Sigara

İnsanlara zorla söz verdiriolar...sonra sozunu tutmadin yalanci oluo:KK66: Allahım ya:KK66: Sigara igrenc bisey kabul ediorm.Keske hic baslamasaydim.Lakin bu esimin istegi uzerine birakmam gerektigi anlamina gelmio.Kendim istedim biraktım.

O zaman kusura bakma birakmam diyecek.. zorla soz vermek ne ya? 5 yasindamiyiz:)
bence birine sigara bırakması için söz verdirmek de 5 yaşında olmaktan farksız. karşı tarafın iradesine sözle müdahale etmek saçmalık bence.

köprü meselesi değil bu ya, ben bazı konularda erkeklere hak veriyorum mesela konuyu okudukça konu sahibin adamı darlaması kafamda canlandı. adam ne yapsın

ha şöyle olabilirdi,nişanlıyken baslamıs ya
uzatsaydı düğün tarihini ya herro ya merro sen bana böyle böyle demiştin deseydi. evlendikten sonra iki tarafa da huzursuzluktan baska birşey vermez bu durum.

bence birine sigara bırakması için söz verdirmek de 5 yaşında olmaktan farksız. karşı tarafın iradesine sözle müdahale etmek saçmalık bence.

köprü meselesi değil bu ya, ben bazı konularda erkeklere hak veriyorum mesela konuyu okudukça konu sahibin adamı darlaması kafamda canlandı. adam ne yapsın

ha şöyle olabilirdi,nişanlıyken baslamıs ya
uzatsaydı düğün tarihini ya herro ya merro sen bana böyle böyle demiştin deseydi. evlendikten sonra iki tarafa da huzursuzluktan baska birşey vermez bu durum.
Zorlamaktan ziyade.. sigarayi sevmedigini biliyo.. sen biraksan diye teklif ediyosun? Evlenince birakcam diyo.. azaltiyoda zamanla..evlenince dibini goruyo tekrar.. bu adama guven olmaz

He kapis kapis.. ben birakamamaya bIse demiyorum tutmayacagiz sozu vermenizi diyorum. Sonrada cocuk gibi zorLa soz verdiriyolar demen ayri komik:) neyse
Dur söz vereyim demez heralde insan deilmi.Karsı taraf zorlar söz verdirmeye.Sigara konusunda söz verdiren kaybeder arkadas.Ister kabul et ister etme bu böyle.Konu sahibi canm sen haklisin asla sana haksizsin diyemem.Suan birakali cok az oldu babam icio yanimdan gectiginde kötü oldum midem bulandi.Ki sen hastasın.İnsallah esın bu zor kararı verir ve saglikli yasama kucak acar.

Zorlamaktan ziyade.. sigarayi sevmedigini biliyo.. sen biraksan diye teklif ediyosun? Evlenince birakcam diyo.. azaltiyoda zamanla..evlenince dibini goruyo tekrar.. bu adama guven olmaz
bakın bu bence basit bit mesele değil. bi huy olsa amenna diyeceğim.
siz şunu anlamak istemiyorsunuz, sigara içen biri birine söz veriyorsa bu doğru değildir. bunu içenin de içmeyenin de biliyor olması gerek. eşim bana bu konuda söz verse inanmam.

doktor öleceksin diyor da bırakmıyorlar, eş bunun neresinde

bakın bu bence basit bit mesele değil. bi huy olsa amenna diyeceğim.
siz şunu anlamak istemiyorsunuz, sigara içen biri birine söz veriyorsa bu doğru değildir. bunu içenin de içmeyenin de biliyor olması gerek. eşim bana bu konuda söz verse inanmam.

doktor öleceksin diyor da bırakmıyorlar, eş bunun neresinde
Ben soz namustur diye buyutuldum. Birseye kolay soz vermem verirsemde illa yerine getiririm. Ben icsem bana kimse soz verdirtemezdi mesela ve asla kopruyu gecene kadar dayi demezdim ne kocama ne baskasina. Tarz meselesi diyelim

Ben soz namustur diye buyutuldum. Birseye kolay soz vermem verirsemde illa yerine getiririm. Ben icsem bana kimse soz verdirtemezdi mesela ve asla kopruyu gecene kadar dayi demezdim ne kocama ne baskasina. Tarz meselesi diyelim
yo bence tarzla alakası yok.
ben çok şahit oldum türlü yıldırmalarla bu sigara konusunda söz verdiriliyor.
insanları nasıl darlıyorlarsa mecbur kalıyorlar.

benim annem ölümden döndü, sigara yasaklandı yine bırakmadı.

