Sigara

sigarayı suratınıza üfleyip üfleyip dumanını suratınıza mı üflüyor? astımı araya sokuşturmuşsunuz ama eşinizin bağımlılığının sağlığınızı tetiklediğini düşünmüyorum öyle bir şeyi vicdan sahibi insan yapmaz çünkü onu bi kenara bırakalım.bence yapı gereği istediğiniz olmayınca hırs yapan inada binen bir huyunuz var.sigara stresle başa çıkmak için edinilen bir bağımlılıktır.sözle rica minnetle bağımlılık bırakılmaz.kişinin buna hazır olması lazım.azalttıysa bir çaba var sizi kırmamak için ama olmuyorsa olmuyor.kimse zevkten katran içmez.boş yere kendinizi de eşinizi de kemirmeyi bırakın.

Araya sokuşturmadim Doğru düzgün yazdım Evet sigarayı içip yatağa girince ben öksürerek kalkıyorum. Ayrıca söz verdiği durumu sağlığımdan öte tutuyorum diye açıkça yazdım. Analiz yapmışsınız ama...

Annennem astim hastasiyken dedem hic umursamadan yillarca gunde 2 paket sigara icti. 60 yasindan sonra hacdan donuste birakti sigarayi. Simdi yanindan uzerine sigara kokusu icmis biri gecse rahatsiz oluyor. Gecen sene anneannemi solunum yetmezliginden kaybettik. 2 sene makinaya bagli yasadi. Simdi ettigi eziyetin farkinda. Ama cok gec tabii.

Esinizin yaptigi bencillik. Bu yuzden bosanilir mi bilmiyorum ama esim sigara kullabiyor olsa onla evlenmezdim. Ben kullaniyor olsam o da benle evlenmezdi herhalde. Bu konuda verilen bi soze inanmam ben.

Siz de bosanmayi goze alamiyorsaniz bu konuyu uzatmayin bence. Tutacak olsa tek kelimenizle sozunu tutardi.

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Bence bu konuda esinize karsi asiri baski yapmayin bende esime baski yaptim bi ise yaramadi bosuna ugrasma ben sigara basladigimi görünce aylik sigara paketin gideri ne kadar oldugu diye görüp fazla para gidince ilk 9 ay icemedik biraktik sonra gene basladik bu baskiyla kurtulamaz kafasinda sigarayi bitirmesi lazim birak icsin ilerde eninde sonunda 1 gün birakcak :)

Bende yasadim ayni durumu. Balayinda izin verdim ama benimki birakti. O gunden beri birkac kes icmis iş stresiyle. Sesimi cikarmadim. Ben soyle demistim : eger eger tekrar baslarsan, paket alirsan andim olsun pufur pufur sigara icerim. Baslamadi ama aklindan da silemedi bilemiyorum. Şimdi boyle aoyleyin diyecem ama astim hastasisiniz. Aslinda ssizin esinizin daha cok dikkat etmesi gerek

Söz benim için önemlidir totosu olmayan söz vermeyecek salak yerine konulmak kimsenin hoşuna gitmez :KK66:
Benim eşimde bıraktı 13 yıl falan oldu arada belli ortamlarda içer keyfine zaten içemezde ben sigara içen biriyle yapamam çünkü bide astım olucam benim sağlığımla oynayacak peh :110: evimde de kimse içemez :KK66:

Sigara kendi isteginle.birakilan birsey ve birak diyince birakilamior bu sekilde yaparak birakmaz esiniz ya bi doktora gitsin ve ustune gitme inan belki oda istemiordur ama birakir ustune gidersen birakmaz ben birakamam sahsen hemen biraz zaman tani

Söz benim için önemlidir totosu olmayan söz vermeyecek salak yerine konulmak kimsenin hoşuna gitmez :KK66:
Benim eşimde bıraktı 13 yıl falan oldu arada belli ortamlarda içer keyfine zaten içemezde ben sigara içen biriyle yapamam çünkü bide astım olucam benim sağlığımla oynayacak peh :110: evimde de kimse içemez :KK66:
aynen benim evimde de

Bir seyi merak ettim, esiniz evlenmeden once hayir sigarayi birakamam deseydi hic evlenmeyecek miydiniz yoksa onu oyle Kabul edip sorun mu etmeyecektiniz?

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Her erkeğim tipik vaadi bu heralde benim eşimde aynısını söylemişti 1,5yıl oldu evleneli hala devam. Allahtan öyle müptelası değil, sigarayı bırakmak çok zor fazla üstelemeyin daha çok içiyorlar inada bindirip. Ben eşime öyle olmamasına rağmen “berbat kokuyorsun, rahatsız oluyorum” demiştim. Eve adımını attıktan sonra ağzına bile sürmez. Şuan hamileyim ve bırakmak üzere. Ve bunu kendi istiyor. Evladıma kötü kokmayayım, ona zararım olmasın diyor yani bu yaşadığın gayet normal, herkesin başında olan birşey. Tatlı dille uyar, üstüne de çok gitme.

Evlenmek istemezdim. Çünkü ben sigara içse sevgili de olmazdım. Herşey sonradan değişti

Yanlis anlamayin ama cok garip geldi :) hayatinizi beraber gecirmek gibi cok ciddi bir karari aldiginiz insandan, sigara ictigi icin vazgecebilirdiniz. Ben sigara kullanmiyorum, esim kullaniyor. Bende hic hazetmem kokusundan ama asla evin icerisinde icmez, balkonda icer gelir. Insan ayni yastiga omur boyu baskoymayi isteyecek kadar sevdigi adamdan sigara kokusu yuzunden vazgecer mi yahu. Icsin sigarsini balkonda, sart kosun uzerini degissin her icmesinden sonra, dislerini fircalasin. Bulunur bir ortak yol. Bunun icin aglayacak kadar psikolojik baski yapmak ters teper.

Size soz vermis tutmamis, kizmissiniz ama belki o sozu verirken birakacagina inanarak vermistir, gayet durust bir sozdur belki de ama basaramamistir. Bence bu kadar kati olmayin, esiniz sizin. Kotu gununde destek olma sozu verdiniz, sabirla yardim edin, telkin edin. zamana birakin, baska alternatifler uretin.

Kadın astımım var diyor, yüzüne mi üflüyor diyorsunuz. Yahu dışarıda içseniz bile o duman üzerinize siniyor ve kokuyorsunuz. Bu koku da kişiyi rahatsız edebilir.

Ayrıca evlilik öncesi verilmiş bir söz var. Ne demek ama bağımlı naapsın? Ee o zaman aldatılmakta da bir şey yok. Ee hormonlar naapsınlar?

Elektronik sigara önerseniz? Hem nikotin ihtiyacını karşılar hem de size kokmaz.arada da sigara bırakmak için çiğnenen sakızlardan alıp hediye falan verseniz mesajınızı alır kendiliğinden bırakır belki.siz üstüne giderseniz daha çok içesi geliyordur üstüne gitmeyin yardımcı olmaya çalıştığınızı davranışlarınızla belli edin.

Düşündüm de benim de alışkanlık sayılabilecek iki konuda evlenmeden önce söz verdirtildiğim oldu
İkisini de tutmadım
8 sene olacak
Gidip kocamı öpücem beni darlamıyor:)

X