kesinlikle katılıyorum cnm ve o ifadeyi görmek gurur vericiSigarayı bıraktım dediğin de insanların o yüz ifadesini görünce ben de şaşırıyorum , ben demek ki zor bişey başarıyorum ki bu şekil de tepki veriyorlar diyorum .Kesinlikle saygı ifadesi bu :)
Tabii ki. universiteye baslayana kadar tek tuk ictigim sigara, birden bire gunde 1 pakete cikti. Dertlendim sigara yaktim, sevindim sigara yaktim, cay koyduk sigara yaktim. Etrafimda icen arkadaslarim da oldugu icin bu durum surekli koruklendi. Nefes alamamaya, cildim bozulmaya, saclarim dokulmeye baslayinca birakmaya karar verdim. Ozellikle ellerimdeki o koku beni cok rahatsiz etti. suslenip pusleniyorsunuz mis gibi parfum sikiyorsunuz sonra bi sigarada o igrenc koku uzerinizde. O kokuyu kendime yakistiramadim bi sure sonra :) Ancak bi kerede birakamadim. Biraksamda uc dort gun icinde tekrar basladim. Sonra azaltarak birakmayi denedim ve markayi degistirdim. Kotu bir marka ve kotu bir tatla 3 ay kadar bu durum boyle devam etti ve en sonunda tiksinerek onunla vedalastim. Simdi aklima dahi gelmiyor. Bunda tiksinmemin de cok buyuk etkisi oldugunu dusunuyorum. :) bence sigarayi birakmanin ilk ve en onemli adimi: sigarayi kesinlikle birakmak istemek ve buna inanmak. Bunlar oldugu zaman, ne yapip edip bir yolunu bulup onu birakiyorsunuz. Insallah siz de saglikli olan yolu, o tertemiz kokulu yolu secersiniz hanimlar :)Nasıl bıraktığını anlatabilir misin ?Ne oldu da kara verdin ?
Ne kadar süre canın istedi , nasıl frenledin kendini , fiziksel olarak değişimlerin nelerdi .
Vaktin varsa yazarsan sevinirim :)
Bırakma hikayelerini dinlemek çok keyifli , anladığım kadarıyla bırakma fikrini üç ay boyunca sindirmişsin , sen de bu şekilde etkili olmuş .Buda hiç bırakamamaktansa güzel taktik .Peki bıraktıktan ne kadar zaman sonra değişim hissettin hatırlayabiliyor musun :)Tabii ki. universiteye baslayana kadar tek tuk ictigim sigara, birden bire gunde 1 pakete cikti. Dertlendim sigara yaktim, sevindim sigara yaktim, cay koyduk sigara yaktim. Etrafimda icen arkadaslarim da oldugu icin bu durum surekli koruklendi. Nefes alamamaya, cildim bozulmaya, saclarim dokulmeye baslayinca birakmaya karar verdim. Ozellikle ellerimdeki o koku beni cok rahatsiz etti. suslenip pusleniyorsunuz mis gibi parfum sikiyorsunuz sonra bi sigarada o igrenc koku uzerinizde. O kokuyu kendime yakistiramadim bi sure sonra :) Ancak bi kerede birakamadim. Biraksamda uc dort gun icinde tekrar basladim. Sonra azaltarak birakmayi denedim ve markayi degistirdim. Kotu bir marka ve kotu bir tatla 3 ay kadar bu durum boyle devam etti ve en sonunda tiksinerek onunla vedalastim. Simdi aklima dahi gelmiyor. Bunda tiksinmemin de cok buyuk etkisi oldugunu dusunuyorum. :) bence sigarayi birakmanin ilk ve en onemli adimi: sigarayi kesinlikle birakmak istemek ve buna inanmak. Bunlar oldugu zaman, ne yapip edip bir yolunu bulup onu birakiyorsunuz. Insallah siz de saglikli olan yolu, o tertemiz kokulu yolu secersiniz hanimlar :)
Ben şunu gördüm bir gün bile sigarayı bırakan kişi tamamen de bırakabilir , o bahsettiğin uyuşukluğu ben de yaşadım bildiğin konsantre olamıyordum sonra araştırdım ki nikotin konsantre de çok etkiliymiş.Ben de bildiğin ruhsuz gibi dolaştım bir kaç gün.Ben de iciciyim bırakmayı isterim birçok bırakma girisimim oldu en istikrarlisi erkek arkadaşımla birbirimize söz vermistik 2 hafta hiiic icmedim yanimda sürekli birileri içtiği halde ama sonra o sozunu unutunca sinirlendim anında sarildim sigaraya. Bırakmayı istiyorum aslında ama beynimde bitiremiyorum özellikle bu aralar issizim ve hep evdeyim. İste çalışırken kafama vurmadan anlayamiyordum. Bende sinir stres değil de beynimde uyuşukluk oluyor çok fena kafam sanki bana agir geliyor. Ayni orucun son demlerindeymisim gibi2 gün sürüyor ama dayanamıyorum o mallik hallerime. Önemli olan kafada bitirmek sonra bir dal icmissin keyfine bi önemi olmamalı. Sigaranın bende ki önemini bi bitirsem...