2 sene sonra kendi isteğiyle bıraktı. bu böyle birşey, anlamanızı beklemiyorum.

Böyle sözümü dinlemiyor- sözünü tutmuyor diye bencil davranmak yerine çözümcü yaklaşın. Şimdi sigara bırakma merkezleri var kesin çözümler var oralara yönlendirin. Herkesin iradesi çoook güçlü olmak zorunda değil. Bencilliği bırakıp empati yapmayı herkese öneririm.

Söz namussa...Namusu bir sigara parcasina söz verdirerek neden alet ediosunz acaba ?Turk filmimi ceviriorz.Namus bole bise deil hanim.Adam sigara icer sozunu tutmadi namussuz oldu...Adam sigara icmez sozunu tuttu her bok yedi namuslu mu oldu.Bak yine cinleniorm.Namusu alet etmeyi ne kadar seviosunz bole seylere.Umarim esiniz veya cocugunuz soz verdigi seyi tutarda ileride namussuz olmaz ozman!

Söz namussa...Namusu bir sigara parcasina söz verdirerek neden alet ediosunz acaba ?Turk filmimi ceviriorz.Namus bole bise deil hanim.Adam sigara icer sozunu tutmadi namussuz oldu...Adam sigara icmez sozunu tuttu her bok yedi namuslu mu oldu.Bak yine cinleniorm.Namusu alet etmeyi ne kadar seviosunz bole seylere.Umarim esiniz veya cocugunuz soz verdigi seyi tutarda ileride namussuz olmaz ozman!
bizim milletimiz sever böyle şeyleri
yeri gelir din alet olur
yeri gelir namus
yeri gelir o bu şu
her şeyi işimize geldiği gibi kullanmakta dünya markasıyız

bizim milletimiz sever böyle şeyleri
yeri gelir din alet olur
yeri gelir namus
yeri gelir o bu şu
her şeyi işimize geldiği gibi kullanmakta dünya markasıyız
Aynen.Ben sozumu tutmadım mesela ona gore namussuz oldum hi.Valla namus oyle bise deil.Agzini da yirtarim bana oyle diyenin.Bizi sanki ayilar maymunlar buyuttu.Salak salak söz verdiriolar insanlara tutmadi tutmadi diye feryat figan ediolar.Sonra bole sacma seyler yazilio benim ADanalı damarım tutuo basliorm tutamiorm kendimi ban yiorm.Namusmus yeminle sinir oldum.

Duygu somurmeyin nolur ya.. soz vermenin onemini anlatiyorum.. ben yapmayacagimi bile bile soz vermezdim diyorum.. neyse yaa

yo bence tarzla alakası yok.
ben çok şahit oldum türlü yıldırmalarla bu sigara konusunda söz verdiriliyor.
insanları nasıl darlıyorlarsa mecbur kalıyorlar.

benim annem ölümden döndü, sigara yasaklandı yine bırakmadı.

2 sene sonra kendi isteğiyle bıraktı. bu böyle birşey, anlamanızı beklemiyorum.
Benim cevremde yeterince sigara icen var ne eemek istedigini anliyorum ama soz vermek ysnlis. Bunu anlatamiyorun size.. yani icmek yanlis olmayabilir ama soz vermek yanlis. soz vermek cok onemli birsey bence

Duygu somurmeyin nolur ya.. soz vermenin onemini anlatiyorum.. ben yapmayacagimi bile bile soz vermezdim diyorum.. neyse yaa
Duyguları somüren sensin.insanin basina hersey gelir.sozunu sigara yuzunden tutmadi diye namus konusunu karistiramazsin.Sana birdaha cevap yazmiorm sakın beni alıntılama.Kötü konuşurum.

