Sigara

Eşiniz size evlenmeden önce söz vererek hata yapmış zaten. Sigara öyle sözle filan bırakılacak bişey değil içinden gelmesi lazım bırakma isteğinin. Siz çok mu üzerine gittiniz böyle takıntı haline getirip söz aldınız acaba. Biraz abartıyorsunuz bence. Bu kadar üzerine gitmek aranızın açılmasına da sebep olur.

Merhaba;2011 yılından beri sigara içmeyen ama 15 yıl kadar içmiş biriyim.Bırakma sebebi olarak hiç bir şeyi kabullenemedim sadece bir sebep beni ikna etti o da evlenirsem çocuk sahibi olmak istersem sigarayı o zamanlarda bırakmak çok zor olacağı içindi.Ne güzellik kaybı ne koku hiç bir şey bu kadar etkili olmadı bırakma kararıma.Eşinize sperm kalitesinin düşeceğinden ve oldukça sağlıklı bir çocuk sahibi olmak istiyorsanız sigarayı bir an önce önce bırakması gerektiğinden ve bir an önce metabolizmasını arındırmaya başlaması gerektiğinden bahsedebilirsiniz.Bir canlının günahına girmek,onun hayatının kalitesini kendi keyfi için düşürmek çok zalimce.Mutluluklar dilerim

Sigara içmeyen icabı anlamaz.sen içme dedikçe o iç gibi anlarona yardımcı olmak zorundasın baskı kurmak değil.Ayrica onun amacı seni kandirmakta değil niye kandirsin.Benim önerim ona de ki bugün akşam sigara 1 tane içerden sana özel muamele var guzel yemek meyve cay kahve misir vsvs fazla icersen yok.

Bende yeni bıraktım ama bu şekilde yaklaşırsanız daha çok içmesine sebep olursunuz. Nişanlım önceden sigara içiyordu baya oldu bırakalı. Bana bırakırsan iyi olmaz mı tarzinda konuştu fakat seçimi yine bana bıraktı. Ona sözünü tutmadin vs diye yaklasma çünkü inat ediyor insan yada bahanelere sarılıyor. Bırakmayı kendi istemesi lazım. Ben bir gece oturdum düşündüm dedim canımı dusunsem icmezdim zaten ama ileride çocuğum olacak verdiğim paraya yazık günah icmiyorum daha dedim. Paketimde sigara vardı kenara koydum dedim yok içmek. Araştırma yaptım bu konuyla alakali gunler haftalar geçtikçe ne gibi değişikler oluyor araştırdım. Sigarayi birakan kilo alır diye bi algı var bu beni korkutuyordu meğer olay sigaranın açlığı bastırdığı için iştah olmamasiymis. Birde insan oyalanacak birseyler arayip yemeğe vuruyormus kendini bende su içmeye başladım durmadan tok hissettirdi. Birde bir kac saatte bir sigara isteği fazla oluyor sigara nöbeti bu üç dakika falan sürüyormuş çok canım istediğimde su içtim başka şeyle oyalandim. Iki hafta oluyor tat alma koku almam açıldı. Sigara kokusu rahatsız etmeye basladi. Kendimi temiz hissediyorum o kötü koku yok üstümde. Ve kafam rahat sigara parası ayarlama derdim bağımlılığım yok. Bu rahatliga kavusmak beni daha da soğuttu kendindensigaradan. İşin özeti birakmayan isteyenlere de belki de yardimci olmuş olurum hersey sizin istemenize bağlı. Birine biraktirmak istiyorsanizda zorlayarak değil kendinin birakmayi istemesini sağlayın

Sigara birakma olayi baskasina söz vermekle olmaz, kendine söz vermek lazim ve kendisinin ciddi manada istiyor olmasi lazim. Benim eşim de kullanmiyor, birakmami ister ama neyseki öyle bir söz vermedim. Genelde evlilik zamani bir heyecanla söz verilip tutulmayan çooook gördüm. En yakin örnegi kuzenim :):) o da söz vermişti ama bu sefer gizli icmeye baslamisti evlenince ortaya cikti zaten öyle devam ediyor.

Üstüne gidip devamli darlamayi yersiz buluyorum bu konuda. O kendi bilecegi bir iş, evin icinde icmemek kaydiyla...

Esim de evlenmeden once birakacam diyordu ama birakmadi. 1 kere birakti 1 ay icmedi, sonra yeniden basladi. Sonra yine birakti, yeniden başladi. En son birakti elektronik sigaraya gecti, halinden memnun.
Sigara birakilmasi kolay bir şey degil. Babam sigarayi birakti, 2 yil icmedi, yeniden başladi.
Bence piskolojik olarak kendinizi yipratmayin, her halde esiniz de sigara icmek istemez ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…