Sigara içip tüp bebeği tutan varmı

Evet ve sadece bir soru sormak istedim ama azar işittim 😁 . Daha çok sigara kullanmaktan kast olarak kaç adet kaç sıklıkla içiyorlar onu çok merak ettim
Benim ilk tüp bebek denemem cnm daha öncekiler doğal yollardan di 14 haftalık bebek kaybım dan sonra pıhtılaşma olduğunu öğrendik eşim doğal yollardan istemediği için tüp bebek yaptırmaya karar verdik bazı şeyler ya sınav ya nasip işi 15 tane iciyorsan 10 düşür 5 düşür sigarayi günden güne azaltarak başla stres yapma dan

Çok zor 😬😬 o bekle süresi hele zaten bi stres üzerine sıgara olayı da bir stres bende ilk transferimde ilk 2 gün içmedim sonra günde 1 2 tane 2 yi yarım attım falan diye içtim malesef şimdi ikinci transferi oldum bugün 1. Günüm 🙈 bu sefer hiç içmeyeceğim inşallah 🤲🏼 1. İle 2. Arası bıraktım gibi bir şey oldu ama şu son 1 hafta günde 3 4 e çıkmıştı yine stresten bakalım bu sefer inşallah ağzıma sürmeyecem 😀

Çok zor 😬😬 o bekle süresi hele zaten bi stres üzerine sıgara olayı da bir stres bende ilk transferimde ilk 2 gün içmedim sonra günde 1 2 tane 2 yi yarım attım falan diye içtim malesef şimdi ikinci transferi oldum bugün 1. Günüm 🙈 bu sefer hiç içmeyeceğim inşallah 🤲🏼 1. İle 2. Arası bıraktım gibi bir şey oldu ama şu son 1 hafta günde 3 4 e çıkmıştı yine stresten bakalım bu sefer inşallah ağzıma sürmeyecem 😀
İnşallah pozitifti görürüz 🤲🙏😊

Örnek verdim , o rahatlığı doktor verse dahi içmem sadece soru açtım ama açtığıma bin pişman oldum

Size yazılan tepki mesajlarının hepsi haklı. Yanınızda yer alan mesajlara şüpheyle bakın.

Siz yanıt aramıyorsunuz ; bu kadar önemli bir süreçte sigara kullanımınızı destekleyen mesajlar görmek istiyorsunuz.

Sigarayı bırakamıyorsanız ; tüp bebek tedavinize ara verin. Demek ki ruhen ve bedenen bir çocuğa hazır değilsiniz.

Sigaranın gebellik oluşması, embriyonun gelişimi konusunda çok zararlı olduğu konusunda ciddi bilimsel çalışmalar var. Tabi ki bu zararlar her insan da aynı etkiyi yapmıyor. Siz burda birisi ben içiyordum ama transfer başarılı oldu derse , sanki o zaman hiç bir olumsuz etki olmadığına kendinizi inandırmak istiyorsunuz. Tüp bebek yapıyorsanız, demekki normal yolla olmuyor ve tüp bebek deniyeceksiniz. O kadar para , o kadar emek , bir çocuk sahibi olma isteği ile yanıp tutuşurken , sigara içmenin hiç doğru değil. Éger çocuk için bile bırakmıyorsunuz, demekki çocuk isteğinizden daha ağır sigara sevginiz. Bosverin o zaman siz en sevdiğiniz sigarayla yaşayın, tüp bebek için de o kadar para harcamayın. Bir sürü yöntem, ilaç var sigarayı bırakmak için.
Keşke bu şekil yargılamak yerine meyve yiyin bol su için tarzı konuşsanız buraya yazma amacım bu şekil birbirimize destek vermek bu dedikleriniz doğru mu doğru kabul ediyorum ben zaten hatta önceki yorumlarımda da yazdım kim bana bir paket iç bişe olmaz dese de içmem. Şuan transfer gününü bekliyorum. Transfer olduğum zaman öncekilerde , bir iki duman çektim onda da bir ton vicdan azabı çektim içmedim hiç , ama tutmadı , 5 embriyomda tutmadı çokkk çok dikkat etmeme rağmen .

Size yazılan tepki mesajlarının hepsi haklı. Yanınızda yer alan mesajlara şüpheyle bakın.

