor. yani bu da günde 4-5-6 bazen 7-8 sigara içtiğim anlamına geliyor.

bırakmak için tek sebebim oğlum oldu diyebilirim.
kimseye bunu söylemiyorum şimdilik ama ben kendime süre belirledim.
bayramın ilk günü miladım olacak..
destek olalım birbirimize yaaao_O

ya ben bırakmak istemiyorum ki.. :KK12:
benden sana anca köstek olur..

çok erken başlamışsın ben koca kazıktım başladığımda 24 yaşında.. ne gereksiz ne anlamsız bir eylem:kızgın:

severek ayrılmayı denedim iki kere ama başladım gene..
bende ufak tefek birşeyim ama kilo psikolojimi bozuyor pelin- pelin- gibi.. gerçi o benden dirayetli çıkmış.. 5 kilo alıp pantolonumun düğmesini kapatamadığımda beynim beni yemeye başladı aman iç bir tane günde üç içersin ne olacak , zaten bırakmışsın bırakabliyorsun demek vs vs..

al benden de o kadar..
tat aynı tat nefes aynı nefes..
üstüne sürekli bir şey yapmayı unutuyormuşum hissi
üstüne 2,5 ayda 5 kilo..
yak bi sigara en iyisi sen dedim ben:kahve:

bide ustune hamilelik psikolojisini ekleyin .. hayatımın sınavı.

Doğumdan sonra muhtemelen sizinle bi sigara da ben yakarım :P

Bende sigaeayı bırakınca o ortamı bi daha bulamayacam diye endişe etmiştim
Ben öğretmenim sigara okulda içilmiyor.peki nerde içiliyor? okulu dışında yani duvar dibi yani kaldırım yani sokak.şu an arkadaşlarım orda sigara içerken ne düşünüyorum biliyor musun?ucuz görünüyorlar ve basit.iradesiz olduklarını bahçedeki öğrencilerde görüyo çok üzücü.bir kadın ve bu öğretmen davranışlarıyla topluma örnek olması gereken kişi sokakta sigara içmemeli.sigara bir insanı bu kadar basitleştirmemeli.
İçmeyen arkadaşlar bir zamanlar ben içerke eminim bu düşundüklerimi düşünmüştür.
İcmemek daha çok ortam kazandırıyo ve özgüvenin gelişiyo o başarma duygusu her şeyden güzel

Aslında doğru söylüyorsunuz
Sigara içenler artık 80lerdeki 90lardaki rahata sahip de değiller
Bir çok yerde içmeleri ve sosyalleşmeleri yasak
Hatta bazı yerlerde sadece belli köşelerde içebiliyorlar
İnsanlar içeride oturalım derken sen buz gibi soğukta dışarı oturuyorsun gibi :olamaz:

gebelikten dolayı 7 aydır içmiyorum bazen eksikliğini hissediyorum aşırı canım istiyor o zaman hemen kendimi oyalıyorum ama kendime dönüp bakınca nefes alışım değişti yüzümün rengi canlandı üstümde yürüyen izmarit gibi kokmuyor olmayıncada oluyormuş yanii :KK28:

Sizin sebebiniz çok güzelmiş, tebrik ediyorum :)

bir bağımlılık bu da işte. umarım bende bırakırım :KK43:

Umarım kurtulursunuz :KK73:

Günayyyydın ben geldim!!!:KK73:
Tahminim başlayalı 15 yıl olmuştur en azından. Günde 2 paketi biraz geçiyordu.
Şimdi okuyunca kendim bile geri dönüp tekrar okudum doğru mu yazmışım diye.
Neredeyse günde 50 sigara vayyy be!:KK57:
Evde daima karton karton sigara olurdu. Bir gün karar verdim,daha çok içmeye başladım,elimden sigara düşmez olmuştu,hatta 2,5 yıl önce sigarayı bırakan kocam ağzını bile açmadı,tek bir yorum bile yapmadı.
Evde olan tüm kartonları hesapladım,habire içiyordum. Ta ki yılbaşına kadar. Son sigaramı 12'den önce içip takkk diye kestim.:bicak:
İlk birkaç gün hiç kimse anlamadı,uzatanlara geçiştirdim,konuyu dağıttım.
1 hafta geçmeden tüm çevrem farketti.
"Ara verdim,mola verdim,içerim yine,sonra konuşalım" dedim.:kahve:
Allahıma şükürler olsun ki 6 ayı geçtim,henüz kriz gelmedi. En çok Ramazan'ı merak ederdim,çünkü oruç tutarken de iftar sahur arasında yine abartırdım.Ramazan bitiyor,yine iyiyim çok şükür.
Çevremde hiç kimse inanamıyor bana,herkes tebrik yağdırıyor.:KK36:
Ben ki evden çıkar yakarım,anneme gider yakarım,annemden çıkar yakarım,metroya giderken yakarım,işe gelip çantamı bırakıp inerim aşağı yine içerim,Saat Kulesi'nin önünde,Kemeraltında,Bornova'da,Karşıyaka'da sigara içmediğim tek bir sokak yoktur.:spor:
Neyse çok uzattım hayatımda 2 yıldır alkol zaten yok. Sigaranın yerine de sağlıklı yaşamı koyduk kocamla. Unlu ve şekerli gıdaları azalttık. Bir ara hiç tüketmiyorduk da malum dondurmaya ve arada bir gevreğe dayanamadık.:p
Hep diyorum,kocacım da hep söyler, yine de hep diyeceğim ki ben bıraktıysam herkes bırakır. Hele ki bekarken aç karnına tüm gün sadece su,kahve,sigara ile yaşayan ben nasıl şimdi bu nağmeleri döküyorum ben bile kendime şaşıyorum.:KK37:

Lalecim ben de 8di işte ama 50yi nasıl içebildin ne sağlam ciğerlerin varmış valla :KK57:
İşte o fazla içtğimiz dönem çok iyi olmuş
Ondan tiksinmiş olabiliriz bence
Ben de 10 saat geçmesin istemsiz gidip sigara yakan bir insandım
Öyle kriz falan da değil
Gidip yakıyordum yani düşünmeden :KK70:
O kadar iyi anlıyorum ki, her köşede bir yerde sigara yakma olayını
Aslında resmen hayatı kaçırıyormuş gibiyiz
Sigara için mola vermişiz, durmuşuz hep bir yerlerde
Veya güzelim yemeğin, içeceğin yanına sigarayı koyup tadını kaçırmışız
Belki zamanla böyle bakarız veya ben öyle bakarım sen zaten bakıyorsundur :KK53:

Devam ediyorum canım 3. gün oldu bakalım
O yazı doğruymuş bence, ben de annemi örnek alırdım :)
Özellikle ergenlikte iyi bir rol model olabiliyor anne
Hep dışlanıyorduk zaten sigara içenler olarak :işsiz:
Şimdilik iyi geliyor ya şu vücudumdaki düzelmeleri görmek hele çok hoş bence o_O
Şimdi karbonmonoksitten arındım, nikotinden arınmaya şu kadar kaldı gibi :sampiyon:

Şu an aydınlanma yaşıyorum galiba. Ben de hep diyorum ki sigarayı bıraktım aynı benim işte, yok bir değişiklik diye. Altı ay oldu. Önceden kapatıcı kapatıcı gezerdim. Bir türlü bulamazdım o siyahlığı kapatacak bir şey. İki aydır kapatıcı kullanmıyorum, fondöten zaten yok. Yüzüme bakıyorum alala ayna arkadan ışık alıyor ondan galiba diyip evden çıkıyordum. Sigaraya özlemim çok büyük ama şu an dönüşünü beklediğim eski sevgiliden, aman nolur dönme dediğim eski sevgiliye geçiş yaptı galiba :p

Cilde zararını ben de biliyorum da cildimin bozulduğunu fark etmedim ki
Acaba o fotoğraflardaki gibi bozulmuş mudur
Bugün bir öncesi fotosu çekeyim bir de aylar sonra bakarım :ukala::ukala:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X