Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

nasıl gidiyoor sigarasız hayat
anlatsana biraz
eşinin durumunu

Şu saat itibariyle halen sigara içme arzusunda bulunmadı, yanında sigara içenlerden etkilenmedi ve kendisi de hala inanamıyor. Daha önceki kişisel denemelerinde en fazla 2 saat içmeden durabilmiş ve o 2 saatin sonunda büyük bir krizle sigara almaya koşmuştu ve agresifti. Şu an hayatında bir boşluk var tabi ki ama 25 yılın bağımlılığını göze alırsan çok normal. Fakat kimyasal olarak hiç sigara içmeye yeltenmedi ya da kriz gelmedi. Sadece bugün biraz mide sorunu var, nedeni ne bilemiyoruz. Belki polipi için doktorun verdiği haplar, belki psikolojik, belki de farklı bir konu. Ama küçük bir mide rahatsızlığı ki sigarayı bırakmasından kaynaklansa bile sigaranın yanında önemsiz bir konu. Bir de ilk defa bugün kahve içerken, kahvenin içindeki süt tozunun tadını aldım dedi. :sm_cool: Yeni doğan bir bebek gibi ama gerçeği de öyle, sigarasız hayat yeniden yaşamaya başlamak..:teytey:

süper yaaa
takip ediyoruum valla eşinin durumunu ne yalan söleyiim

ne olur bilgilendir beni olurmu

sorun yok yanii diyorsuun harikaa haber bu

he birde birsey sigara boşluğu olduumu
dolduramadığı bir boşluk
eller parmaklar mesela senelerin alışkanlığı var
birdeiçmeyince ne olur diye düşünüyormuyduuu

dilersen eşine sor da cevap versin
dilersen kendi gözlemlerini anlat

Canım zaten buraya yazmadan önce tek tek soruyorum, ne hissediyorsun, nasıl gidiyor diye ki sizi yanlış yönlendirmeyeyim. Bugün 48 saati de geçti sanırım, halen sigaraya uzanmadı ve hala içmek arzusunda değil. Artık kesinlikle içmem diyor. Bu bir gerçek ki bünyesi sigarayı tanımıyor ve aramıyor ama beyni biliyor. Bu durumda biraz boşluk hissi var tabi ki.. Kendisi halen şokta işin aslı. Bıraktığına inanamıyor. Merkezin önerilerini yapıyoruz, bol bol su içiyor 4 litreye yakın günde, bu biraz olsun boşluğu dolduruyor ve toksinlerin daha çabuk çıkması için de gerekli. Bu arada merkezde son sigarayı içiriyorlar balkonda ve onu bir tüpün içinde geri veriyorlar. Çok bunalırsanız açıp onu kokluyorsunuz ve tiksinç oluyor sanırım. Henüz eşimin tüp koklama ihtiyacı olmadı ama bunu sürekli konuşuyoruz, sistem gerçekten başarılı şu ana kadar. 1 hafta içinde bütün çalışma arkadaşlarımızı da götüreceğiz ki bunların içinde 2 paket içeni bile var. Eğer bırakmak istiyorsan ve fiziksel bağımlılıksa vazgeçilmez olan, başarabilirsin. Sonuçta ihtiyaç duyduğun an ek destek alıyorsun, nikotin tamamen arındırılıyor vücudundan. Sormak istediklerin olursa yine yaz, inşallah herkese ulaşır ve yararı olur..

teşekkür ederiim
bunaltıyorum seni ama :-(
sigara böle bi illet işte :-(

he bu arada işyerinde arası nasılmış
normaldee içiyormuydu gündüz işyerinde
o boşluklarda ne yaptıı
birde onu sorarmısıın
tamam çok olduum bilioruum

he bu arada işyerinde arası nasılmış
normaldee içiyormuydu gündüz işyerinde
o boşluklarda ne yaptıı
birde onu sorarmısıın
tamam çok olduum bilioruum

Buna ben direk yanıt verebilirim. Kendi işyerimiz olduğu ve gece gündüz burada kaldığımız için hiçbir fark yok :)) Yani sana anlattıklarım gece gündüz yolculukta vs. her anı..Hiç çekinmeden sor, zira bir kişi bile yararlansa mutluluktur benim için..

simdi ekşisözlük ile itü sözlükten baktıım
itü sözlükde kullananlar birseye yaramadığını sölüyoor
firmalar çok iyi diyoor :-(
off karışığım
yarıın bi yerin telefonunu aldıım arayacağım bakalıım ne olacak
ama çevremde kimseye söylemeyeceğim :-D

Emekli olmadan önce calistigim isyerinde bir agbimiz vardi..uzun yillar sigara iciyordu.hemde gunde iki paket.birden.tansiyon kollestrol vb. saglik problemleri ysadi..tabi doktorlarda bu arada sigarayi mutlaka birakmasini istediler.biz hic ihtimal vermiyorduk birakacagini cunku o dönemlerde kurumlarda sigara icme yasagi olmadigi icin kul tablasi hic bos kalmazdi..İzmirde biorezonans yontemini uygulayan bir bayan doktora gitti..ve sigarayi birakti.3 yildir agzina surmuyor..ben bu yöntemi ilk kez o zaman duymustum.ve abimiz biraktigi zamanda bayagi sasirmistik...simdi mi..nefret ediyor... :))