Siz yanıt aramıyorsunuz ; bu kadar önemli bir süreçte sigara kullanımınızı destekleyen mesajlar görmek istiyorsunuz.

Sigarayı bırakamıyorsanız ; tüp bebek tedavinize ara verin. Demek ki ruhen ve bedenen bir çocuğa hazır değilsiniz.
Keşke bu şekil yargılamak yerine meyve yiyin bol su için tarzı konuşsanız buraya yazma amacım bu şekil birbirimize destek vermek bu dedikleriniz doğru mu doğru kabul ediyorum ben zaten hatta önceki yorumlarımda da yazdım kim bana bir paket iç bişe olmaz dese de içmem. Şuan transfer gününü bekliyorum. Transfer olduğum zaman öncekilerde , bir iki duman çektim onda da bir ton vicdan azabı çektim içmedim hiç , ama tutmadı , 5 embriyomda tutmadı çokkk çok dikkat etmeme rağmen.

Sigarayı hiç bırakamayanlar/bırakamayacaklar ne yapsınlar, hiç çocuk sahibi olmasınlar mı ? Hiç başlamasınlar mı tüp bebeğe ?
Çocuğa hazırlık akreditasyonunu sizden mi alıyoruz, nereye başvuruyoruz ? Tam kriterleri yazın da buraya herkes bilsin ona göre hazırlığını yapsın bence.
Mesela bence insanlara analık ahkamı kesenlerin de cocuk sahibi olmaması gerekir çünkü sebep basit bu öyle bir hadsizlik ki bu hadsizliklerin nesilden nesile geçmesi topluma çok zarar veriyor. Forumlarda hiç tanımadıkları, ne yaşadıklarını bilmediklere insanlara çocuğa hazır olmadıklarına dair söylevler verdirebiliyor ve ben gerçekten hayret ediyorum. Şu yaptıgınızı doktorlar yapmıyor.

Yok artık. 15 sene gunde 1 paket kullandım dişim çekilirken birkac saat bile ara veremezdim uzun yola otobüsle cikamazdim sigara icemeyecegim diye ve ben bile bir anda biraktim. Bu işler size oyun geliyor galiba. O bedende bir bebek büyütmeye niyetlendiyseniz pat diye keseceksiniz bunu lamı cimi yok. Bu kadar mi iradeniz yok. Sütten kesilince isterseniz gunde 30 paket icin (ki yine nefesinizle bebege kokacaksiniz ne yazıkki) ama şu durumda o nikotinli vücudunuza bebegi hapsetmeye katiyyen hakkiniz yok. Çok onceden bırakıp arındırmanız lazimdi hatta.

Yok artık. 15 sene gunde 1 paket kullandım dişim çekilirken birkac saat bile ara veremezdim uzun yola otobüsle cikamazdim sigara icemeyecegim diye ve ben bile bir anda biraktim. Bu işler size oyun geliyor galiba. O bedende bir bebek büyütmeye niyetlendiyseniz pat diye keseceksiniz bunu lamı cimi yok. Bu kadar mi iradeniz yok. Sütten kesilince isterseniz gunde 30 paket icin (ki yine nefesinizle bebege kokacaksiniz ne yazıkki) ama şu durumda o nikotinli vücudunuza bebegi hapsetmeye katiyyen hakkiniz yok. Çok onceden bırakıp arındırmanız lazimdi hatta.
Bravo süper annesiniz. İdolsünüz. Kimse sizden daha iyi ANA olamaz. 15 sene içip 1 günde bırakmışsınız. Nasıl bir fedakarlık ama işte herkeste maalesef o güç, o irade yok. CİMERE yazın da polis sabah bu kızı evinden alsın. Mahkemeye cıksın. Analık hakları elinden alınsın. Hemen yazın CİMERE. Alem ANALIK görsün.

