-
- Konu Sahibi Soguksever
Bari senin yanında içmesin. Bir yer belirleyin sigara içmesi için. Benim kullanmadığım bir oda var eşim orada içer mesela. Başka bir yerde asla içmez.Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Zorlamis olabilir.. sen genede vermiceksinSorun karşı tarafın söz verdirmeye zorlaması.Aklı olan her birey sigarayı bırakmak istedigi zaman bırakır.
İnsan sevdigi icin tamm söz bu sefer diyebilir.O baskı yaptıkça daha çok içecek. İnsan sadece kendi sağlığı icin bırakabilir bu zıkkımı,kimse için değil.Sigara İçme +Tamm....Gitme + Tamam....Yapma +Tamm....Hiç bir insandan bu cevaplar beklenemez.Kukla deil kimse.Kendi aklıyla karar verebilir.Zorlamis olabilir.. sen genede vermiceksin
Soz verirkende soz verenler akillariyla hareket edip soz vernesinler iste.. aksi halde kandirnak oluyo bu.İnsan sevdigi icin tamm söz bu sefer diyebilir.O baskı yaptıkça daha çok içecek. İnsan sadece kendi sağlığı icin bırakabilir bu zıkkımı,kimse için değil.Sigara İçme +Tamm....Gitme + Tamam....Yapma +Tamm....Hiç bir insandan bu cevaplar beklenemez.Kukla deil kimse.Kendi aklıyla karar verebilir.
Ay ben şöyle okurken darlandım ha.Bu öylesine bir söz değildi hayatım ben zaten bağımlı değilim iş sıkıntıları var söz veriyorum evlendiğimiz zaman ağzıma surmeyecegim zaten ben de sevmiyorum diyordu fakat evlenince o zaman bir içiyorsa şimdi üç içmeye başladı
Algılarınız kapalı galiba.Neyse banım yeni kalkmış munakasa yapmicamSoz verirkende soz verenler akillariyla hareket edip soz vernesinler iste.. aksi halde kandirnak oluyo bu.
İnsanlara zorla söz verdiriolar...sonra sozunu tutmadin yalanci oluoAy ben şöyle okurken darlandım ha.
kim olursa olsun hayatıma bu derece müdahale etmemeli, edemez de.
koku için önlem alsın
balkonda içsin yanımda içmesin
gibi gibi şeyler deseniz haklısınız sonuna kadar.
ama biri bana söz vermiştin bırakacaksın dese ben daha çok içerim, kim bana böyle birşeyi dayatabilirki. düşündükçe bile sinirleniyorum
He beynine silah dayiyolar soz verdiriyolar sonrada algilarim kapali oluyo:))) aguhaha suna kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyoryz demeyin:)Algılarınız kapalı galiba.Neyse banım yeni kalkmış munakasa yapmicam
O zaman kusura bakma birakmam diyecek.. zorla soz vermek ne ya? 5 yasindamiyiz:)Ay ben şöyle okurken darlandım ha.
kim olursa olsun hayatıma bu derece müdahale etmemeli, edemez de.
koku için önlem alsın
balkonda içsin yanımda içmesin
gibi gibi şeyler deseniz haklısınız sonuna kadar.
ama biri bana söz vermiştin bırakacaksın dese ben daha çok içerim, kim bana böyle birşeyi dayatabilirki. düşündükçe bile sinirleniyorum
Sigara icmemis birileri sigara iceni anlamaz.Düstüğü durumu bilemez.Kendi acinizdan bakiosunz.Eşim astım olsaydı ben onun icin yine birakamazdım.Yanında icmezdim koku olayini cozmeye calisirdim yine kendi istegim olmadan birakamazdim.Eger dediginiz kadar kolay olsaydi sigara birakma hatları yada hastanelere sigara ile mucadele bolumleri acilmazdi.KapisHe beynine silah dayiyolar soz verdiriyolar sonrada algilarim kapali oluyo:))) aguhaha suna kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyoryz demeyin:)
He kapis kapis.. ben birakamamaya bIse demiyorum tutmayacagiz sozu vermenizi diyorum. Sonrada cocuk gibi zorLa soz verdiriyolar demen ayri komik:) neyseSigara icmemis birileri sigara iceni anlamaz.Düstüğü durumu bilemez.Kendi acinizdan bakiosunz.Eşim astım olsaydı ben onun icin yine birakamazdım.Yanında icmezdim koku olayini cozmeye calisirdim yine kendi istegim olmadan birakamazdim.Eger dediginiz kadar kolay olsaydi sigara birakma hatları yada hastanelere sigara ile mucadele bolumleri acilmazdi.Kapis