Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Geçmiş olsun Quenn,sigarayı bıraktıktan sonra rahatsızlığında önemli ölçüde düzelme olduğunu göreceksin...sen bunu yapmışsın zaten..bende eski bir sigara tiryakisi olarak neredeyse bu hastalığın pençesine düşmek üzereyken sigarayı bıraktım...henüz 3 ay olmasına rağmen kendimi çok iyi hissediyorum...Allahıma şükürler olsun ki bu illetten yakamı kurtardım...zaten hastahanelerin göğüs hastalıkları bölümündeki doktorlar, KOAH hastalığına yakalanmamak için sigaranın kesinlikle bırakılması gerektiğini ısrarla söylüyorlar...sana tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bundan sonraki yaşamında sigarasız ve sağlıklı günler dilerim...:teselli:

Geçmiş olsun sevgili Quenn.. a.s.

Daha önce duymadım sözkonusu hastalığı.. Şimdi bakıyorum. Farkındalık oranı moral bozucu.
Bırakmasına bıraktık ama senelerce de içtik bu mereti..

a.s. merhaba sevgili püsküütcüm, sigarayı bıraktım ama daha öncede yazdığım gibi kilo sorunu hala devam ediyor..kendimce yaptığım diyetlerle 2-3 kg. kadar verdim...ama yinede çok kilo fazlalığım var...canım senden ricam hani kilo verenlerin gurupları var ya, onlara nasıl üye olabilirim, bana yardımcı olurmusun...mesela önümüzdeki cuma bende bir cuma gurubuna üye olsam belki guruplarla motivasyon daha güçlü olur vekilo veririm diye düşünüyorum...canım yardımlarını bekliyorum...

Fatmaselcim, kader arkadaşım yerimseniben yeniden merhaba,
Verdiğim linke tıkla.. Oraya kilonu ve kısa tarihçeni içeren bir mesaj yaz. Aynı zamanda yazılan son mesajlara da göz at.
http://www.kadinlarkulubu.com/cuma-yarismasina-katilmak-isteyenler-t71509/index.html

Sistem basitçe şöyle işliyor: Başvuru yapılıyor ve sonra beklemeye geçilip takip ediliyor. Yen üye alımı takım liderlerinin insiyatifinde. Sayıyı çok aşmamaya çalışıyoruz, belli kotalarımız var.

O nedenle mesaj yazımından sonra üyelerin takipte olmasında fayda var..

Ancak bu aralar yeni üye alımı yapacak olan takımlar var.. Bilemiyorum deneme süreçlerini başlattıkları üyeler oldu mu?

Uzun lafın kısası önerilerimi yerine getirirsen, ilk adımı atmış olursun.

a.s.

Teşekkür ederim canım...önerilerini yerine getirdim ve beklemeye başladım..sağolasın ve iyiki varsın...

O iğrenç sigarayı hayatımdan çıkaralı 8 ay oldu.Allahıma şükürler olsunki bana yardım etti

Belki sağlık köşesine açılmalıydı konu ama bu konuda müzdarip olan herkese önermek isteyeceğim bir sistem olduğu için öneri bölümüne açtım. Yanlışsa düzeltin lütfen arkadaşlar..
Eşim 37 yaşında ve 12 yaşından beri aralıksız sigara tiryakisi, günde yaklaşık 2 paket sigara içerdi. Bugüne kadar. Bugün sigara bırakma konusunda tek seansla %99 başarı sağlayan bir programla tanıştı. Biorezonans.. Sabah merkezde son sigarasını içirdiler, bir kapsüle yerleştirip, aletle bir takım frekanslar vererek vücuduna, sigara bağımlılığının bütün fiziksel etkilerini ortadan kaldırdılar. Beyni hiç sigarayla tanışmamış bir insan haline döndürdüler. Tam teknik terimleri bilemiyorum ama ters frekans uyguladılar. Eşim 8 yıldır ilk defa tam 7 saattir ağzına sigara koymadı, aramadı, özlemedi. İşlemden sonra vücuduna bir çip yapıştırıyorlar, 1 ay süreyle orada kalacak. Bir de bol su içecek. Bu kadar basit ve 1 aylık sigara parası kadar ucuz. 1-2 seans daha sadece kontrole gidecek, işlem yapılmayacak. Bugün ilk günümüz ve şu ana kadar çok başarılı. İlgilenen arkadaşlara ilerdeki günleri de yazarım. Bütün sigara içen bağımlıyım diyen arkadaşlar, her şehirde sanırım bu merkezlerden var. Lütfen inanın ve yararlanın.. Bu arada aksi bir durum olursa o konuda da sizi bilgilendirip, gerçekliği yokmuş derim ama ben orada beklerken çok kişi geldi sigarayı bırakan. Teşekkür vb. amaçlarla.. Bu arada başka bir detayı da paylaşmak istiyorum, iki gün önce eşimin ses kısıklığı vb. şikayeti ile kontrole gittik. Gırtlağında 1 adet polip tespit edildi, şimdi alınacak o parça. Öğrendiğim kadarıyla sigara içmeye devam edilen hallerde bu polipler alınmazsa kötü huylu urlara dönüşüyorlarmış.. Hepimize sağlıklı günler diliyorum

