• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİGARAYI BERABER BIRAKALIM

İlaç herkeste farklı etkilere neden olabiliyor. Hatta bazen hiç yan etkisi olmayan da oluyormuş. İlaç geçici bir durum önemli olan ilaçtan sonra istikrarlı devam edebilmek. Çünkü belli bir süre sonra tekrar bir deneme tekrar ilaç tekrarlayıp duruyoruz. Bu da ilacın yan etkileri konusunda şansımızı zorlamış oluyoruz. Özellikle kalple ilgili ciddi sorunlara neden olabiliyor. Elbette sigara içmeye devam etmektense ilaçla bırakılır ancak tekrar ilaç denemesi sigaraya tekrar başlama tekrar ilaç tekrar tekrar derken riskleride arttıracaktır. Bu nedenle ilacınız bitince sizi sigaradan uzak tutanın ilaç değil sizin istememeniz olduğunu tekrar tekrar hatırlayın. Çünkü ilaçtan sonra nasıl olsa içemiyorum deyip denenen ilk sigarada ilaçlı dönemki gibi kötü gelmiyor. İlaçla canınız istemezken ilaçsız cazip olabiliyor. AMAN DİKKAT. O tuzağa tekrar düşmeyin.

Offf daha çok varmış yaaa
Şimdiki kara-sarı renge kaç yılda sebep olduk bir düşünsene. 1-2 haftada vücudun o pislikten kurtulması kolay mı?
Yavaş yavaş mahvettik yavaş yavaş düzelteceğiz. Sabır lütfen. Herşey yoluna girecek inşallah. İşin en zoru olanını başardık, şimdi güzellikleri yaşama zamanı. :halay:

Geldik 30.güne gündüzleri hiç bir hatrıma gelme diye bir durum söz konusu değil. Artık sadece akşamları (oda boş boş evde oturduğum için olsa gerek) aklıma geliyor. Oda geçiştiriliyor ama canım ister istemez birşeyler yemek istiyor. Bitki çayı ilaç gibi geliyor. Şimdilik hiç kilo almadım. Haydi hayırlısı bakalım.

Geldik 30.güne gündüzleri hiç bir hatrıma gelme diye bir durum söz konusu değil. Artık sadece akşamları (oda boş boş evde oturduğum için olsa gerek) aklıma geliyor. Oda geçiştiriliyor ama canım ister istemez birşeyler yemek istiyor. Bitki çayı ilaç gibi geliyor. Şimdilik hiç kilo almadım. Haydi hayırlısı bakalım.
Ooo super tebrikler canim sen cokdannn birakmissin

Ooo super tebrikler canim sen cokdannn birakmissin
Teşekkürler. Aramızda 11 gün var sanırım. Yani biz bu işi başaracağız. Sadece senin ilaçsız yeni şartlarına göre devam etmeni bekliyorum. Şu anda sen yeni bir durum yaşıyorsun. Evet ilacın isteksizlik yaptığı kesin. İlaç İçmeyince seni yoklayacaktır. Ama Başaracağından eminim.

Bu gün bir iştah bir iştah anlatamam yiyip yiyip doymadım desem yeridir:rolleyes:.
Neyse ki Patlamadan durabildim:))
Bir aydır görmediğim bir arkadaşımı gördüm, bana yüzün ne kadar parlak rengi açılmış ne kullanıyorsun dedi. Hiç bir şey sadece sigarayı bıraktım dedim. (büyük bir keyifle). Çok mutlu oldum. (belkide mutluluktan iştahım açılmıştır):)
Beş ileri bir geri hayat devam ediyor.

Çok fazla yemiyorum ama bende kilo aldım anlamadım sebebini eteklerime giremiyorum

Çok fazla yemiyorum ama bende kilo aldım anlamadım sebebini eteklerime giremiyorum
Birincisi metabolizma az da olsa yavaşlıyor, ikincisi tuvalete çıkma miktarı azalıyor. Bunlar herkesin yaşadığı olaylar ancak çok fazla bir etkisi yok. Bizim esas kilo alma nedenimiz, yemediğimizi düşünsekte sigara içerek bastırdığımız atıştırmalık yada yemekleri artık bastırmayıp yememiz. Bu da eğer çok zayıfsak normal kiloya çıkmamıza neden oluyor. Çünkü bastırmadığımız ihtiyacımız olan açlık çünkü kilo düşük.
Ancak sürekli yemek isteğinin nedeni bakış açımız, sevgili Emre Üstünuçar'ın dediği gibi sigara isteğinin yerine yemek koymak zaten sigara bağımlılığından kurtulmamız da engel oluyor. Ve kilo kontrolsüz bir hale geliyor. Hele kilo artışına engel olunamazsa sigaraya dönmek an meselesi oluyor.
Açlık hissi sandığın şeyin açlık değil sigara canavarının sigara içme hissi olduğu düşüncesidir. Bu bakış açısı kilo almaya neden olmuyor. Bence emre beyi bir daha bu açıdan dinleyin. Kolaylıklar dilerim.

