Sigara

sıkıntı burda zaten, sigara içmediğiniz için anlamıyorsunuz
yoksa herkesin etrafında sigara içen birileri var :KK66:
söz vermenin yanlış olduğunu bana değil eşinize anlatın.
Biz onu astik zaten ama yaptigi yanlisi degistirmiyor bu. Bunu savunan sizdiniz burda ben degil

Beddua doner dolasir sahibini bulur derler:) bekleyip gorelim oyleyse
Gorelim...Size beddua etmedim.Layigını bulmak derler bide:)Yemini bozmanin bile dinimizde cozumu varken.Soz namustur gibi alcakca bi kelimeye itimat etmem.Kendinizi gelistirmeniz dilegiyle iyi gunler

Biz onu astik zaten ama yaptigi yanlisi degistirmiyor bu. Bunu savunan sizdiniz burda ben degil
söylediğiniz şey uymadı çünkü ben bunu yanlış olarak görmüyorum,sigara bırakmaya söz verse bırakmasa anlayışlı olmaya çalışırım namussuz demem.
siz yanlış olarak gördüğünüz için öyle dedim, yoksa hala aynı şeyi savunuyorum.

Gorelim...Size beddua etmedim.Layigını bulmak derler bide:)Yemini bozmanin bile dinimizde cozumu varken.Soz namustur gibi alcakca bi kelimeye itimat etmem.Kendinizi gelistirmeniz dilegiyle iyi gunler
Senden farkli dusundugum icin once algin kapsli oldu simdide gelismemis oluyorum:) sizden baska dusunen insanlara saygi duymayi ogrenirsiniz umarim bir gun. Siz beddua edersiniz ben dua:) farkimiz burda

söylediğiniz şey uymadı çünkü ben bunu yanlış olarak görmüyorum,sigara bırakmaya söz verse bırakmasa anlayışlı olmaya çalışırım namussuz demem.
siz yanlış olarak gördüğünüz için öyle dedim, yoksa hala aynı şeyi savunuyorum.
Bos ver cunku icenler bizim kadar dert etmiyolar zaten

Senden farkli dusundugum icin obce slgim kspsli simdide gelismemis oluyorum:) sizden baska dusunen insanlara saygi duymayi ogrenirsiniz umarim bir gun. Siz beddua edersiniz ben dua:) farkimiz burda
Ben sözumu tutamadım diye kendimi size anlattiktan sonra söz namustur diyen birine saygı mı duymaliyim???Ne kadar duaya elverisli oldugunuz belli.Sizde umarim namusun bole igrenc bir cümleye sigdirilmayacagini anlarsiniz.

Ben bıraktım oğluma hamile kaldığımı öğrendiğimde, oğlum için. :)
Emzirme bittiği günden bir müddet sonra başladım sigaraya, bıraktıktan 2 yıl kadar sonra ortalama.

Şimdi yine bırakayım diyorum ama kendim için değil, yine oğlum için.
Ben de aksine kendim için bırakamıyorum, illa kendimden çok sevdiğimi düşündüğüm biri için olmalı, o da tek çocuğumda oluyor, eş için ana baba için de olmuyor :KK70:
Bu sayılır mı? :))

ya benim arkadaşım hamile kaldı bıraktı kızı 5 yaşındayken bir daha hamile kaldı oğlunu emzirmeyi bırakınca artık kendim için içebilirim dedi:))
yaklaşık 7 senenin üstüne.
düşünüyorum demek o 7 sene boyunca hep bir mücadele varmış çok fena:)
sayılır sayılır hamile olduğunu öğrenince bırakan çok. evlat başka.

Ben sözumu tutamadım diye kendimi size anlattiktan sonra söz namustur diyen birine saygı mı duymaliyim???Ne kadar duaya elverisli oldugunuz belli.Sizde umarim namusun bole igrenc bir cümleye sigdirilmayacagini anlarsiniz.
Benim icin oyledir evet sozumun arkasindayim cunku soz vermek cok buyuk sorumluluk. Bana gore oyle degil diyebilirsin.. herkesin bakis acisi illa ayni olmak zorunda mi? Ohff valla skldim .. siz kdndinizi zehirliyossniz zehirleyin bizene ya

Ben bıraktım oğluma hamile kaldığımı öğrendiğimde, oğlum için. :)
Emzirme bittiği günden bir müddet sonra başladım sigaraya, bıraktıktan 2 yıl kadar sonra ortalama.