verdiğin bilgiler için teşekkürler akasya araştırmak lazım

çok sevindim inşallah hiç başlamaz
sorması ayıp diyecem soracam ama ne kadar ücret ödediniz

kendini nasıl hissediyor peki
kusurabakma garip gibigelebilir sorular
ama yakaşık 15 yıldır içiorum sigarayı bende
işin kötüsü seviyorum içmeyi bırakmak hiç cazip gelmiyor
ama artık iyice zorlaşıyor hayat sigara içenler için :-(

Normalde 1 aya kadar 180 ytl. idi arkadaşlar. Şu an fix fiyatı 250 ytl. Herşey içinde. Bu ücreti sadece bir kez ödüyorsunuz, sonraki kontroller vs. hiçbirşey için ödeme yok. 1 aylık sigara parası, hiçbirşeye değmez.. Eşim şu an itibariyle 10 saattir değil sigara içmek, ihtiyaç bile duymuyor.

kendini nasıl hissediyor peki
kusurabakma garip gibigelebilir sorular
ama yakaşık 15 yıldır içiorum sigarayı bende
işin kötüsü seviyorum içmeyi bırakmak hiç cazip gelmiyor
ama artık iyice zorlaşıyor hayat sigara içenler için :-(

aynen yaaa...
son yasakla hepten 2.sınıf vatandaş durumuna düştük...sigara içmeyi seviyorum...tüm zararlarını da biliyorum...bu benim tercihim...lakin artık bıraksam iyi olacak...
bugun doktora gittik,eşimin rutin kontrolleri için.orda doktordan bir ton fırça yedim...sinir oldum...eğer bırakmak bu kadar kolaysa bende bırakayım.sürekli etraftan azar iştimekten,tenkit edilmekten bıktım.senağlama

Hayır tabi ki herşeyi sorun ki belki sizlere de yararı olursa çok güzel birşey. İçmek ve sevmek tabi ki tercih meselesi ama bilinçli bir şekilde kendimizin ve çevremizin sağlığını da hiçe sayıyoruz. Eşimde farklı birşey yok. Bu programda sigara sonrası ortaya çıkacak agresiflik, sinir vb. durumları olmuyor, ona göre bir temel arınma yapılıyor. Ayrıca kilo alma durumu da normal bırakanlara göre daha az oluyor, zira beyin hiç sigara içmemiş pozisyonuna döndüğü için, o boşluğu dolduracak şekilde abur cubura yönelmiyor. Biraz baş ağrısı vardı ama bundan ama başka şeyden bilemiyorum, ağrı kesiciyle geçti zaten. Sadece kendisine çok garip geliyor bırakmış olması, çünkü o da yılların içicisi.. Ama hiç aramıyorum, benim için birşey ifade etmiyor sigara diyor. Yanında içenler var şu anda hiç etkilenmiyor.. Şaka gibi ama gerçek..Programın etkili olması için, bırakmak istemek, hamile olmamak ve kalp pili taşımamak gerekiyor. Eğer birisi sizi zorla o koltuğa oturtursa %99 başarı oranı sanırım düşüyor. Biraz da olsa istemeniz gerekiyor.

inşallah uzun soluklu olur
bende çevreme bakayım bakayıım nerde ne kadara yapıyorlar

canım tedavi şekli cok ilgimi cekti merkezin adını mümkünse verebilirmisin heryerde olabileceğini yazmışşın ama biliyorsun bu merkezlerden cok var hepside ayrı tedaviler uyguluyor eşine sigarasız günler diliyorum inşallah son olur

akasyacıgım senın ve esın adına cok sevındım insaallah temellı unutmus olur..bende dünden beri sıgarayı bıraktım icmiyorum ama tedavısız bırakmak cok zor oluyor agrasıf ve cok sınırlenıyorum sıgadan olsa gerek...7 yıldan berı ıcıyorum zarardan baska bırseyını gormedım cocuklarıma ve esıme söz verdım bırdaha icmecegıme...

iyiki böyle bir bilgiyi bizlerle paylastin sagolasin.Türkiyedeki yakinlarima söyleyecegim.......................

Evet sistem aynı, denemenizi öneriyorum. Ben bugünkü halini de yazarım eşimin, bilgilerimiz pekişir..

Sistemin aletin ismi biorezonans, google da bu bilgiyi aratırsanız sizin yaşadığınız yerdeki merkeze ulaşırsınız sanırım. Olmazsa da herhangi birisinden rica da edebilirsiniz bilgiler için, sonuçta tek çatı altında çalışıyorlar. İsteyene bizim gittiğimiz merkezin tlf. verebilirim. Bir sıkıntı olmadan yanıtlayacaklardır her sorunuzu.. Hepinize başarılar arkadaşlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…