Sigara

Boyle konu ben de acmayi dusunuyordum tahmin ettigim cevaplar gelmis.

Son düzenleme:
Katılıyorum, sigara bir bağımlılıktır, azaltmak yalnızca bir kandırmacadır, kurtulmak istiyorsanız birden kesmeniz gerekiyor, ben de bir bağımlıyım, günde 8-10 tane içiyorum ama az içiyorum demek kendi kendimi avutmak yalnızca, sonuçta ben bir sigara tiryakisiyim.

Yalnız tontriko'ya söz verme konusunda hak veriyorum, yapamayacağınız birşey için söz vermemelisiniz, söz namustur lafı yanlış anlaşılmış bana kalırsa, belki de söz konusu sigara olduğu için bizim gibi bağımlılar yanlış anlıyor bu sözü, herhangi bir konuda söz veren ama yerine getirmeyen, verdiği sözlerin arkasında durmayan kişiye itibar etmeyiz normalde, bu eşimiz bile olsa, burada neden söz verilmesi önemsenmemiş, önemsiz gibi görülmüş anlamadım, eşim bana sigara için söz verdiremez mesela çünkü sözümü tutamam, konu sahibesinin eşi de madem bırakamayacaktı söz vermemeliydi, bırakamıyorum ama yanında içmem, dikkat ederim diyebilirdi.

Benimki de sigara içmez . Bir ara yine başlamıştım . Ama hem o içmiyor çok kokacak diye oda çok istedi bırakmamı hemde maddi manevi zarar diye bıraktım . Burada bir ara sigarraayı bırakmak için bir video yayınlamıştı K Kazen o tekrar yayınlarsa çok yardımcı oluyor o 1 saatlik video izlemesi . İnanın .

Konuyu okurken bir sigara yaktım :)
Esimle bende her pazar gecesi sıgarayı bırakıp pazartesı sabahı kosa kosa sigaraya koşuyoruz. Bırakmak o kadar kolay bişey değil hatta çok zor . İlaç tedavisi olmadan zor olur.

Benim esimde evlenince birakirim demisti sonra evlendik hamile kalmayi dusunuyordum o zaman birakirim demisti hamile kaldim cocuk olunca dedi cocuk oldu daha da birakmam diyor burdan pay bic artik :)

Yapma allasen uyuşturucu mu mübarek sigara bırakmak diyete girmek gibi bence tamamen irade hakimiyeti

Sigara içiyor musunuz?
Bu sigara birakmak isi evet irade isi ama baskasinin iradesi değil.
Bu bir bagimlilik
Bunu anlayamıyor musunuz ?
Karisi/kocasi sigarayı bırak deyince bırakan birini görmedim ben hiç ...

Sigara içiyor musunuz?
Bu sigara birakmak isi evet irade isi ama baskasinin iradesi değil.
Bu bir bagimlilik
Bunu anlayamıyor musunuz ?
Karisi/kocasi sigarayı bırak deyince bırakan birini görmedim ben hiç ...
Örnek ben, kötü bir örneğim ama bırakmıyorum, bağımlılık deyince akla uyuşturucu alkol gibi şeyler geliyor, sigara da bir bağımlılıktır, bir insanın her gün kahve ya da çay içmeden duramaması da bağımlılıktır.
Çay veya kahve içmezseniz kendinize gelemiyor musunuz? Baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği mi yaşıyorsunuz? O zaman bağımlısınızdır, çaya da bağımlıyım, günde en az 3 koca bardak çay içmezsem aklımı toplayamam, baş ağrısından ne yapacağımı bilemem.

o zaman nasıl söz verir de tutmaz diye kendinizi yemeye devam edeceksiniz.
başkası için sigara bırakabileni görmedim duymadım .
Yengemde amcama bırakacaksın evlenince dedi.. Amcam bıraktı.. Tiryaki idi, bırakamaz asla diyorduk bıçak gibi kesti.. Diğer Yengemde diğer amcama baskı yaptı, bak abin bıraktı demek bırakılıyor, oğluna acı Vs dedi o da bıraktı.. Babamda dertli anlarda içerdi, baya ağlamıştım küçükken sigara ömrü azaltıyor sen ölecek misin diye, çok şükür o da içmedi bir daha.. Örnek var diye yazıyorum :) yoksa önce kendi istemeli bırakmayı..

