Tabii ki. universiteye baslayana kadar tek tuk ictigim sigara, birden bire gunde 1 pakete cikti. Dertlendim sigara yaktim, sevindim sigara yaktim, cay koyduk sigara yaktim. Etrafimda icen arkadaslarim da oldugu icin bu durum surekli koruklendi. Nefes alamamaya, cildim bozulmaya, saclarim dokulmeye baslayinca birakmaya karar verdim. Ozellikle ellerimdeki o koku beni cok rahatsiz etti. suslenip pusleniyorsunuz mis gibi parfum sikiyorsunuz sonra bi sigarada o igrenc koku uzerinizde. O kokuyu kendime yakistiramadim bi sure sonra :) Ancak bi kerede birakamadim. Biraksamda uc dort gun icinde tekrar basladim. Sonra azaltarak birakmayi denedim ve markayi degistirdim. Kotu bir marka ve kotu bir tatla 3 ay kadar bu durum boyle devam etti ve en sonunda tiksinerek onunla vedalastim. Simdi aklima dahi gelmiyor. Bunda tiksinmemin de cok buyuk etkisi oldugunu dusunuyorum. :) bence sigarayi birakmanin ilk ve en onemli adimi: sigarayi kesinlikle birakmak istemek ve buna inanmak. Bunlar oldugu zaman, ne yapip edip bir yolunu bulup onu birakiyorsunuz. Insallah siz de saglikli olan yolu, o tertemiz kokulu yolu secersiniz hanimlar :)