Sigara içip tüp bebeği tutan varmı

Nikotin yoksunluğu yaşayan bebekler üzerine çalışmalar mevcut. Bu riski almaya değer mi ?

Belki aralıksız tedavi süreci yordu diye düşünerek fikrimi paylaştım. Halen de aynı şeyi savunuyorum.

Arka arkaya bu süreci yaşayıp bedenen yıpranan bir anne adayının sigara , alkol vb kullanımını desteklemeyi vicdanen ve ahlaken doğru bulmuyorum.

Bugün 1 pakette içsen birşey olmaz deyip , alkışları toplamamın bana ne faydası var ?

Konu sahibesi bebeğine kavuştuğunda ; Allah korusun , bebeğinin ufacık bir rahatsızlığı olma ihtimali olsa ; o bebeğin vebalini almak bana göre değil.
Siz analık hakkina yorum yaptınız konu sahibide bende sigara kullananlarda biliyor zararlarını ben size sigarayı savunmuyorum farkindamisiniz sizin orda yazdıklarınızın yanlış olduğunu kırıcı olduğunuzu söyledim doğal yollardan 3 bebek kaybi olan biriyim şuan tüp bebek tedavisindeyim ben sigara kullanıyorum analık bana uygun değilmi diyim siz konuyu başka yöne çektiniz anlamak anlamadan yargılamak sizin yaptığınız bu ne size ne bir başkasına düşmez anne olma yolundakine annelik haklarını sorgulamak

Arka arkaya bu süreci yaşayıp bedenen yıpranan bir anne adayının sigara , alkol vb kullanımını desteklemeyi vicdanen ve ahlaken doğru bulmuyorum.
Kendi kenizle celismeyin kimse sizden bu tür maddeleri neden savunmuyorsunuz diye tepki vermiyor bunu hiç kise savunmaz savunmuyorda hâlâ kendinizi haklı çıkarma cabasindasiniz ilk yaptığınız yorumun yanlış olduğunu sizde anladınız içme bebeğin sağlı için çok zararlı deseydiniz tepki cekmezdiniz zararlı maddeler için vicdanınız elvermiyorsa keşke başkalarının analık duygusunu da sorgularkende vicdanınız el vermeseydi

Siz analık hakkina yorum yaptınız konu sahibide bende sigara kullananlarda biliyor zararlarını ben size sigarayı savunmuyorum farkindamisiniz sizin orda yazdıklarınızın yanlış olduğunu kırıcı olduğunuzu söyledim doğal yollardan 3 bebek kaybi olan biriyim şuan tüp bebek tedavisindeyim ben sigara kullanıyorum analık bana uygun değilmi diyim siz konuyu başka yöne çektiniz anlamak anlamadan yargılamak sizin yaptığınız bu ne size ne bir başkasına düşmez anne olma yolundakine annelik haklarını sorgulamak

Size yazılan tepki mesajlarının hepsi haklı. Yanınızda yer alan mesajlara şüpheyle bakın.

Siz yanıt aramıyorsunuz ; bu kadar önemli bir süreçte sigara kullanımınızı destekleyen mesajlar görmek istiyorsunuz.

Sigarayı bırakamıyorsanız ; tüp bebek tedavinize ara verin. Demek ki ruhen ve bedenen bir çocuğa hazır değilsiniz.

Bu mesajım konunun 4. sayfasında yer almakta olup ; konu sahibesinin destek mesajlarını kalplerle kucakladığı mesajlardan sonrasında yer almakta.

Size analık haklarını sorguladığımı düşündüren mesajımın

Sigarayı bırakamıyorsanız ; tüp bebek tedavinize ara verin. Demek ki ruhen ve bedenen bir çocuğa hazır değilsiniz.

dediğim kısım. Halbuki dikkatli okusanız tedaviyi bırakın değil , ara verin dediğimi göreceksiniz.

Kendi kenizle celismeyin kimse sizden bu tür maddeleri neden savunmuyorsunuz diye tepki vermiyor bunu hiç kise savunmaz savunmuyorda hâlâ kendinizi haklı çıkarma cabasindasiniz ilk yaptığınız yorumun yanlış olduğunu sizde anladınız içme bebeğin sağlı için çok zararlı deseydiniz tepki cekmezdiniz zararlı maddeler için vicdanınız elvermiyorsa keşke başkalarının analık duygusunu da sorgularkende vicdanınız el vermeseydi

Konuyu en baştan konu sahibesinin verdiği cevapları da gözeterek okumanızı tavsiye ederim.

Burada verdiğimiz tavsiyelerin bedelini biz değil ; tavsiyeyi alan ödüyor.

Bu konuyu okuyan herhangi bir anne adayı : mesajlara bakarak , bak o da içmiş ancak bebeği olmuş , birsey de olmamış deyip kendini kısıtlamasa ve bebeğinin ufacık bir rahatsızlığı olsa ; bedeli kim ödemiş olacak ? Vebali kimin olacak ?

