SİGARAYI BERABER BIRAKALIM

Bunu da izledim gercekten faydali videolar
Benim 2.gece izledigim videolarin haddi hesabi yok en son bu ikisini izledim rahatladim gecti
Keske birakan kisiler her gun gun ve gun etkileri yazsaydi motivasyon icin okumak iyi olurduesela benim 4.gunum daha atak yasarmiyim 2.gece gibi :)

İnşallah yapabilirim bende ilaç alicam inşallah birakabilirim
İnsallah sizde birakirsiniz rror un dedigi gibi ilac yardimci oluyir gercekten.
Sigara tadinin degismesi benim icin cok buyuk avantaj oldu bende boylece daha cok motive oldum iyy igrenc pis tad.3.ilac gununde yarisa midem bulanmaya baslamisti her canim sigara istediginde o tadi dusundum o da destek oldu.
Birde rror un dedigi xok dogru ilac yardimci fakat cok guvenmemek lazim biraz da kararlilik olmali

İnşallah kararlı bir şekilde devam edebilirsiniz devam edebilirim. Bırakın da ister ilaçla ister ilaçsız bırakın. Tüm dünyada yasaklansada herkes bırakmak zorunda kalsa. Çocuklarımıza bu illet ilişmese. Ama öyle bir sektör ki nasıl daha çok kullanıcı hesabındalar. Allah yardımcımız olsun.

Amin insallah hepimiz birakiriz yasaklansa keske tutunde sigarada ciksa bir kac ay bile yeterki cogu kisi kurtulurdu

Benim yaşadıklarıma göre işin en önemlisi ilk 5 gün daha sonra evet akla geliyor ama çok rahat geçiştirilebiliyor. Bu gün 15 gün oldu inanın artık yemeklerden sonra aklıma gelmiyor bile. Sigaranın kankisi sandığım canım kahve meğersem tek başına daha lezzetliymiş.
Ben daha önce yaptıklarımın hatalı olduğunu anladım bunlar;
#Sigara içilmeyen yerlerde oturmaya başlamak (kesinlikle oralarda oturmayı sevmedim)
#Kahve çay içememeye çalışmak ve içersem de şekersiz içmeye başlamak
# Kilo alırım korkusuyla abuk subuk tadı bozuk çaylar içmeye çalışmak
# Sağlıklı beslendiğimi düşünüp özellikle Karatay önerilerini dinleyip ağzımı fındık fıstıkla oyalamak.
Daha önce ki denememde ki hatalarımdı. Şimdi aynen eskisi gibi yeme içme oturacağım yerler gibi sosyal yaşamımı beslenmemi hiç değiştirmedim ve kiloda almadım. Sadece severek içtiğim 9lu doğadan çayımı şekerli olarak içiyorum. Ve su içmeyi kendime daha sık hatırlatıyorum. Son olarak bazen naneli Sakız iyi geliyor. Benim deneyimlerim bunlar.

Bazen aklınıza gelecek ama ben 5. Günde biraz bunalmıştım. Ama geçiştirilebiliyor.
Artık yaşadığınız sigara isteği değil yeni yaşam tarzına uyum süreci bence.

Tavsiyeler icin tesekkurler.
Bende cay ve kahveden vazgecmedim dusunmustum ama izledigim videolarda vazgecmeyin diyordu.
Yanimda sigara icildi kokusu kotu geldi israrda ettiler icmedim 2 gun hemde
Benim birakmam sart gelecegimi dusunuyorum birakicam insallah ya insallah kurtulmak isteyen herkes kurtulur

Aman o ısrarların önünü kesin başlamak tek bir zaafınızın olduğu ana bakar

İnsallah atak gecirmem alislanlik bisey degil elbet gecer daha onceki ilacsi denememde 5.gun bi atak gecmisti dayanamamistim.
5.gunu bekliyorum ama bu sefer daha hazirlikliyim daha kararli

Aman o ısrarların önünü kesin başlamak tek bir zaafınızın olduğu ana bakar
Haklisiniz hatta 1 saniyeligine 1 tane gibi icimden kotuluk gecti gibi allen carr gelldi bi cekis bile o uyusturucuyu vucuda almakmis bunu ogrenmis oldum :)

Kendinizi şartlandırmayın. Ya da O günü sigara kullanmayan insanlarla geçirip garantileyin.

Bence en zoru ilk gün ben bir de çok yanlış zaman srcmeme rağmen şuan rahatım şükür 4. Günüm bitti

Selam, Senin isteğin üzere daha önce ki deneyimimi paylaştığım yerden aldım. paylaşım 10 şubat 2015 e ait.