Evet, sindirdim bu fikri ve yavas yavas azalttim. Gunde 1 paket iciyordum baslarda, sonra yarim pakete, sonra 3 taneye dustu. Boyle boyle azalarak bitti. Daha onceki denemelerimde birden kesemeyecegimi anlamistim. Ben de kendime boyle bir yol belirdim. :) sigara icerken de spor yapmayi, yurumeyi cok severdim. Ama cok zorlanirdim nefes nefese kalirdim. Yarim saat zor dayanirdim. Biraktiktan 1-2 ay sonra rahat rahat yurumeye basladigim an vucumdaki degisimin farkina vardim. Artik zehirden ariniyordum! Cildim puruzsuzlesti, bogazimdaki o aci dindi. Ve en guzeli, sabahlari o kotu tatla uyanmiyordum. Rahatlayip, ferahladim. Biraktigim gunden bugune aldigim her nefesin keyfini cikartiyorum. :)Bırakma hikayelerini dinlemek çok keyifli , anladığım kadarıyla bırakma fikrini üç ay boyunca sindirmişsin , sen de bu şekilde etkili olmuş .Buda hiç bırakamamaktansa güzel taktik .Peki bıraktıktan ne kadar zaman sonra değişim hissettin hatırlayabiliyor musun :)
Ben şunu gördüm bir gün bile sigarayı bırakan kişi tamamen de bırakabilir , o bahsettiğin uyuşukluğu ben de yaşadım bildiğin konsantre olamıyordum sonra araştırdım ki nikotin konsantre de çok etkiliymiş.Ben de bildiğin ruhsuz gibi dolaştım bir kaç gün.
Umarım hepimiz muvaffak oluruz,bırakmak için tek bir yol yok en azından bunu da gördük , birileri de okuyup sebeplenir inşallah :)Evet, sindirdim bu fikri ve yavas yavas azalttim. Gunde 1 paket iciyordum baslarda, sonra yarim pakete, sonra 3 taneye dustu. Boyle boyle azalarak bitti. Daha onceki denemelerimde birden kesemeyecegimi anlamistim. Ben de kendime boyle bir yol belirdim. :) sigara icerken de spor yapmayi, yurumeyi cok severdim. Ama cok zorlanirdim nefes nefese kalirdim. Yarim saat zor dayanirdim. Biraktiktan 1-2 ay sonra rahat rahat yurumeye basladigim an vucumdaki degisimin farkina vardim. Artik zehirden ariniyordum! Cildim puruzsuzlesti, bogazimdaki o aci dindi. Ve en guzeli, sabahlari o kotu tatla uyanmiyordum. Rahatlayip, ferahladim. Biraktigim gunden bugune aldigim her nefesin keyfini cikartiyorum. :)
Insallah canim... :)Umarım hepimiz muvaffak oluruz,bırakmak için tek bir yol yok en azından bunu da gördük , birileri de okuyup sebeplenir inşallah :)
Çok iyiyim canım her gün biraz daha unutuyorum .akidem şuan nasılsın peki?
Çok iyiyim canım her gün biraz daha unutuyorum .
Artık sabah uyandığım da aklıma gelmiyor , etrafımda hiç sigara içen olmasa çok güzel olucak , hiç aklıma gelmez sanırım o zaman .
Sen bırakmayı düşünüyor musun , daha doğrusu içiyor musun şu an .
Canım ben çok büyük yemin ettim , ben de o ilk adımı atmakta çok zorlandım .Nasil basardiniz anlamiyorum en fazla iki gun birakabiliyorum ucuncu gun deli gibi pakwte sariliyorum resmen kanim cekiliyor
Evet çok güzel ifade etmişsin , ben de devamlı bir şeyler yiyordum ama bu his ilk bir hafta geçmedi .Kakule canım başarabilirsin ama dikkat edin açlık hissi ile sigara isteği hissi aynıymış. Yani bırakınca genelde acıkınca sigara istiyormuş zannediliyormuş. Başarırısınız ben inanıyorum size :)
Ben de öyle hissettim ama inan ilk bi kaç gün sürüyor , ayrıca sigarayı bıraktıktan bir hafta sonra eşim suratıma dikkatli bir şekilde bakıyor dedim ne yapıyorsun , bildiğin yüzüne renk geldi ne güzel oldu cildin dedi.Tamam cok guzel evet biralmaliyiz ama biraz da sigara icmek zevk meselesi yani ben sigara icmekten cok buyuk bi zevk aliyorum birakinca hayatimda bir boşluk olacagini dusunuyorum
Cok ciddi bi karar ve ciddi bi degisiklik ben de bazen cok emin oluyorum kendimden eve giderken paketimi atıyorum cakmagimi atiyorum ertesi sabah evden cikiyorum ve kendimi bufede buluyorum sigara alırken :/Ben de öyle hissa inan ilk bi kaç gün sürüyor , ayrıca sigarayı bıraktıktan bir hafta sonra eşim suratıma dikkatli bir şekilde bakıyor dedim ne yapıyorsun , bildiğin yüzüne renk geldi ne güzel oldu cildin dedi.
O an mutlu oldum bir hafta da cildim de etkisini görmüştüm .Gözlerimin akı yerine geldi .
İnan çok kızdım kendime niye öyle gezmeyi tercih ediyormuşum .
Sırf içimde ki nikotin canavarını beslemek için mi.
Olsun canım , ben de daha önce iki kere bıraktım toplam da iki sene içmedim .Cok ciddi bi karar ve ciddi bi degisiklik ben de bazen cok emin oluyorum kendimden eve giderken paketimi atıyorum cakmagimi atiyorum ertesi sabah evden cikiyorum ve kendimi bufede buluyorum sigara alırken :/
Umarim basaririmZaten sorun zevk olarak düşünmek o fikirden vazgeçmelisin önce, senii ölüme götüren bir şey zevk veremez. Ona muhtaç kalınarak zevk olmaz, olmamalı. Hayatta ilgilenecek daha güzel şeyler var.