- 16 Haziran 2017
- 67
- 53
-
- Konu Sahibi Soguksever
sigarayı suratınıza üfleyip üfleyip dumanını suratınıza mı üflüyor? astımı araya sokuşturmuşsunuz ama eşinizin bağımlılığının sağlığınızı tetiklediğini düşünmüyorum öyle bir şeyi vicdan sahibi insan yapmaz çünkü onu bi kenara bırakalım.bence yapı gereği istediğiniz olmayınca hırs yapan inada binen bir huyunuz var.sigara stresle başa çıkmak için edinilen bir bağımlılıktır.sözle rica minnetle bağımlılık bırakılmaz.kişinin buna hazır olması lazım.azalttıysa bir çaba var sizi kırmamak için ama olmuyorsa olmuyor.kimse zevkten katran içmez.boş yere kendinizi de eşinizi de kemirmeyi bırakın.
Bence bu konuda esinize karsi asiri baski yapmayin bende esime baski yaptim bi ise yaramadi bosuna ugrasma ben sigara basladigimi görünce aylik sigara paketin gideri ne kadar oldugu diye görüp fazla para gidince ilk 9 ay icemedik biraktik sonra gene basladik bu baskiyla kurtulamaz kafasinda sigarayi bitirmesi lazim birak icsin ilerde eninde sonunda 1 gün birakcak :)Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Sorun sigara icmende degil tutamayacaginiz sozler vermenizdeBende soz verip sigarayı birakamayanlardanim.Lakin esim birakmami istedikce dahada baglandim sigaraya.Simdi ise kendi kararimla 3 gundur sigara icmedim.Icmeyi de düşünmüyorum.
aynen benim evimde deSöz benim için önemlidir totosu olmayan söz vermeyecek salak yerine konulmak kimsenin hoşuna gitmez
Benim eşimde bıraktı 13 yıl falan oldu arada belli ortamlarda içer keyfine zaten içemezde ben sigara içen biriyle yapamam çünkü bide astım olucam benim sağlığımla oynayacak pehevimde de kimse içemez
Sorun karşı tarafın söz verdirmeye zorlaması.Aklı olan her birey sigarayı bırakmak istedigi zaman bırakır.Sorun sigara icmende degil tutamayacaginiz sozler vermenizde
Yapma allasen uyuşturucu mu mübarek sigara bırakmak diyete girmek gibi bence tamamen irade hakimiyetiSigara bırak denilince bırakılacak bir şey değil.
Bağımlılık farkındasınız umarım..
Sizin yanınızda içmiyorsa problem olmamalı
Biri bana içme diyince daha cok içiyorum ben
Bir seyi merak ettim, esiniz evlenmeden once hayir sigarayi birakamam deseydi hic evlenmeyecek miydiniz yoksa onu oyle Kabul edip sorun mu etmeyecektiniz?
Her erkeğim tipik vaadi bu heralde benim eşimde aynısını söylemişti 1,5yıl oldu evleneli hala devam. Allahtan öyle müptelası değil, sigarayı bırakmak çok zor fazla üstelemeyin daha çok içiyorlar inada bindirip. Ben eşime öyle olmamasına rağmen “berbat kokuyorsun, rahatsız oluyorum” demiştim. Eve adımını attıktan sonra ağzına bile sürmez. Şuan hamileyim ve bırakmak üzere. Ve bunu kendi istiyor. Evladıma kötü kokmayayım, ona zararım olmasın diyor yani bu yaşadığın gayet normal, herkesin başında olan birşey. Tatlı dille uyar, üstüne de çok gitme.Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Evlenmek istemezdim. Çünkü ben sigara içse sevgili de olmazdım. Herşey sonradan değişti