Ben de bir kahve bağımlısıyım.
Şekersiz kahve içmeden uyanmıyorum ben
Şimdi biri çıkıp bana artık sabahları kahve içemezsin derse bunun neresinde mantık var?
Babam 40 yıldır içiyor sigara
Annem kavga etti,güzellikle soyledi, eve almadı,paket yırttı,tabak çanak kırdı,yatağa almadı
Eeee adam hala iciyo ...
Bende bagimliyim sigaraya.
Annem benle uğraşmiyo pes etti kadın

Benle kavga bile edilemez, o kadar diyeyim sana, çünkü kötü bir bağımlıyım, bırakmayı da istemiyorum, bir kere deneyeyim dedim ama tüm gün yataktan çıkmadım zira gerçekten çok lanet bir kadın oluyorum, yataktan kalkarsam evde herkes çil yavrusu gibi dağılır, onlara bu eziyeti reva görmeye de içim elvermedi, zaten çık yataktan tamam pes ettik iç dediler, iyi birşey mi hayır değil, bunu övünerek demiyorum ama kafamda bitmiyor, ben bitirmedikten sonra da kimse beni içmekten men edemez, zorla güzellik olmuyor işte.

Sigara kullanan biriyle evlenmeseydin bu kadar önemliyse
Niye insanları değiştirmeye çalışıyorsunuz
Ben sigara içiyorum
Bırak dese eşim bırakmam sonuçta bunu bilerek benimle oluyor
Ok zararlı biliyoruz ama bir sürü zararlı şey var
Böyle baskı yapmak doğru değil az içiyormuş işte daha ne
Psikolojin bozuluyor öyle mi?cidden şaka gibisiniz ya

Benim sevgilimde içiyor ilerde içse bile balkonda içmesini sölerim evde içmesine izin vermem çünkü kokuyor içmemesini de isterim.

Ben de sigarayı bırakmaya çalıştığım zaman saçma sapan işlerle uğraşıyorum vakit doldurmak için. mesela kızılaya gideceksem önce ulusa yürüyerek gideyim oradan otobüsle kızılaya giderim diyorum veya baklava falan açıyorum ben de uğraşmıyorum artık

bağımlı insanların sözlerine güvenmemek lazım konu sahibi en büyük hatanız bu olmuş.

herhangi bir maddeye bağımlılık geliştiren bireyler tüm mantıklı açıklamaları reddedip bağımlı oldukları maddelere güzelleme yaparlar. bu konuda mantık işlemez. bu bagimliligi çok küçük birşeybirşeymiş gibi gösterme eğilimindeler.

hayatına sigara girmemiş birisi için sigara bağımlısı biriyle es olmak inanılmaz kötü bir durum. benim için ağzı sigara kokan biriyle birlikte olmak cehennem gibi bir şey. Allah korusun... içenler anlamıyor ama gerçekten berbat kokuyor.

Bir bağımlı olarak yazıyorum sadece başlığı okuduğum için gidip bir tane yaktım bunu anlayabilmeniz için içiyor olmanız lazım bizim açımızdan bakın kolay değil olsa kimse bu pisliğe para yatırmaz insanların geçinme parasını biz buna yatırıyoruz..ve yadırgamayın şişmana boğazını tut derler sanki şişman olmaktan keyif alıyormuş onun kontrolundeymiş gibi zayıfa şişmanla sigara içene bırak derler popüler olan konular bu olduğu için diğerleri diğerlerini anlamaz yoksa şişmana zayıfla diyene sende az estetik yaptır az makyaj yap az dekolte giy o zaman bir b..ka benziyormusun denmiyorsa ona da denmemeli ya da sigara icen cevap olarak sende dışardan yeme sıvı yağ salam sosis parfüm birinci sınıf kumaş dışında kıyafet giyme kullanma sadece sebze ye hastalanma demiyorsa ona da söylenmemeli gibi geliyor bana insanların bir diğerine komut verme yetkisini nereden aldıklarını bilmiyorum..kızmayın konu sahibi empati yapabilseydiniz en başta verdiği sözü tutamayacağını bilir ona göre davranırdınız.

Benim esim de birakcam birakcam der birakmazdi. Evlendikten sonra 2 sene icti. Kendi istemezse siz bir sey yapamazsiniz.

Siz öz bakımını yapmayan biriyle tanıştınız sanırım .
Zira ağız bakım ürünleri
Gargaralar
Özel diş macunları
Ağız spreyleri var :)

Siz öz bakımını yapmayan biriyle tanıştınız sanırım .
Zira ağız bakım ürünleri
Gargaralar
Özel diş macunları
Ağız spreyleri var :)
İstediğimi yapsın o ciğerden gelen kokuyu hiç birşey kesmiyor eşim arada keyfine içiyor ilk önce duş sonra diş fırçalama sonrada birşeyler yiyor ama genede 1 gün falan yaklaşmıyorum o içerden gelen kokuyu içenler farketmiyor ama çok iğrenç

Sigara kullanmıyorum.
Ama yanımda içilmesinden hoşlanmam.
Balkonda ya da camda içse de rahatsız mı oluyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…