Sigaradan sonra.

Rossiene

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
5.283
3.575
Sigarayı bıraktığım zaman beni en çok motive eden sigara bırakma ve sonra ki süreci anlatan yazıları okumamdı.
Bu yüzden ben de yazma ihtiyacı hissettim .
Daha önce de uzun dönem sigara bıraktığım oldu , ortalama bir sene bıraktım her ikisinde de .
Benim gözlemlerim sigara içmeyi bıraktıktan sonra kritik üç gün olduğu ve şu şekil de ilerliyor bir hafta , bir ay ve final bir sene.
Finali malesef hiç göremedim .

Daha önce bırakma dönemin de yaşadığım sıkıntılardan farklı olarak bu sefer sürekli uyudum, daha önce böyle olmamıştı.
İlk üç gün fiziksel olarak hissediliyor nikotin ihtiyacı bunun için akıla geldiği an kaçmak lazım , ben yerim de duramadığımı hatırlıyorum , bunun için kürdan kullandım .
Erkek gibi kürdanla dolaştım Üç günün sonun da sigara içen bir odaya girilir ve içten içe nasıl ya burası bildiğim lağam kokuyor diye hayret edilir.
Evet sigara içmeyi bırakan bir insan sigaradan tiksinebiliyormuş hem de üç günde !!!
Midem yanmıyor , sabahları nerden çıktı bu sabah sabah baş ağrısı bitti .
Sesim düzgün çıkıyor,zinde hissediyorum iki saatlik uyku sonun da sigara içtiğim dönemden daha dinç uyanıyorum .Ve en önemlisi bir bayan için güzellik,cildim ancak fondeten sürüp kavuştuğum pürüzsüzlüğe sigarayı bıraktıktan sonra döndü.
Ben ne güzelmişim ya oldum .Gözlerimin içi hep kırmızı olurdu artık yoklar.
Saçlarım bile değişti . Cildimin rengi bir ton daha açıldı buna şaşırdım evet bu kadar beklemiyordum ne yalan diyeyim .
Bunca içmemek için bence yeterli sebep varken ben niye daha önce sigaraya tekrar başladım .
Asıl sorun şu ben yaşayarak tecrübe ettim sigarayı bırakan ama ya bi tane içsem mi diye düşünen arkadaşlara önerim asla asla asla o ilk sigarayı tekrardan yakmayın .
Neden mi ?
Sadece sigara içenlerin anlayabileceği bir doygunluk hissi var , biz o ilk sigara da tekrardan onu yaşayacağız sanırız ama yanılırız.Vucuttan nikotin tamamen atıldıktan sonra o rahatlama durumunu yaşayabilmek için belli bir miktar nikotin yüklememiz gerekir vucuda beyine tekrardan kodlamamız gerekir nikotini .
İlk sigara da aradığı rahatlamayı bulamayan biz farkın da olmadan bir iki üç derken tekrar başlamış buluyoruz kendimizi.
Evet sigarayı bırakmayı düşünen arkadaşım beni asıl tetikleyen şey ise kanser olmaktan çok korkmam .
Tedavi sürecini anlatan bir doktorun söyledikleri hala kulağımda,kanser hastaları için uyguladığımız tedavileri sağlıklı bir insana yapsak bizi yıllarca hapsederlerdi diyor, misal karaciğerinizden örnek alabilmek için ağzınızdan ve burnunuzdan anestezi olmadan kancalar sokup et alacağız demesi ve hatta mucize olup iyileşsek bile bunun hiç bitmeyeceği ve ömür boyu devam edeceği gerçeği beni sarstı .
Sigara bırakmayı düşünen ama bırakamayan varsa , kanser hastalarını muhakkak ziyaret etmeli.

15 gün birakip geri basladim olmuyor birseyi yanlış yapıyorum ben yaa Tebrikler öyle kiskaniyorumki biraktim diyenleri darisi başıma

15 gün birakip geri basladim olmuyor birseyi yanlış yapıyorum ben yaa Tebrikler öyle kiskaniyorumki biraktim diyenleri darisi başıma
Olsun demek ki bırakabiliyorsun benim de yukarı da özellikle üstün de durduğum bırakmaktan ziyade tekrar sigarayı ele almak kısmıydı .Sigarayı tamamen bırakanların geçmişine bakarsan bırakıp tekrar başlama hikayeleri çoktur , umarım biz de bu guruba gireriz bu sefer çok kararlıyım .Darısı başına .

çok güzel yazmışsın bu arada bırakmayı başarabildiğin seni tebrik ederim
benimde neredeyse 1 yıl olacak bırakalı
benim sürecim de çok sancılı geçti ama sadece 5 gün sürdü
ilk 3 gün gün sinir krizleri geçirdim 5. günün sonunda artık daha iyi nefes,koku ve tat alabilen biriydim.
burdan hala tiryaki olan arkadaşlara seslenmek istiyorum lütfen kendi paranızla sağlığınız riske atmayın.
sizin gözünüzün önünde birisi 10 tl yi çakmakla yaksa ve hergün bunu günde 2 kez yapsa
ona muhtemelen aptaldersiniz değil mi?
peki neden hergün bu aptallığı yapıp hem canımıza hem malımıza zarar verdiğinizi hiç düşündünüz mü?
herneyse konuya gelelim sigara madde bağımlılığına giriyor bu konu hakkında fıkrınız varmıydı?
size netten okuyabileceğiniz ve bırakmanız için sizi ikna etme yeteneğine sahip bir yazı öneriyorum
ama kesinlikle sıkılmadan okuyun emın olun yazı bittiğinde ben kendime ne yapmışım böyle diceksiniz
sizden ricam lütfen bu yazıyı yayın bir kişinin bile bırakmasına vesile olursanız ne mutlu size
bu şekilde yazın çıkıyor
ALLEN CARR
SİGARAYI BIRAKMANIN KOLAY YOLU