Bu mesajım konunun 4. sayfasında yer almakta olup ; konu sahibesinin destek mesajlarını kalplerle kucakladığı mesajlardan sonrasında yer almakta.

Size analık haklarını sorguladığımı düşündüren mesajımın

dediğim kısım. Halbuki dikkatli okusanız tedaviyi bırakın değil , ara verin dediğimi göreceksiniz.
En baştan mesajlarımı okuyabilirsiniz konuyu açan benim , kimseye kalplerle kucaklamadım çok fazla üstüme gelindi , içiyor muyum içmiyor muyum neden sordum bunları öğrenmeden benim üstüme çok geldiler . Ben zaten transfer sonrası içmediğimi baştan bu yana belirtmeme rağmen maalesef anlaşılmıyorum. Bana olumsuz davranan hatta kızan kişilere bile hep haklısınız dedim sigara içmenin kötü olduğunu savunananlara hak verdim .

Konuyu en baştan konu sahibesinin verdiği cevapları da gözeterek okumanızı tavsiye ederim.

Bu konuyu okuyan herhangi bir anne adayı : mesajlara bakarak , bak o da içmiş ancak bebeği olmuş , birsey de olmamış deyip kendini kısıtlamasa ve bebeğinin ufacık bir rahatsızlığı olsa ; bedeli kim ödemiş olacak ? Vebali kimin olacak ?
Çok çok haklısınız ama size diyoruz ki biz sigarayı savunmuyoruz hatta ben ? Sigara içeyim siz de içtiyseniz demiyorum gerçekten benim bütün mesajlarımı okumuş olsanız benim ne demek istediğimi anlarsınız

Aynı girdabin içindesiniz size diyorum ki ne sigarayı nede zararlı olan bir başka maddeyi savumuyorum siz kendinizce bir yorum yaptınız bende yorumunuzun kırıcı olduğunu söyledim size sigara için tepki vermedigimi söylüyorum ama siz hâlâ Aynı yerdesiniz

Çok çok haklısınız ama size diyoruz ki biz sigarayı savunmuyoruz hatta ben ? Sigara içeyim siz de içtiyseniz demiyorum gerçekten benim bütün mesajlarımı okumuş olsanız benim ne demek istediğimi anlarsınız

Konu açılış mesajınız

Aranızda sigara içip te tüp bebek te başarılı olan varmı

Şeklinde. Bunlarda ilk mesajlarınızdan :

Günde kaç içtiniz ve tuttu mu 🥺

Çok zorladım kendimi bırakmak için , keşke bu soruyu sormasam

Daha önce içmediğiniz için size kolay gelebilir , bir etkisi varmı yok mu onu öğrenmeye çalışıyorum , önceki denememde içmedim yine tutmadı mesela

Hamilelik planlıyorsanız ( planlı gebelikler için ) bedeninizi arındırın , hatta mümkünse önceden beslenme rutininizi dahi değiştirin diyor pek çok doktor.

Sizin mesajlarınızdan yer yer bırakabildiğiniz izlenimi doğuyor. Stresten sigaraya başvurduğunuzu da söylediniz.

Size analık ahkamı kesmediğim halde , öyle olduğu iddialarını yanıtladım.

Yeniden tüm mesajları ve yanıtlarınızı bir başkasının konusu gibi okursanız daha objektif bir değerlendirme yapabileceğinizi düşünüyorum.

Allah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin.

Merhaba
Bende baya bağımlı biriydim, transfer sonrası asla içmem dedim ama dayanamadım günde belki 5 tane falan içtim ama yarım yarım içiyordum, tutarsa asla içmem dedim gene içtim, kalp atışını duyarsam asla içmem dedim dayanamadım, sigara bağımlılıktır, bırakmayı isteyip ama bırakmamaktır, içmeyenlerin konuşması kolay, şuan 16 haftalık hamileyim, günde 3 tane yarım yarım içiyorum, doktorum 2 tane içebilirsin dedi, sigara içememenin verdiği stres, içtiğin o sigaradan daha zararlıdır dedi,

Merhaba
Bende baya bağımlı biriydim, transfer sonrası asla içmem dedim ama dayanamadım günde belki 5 tane falan içtim ama yarım yarım içiyordum, tutarsa asla içmem dedim gene içtim, kalp atışını duyarsam asla içmem dedim dayanamadım, sigara bağımlılıktır, bırakmayı isteyip ama bırakmamaktır, içmeyenlerin konuşması kolay, şuan 16 haftalık hamileyim, günde 3 tane yarım yarım içiyorum, doktorum 2 tane içebilirsin dedi, sigara içememenin verdiği stres, içtiğin o sigaradan daha zararlıdır dedi,
Zaten kızın burada yaşadığı stres eminim içtiği sigaradan daha çok dokunmuştur ona.

