Sigara

Sigaranın 1i de ayni 40i da...Bende bırakmak için zaman ayarlıyorum , odaklanmaya çalışıyorum bu süreçte de 3,4 tane içmeye başladım istemsiz olarak :)

bu konuda kimsenin olumsuz tecrübelerini dinleyip umutsuzluğa düşmeyin sigara bağımlılığı psikolojik bi bağımlılıktır ve herkesin karakteri farklı olduğu için bırakma yöntemi de farklı olur. sigara azaltarak bırakılmaz denir ama şu var ; günde bi paket ya da daha fazla sigara içiyosanız birden bırakmak hem sizi çok zorlar hem de yan etki gösterrsiniz (işte çok yeme kilo alma sinirlenme gibi) önce 7 8 taneye düşürmeli sonra birden kesmelisiniz ben bıraktım 45 gündür içmiyorum. bırakana kadar 10 sene içtim . sigara acizlikten başka bşşey değilmiş ve inanın ki bırakmak çok kolay. ben bırakamam denedim olmadı vs diyen kimsyi dikkate almayn bırakamadm diyen gerçekten istememiştir. ben de üçüncü denememde aslında gerçekten isteyerek yaptığm ilk denememde bıraktım

benim bildiğim onu ücretsiz almak için sıraya giriliyor. hemen almak isteyen ücretle alıyor. sıraya gir sıran gelene kadar da kendini hazırlamş olrsun hatta belki bırakırsın.

aynen senin durumundaydım.
bende 25 yasımdayım ve öyle ki artık kahkaha atınca öksürük krizlerine giriyordum.
ciğerim ağzımdan gelio gibiydi.
spor yapamıodum en ufak bişeyde nefes nefese kalıyordum.
cildim kararmıs solmuştu pigmentlerım ölmüştü resmen.
göz çevrem halka şeklinde koyulaşmıştı.
saçlarım tenim sigara içmeyenlere karşı çook kötü kokuyordu.
bende senin gibi azaltarak bırakırım sandım ama asla öyle olmuyor.
hamile olduğumu öğrendiğim gün paketi çöpe attım ve 1 senedir hiç içmiyorum.
hala arada canım ister ama asla tövbeliyim içmem neden bilio musun?
çünkü cildim beyazladı parlak oldu güzelleştim
saçlarım gürleşti yiyeceklerin tadı güzelleşti
ağır spor yapıyorum dilediğimce gülüyorum öksürük bitti
parfümüm bile kalıcı oldu
dişlerim beyazladı
diş etlerimin rengi mordan kırmızıya döndü
yani kısaca hayatım değişti mutluyum.
sana tavsiyem dayan ilk bir haftayı atlat kolaylaşır.
arada çok büyük krizler gelir onları yendin mi bitmiştir.
hiç bişey yapamam diosan ilaçları var onları kullan.
burdan tüm kadınlara sesleniyorum sigarayı bırakın kırışıklıklarınız olmasın güzelliğniz den olmayın.

benim bildiğim onu ücretsiz almak için sıraya giriliyor. hemen almak isteyen ücretle alıyor. sıraya gir sıran gelene kadar da kendini hazırlamş olrsun hatta belki bırakırsın.
İki üç ay surmezse sira gelmesi beklerim ama fazlaysa şuan karar vermişken gider alırım. Teşekkür ederim cevabınız icin

Noduller ne durumda

Mora terapiyi araştırabilirsiniz

Ben biraktim. 8 yıldır içmiyordum ama, öyle severek içiyordum ki.. ve çok gönüllü de bırakmadim. Eşimle beraber evlenince bıraktık, o 10 yıldır içiyordu. Zararlarının farkına vardık ve karar verdik. İlk 3 günü atlatınca birşey kalmıyor. Sonra zaten hamile kaldım, iyiki bırakmisim diyorum İstedikten sonra herseyi yaparsın.

Gunde 10 12 icerken 5 umut verici kimseye bakma kuzum gayette azaltarak birakirsin

Psikoloğum, sağlık bakanlığında çalışıyorum, sigara kullanıyorum ve ironik bir şekilde sigara bırakma eğitimleri veriyorum bırakma konusunda şuan bir şey diyemeyeceğim ancak bilimsel verilere göre azaltarak bırakma oranı çok çok düşük. Yani kısacası sigara azaltılarak bırakılamıyor. Nedeni ise dozunu azaltsan dahi vücüduna nikotin giriyor. nikotin bir süre alınmadığında vücut bu duruma alışıyor ve ihtiyacı/bağımlılığı ortadan kalkıyor. Ama az da olsa o sigarayı içtiğin sürece ne yazık ki bağımlısın/fiziksel olarak vücudun isteyecek. Umarım başarılı olursun

Ben azaltarak bıraktım. Tabi ki bir noktada bıçak gibi kesmek şart. Ama öncesinde hazırlık yapmak bence işe yarıyor. Bir paket içerken bırakmakla beş tane içerken bırakmak bir değil diye düşündüm önce kendimi azaltmaya odakladım sonra hazır hissettiğimde birden kestim.1buçuk senedir içmiyorum. Herkes kendi karakterine en uygun yöntem neyse onunla bırakır. Olumsuz düşüncelere kulak tıkayın

Bize de verseniz ne hoş olur, ne kadar makbule geçerdi.
Eğitim olmazsa, tavsiye de alabiliriz.
Hipnoterapi ile bırakma konusunu merak ediyorum, sizce başarılı olunabilinir mi?
Ben eğitimlerimi Emre Üstünuçar'ın "Bırakmak İstiyorum adlı filminden ve videolarından edindiğim bilgiler doğrultusunda veriyorum. Ne yazık ki bu konuda ekstra bir eğitime gönderilmedim bakanlığımız tarafından.

Sigara güçlü bir fiziksel bağımlılık, nikotin çabuk bağımlılık yapan bir madde. ama bu bağımlılık aslında kısa sürüyor. Nikotin vücuttan birkaç günde tamamen atılıyor ve vücut sigara içmemeye aşılıyor. Fiziksel bağımlılık dediğimiz olay 1 hafta falan yani.

Ancak sigaranın psikolojik bağımlılık boyutu da çok kuvvetli. Örneğin alışkanlıklar (kahvenin yanında sigara içmek, yemeğin üstüne sigara içmek, arkadaşlarla kafede otururken sigara içmek gibi çeşitli rutinler) veya duygusal tetikleyiciler (üzgünken stresliyken sigara içmek gibi) söz konusu. Bunları genelde göz ardı edebiliyoruz ancak bunlar da kişinin sigarayı bırakamamasında en az fiziksel bağımlılık kadar etkili. Bu psikolojik bağımlılığın ne olduğunu ve ne şekilde aşabileceğimize dair çok güzel bilgiler veriyor Emre Bey. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim

Bize de verseniz ne hoş olur, ne kadar makbule geçerdi.
Eğitim olmazsa, tavsiye de alabiliriz.
Hipnoterapi ile bırakma konusunu merak ediyorum, sizce başarılı olunabilinir mi?
Eksik yazmışım kusura bakmayın, hipnoterapi konusunda ne yazık ki ayrıntılı bilgim yok. Ancak bir hocam (50 yaşında ve uzun sürelerdir sigara kullanan birisiydi) hipnoterapi ile bıraktığını söylüyordu. Araştırılabilir/denenebilir. Ancak size şöyle bir uyarıda bulunabilirim ülkemizde psikologların bir meslek yasası yok, bu nedenle saçma sapan bilimsellikten uzak yöntemler/terapilerle insanlara yardımcı olduğunu iddia ederek şarlatanlık yapanlar çok. Mutlaka birkaç kaynaktan araştırın, gittiğiniz yerdeki kimselerin uzmanlıklarından ve eğitimlerinden emin olun, paranızı ve zamanınızı boşa harcamayın.

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…