Evin dışındaysam bir paket rahat bitiyordu , evdeysem çocuk olduğu için balkona çıkmak zorun da kaldığım için 12 13 tür sanırım .
Siz kaç tane içiyorsunuz şu an ?
Etrafımda içen insanlar olduğu zaman günde 7-8 tane oluyor ama son 2 aydır etrafımda hiç içen yok o yüzden günde 3 ya da 4 tane içiyorum.

evet düşünüyorum azalttım bakalım birden de kesemiyorum az içsem bile arıyorum. umut oldu bana yazınız.
Yaparsın gibi geliyor bana en azından düşüncesi zihin de dolaştımı , bir şekil de insan fikir olarak alışmaya başlıyor önce .
Ben de bırakmadan bir hafta önce bugün yarın öbür gün kesin bırakıcam diye başlamıştım .Ki üç dört tane içiyorsun çok rahat bırakırsın gibi geliyor.

teşekkür ederim cnm
bıraktıklarında hayatlarının nasıl düzene gireceğini bilseler bir sn düşünmezlerdi eminimki
sabahları öksürük krizleriyle uyanmak yok
derin nefes alamama sorunu yok
perdelerin sapsarı olması eve sigara içmeyen biri geldiğinde öff yine tüttürmüşün aç şu camı dediklerinde ki utanç yok.
elbiselerinin ve nefesinin leş gibi sigara kokması yok.
her diş fırçalanda miğde bulantısı yok
sapsarı dişler yok
bir restorana girmeden önce sigara içiliyormu diye sorup diyar diyar yasağı delen mekan aramak hiç yok
sinemaya girdiğinde mola olsada sigara içsem düşüncesi yüzünden filme adapte olamamak yok
ibadet yapanlar için ayy sigara içmesem ne güzel orucumuda tutardım derdi yok
yemekleri sırf sen fark etmesende tat alamadığın için aşırı tuzlu baharatlı yapmak yok
bu liste böylece uzarrrrr giderrrrrrrrrr
ve bunları söyleyen ben günde 3 paket sigara içen insandım
arkadaşlarım hala inanamazlar bana şaka gibisin derler

Oy oyy daha henüz görmediğim ne faydaları çıkacak desene :)
Eşimin sülalesi tam sigara düşmanları bir araya geldiğimiz de sigara içmek için şekilden şekile giriyordum sorma tam rezillik.
Ve ben dışarı da sigara içen birini anın da anlıyorum , yüzünde ki o sarılık anında ele veriyor kendini .
Üç paket sigara içen biri bıraktıysa herkes yapabilir.

Ben de 4 yil araliksiz icip, son 1 yildir sigarayi birakmis biri olarak birakan tum arkadaslarimi tebrik ediyorum. Hayatimda verdigim en dogru kararlardan biri: sigarayi birakmak! Icen tum arkadaslarim, insallah birgun bu dertten kurtulurlar. :)

içmemelisiniz bu kadar lütfen etmeyin ya akidem
İçmiyorum canım daha zaten her sigara yaktığım da mutsuz oluyordum kurtuldum lanet şeyden çok şükür
Arkadaşım özgürlüğe kavuştum demişti bırakınca :)
Arkadaşın gerçekten iyi ifade etmiş , ben de öyle hissediyorum , kendim kurtuldum başkalarına da sebep olsak ne güzel ne sevap olur.

Ben de 4 yil araliksiz icip, son 1 yildir sigarayi birakmis biri olarak birakan tum arkadaslarimi tebrik ediyorum. Hayatimda verdigim en dogru kararlardan biri: sigarayi birakmak! Icen tum arkadaslarim, insallah birgun bu dertten kurtulurlar. :)
Nasıl bıraktığını anlatabilir misin ?Ne oldu da kara verdin ?
Ne kadar süre canın istedi , nasıl frenledin kendini , fiziksel olarak değişimlerin nelerdi .
Vaktin varsa yazarsan sevinirim :)

Kesinlikle çok çok saymakla bitmeyen faydalarını görceksin cnm
ayrıca irademde güçlendi dip not sevgilimle bile kavga ettiğimde heyt be diyorum 13 yıllık sigaramı bırakmışım ben sen nesin

Kesinlikle çok çok saymakla bitmeyen faydalarını görceksin cnm
ayrıca irademde güçlendi dip not sevgilimle bile kavga ettiğimde heyt be diyorum 13 yıllık sigaramı bırakmışım ben sen nesin
Sigarayı bıraktım dediğin de insanların o yüz ifadesini görünce ben de şaşırıyorum , ben demek ki zor bişey başarıyorum ki bu şekil de tepki veriyorlar diyorum .Kesinlikle saygı ifadesi bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…