Ben de aynılarını dedim sizin gibi, hep erteleye erteleye. Yok bir tane yok yarım. Şimdi harektlerni hissettğim için hiç içimden gelmiyor içmek , umarım siz de rahatlıkla bırakırsınız :anne:

Aranızda sigara içip te tüp bebek te başarılı olan varmı
Bence tutan olsa bile bünyeden bünyeye değişir siz elinizden geldiğince içmeyin bebek hasreti daha zordur ben sigara içmiyorum ama gebe kalmak için çabalıyorum olmadıkça ne yedim ne içtim olmadı diye suçluyorum kendimi kilom normal olmasına rağmen sağlıksız olan şeyleri yememeye çalışıyorum . Sevsem bile kek cips vs yemez oldum eşimde artık sigarayı bıraktı 3. Kez kürtaja gireceğimi öğrenince daha ağzına almıyor oruç gibi hissediyorum kendimi kötü hissediyorum diyo ama içmiyor o da 15 yıldır da içiyormuş Yani

Siz ahkam kesenlerin dediklerine bakmayın başa gelmeden bilinmiyor. Malesef bende şuan aynı savaşı veriyorum tam sigara içmiyorum aşırı istek gelince yakıp bir duman alıp atıyorum günde üç dört kez. Vicdan azabı çekiyorum ama elimde değil çünkü içmeyince elim ayağım titriyor ağlama krizine giriyorum. Kimseye önermiyorum ama yaptığım bu malesef. Yarın test günüm aslında 3gün önce pozitif aldım yarın değerin yükselip yükselmediğine bakıcaz. Umarım Biran evvel kurtuluruz bu pislikten.

Son düzenleme:
Siz ahkam kesenlerin dediklerine bakmayın başa gelmeden bilinmiyor. Malesef bende şuan aynı savaşı veriyorum tam sigara içmiyorum aşırı istek gelince yakıp bir duman alıp atıyorum günde üç dört kez. Vicdan azabı çekiyorum ama elimde değil çünkü içmeyince elim ayağım titriyor ağlama krizine giriyorum. Kimseye öneriyorum ama yaptığım bu malesef. Yarın test günüm aslında 3gün önce pozitif aldım yarın değerin yükselip yükselmediğine bakıcaz. Umarım Biran evvel kurtuluruz bu pislikten.
Bu kadar stres çok zarar ama, sigaradan bile zararlı diyor doktorlar.
One yazanlar çok çok hafif bilginiz olsun.
Ben kimseye bir sey diyemem haddim değil, ben de içtim bir zaman. One olanları içiyordum çektikçe bile pek bir sey anlaşılmıyor.
Umarım en kısa sürede tiksinirsiniz

Ben kimseye bir sey diyemem haddim değil, ben de içtim bir zaman. One olanları içiyordum çektikçe bile pek bir sey anlaşılmıyor.
Evet bende one olanlardan aldım. Az evvel içecektim bu topiğe denk geldim attım😬 yarın Allah'ın izniyle değerimi düzgün göreyim bırakıcam tamamen umarım🤲

Sizin de tüp bebek mi acaba? Maşallah Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🥰🤲

arkadaşalar bu konu benlik
bende belki 15 yıldır sigara içiyorum günde bi paket
tüp bebek sürecine başlamam lazım daha önce hiç anestezi almadım benim gibi olup anestezide sorun yaşayan oldu
mu çok korkuyorum sırf bu anestezi korkusu yüzden başlayamıyorum :KK43:

arkadaşalar bu konu benlik
bende belki 15 yıldır sigara içiyorum günde bi paket
tüp bebek sürecine başlamam lazım daha önce hiç anestezi almadım benim gibi olup anestezide sorun yaşayan oldu
mu çok korkuyorum sırf bu anestezi korkusu yüzden başlayamıyorum :KK43:
Ben 20 yıl içtim, son 1 yıl 5 aydır içmiyorum. İçtiğim zamanlarda tüp bebek tedavisi gördüm , anestezide sorun olmadı ama tedavilerim hep negatif ile sonuçlandı.Son 2 tüp bebek denemesini sigarayı tamamen bıraktığım dönemde yaptım.Yine denemelerim negatif sonuçlandı.
İ

Ben 20 yıl içtim, son 1 yıl 5 aydır içmiyorum. İçtiğim zamanlarda tüp bebek tedavisi gördüm , anestezide sorun olmadı ama tedavilerim hep negatif ile sonuçlandı.Son 2 tüp bebek denemesini sigarayı tamamen bıraktığım dönemde yaptım.Yine denemelerim negatif sonuçlandı.
İ
Tedavilerinizin negatif sonuçlanması konusunda çok üzgünüm Allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah 🙏🏻
Ne biliyim daha öncede hiç anestezi almadım uyanamam diye korkuyorum 😦

X