- 21 Aralık 2007
- 404
- 0
- 69
Ben,ne yazık ki bu yazının sahibine teşekkür yazısı gönderemiyeceğim.Çok üzgünüm arkadaşlar;sevinip sigarada tüttüremiyorum artık.Oysa bir ay öncesine kadar bende aynen dediğiniz gibi yapyordum.Faaaaaaakaaaaaaaaaaat,evet bir fakatım var artık.Öyle bir fakat ki bu;sigara içmemi engelliyor.Hatta nefes almamı bile engelliyor.Akciğer kanseri değil diye sevinemem.KOAH.diye bir illet.Bende yeni duydum başıma gelince tabii ki de...Hemde ilerlemiş evresinde öğrendim.Moralinizi bozmak istemem ama sigara içenlerde görülen bir hastalık.detaylarına internetten bakabilirsiniz.Çünkü on hastadan dokuzu farkında olmuyormuş hastalığının.Sinsi ve çok sıkıntı verici,yaşama kalitesini çok düşüren,çok masraflı bir hastalık.Sadece solunum testiyle teşhis konuyor.Bir uyarı yapayım istedim.
Geçmiş olsun Quenn,sigarayı bıraktıktan sonra rahatsızlığında önemli ölçüde düzelme olduğunu göreceksin...sen bunu yapmışsın zaten..bende eski bir sigara tiryakisi olarak neredeyse bu hastalığın pençesine düşmek üzereyken sigarayı bıraktım...henüz 3 ay olmasına rağmen kendimi çok iyi hissediyorum...Allahıma şükürler olsun ki bu illetten yakamı kurtardım...zaten hastahanelerin göğüs hastalıkları bölümündeki doktorlar, KOAH hastalığına yakalanmamak için sigaranın kesinlikle bırakılması gerektiğini ısrarla söylüyorlar...sana tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bundan sonraki yaşamında sigarasız ve sağlıklı günler dilerim...:teselli: