Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

hehehee çok iyi yaa :-)
süpeer hatta nasılsın dakka başıı
bende kafaya koyduumdan beri daha bi sigara demeye başladıım onu farkettim :-)-
yok seyi merak ediyorum ben
olakii hani seans sonrası gerek can istemesi yada meraktan içtin ee ozaman ne olacak gitti paracıkarmı olacak yoksaa hiçbirsey olmamış gibi devam edilebiliyormuu :-)
amma garip bi soru ama eşine böyle sor o anlar :-)
sen içmiyorsan anlamassın ne dediğimi :-)

Anladım, onu sorarım yarın tekrar. Ben sigara konusunda biraz garip bir durumdayım. Kendim de içtim, çok içtim ama bu son dediğim an ağzıma sürmüyorum asla ve hiç aramıyorum, etkilenmiyorum. İçersem de günde 1 paket falan içebiliyorum ama asla bağımlı olamadım hiç, o duyguyu bilmiyorum. 3 aydır içiyordum ama 1 ay önce güzel bir koltuk takımı görünce bıraktım içmeyi, şimdi sigara paramla koltuk taksidini ödüyorum. Eşim de tedavi parasını çıkardıktan sonra, onun sigara parasını da harcayacağım, şimdiden ne alsam diye bakınıyorum. Çok fenayım ya :)) Kendi durumumu da sordum doktora ama bir yanıt alamadım :KK43:(

“Nasıl Olsa İsteğim Zaman Bırakıyorum”

Şu anda sigarayı bıraktınız. Ara sıra canınız çekse de, bazen zorlansanız da içmemeyi başarıyorsunuz.

Sigara içmediğiniz sürece bağımlılıktan kurtulmaya devam edersiniz.

Ne var ki, zaman geçtikçe sigarayla ilgili kötü anılar (sağlık endişeleri, pis kokan üst-baş, arabanın sigara külüyle yanan döşemesi, gece öksürükleri, sabah öksürükleri, yürürken bile tıkanmaya başlayan nefes, uyurken ağır horultular, sabahları çıkarılan balgam, boşa giden paralar, nikotin yoksunluğunun sebep olduğu sıkıntılar ve stres vs.) çabuk unutulur ve sigarayla ilgili hoş anılar hiç akıldan çıkmaz.

Derken bir an gelir, sigarayı niçin bıraktığınızı unutup, sigaranın hoş yanlarına odaklanmaya başlarsınız.

Bir süre sonra şöyle düşünmeye başlayabilirsiniz: “Aradan 3 ay geçti. Pek öyle zorlandığım söylenemez. Şöyle keyif için bir-iki sigara içeyim, nasıl olsa tekrar bırakırım.”

Bu düşünce içinizdeki nikotin canavarının bir tuzağıdır. Nikotin canavarının size yaptırmaya çalıştığı tek bir şey vardır: Sigaradan tek bir nefes çekmenizi sağlamak. Nikotin canavarı bilir ki, sigaradan tek bir nefes çekerseniz gerisi gelecektir.

Bu yüzden, bu bırakmanız sanki son bırakmanızmış gibi onun üstüne titreyin ve ona sımsıkı sarılın. Çünkü bir dahaki sefere sigarayı bırakmak için aynı gücü, enerjiyi ve isteği bulamayabilirsiniz.

Bazen zihniniz sigaranın hoş yanlarına odaklanıyorsa, aynı zamanda kötü yanlarına da odaklanın. Sigarayı iyi ve kötü yanlarıyla bir bütün olarak görün ve iyileşmeye devam edin. Bunun için yapmanız gereken tek şey: Bundan böyle sigaradan tek bir nefes dahi çekmemektir.