Böyle sözümü dinlemiyor- sözünü tutmuyor diye bencil davranmak yerine çözümcü yaklaşın. Şimdi sigara bırakma merkezleri var kesin çözümler var oralara yönlendirin. Herkesin iradesi çoook güçlü olmak zorunda değil. Bencilliği bırakıp empati yapmayı herkese öneririm.
Irade yoksa o sigara birakma haplari filanda hic bir ise yaramiyor tecrubeyle sabit

Duyguları somüren sensin.insanin basina hersey gelir.sozunu sigara yuzunden tutmadi diye namus konusunu karistiramazsin.Sana birdaha cevap yazmiorm sakın beni alıntılama.Kötü konuşurum.
Neyse dedigim halde alintilayip duran sensin:) cok zoruna gitti yazdiklarim.. soz vermeye zorlandin ok ana burdada kendi fikrini diretiyosun. Bana gore yanlis bitti ok

o zaman nasıl söz verir de tutmaz diye kendinizi yemeye devam edeceksiniz.
başkası için sigara bırakabileni görmedim duymadım .

Ben bıraktım oğluma hamile kaldığımı öğrendiğimde, oğlum için. :)
Emzirme bittiği günden bir müddet sonra başladım sigaraya, bıraktıktan 2 yıl kadar sonra ortalama.

Şimdi yine bırakayım diyorum ama kendim için değil, yine oğlum için.
Ben de aksine kendim için bırakamıyorum, illa kendimden çok sevdiğimi düşündüğüm biri için olmalı, o da tek çocuğumda oluyor, eş için ana baba için de olmuyor :KK70:
Bu sayılır mı? :))

Benim cevremde yeterince sigara icen var ne eemek istedigini anliyorum ama soz vermek ysnlis. Bunu anlatamiyorun size.. yani icmek yanlis olmayabilir ama soz vermek yanlis. soz vermek cok onemli birsey bence
sıkıntı burda zaten, sigara içmediğiniz için anlamıyorsunuz
yoksa herkesin etrafında sigara içen birileri var :KK66:
söz vermenin yanlış olduğunu bana değil eşinize anlatın.

Bir bagımlılık oyle bırak denince bırakılmaz.

1- İrade meselesi
2- Kişinin kendisine hakim olması ve bırakmayı gerçekten başkaları için değil, kendi için istemesidir.

Bunlar olmadan ne ilaç etki eder o kişiye, ne de sözlü söylemler. Böyle düşünmeyin. Hastaysanız yanınızda içmez, saygı duyar. Siz de onun dışarda içmesine saygı duyarsınız. Bırakması tabii ki saglık acısından daha iyi olur ama dedigim gibi önce kişinin iradesinin kuvvetli olup, onu bırakmayı istemelidir.

Aksi taktirde ister annesi ol, ister eşi. Bı-rak-tı-ra-maz-sın.

Neyse dedigim halde alintilayip duran sensin:) cok zoruna gitti yazdiklarim.. soz vermeye zorkandin ok ana burdada kendi fikrini diretiyosun. Bana gore yais bitti ok
Ewet zoruma gitti.sizin gibi insanlarla ayni ewde yasayan insanlara acidim mesela.Esim bu sekilde yapsaydi o sigarayla kendimi yakardim yine birakmazdim.Sanki bana icmiste birakmis kolay gibi konusuosunz.O söz namustur kelimesini de kim uydurduysa en yalancinin tekidir.Hayat sizi oyle bir konuma getirsin ki soz verin cok zor durumda kalın namussuz olun kendi deyiminizle.

Ewet zoruma gitti.sizin gibi insanlarla ayni ewde yasayan insanlara acidim mesela.Esim bu sekilde yapsaydi o sigarayla kendimi yakardim yine birakmazdim.Sanki bana icmiste birakmis kolay gibi konusuosunz.O söz namustur kelimesini de kim uydurduysa en yalancinin tekidir.Hayat sizi oyle bir konuma getirsin ki soz verin cok zor durumda kalın namussuz olun kendi deyiminizle.
Beddua doner dolasir sahibini bulur derler:) bekleyip gorelim oyleyse

X