Sigara

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Bari senin yanında içmesin. Bir yer belirleyin sigara içmesi için. Benim kullanmadığım bir oda var eşim orada içer mesela. Başka bir yerde asla içmez.

Bence eşin seni önemsemiyor ben dah evli değilim erkek arkadasıma istemediğimi söyledim azaltarak bırakamam dedi direk kesti çok zorlandı ama bie kere bile acısını benden çıkarmadı özür dilerim ters birşey dersem çok sıkıstırıyor dedi sonux bitti ben baze içiyorum arada çok kızıyo asla içemezsin diye ki kaldıki sen astım hastasısın seni düşünmesi lazım

Zorlamis olabilir.. sen genede vermiceksin
İnsan sevdigi icin tamm söz bu sefer diyebilir.O baskı yaptıkça daha çok içecek. İnsan sadece kendi sağlığı icin bırakabilir bu zıkkımı,kimse için değil.Sigara İçme +Tamm....Gitme + Tamam....Yapma +Tamm....Hiç bir insandan bu cevaplar beklenemez.Kukla deil kimse.Kendi aklıyla karar verebilir.

Benim erkek arkadasimda senelerdir sigarayi icmicem birakicam evlenince deyip duruyordu. Yanimdayken icmiyordu cok nadiren ictigi zamanlar ise gunde 2 3 tane iciyorum daha fazlasini icmiyorum diyordu. Bende inaniyordum gercekten az ictigine birakacak zamanla diye dusunuyordum. Daha sonra hastalandi akcigerle ilgili bi sorun yasadi ve simdi sigarayi bu sebeple birakti. Bana soz verdigi icin degil mecburen birakmak zorunda kaldi. Birde diyor ki ben aslinda 2 3 degil bir paket iciyordum gunde. Bunu duyunca bende sinirimden aglamistim cunku bu her ne kadar bagimlilik olsa da bizde sonuc olarak onlarin sagligi icin icmemesini istiyoruz. Siz bide evlisiniz ayni evin icinde cok zor olmali. Sigara icilen ortamda ben nefes alamiyorum yanimda birinin sigara ictigini dusunemiyorum. Umarim esiniz de biran once birakir sigarayi. Birde esiniz sigara icerken oksuruk tutuyordur sizi muhtemelen astim hastasi oldugunuza gore. Biraz abartili oksurun bogulacakmis gibi davranin belki sizin halinize uzulur de birakir sigarayi. Aklima baska birsey gelmedi :110:

Söz verip tutmadi diye adama yüklenme cunku bu konu bambaşka bir konu..içine ne katiyolarsa artik.. ben 36 yasimda sigara paketi almaya basladim iki senedir birakiyom birakiom dedim 2 koskoca yil gecti daha yeni kurtulabildim o illetten. ki sigara normal insanlardan daha fazla etkiliyor beni. alerjik astim hastasiyim düsunün iste. 1 haftadir biraktim sayilir. eşinize bunu tavsiye edin derim ben paket almamaya basladim
ve sigarayi cagristiran kahve çay gibi iceceklerden uzak.duruyorum..Sigara mevzusu söz vermekle yanyana tutualacak bir mevzu degil..yaşamiş biri olarak söylüyorum.Pençesine girdinmi cikmak çok güç:KK43:

Tutamayacağı bir söz istemişsiniz o da durum icabı vermiş. kandırılmak vs çok abartmıyor musunuz?
bu bir bağımlılık söz vererek bırakılmaz. değil yalvarmak amuda da kalksanız kendisi istemedikçe bırakamaz. yormayın boşuna.

Evlenmeden önce sigarayı bırakmayan kişi boşuna söz veriyor. Bırakmıyorlar çünkü.

Bir süre kendi halinde bırakın. Sana güveniyorum değin ve bırakın.

İnsan sevdigi icin tamm söz bu sefer diyebilir.O baskı yaptıkça daha çok içecek. İnsan sadece kendi sağlığı icin bırakabilir bu zıkkımı,kimse için değil.Sigara İçme +Tamm....Gitme + Tamam....Yapma +Tamm....Hiç bir insandan bu cevaplar beklenemez.Kukla deil kimse.Kendi aklıyla karar verebilir.
Soz verirkende soz verenler akillariyla hareket edip soz vernesinler iste.. aksi halde kandirnak oluyo bu.