-alıntı-

Merhaba, bugün senin için sordum. İlk yaptıkları programla nikotin frekansını siliyorlar, vücut nikotini tanımıyor dolayısıyla içme isteğin olmuyor ama 1 kere yakarsan tekrar vücut nikotini tanıyor. Tekrar başa sarıyor herşey. Bu program içmek istemeyip ama fiziksel vs. bağımlılıktan kurtulamayanlar için ideal öneriliyor. Ben bırakırım ama birkaç gün sonra başlarım diyorsan yani içinden kendini şimdiden öyle koşullandırıyorsan sanırım anlamı kalmaz ama içmek istemeyip destek istiyorsan harika bir şey. Bugün eşime 20 dak. daha uyguladırlar. Burada herkes içtiği için ve herkesle dip dibe zman geçirdiği için hatta bazıları inadından dumanı üstüne üfledikleri için vücudu tekrar nikotin tanımlaması yapmış, 1 paket içmiş kadar nikotin çıktı. Düşün 6 günde pasif içicilerin bile ne kadar zarar gördüğünü. Bu ara internette çıkan mora biorezonans ile bu sistem farklıymış, mor olan daha düşük bir program başarı oranı daha az, sadece biorezonans olan alman bicom marka aletle uygulanıyor ve başarı yüzdesi daha yüksek. Ama seans sonrası canın istemiyor ya da merak etmiyorsun sigarayı.

meraba arkadaslar,ben sıgara kullanıyorum ama bundan 4 gun once bronsıt oldugumu ogrendım ama hala bırakamadım kendımı cok zorluyorum bırakmak ıcın ama olmuyor sıkıntıya gırıyorum,bronsıtım hem oksuruyorum ve oksururkende cıgerlerım sankı yerınden cıkacak ama hala bırakamıyorum,bana sımdı acılen yardımcı olabılırmısınız,korkuyorum acıkcası karacıger kanserını okuduktan sonrada daha cok korktum....yardımlarınızı beklıyorum sımdı...sımdıden cok tesekkur ederım sızlere...

meraba arkadaslar,ben sıgara kullanıyorum ama bundan 4 gun once bronsıt oldugumu ogrendım ama hala bırakamadım kendımı cok zorluyorum bırakmak ıcın ama olmuyor sıkıntıya gırıyorum,bronsıtım hem oksuruyorum ve oksururkende cıgerlerım sankı yerınden cıkacak ama hala bırakamıyorum,bana sımdı acılen yardımcı olabılırmısınız,korkuyorum acıkcası karacıger kanserını okuduktan sonrada daha cok korktum....yardımlarınızı beklıyorum sımdı...sımdıden cok tesekkur ederım sızlere...

tık tık :-)
nasıl durumlaar :p
eşinde tanıdı artık benii
aslında o anlar ne demek istediğimii :p

kaygılarımııı endişelerimii
hee son soru bugünün birde
canı hiç mi istemiyormuuş
yanii ne bileyiim elimeli gitmiyoormuu

Hayır tatlım hiç içmedi, hatta denemek için aldığı sigara paketini kırıp attı, 1 tane bile yakmadı. Nihayetinde kimse onu zorlamıyor, kendi kararıydı bırakmak. Ama biraz sıkıntımız var. Çevremizde ben hariç herkes sigara içiyor ve eşim işi gereği çok konuşan insanlarla zaman geçiren birisi. Her oturduğu sigara içiyor. Bu arada farkettim ki türk milleti olarak ne çok sigara bağımlısıyız. Aynı zamanda ing, alman vb. bir arada gördüğüm için söylüyorum. Neyse bir de bu arkadaşlar, yak bir tane ya ne olacak diyerek tam gaz destek veriyorlar. Ya bir Allahın kulu da arkadaşım ne güzel bırakmışsın, sağlığın için tekrar başlama, ben çekileyim de şu dumanım da dokunmasın sana demiyor. Herkes inadına üstüne üflüyor garibimin. Son zamanlarda direnci kırılma noktalarına geldi, hayır hiç eli gitmedi ama psikolojik olarak çöktüğü zamanlar da oluyor. 1 haftadır hiç içmedi, bakalım devamı nasıl olacak. Öğrendiğim birincisi çok istemeli ve zararlarını bilmelisin, ikincisi çevren de sana destek olmalı..

orası kesin zaten
ben Allahtan devlet memuruyum
kurumda içilmiyor bizim
amaa destek olan olurmu diye düşünüyroumdaa ıhıh olmazz sanırım :-)

Bence de en azından bir öngörüşme yap. Şimdi geçen yıl bu olaydan bir mail yoluyla haberim olmuştu.Eşime gitmeyi teklif ettiğimde "hadi canım, olmaz öyle şey" dedi. Birkaç ay önce yakın bir aile dostumuz yanında çalışanların bu yöntemle sigarayı bıraktıklarını ve başarılı olduğunu anlatınca, denemeye karar verdi. Zira yakın bir dostumuzdu ve bu işten komisyon almıyordu :)) Merkezde bile eminim ama şüpheleri vardı olmayacağına dair. Şimdi kendisi bile inanamıyor durumuna. Şu an bile yanımda ve gitmenizi tavsiye ediyor. Bence mutlaka deneyin..

eğer bu dediğin gerçekten herkes de işe yarıyorsa dile benden ne dilersen a.s...benim eşim de çook içiyor malesef ve bırakamıyor 250 lira para bile değil yani eğer işe yarıyorsa?topici takip edeceğim lütfen gelişmeleri yaz arkadaşım.eşime söyleyeceğim bu akşam ne olur dua edin de kabul etsin belki oda bırakır senağlama...

bırakmak ,bırakmak ve bırakmak nerdeeeeeeeeeeee ,ben kendımın sıgarayı bırakabılecegıme hıc tahmın bıle edemıyorum,hayal bıle kuramıyorum .

kafamçokkarıştı senağlama :1no2:

8 Mart 22006 da sigarayı bıraktım.Ben bu sigarayı artık içmem dedim.Bıraktım.Kimse inanmadı önceleri.20 yıldır sigara içerdim.Son 15 yıl artık paketi az olunca eve bir paket daha almadan rahat edemeyenlerdendim.Herşey beyine komut vermekle ilgili.İnanın ben yaşadığım için biliyorum.Eğer GERÇEKTEN bırakmak istiyorsanız beyin bu komutu dinliyor.
Beni bırakmaya iten sebep ise Babamın hastalığı.Kalp ameliyatlı babam bir süredir yaşamına dikkat etmeden tekrar sigaraya başlamıştı.Kimseleri dinlemiyor onu sigara ya da kötü beslenmenin değil sadece stresin hasta ettiğini düşünüyordu.Ve sonunda olan oldu.Kalbi dayanamadı ve artık kalp yetmezliği başladı.Kalp yetmezliğinin insan vücuduna yaptıklarına inanamazsınız.Neyse sonunda artık babam diyalize muhtaç bir böbrek hastası idi.Kalp böbrekleri besleyememiş ve böbrekler zarar görmüştü.
Uzatmayayı hastane sürecinde ki duygularımı anlatamam.Çok üzgündüm ama kendine yaptıklarından dolayı da çok kızgındım.Hastalık herkez için,ama hastalığa davetiye çıkarmak ya da çıkarmamak elimizde.Benim kayınvalidemde akciğer kanserinden vefat etti.Sigara içmez ve sağlıklı beslenmeye dikkat ederdi.Bu noktada kader deyip susmak ve sabretmek lazım.Ama babam hastalık kaderini kendi seçti.Düzgün yaşasda sağlığını hiç bitmeyecek gibi kullanmasa idi dağ gibi adam hala dünyaya meydan okuyacaktı.
İşte bu duyguları sigara yüzünden hastalandığım takdirde benim çocuklarım da yaşayacak düşüncesi beni kendime getirdi.Hastalık sadece bizi değil sevenlerimizi de etkileyen bir süreç.Davetiye çıkarmakla sevdiklerimizi üzeceğiz.Değer mi?asla
hadi karar verin ve bırakın. İnanın zor değil.Hayat bir armağan değerini bilmek lazım.
Kolay gelsin.