Bravo süper annesiniz. İdolsünüz. Kimse sizden daha iyi ANA olamaz. 15 sene içip 1 günde bırakmışsınız. Nasıl bir fedakarlık ama işte herkeste maalesef o güç, o irade yok. CİMERE yazın da polis sabah bu kızı evinden alsın. Mahkemeye cıksın. Analık hakları elinden alınsın. Hemen yazın CİMERE. Alem ANALIK görsün.
Sigaradan daha önemli olan aşırı agresiflik gibi sorunlarınız var anlaşılan. Her mesaja bi laf yetistirmek insanlara saldirmak icin mi konu actiniz? Kimse size gelip sormadiginiz konu hakkinda yorum yapmadı siz kendiniz sordunuz. Hem sorup hem saldiriyosunuz insanlara. Siz yakin sigaranızı oturun siniriniz gevşesin bu bünyede nikotinden ziyade bu kadar sinir stresle bebek tutunamaz zaten. Bedenen engeller dışında ruhen de engeller yaratmissiniz bu ruh halinizle. Size sabir ve şifa diliyorum.. hakkinizda hayirlisi

Sigaradan daha önemli olan aşırı agresiflik gibi sorunlarınız var anlaşılan. Her mesaja bi laf yetistirmek insanlara saldirmak icin mi konu actiniz? Kimse size gelip sormadiginiz konu hakkinda yorum yapmadı siz kendiniz sordunuz. Hem sorup hem saldiriyosunuz insanlara. Siz yakin sigaranızı oturun siniriniz gevşesin bu bünyede nikotinden ziyade bu kadar sinir stresle bebek tutunamaz zaten. Bedenen engeller dışında ruhen de engeller yaratmissiniz bu ruh halinizle. Size sabir ve şifa diliyorum.. hakkinizda hayirlisi
Konuyu acan o kisi degil …

Keşke bu şekil yargılamak yerine meyve yiyin bol su için tarzı konuşsanız buraya yazma amacım bu şekil birbirimize destek vermek bu dedikleriniz doğru mu doğru kabul ediyorum ben zaten hatta önceki yorumlarımda da yazdım kim bana bir paket iç bişe olmaz dese de içmem. Şuan transfer gününü bekliyorum. Transfer olduğum zaman öncekilerde , bir iki duman çektim onda da bir ton vicdan azabı çektim içmedim hiç , ama tutmadı , 5 embriyomda tutmadı çokkk çok dikkat etmeme rağmen .
Si, ne kadar su içeyim, meyve yiyeyim diye sormamışsınız ki, sigarayı sormuşsunuz. Zaten doktor deli falan değilse günde bir paket iç demez. Yine diyorum , çok ciddi kanıtlanmış bilimsel araştırmalar var , şimdi içip içmemek kararı tamamen sizin. İster için, ister içmeyin.

Ben kimseye bir şey sormadım. Size sorcak bir şeyim de yok. Çocuğu olmayan, olmadığı için tüp bebek tedavisi gören bir insana siz cocuga hazır değilsiniz falan diyemezsiniz. Bir de kendinizin bırakma örneğini vererek üstünlük taslayamazsınız. Bu küstahlıktır kusura bakmayın.

Ben kimseye bir şey sormadım. Size sorcak bir şeyim de yok. Çocuğu olmayan, olmadığı için tüp bebek tedavisi gören bir insana siz cocuga hazır değilsiniz falan diyemezsiniz. Bir de kendinizin bırakma örneğini vererek üstünlük taslayamazsınız. Bu küstahlıktır kusura bakmayın.
:KK52::KK9::KK36:

20 yumurta ve sadece 2 döllenen embriyo... Bu herşeyi açıklıyor zaten... onca zorluğu göz önüne alıyorsunuz fakat kolayca riske atıyorsunuz .. genelde kişilere günde kaç tane içildiğini sordunuz... lütfen ben üzüldüm bu çocukça sorulara bir tane bile olsa ne kendinize nede gelecek olan bebeginize bu kötülüğü yapmaya hakkınız yok

Anne olma kararını yada psikolojik olarak size mi soracak insalar bunun kararını sizmi verceksiniz bence bu kadar kırıcı olmayın bu nasıl bir yaklaşım yaptığınız yorumunuz sizce ne kadar doğru Allah hiç kimseyi böyle bir sınavla sınamasın insanlar sinanmadigi şeyler için kırıcı olabiliyor maalesef ne kuzenim ne eşi sigaranin ne olduğunu bilmez 15 yıldır çocuk için çabalıyorlar Allah ne yi yazarsa onu yaşıyoruz burda konuşması size çok kolay

X