Bu öylesine bir söz değildi hayatım ben zaten bağımlı değilim iş sıkıntıları var söz veriyorum evlendiğimiz zaman ağzıma surmeyecegim zaten ben de sevmiyorum diyordu fakat evlenince o zaman bir içiyorsa şimdi üç içmeye başladı
Ay ben şöyle okurken darlandım ha.
kim olursa olsun hayatıma bu derece müdahale etmemeli, edemez de.

koku için önlem alsın
balkonda içsin yanımda içmesin
gibi gibi şeyler deseniz haklısınız sonuna kadar.

ama biri bana söz vermiştin bırakacaksın dese ben daha çok içerim, kim bana böyle birşeyi dayatabilirki. düşündükçe bile sinirleniyorum :KK14:

Sigara şu an kanayan yaram bırakmaya çalışıyorum bir gün oldu içmeyeli ama herkesi kırıyorum çok sinirliyim.bagimlilik çok zor.esiniz istemeden bırakamaz zor yani bağımlı çünkü bir anda olmuyor.beyninde bitirince ancak. Sizi de anlıyorum zorlanıyorsunuz içmeyen biri olarak

koku için önlem alsın

ama biri bana söz vermiştin bırakacaksın dese ben daha çok içerim, kim bana böyle birşeyi dayatabilirki. düşündükçe bile sinirleniyorum :KK14:
İnsanlara zorla söz verdiriolar...sonra sozunu tutmadin yalanci oluo:KK66: Allahım ya:KK66: Sigara igrenc bisey kabul ediorm.Keske hic baslamasaydim.Lakin bu esimin istegi uzerine birakmam gerektigi anlamina gelmio.Kendim istedim biraktım.

koku için önlem alsın

O zaman kusura bakma birakmam diyecek.. zorla soz vermek ne ya? 5 yasindamiyiz:)

Eşinizin hatası bağımlı olduğunu bile bile söz vermesi. Bence kendisi de bırakabileceğini düşünmüştür, bu kadar zor olacağını tahmin edememiştir. Yani sizi kandırmak için yapmamıştır diye düşünüyorum..
Sigara ciddi bir bağımlılık, öyle hadi bırakıyorum diyip bırakabilen kişi sayısı çok azdır. Bunun için sağlık kuruluşlarından yardım almayı deneyebilirsiniz. Tabi en önce eşinizin bırakmak istemesi gerekiyor

Bir kadinin esine sigara icme diye dayatmasi, kilo aldin yemek yeme diye dayatmasindan farksiz.
Adam bilmiyor mu sanki sagliksiz oldugunu, biliyor, keske sigara icen birine biraktirmaya calisacaginiza, sigara icmeyen bir es secseydiniz.

He beynine silah dayiyolar soz verdiriyolar sonrada algilarim kapali oluyo:))) aguhaha suna kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyoryz demeyin:)
Sigara icmemis birileri sigara iceni anlamaz.Düstüğü durumu bilemez.Kendi acinizdan bakiosunz.Eşim astım olsaydı ben onun icin yine birakamazdım.Yanında icmezdim koku olayini cozmeye calisirdim yine kendi istegim olmadan birakamazdim.Eger dediginiz kadar kolay olsaydi sigara birakma hatları yada hastanelere sigara ile mucadele bolumleri acilmazdi.Kapis:KK66:

Sigara icmemis birileri sigara iceni anlamaz.Düstüğü durumu bilemez.Kendi acinizdan bakiosunz.Eşim astım olsaydı ben onun icin yine birakamazdım.Yanında icmezdim koku olayini cozmeye calisirdim yine kendi istegim olmadan birakamazdim.Eger dediginiz kadar kolay olsaydi sigara birakma hatları yada hastanelere sigara ile mucadele bolumleri acilmazdi.Kapis:KK66:
He kapis kapis.. ben birakamamaya bIse demiyorum tutmayacagiz sozu vermenizi diyorum. Sonrada cocuk gibi zorLa soz verdiriyolar demen ayri komik:) neyse

X