Merhaba

Sigara birçok hastalığı baş nedeni.Özellikle ilerlemiş safhalarda kanser olma riski çok fazla.Bununla ilgili size www.tianxianturkey.com sitesini önerebilirim.Belki size belkide bir yakınınzıza faydamız olabilir.

istanbulda nerde yapılıo bilen varmı arkadaşlar bende sigarayı bırakmak için bıraktırma merkezlerine gitmeyi düşünüorum ama orda fiyat daha fazla bu işe yarıo madem buna gidiyim hem denenmiş.

lütfen bu konuyu yarım bırakma akasya.merakla bekliyoruz unutma bizi.ben de geçen kış 3 ay bıraktım sigarayı,iddia yüzünden ama çok istemiyordum.kilo alıyorum diye tekrar başladım.şu andaysa gerçekten bırakmak istiyorum ve bu bende baskı yaratıyor.bırakmayı her düşündüğümde gidip bi sigara yakıyorum.inşallah kalıcı bir çözüm olur da biz de faydalanırız.

Merhaba arkadaşlar, eşim geçen hafta ameliyat oldu bu nedenle çok ilgilenemedim. İşin açıkçası biraz da ne yazabileceğimi tam olarak kestiremedim. İyisi ve kötüsüyle herşeyi yazacağımı söylemiştim. Bu çarşamba günü üniv. hastanesine doğru yola çıktık, eşimin hayatında ilk ameliyatı ve narkozu olacaktı, hassas bir noktaydı ameliyat yeri. Çok heyecanlıydı ve endişeli. Belki bunları kendimi inandırmak için yazıyorum ama.. Evet tam ameliyata girmeden önce bir sigara yaktı. Bunun tamamen psikolojik bir baskı olduğunu düşünüyorum. Şimdi eskisi gibi içmiyor ama yine de biraz içiyor. Evet sistemin işe yaradığı bir gerçek ve çok örnek var tanıştığım ama beyin olarak istemiyorsanız ve sizi destekleyecek hiçbir ortam olmayacaksa boşuna gitmeyin, sonunuz bizimki gibi olmasın. Ama gerçekten istiyor ve sadece fiziksel nikotin bağımlılığından kurtulamıyorsanız o zaman gidin sonuç alırsınız. Eşim sigarayı bıraktığından beri hiç kimse ne güzel sağlıklı bir eylemdesin, devam et demediği gibi, çıkarıp önüne sigarayı yak ya 1 taneden birşey olmaz diyorlardı. Dayanamadı, başaramadı çok üzgünüm arkadaşlar.. Tabi ki birazcık sizin de çaba harcamanız gerek, hiçbirşey o kadar kolay değil. O baskının altında hissetmemelisiniz Ama gerçekten istiyorsanız bırakmayı, kendinize bu şansı tanıyın.. .

keşke tekrar başlamasaydı inşallah tekrar bırakır.çabaları boşa gitmez.

arkadaşları sigarayı bırakmak isteyen varmı?????

hemde 7 günde ve %100 doğal yan etkisi olmayan baharat karışımı bir ürünle.

yilbasi gecesi sigarayi biraktim o gunden buyana hic icmedim gunde 25 tane vardi paket bitiyor diger pakettende iciyordum bebeklerim dusunce o bana cok zor geldi her hamileligimde diyordumki birakcam ama ben sozumu tutmadim sonunda karar verdim sigarayi biraktim 5 ay 20 gun oldu sukurler olsunki gecti artik hic aklima bile gelmiyor sigaranin paketi 12 dolar oldu hem sagligim hem param cebime kaldi insallah birakmak isteyen herkese tavsiye ederim hic beklemeyip hemen biraksinlar cunku ben 2 hafta icinde karar verdim ve biraktim sizlerde birakirsiniz ins

X