Ve şoktayım ne ara aldım ben bu kilolari
Bu arada ben o bahsettiğim videoları terapi niyetine kullanıyorum. Biraz zorlanayım, kafam karışsın veya boşluk hissettiğim anda hemen açıyorum videoları ve tekrar aynı moda sokuyorum kendimi. İster istemez yılların alışkanlığı bitti demeyle hiç zorlamadan bitmez. Bende akıl oyunlarıyla zorlukları aşıp tekrar motive oluyorum. Sana da tavsiye ederim. Çünkü geçen sefer ben kabızlıkla baş edemediğim için ister istemez kilo ve şişlik yüzünden (haftada 1 tuvalete çıkınca) sigara istemiyorum ama wc için günde 1-2 içeyim demeye başladım. Ve 1.5 ay içmedikten sonra eski içiciliğime dönmem 1 hafatamı bile almadı.
Bu yüzden bu psikolojik etkilerden kurtulmaya çalışmanı tavsiye ederim.

HEP Emre Üstünuçar'ın ne kadar doğru bir yol gösterici olduğundan bahsedip durdum hatta kanallarda ki konuşmalarını bile paylaştım. Filmini izledim ve şimdiye kadar parça parça izlediğim görsellerin toparlanmış hali. İnternette tek parça izlenebiliyor, ismi ''BIRAKMAK İSTİYORUM''. Dün inatla karşı çıkan eşime zorla izlettim ve sonunda ÇOK ŞÜKÜR Oda sigara illetini bıraktığını ilan etti.Bugünde iş yerimde abimizin birinin elinde elektronik sigara gördüm, boşver bunu gel sen şu filmi izle dedim açtım filmi geldim buraya bakalım izledikten sonra o ne diyecek. Ben direk izlenebilen bir site buldum bulamayan bana msj. atabilir.
Emre beyne kadar dua etsem azdır. Vallahi adam neredeyse sayemde cennete gidecek. :halay::halay::halay:.
Bir gün beni arayıp ben bile kendimi senin kadar anlatmıyorum derse şaşırmayacağım.:KK71:

Allah'ım herkesi bir şekilde bu illetten kurtarsın. Bu kadar zararlı olduğu, bağımlılık yaptığı bilinen bir zehir nasıl olur da yasal olarak marketlerde hatta yollarda ayak üstü bile satılabilir. Aklım almıyorrrrr

Canim bana da mesaj olarak atarmisin her ihtimale karsi bulunsun ben arada izlicem diyordum firsat bulamadim izlemeye ilaci biraktim icmedim.ilaci birakinca zorluk oldu gibi hastane havasi birde ameliyat stres vs derken keske icseydim diye bir dusundum sonra ihtiyacim yok ilaca dedim sali aksami yine icsemmi oldum ama ilaca bagimli olmak istemiyorum icmedim.
Biraktik o illeti darisi birakamayblatin basina cok mutluyum valla

Canim bana da mesaj olarak atarmisin her ihtimale karsi bulunsun ben arada izlicem diyordum firsat bulamadim izlemeye ilaci biraktim icmedim.ilaci birakinca zorluk oldu gibi hastane havasi birde ameliyat stres vs derken keske icseydim diye bir dusundum sonra ihtiyacim yok ilaca dedim sali aksami yine icsemmi oldum ama ilaca bagimli olmak istemiyorum icmedim.
Biraktik o illeti darisi birakamayblatin basina cok mutluyum valla
Canım senin canavar rahat durmuyor. sen ilacı bıraktığın için daha yeni yokluyor. Unutma 72 saat çoktan geçti yani vücudun unuttu. canavar sana unutturmamaya çalışıyor. Sabır video vs. seni ne motive ediyorsa bu aralar yüklen bu onun son oyunları. bunu atlattın mı tamamdır. Sadece arada aklına gelecek. İlaç senin zor ataklarına yardım etti ancak şuan onsuzda devam edebilirsin.

Haklisin canim ama icmezsem olucem gibi sacma sapan krizler oluyordu ya onlar yok yokluyor geciyor birazda psikolojik gececek bunlarda.
Tam zamaninda birakmisim aslinda (gec bile kaldim ama neyse zararin neresinden donulse kardir.)
Benim sozlum bilmiyordu ictigimi icenlerden nefret ediyor.
Oyle anlar oldu ki gelip aldigi arabayla baska zaman olsa sigara kokusu telasina duserdim o anlardada oh beaa ne rahatim diyorum :)

Haklisin canim ama icmezsem olucem gibi sacma sapan krizler oluyordu ya onlar yok yokluyor geciyor birazda psikolojik gececek bunlarda.
Tam zamaninda birakmisim aslinda (gec bile kaldim ama neyse zararin neresinden donulse kardir.)
Benim sozlum bilmiyordu ictigimi icenlerden nefret ediyor.
Oyle anlar oldu ki gelip aldigi arabayla baska zaman olsa sigara kokusu telasina duserdim o anlardada oh beaa ne rahatim diyorum :)
Çok iyi. Ama nişanlın için değil kendin için bıraktın. İlaçsız bırakınca yaşanan ilk 3 ila 7 gün arası sıkıntıları sen şimdi yaşıyorsun. Emin ol buda geçecek.

Back