Şimdi yine bırakayım diyorum ama kendim için değil, yine oğlum için.
Ben de aksine kendim için bırakamıyorum, illa kendimden çok sevdiğimi düşündüğüm biri için olmalı, o da tek çocuğumda oluyor, eş için ana baba için de olmuyor :KK70:
Bu sayılır mı? :))
Bende hamile kaldigimi ogrendigimde sigara icenin yanindan bile gecmedim.Evlat karninda sana muhtac, dogduktan sonra sütüne muhtac bunu biliosun ve vicdanen icemiosn canm ya.Ama es icin birakmadım.Bir insan kendi icin
Benim icin oyledir evet sozumun arkasindayim cunku soz vermek cok buyuk sorumluluk. Bana gore oyle degil diyebilirsin.. herkesin bakis acisi illa ayni olmak zorunda mi? Ohff valla skldim .. siz kdndinizi zehirliyossniz zehirleyin bizene ya
Size neyse sabahtir ne lakirdı yapiosnz?Sigarayi biraktım bu arada hani kocaniza biraktiramadıniz ya:KK66: Vallahi sen benim eşim olsan karsimda bole konussan senin inadina inadina icerdim devam et boyle.o kokuyu bir omur cek:KK66:

Bende hamile kaldigimi ogrendigimde sigara icenin yanindan bile gecmedim.Evlat karninda sana muhtac, dogduktan sonra sütüne muhtac bunu biliosun ve vicdanen icemiosn canm ya.Ama es icin birakmadım.Bir insan kendi icin

Size neyse sabahtir ne lakirdı yapiosnz?Sigarayi biraktım bu arada hani kocaniza biraktiramadıniz ya:KK66: Vallahi sen benim eşim olsan karsimda bole konussan senin inadina inadina icerdim devam et boyle.o kokuyu bir omur cek:KK66:

Omur boyu mu cekerim cekmem bu seni hic ilgilendrmez. Evde icmez asla.. balkon. Icse evde bosanirim ysni bu kadar kolay degil o isler. Benimle evli Olmak kolay degil :) alinti yapmicam deyip alintilayip duran sensin.. birde birsuru beddua ediyorsun:))

Zorlamaktan ziyade.. sigarayi sevmedigini biliyo.. sen biraksan diye teklif ediyosun? Evlenince birakcam diyo.. azaltiyoda zamanla..evlenince dibini goruyo tekrar.. bu adama guven olmaz

sorun ne biliyor musun?
siz nasıl bir zıkkım olduğunu bilmiyorsunuz.
azaltarak bırakmak diye bir şey yok mesela.
ama siz (sen ve hiç içmeyenler) bilmediğiniz için aa azalttı diye umutlanıyorsunuz:))
bir de irade diye yazmış bir arkadaş bağımlılık bu.
hiç içmeyenlerin kabul etmesi gereken ilk nokta bağımlılık olduğu.
ve bırakanların da kendine sürekli bunu hatırlatması gerekiyor.
o tuzağa bir daha düşmemek için.

ya benim arkadaşım hamile kaldı bıraktı kızı 5 yaşındayken bir daha hamile kaldı oğlunu emzirmeyi bırakınca artık kendim için içebilirim dedi:))
yaklaşık 7 senenin üstüne.
düşünüyorum demek o 7 sene boyunca hep bir mücadele varmış çok fena:)
sayılır sayılır hamile olduğunu öğrenince bırakan çok. evlat başka.

Valla zordu; arkadaşın misali emzirme bitti, biraz geçti, bi şeye sinirlendim "Buna bi sigara yakarım!" dedim bahane ettim başladım geri :KK70: Bağımlılık kötü ne diyeyim, öyle ha deyince olmuyor, dile kolay 2 sene içmedim sonra canım istedi tek sigara yaktım aynı tas aynı hamam olayına ışık hızında döndüm.

Şimdi yine bırakasım var, yazık diyorum kendi canıma acımayı da geçtim verilen gereksiz paraya acır oldum. Eşim de içiyor, bizim aylık 600 lira en az sigaraya giden.

Omur boyu mu cekerim cekmem bu seni hic ilgilendrmez. Evde icmez asla.. balkon. Icse evde bosanirim ysni bu kadar kolay degil o isler. Benimle evli Olmak kolay degil :) alinti yapmicam deyip alintilayip duran sensin.. birde birsuru beddua ediyorsun:))
Boylemi avutuosun kendini:KK66:Balkonda icio:KK66:Sonucta icio.Sen simdi soz verip icmeyen n... biriyle mi ewlisin.Yazik sana.Bide benimle ewli olmak kolay deil diosun.Adam iyi kandirmis neyine kolay deil.Sana beddua etmedim yav.Benim dilim agirdir.Yazma dedim yaziosn.

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...