Son düzenleme:
yarın için bende gidip konuşacağımmm
inşallah bırakırıım
aklıma bile gelmez
hatırlamam istemem
nefret ederiim hatta :-D

adam gibi içmesini beceremiyorum ben çünkü :-(

Bence de en azından bir öngörüşme yap. Şimdi geçen yıl bu olaydan bir mail yoluyla haberim olmuştu.Eşime gitmeyi teklif ettiğimde "hadi canım, olmaz öyle şey" dedi. Birkaç ay önce yakın bir aile dostumuz yanında çalışanların bu yöntemle sigarayı bıraktıklarını ve başarılı olduğunu anlatınca, denemeye karar verdi. Zira yakın bir dostumuzdu ve bu işten komisyon almıyordu :)) Merkezde bile eminim ama şüpheleri vardı olmayacağına dair. Şimdi kendisi bile inanamıyor durumuna. Şu an bile yanımda ve gitmenizi tavsiye ediyor. Bence mutlaka deneyin..

Evet Akrabalarimdan Gidenler Ve Birakanlar Var Fakat Bol Bol Su Icmenizi Tavsiye Ediyorum Cunku Bobreklerin Fonksiyonunu Durduruyor Yani Bobreklerin Calişmasini Durduruyor(tikiyor)bu Sebepten Dolayi Bol Bol Su Icmenizi Tavsiye Ediyorum

arkadaslar ınsallah azımlı cıkarda bu yontemle bırakabılırsınız. ben de 15 yıldır ıcıyorum bu zıkkımı. bende denedım ama bırakamadım. ek seansda olur dedım onda da olmadı.benım gıttıgım yer ılkı ucretlı dger ek seans ucretsızdı. ama ole bence mucıze yaratmadı ıcme ıstegım oldu yanıı.3 gun durdum sonra streslı gunlerım oldu ustune gerı basladım.

umarım sız basarılı olursunuz.:çok üzgünüm:

hadi yaa :-(
buu kötü olduu şimdi
aynı yöntemmii
neden etkili olmadıı
amma soru soruyooom
altı üstü sigara
nee irade varmış bende dee :-D

arkadaşlar ben çanakkalede oturuyom acaba burdada varmıdır yaklaşık 10 senedir içiyorum okadar çok bırakmak istiyorumki ama içmeyide seviyorum benim durumum çok çelişkili bi bıraksam çok mutlu olucam eşim içmiyo yardımmmm

hadi yaa :-(
buu kötü olduu şimdi
aynı yöntemmii
neden etkili olmadıı
amma soru soruyooom
altı üstü sigara
nee irade varmış bende dee :-D

Ne yaptın arkadaşım, görüştün mü bir yerle? Bizde bir değişiklik yok hala. Haftaya 40 küsür yıldır içen alman arkadaşlarımız da gidecekler.. Birazcık isteğin varsa bırakmaya, cesaretin kırılmasın. 1 kere dene..

nasıl gidiyoor
randevu aldıım ama işlerdençıkamadıım canımm

eşinin durumu nasıl yaa birde birsey soracam
mutsuz olduumu hiçç

Halen bir değişiklik yok, sigara içmiyor, Yarın kontrole gideceğiz. Gün geçtikçe daha çok alışıyor bu duruma. Mutsuzluk konusuna gelince, biraz sıkıntı yaşadı işin açıkçası. Birazcık gergindi ilk günler. Ama eşimin 25 yıldır aralıksız aşırı içtiğini düşününce normal bu kadarı. Ama çok kötü bir durum olmadı yani çok mutsuz ve saldırgan değildi. Bizimki biraz sigarayı bırakma, ameliyat, işlerin yorgunluğu, akrabaların gelmesi vs. herşey birden bire oldu. Bunun da gerginliğe katkısı vardır mutlaka. Eşimi gören çok kişi gitmek istiyor o merkeze.. Bugün 5. gün, bu saatten sonra birşey olmaz artık.

harikaaa
pekii birsey soraca yarın randevuda sorarmısın
hanii oluryaa bi kere içse ne olacak bitecekmi bunca şey
yapılan rezonans işlevini yitirecekmii yoksaaa
devam edecekmii buşekilde yinee
hıı

Tamam yarın bir sorarım ama bildiğim kadarıyla vücudun içindeki nikotin durumuna göre ya da seansın dozajının yetersiz olmasına göre tekrar uygulama yapıyorlar. İstersen senden bahsederim, sana da mail adreslerini veririm, direk her konuda açıklayıcı bilgi verirler. Eşim bugün gayet neşeli, bugün sigaradan çok az konuştu diğer günlere nazaran. Sende de olur mu bilmiyorum ama biraz tatlı yemek ihtiyacı oluyor. Eşime kobay gibi ortalama her saat soruyorum, nasılsın, değişiklik ne var vb..:roflol: olmasın herşey yolunda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…