SELAM. Ben uzun zamandır düşündüğüm ama yıllardır uygulamaya koymaktan korktuğum sigarayı bırakmaya karar verip başladım araştırmaya. Çünkü bırak bir günü yarım güne bile hiç cesaret edemedim onsuzluğa. Bu foruma minnettarım çok faydası oldu. bu ilacı aldığım gün (200tl ye aldım) hiç beklemeden başladım. tabi yanında kahvem ve sigaramla (
İşin doğrusu kendimi oldukça hazır hissediyorken girdim bu işe. Birkaç gün sonra zaten içme isteği kalmıyor sadece alışkanlıklar kalıyor.Bırakma gününü 8. gün olarak belirlemiştim ama dürüst olayım gün yaklaştıkça endişemde arttı, genelde herkes 13-14. günü seçmesine rağmen ben yanlış mı yaptım diye sorguladım . ancak bu ilaç mucize gibi bir etki yarattı ve 8. gün Allen Carr'ın 1 saatlik videosunu izledim ve kitabını telefonuma indirdim(kesinlikle tavsiye ederim Bu konuya farklı bir açıdan bakmayı sağlıyor.) 1 saat 2 saat derken baktım gece olmuş. Bu beni çok umutlandırdı. Bu gün 3. haftam doldu ara ara yoklamıyor değil ama dayanılmayacak ya da hayatımı olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmuyor. Tek sorunum kabızlık. Herkes kilo almaktan yakınıyor ama bu ilaçla sigara eksikliğini minimumda hissettiğin için iştahta açılmıyor AMA Bağırsaklar 10. gün gibi bir zamanda durum sevimsizleşiyor ve yeme artışı olmamasına rağmen kilo almaya başlanıyor. önce müshil falan denesem de devamlı kullanamayacağım için sorunu çözemedim 5-6 gündür sadece sabahları ilacı almaya başladım ve bu gün itibariyle ilacı almadım. şu saat itibariyle her şey dünkü gibi. ilaçtan sanırım 6 tane kaldı ve onları da zorlanırsam alırım diyorum. inanın niyeti olan herkese tavsiye ediyorum. Bıraktıktan bir hafta sonra dişlerimi fırçalarken dilimin pembe olduğunu fark ettim biraz komik ama uzuun uzun baktım. meğer dilim eskiden pembeymiş. Evet cildimin rengi belirgin bir şekilde açıldı ve göz altı morlukları çok belirsizleşti. Ve nefes almayı bile unuttuğumu fark ettim. Bence en önemlisi el alışkanlığı ve yanında iyi gidenlerle özdeşleşmesi. Şu an normalde hiç aklıma gelmezken bir reklamla çağrışımlar yapabiliyor. Ama anında başka bir şeye odaklanabiliyorum. İlginç olanlardan biride rüyalar; o kadar alakasız insanları görüyorsun ki bu kadar olur tam anlamıyla gerçek gibi ve sabah gördüğün 2-3 rüyanın tamamını hatırlayabiliyorsun. Buda eğlenceli gerçekten bazen hadi bakalım bu gece ne göreceğim diye merakla uykuya geçiyorum ve sonuç hep aynı gerçekçi rüyalar :)) Ben tam 18 sene kullandığım bu pislikten kurtulmak için her şeyi yapmaya çalışıyorum. inşallah başarabilirim. Benzer forum başlıkları vardı ancak ben güncel olarak yeniden açmak istedim. Umarım 1 kişiye de olsa faydam olur. İlerleyen süreci paylaşmaya devam edeceğim. Herkese saygılar sunarım.

Son düzenleme:
23 şubat 2015
selam arkadaşlar, ilacı da bıraktım. geçen gün sigara denemesi yaptım. Hiç zevk vermedi.iki çekip attım. Anladım ki ben artık içmeyi sevmiyorum. Ve canım ister gibi olduğunda 'denedin istediğin sigara değil' deyip geçiyorum. Sadece aldığım 2 kilo dışında her şey yolunda.İlacı bırakınca kendime güvenim de geldi. 33 gündür özgürlüğün tadını çıkarıyorum. Haberleşmek üzere.

VE ŞİMDİ;
yukarıda ki paylaşımdan 12 gün sonra sadece sabahları bir tane diyerek başladığım sigaranın eski temposunu bulması 1 haftamı aldı. Kabızlık konusundan korkmamın sebebi bu.
Şu ana kadar daha 15 gün oldu ve kilo almadım kabız olmadım şişlik olmadı.
İlacı doktor kontrolünde kullanıyorsun bu nedenle sıkıntılarını hemen doktorunla paylaş ki benim önce ki deneyimim gibi baş edemeyip başlamayasın.
sevgiler

Cok teşekkürler payladimin icin.
Sabahlari 1 sigara mi ictin birakali 1 hafta mi olfu orayi tam anlayamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…