Seni burda taşlarlar
Ben de aynı söze inandım 14 sene oldu. 6363728 kere bırakmaya çalıştı. Hamileliğimde bıraktı doğumumda başlamış. 4 gündür yine içmiyor bu defa bebeği için bırakma çabalarında. Benim inancım kalmadı da işte destek veriyorum yine de. 3-5 içse bişey demeyeceğim ama eşim sınırını bilmiyor günde 1 paket içiyor başlayınca.
Yemek masasından aceleyle yiyip kalkması, kapalı mekanlarda uzun duramaması, öksürmesi falan beni artık bezdirdi. Çocuğuna kötü örnek olacaksın bu eve sokamazsın dedim artık napıyosa yapsın tekrar başlarsa da evin kapısından sokamaz o sigarayı

Valla zordu; arkadaşın misali emzirme bitti, biraz geçti, bi şeye sinirlendim "Buna bi sigara yakarım!" dedim bahane ettim başladım geri :KK70: Bağımlılık kötü ne diyeyim, öyle ha deyince olmuyor, dile kolay 2 sene içmedim sonra canım istedi tek sigara yaktım aynı tas aynı hamam olayına ışık hızında döndüm.

Şimdi yine bırakasım var, yazık diyorum kendi canıma acımayı da geçtim verilen gereksiz paraya acır oldum. Eşim de içiyor, bizim aylık 600 lira en az sigaraya giden.

bende bazen niyetleniyorum.
ama beni korkutan bu örnekler. demek hiç kurtuluş yok diyorum.
ya bak eski çalıştığım yerde bir bey vardı 60 yaşlarında sağlık sorunu nedeniyle bırakmıştı.
ne kadar oldu diye sorunca yeminle 5 yıl ( atıyorum gerisini) 3 ay 15 gün diye cevap veriyordu.
çok korkutucu bu kadar yılı sürekli mücadele halinde geçirmek.

Boylemi avutuosun kendini:KK66:Balkonda icio:KK66:Sonucta icio.Sen simdi soz verip icmeyen n... biriyle mi ewlisin.Yazik sana.Bide benimle ewli olmak kolay deil diosun.Adam iyi kandirmis neyine kolay deil.Sana beddua etmedim yav.Benim dilim agirdir.Yazma dedim yaziosn.
Senin yazdiklarin agir degilki suan yaptigin sey asiri komik:)

sorun ne biliyor musun?
siz nasıl bir zıkkım olduğunu bilmiyorsunuz.
azaltarak bırakmak diye bir şey yok mesela.
ama siz (sen ve hiç içmeyenler) bilmediğiniz için aa azalttı diye umutlanıyorsunuz:))
bir de irade diye yazmış bir arkadaş bağımlılık bu.
hiç içmeyenlerin kabul etmesi gereken ilk nokta bağımlılık olduğu.
ve bırakanların da kendine sürekli bunu hatırlatması gerekiyor.
o tuzağa bir daha düşmemek için.
Benim esim yillarca icmedi yapabiliyor demekki.. o sigara birakma zamazingolariyla yapti bunu.. azaltarak ve hap destegi.yillarca yapmayip tekrar basladi o cok muhterem arkadas cevresinden dolayi..icenlerin yaninda bulunmazsan daha az aklina gelirdi yillar olmus cunku. Yapamayacagin seyin sozunu vermiceksin

bende bazen niyetleniyorum.
ama beni korkutan bu örnekler. demek hiç kurtuluş yok diyorum.
ya bak eski çalıştığım yerde bir bey vardı 60 yaşlarında sağlık sorunu nedeniyle bırakmıştı.
ne kadar oldu diye sorunca yeminle 5 yıl ( atıyorum gerisini) 3 ay 15 gün diye cevap veriyordu.
çok korkutucu bu kadar yılı sürekli mücadele halinde geçirmek.

Tek kez ağzıma koymasaydım 2 sene sonra, o anda kendimi yürüyüşe vursaydım markete girip paket almak yerine başlamazdım. Bırakırken ilk 2-3 gün melerdim ya, ağladımdı, tırnak yerim, onu bunu yerim, yerine su içmeye çalışırım olmaz, kahve ve çayın yanına ararım, yemek sonrası ararım... Ama dedim ipe ipe bırakacaksın çocuk için. O bi gayret unsuru olmuştu 2 haftaya düzene girmişti. İlk ay da geçince git gide kolaylaşmaya başlamıştı, ağzımın tadı değişmişti sabaha daha enerjik uyanmaya başladım, suratımın rengi açıldı filan lisedeki rengine geri döndü pembeleşti...

Şimdi yine sigaralı hayat...
Çocuk için bırakayım diyorum çünkü gidişim iyi değil, enerjiden nefesten çok düşürmeye başladı. Zaten bizim içtiklerimiz tütün de değilmiş bunu da bilgili bi arkadaşım söylemişti. Bilmem kekledi bilmem gerçek ama mantığıma yattı. Bu içtiğimiz sigaralar eser miktar içeriyorsa tütün içeriyor, çoğu ot, karton kıymık kağıt vb. imiş. Dünyada tütün üretimi fazla olmadığı ve fakat sigara üretimi yüksek olduğu için karşılamıyormuş, tütünü de kaliteli puro markaları kullanıyor tabi, sigaraya da ot çöp kalıyor. İçtiğimiz şey tütün bile değil, ondan eskinin tütün içen adamları gibi sağlıklı da kalamayacağız.

X