Bir sene de 6 tl ne kadar ediyor hiç hesapladın mı :)fena gaza geldim ya :) insl basaririm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir sene de 6 tl ne kadar ediyor hiç hesapladın mı :)fena gaza geldim ya :) insl basaririm
Yoo hic hesaplamadim ama esim hesaplar:) ama hesabi ne kadardi unuttum :)Bir sene de 6 tl ne kadar ediyor hiç hesapladın mı :)
Hayir cnm dedigimi yapcm inslSenin hevesini kirdim bile sanki sen bakma bana
kuzum ya okadar uzun yazmışın ki ,şöyle bir sigara yakasım geldi okuyana kadarSigarayı bıraktığım zaman beni en çok motive eden sigara bırakma ve sonra ki süreci anlatan yazıları okumamdı.
Bu yüzden ben de yazma ihtiyacı hissettim .
Daha önce de uzun dönem sigara bıraktığım oldu , ortalama bir sene bıraktım her ikisinde de .
Benim gözlemlerim sigara içmeyi bıraktıktan sonra kritik üç gün olduğu ve şu şekil de ilerliyor bir hafta , bir ay ve final bir sene.
Finali malesef hiç göremedim .
Daha önce bırakma dönemin de yaşadığım sıkıntılardan farklı olarak bu sefer sürekli uyudum, daha önce böyle olmamıştı.
İlk üç gün fiziksel olarak hissediliyor nikotin ihtiyacı bunun için akıla geldiği an kaçmak lazım , ben yerim de duramadığımı hatırlıyorum , bunun için kürdan kullandım .
Erkek gibi kürdanla dolaştım Üç günün sonun da sigara içen bir odaya girilir ve içten içe nasıl ya burası bildiğim lağam kokuyor diye hayret edilir.
Evet sigara içmeyi bırakan bir insan sigaradan tiksinebiliyormuş hem de üç günde !!!
Midem yanmıyor , sabahları nerden çıktı bu sabah sabah baş ağrısı bitti .
Sesim düzgün çıkıyor,zinde hissediyorum iki saatlik uyku sonun da sigara içtiğim dönemden daha dinç uyanıyorum .Ve en önemlisi bir bayan için güzellik,cildim ancak fondeten sürüp kavuştuğum pürüzsüzlüğe sigarayı bıraktıktan sonra döndü.
Ben ne güzelmişim ya oldum .Gözlerimin içi hep kırmızı olurdu artık yoklar.
Saçlarım bile değişti . Cildimin rengi bir ton daha açıldı buna şaşırdım evet bu kadar beklemiyordum ne yalan diyeyim .
Bunca içmemek için bence yeterli sebep varken ben niye daha önce sigaraya tekrar başladım .
Asıl sorun şu ben yaşayarak tecrübe ettim sigarayı bırakan ama ya bi tane içsem mi diye düşünen arkadaşlara önerim asla asla asla o ilk sigarayı tekrardan yakmayın .
Neden mi ?
Sadece sigara içenlerin anlayabileceği bir doygunluk hissi var , biz o ilk sigara da tekrardan onu yaşayacağız sanırız ama yanılırız.Vucuttan nikotin tamamen atıldıktan sonra o rahatlama durumunu yaşayabilmek için belli bir miktar nikotin yüklememiz gerekir vucuda beyine tekrardan kodlamamız gerekir nikotini .
İlk sigara da aradığı rahatlamayı bulamayan biz farkın da olmadan bir iki üç derken tekrar başlamış buluyoruz kendimizi.
Evet sigarayı bırakmayı düşünen arkadaşım beni asıl tetikleyen şey ise kanser olmaktan çok korkmam .
Tedavi sürecini anlatan bir doktorun söyledikleri hala kulağımda,kanser hastaları için uyguladığımız tedavileri sağlıklı bir insana yapsak bizi yıllarca hapsederlerdi diyor, misal karaciğerinizden örnek alabilmek için ağzınızdan ve burnunuzdan anestezi olmadan kancalar sokup et alacağız demesi ve hatta mucize olup iyileşsek bile bunun hiç bitmeyeceği ve ömür boyu devam edeceği gerçeği beni sarstı .
Sigara bırakmayı düşünen ama bırakamayan varsa , kanser hastalarını muhakkak ziyaret etmeli.
şakay dı şaka gerçekten çok haklısın ...kuzum ya okadar uzun yazmışın ki ,şöyle bir sigara yakasım geldi okuyana kadar
Çok iyi bilirim o hissi ama içmeyi bırakan biri için inan kısa bile gelebilir :)kuzum ya okadar uzun yazmışın ki ,şöyle bir sigara yakasım geldi okuyana kadar
simdi telefionun hesap makinesinden hesaplicam yazarim matematigim iyi degildirde :)Bir sene de 6 tl ne kadar ediyor hiç hesapladın mı :)
Dur ben de merak ettim hiç hesaplamamıştım :)Yoo hic hesaplamadim ama esim hesaplar:) ama hesabi ne kadardi unuttum :)
12.6=72 yapti yanlis islem mi ?Dur ben de merak ettim hiç hesaplamamıştım :)
Aslın da onu içicem diye stres oluyorsun , merak ettim okullar da nereler de içiyor hocalar bahçeye mi çıkıyorlar .Cok geçmiş olsun. Gozum korktu sagligimi ve cebimi de düşünüyorum suan biraksam ise baslayinca baslama ihtimalim cok yuksek.ogretmenim ben tenefusler onsuz gecmiyor :)
Günlül altı tl den hesaplamak gerek .12.6=72 yapti yanlis islem mi ?
Keşke arkadaşım olsaydın o manzrayı zehir ederdim sana sırf içirtmemek için , taktım mı bir şeye çok çirkefleşiyorum illallah ettirirdimOzeldeyim canim ben yangin merdivenimiz var bir de 9. Kat manzara da bir guzel ki
Niye kıskansın ki canım kadınlar kulübündeyiz burayıda kıskanacaklarsa ölelim bizBir sey sorabilir miyim affiniza siginarak sanirim ikinizde evlisiniz.saatlerce internet basinda olmaniz evin icinde sorun yaratmiyor mu yani ne biliyim esiniz kiskanmiyor mu bu durumu?
En buyuk sorunda beraber sigara icmekten cok zevk aldigim bir ogretmen arkadasim var bi kac kez birakalim ancak beraber birakiriz dedim ama nafile birakmam diyor.suan izindeyken az iciyorum ama normalde 1 pakete yakin bitiyor.Keşke arkadaşım olsaydın o manzrayı zehir ederdim sana sırf içirtmemek için , taktım mı bir şeye çok çirkefleşiyorum illallah ettirirdim
Anladım ki sen sigara içme ritüelini seviyorsun aslın da sevmiyorsun ama eski içmeyen haline dönmek istiyorsun .
Eğer tahminim yanlış değilse çok fazla sayıda içiyorsun .
Önce azaltmayı dene istersen .
O anlamda kiskanma degil biraz da benimle ilgilen gibi bir kiskanclik :) ben olsam esimi kiskanirim daNiye kıskansın ki canım kadınlar kulübündeyiz burayıda kıskanacaklarsa ölelim biz