Sigara içip tüp bebeği tutan varmı

Sigarayı hiç bırakamayanlar/bırakamayacaklar ne yapsınlar, hiç çocuk sahibi olmasınlar mı ? Hiç başlamasınlar mı tüp bebeğe ?
Çocuğa hazırlık akreditasyonunu sizden mi alıyoruz, nereye başvuruyoruz ? Tam kriterleri yazın da buraya herkes bilsin ona göre hazırlığını yapsın bence.
Mesela bence insanlara analık ahkamı kesenlerin de cocuk sahibi olmaması gerekir çünkü sebep basit bu öyle bir hadsizlik ki bu hadsizliklerin nesilden nesile geçmesi topluma çok zarar veriyor. Forumlarda hiç tanımadıkları, ne yaşadıklarını bilmediklere insanlara çocuğa hazır olmadıklarına dair söylevler verdirebiliyor ve ben gerçekten hayret ediyorum. Şu yaptıgınızı doktorlar yapmıyor.
2 ayrı kitle okumuş hiç
Sigaradan daha önemli olan aşırı agresiflik gibi sorunlarınız var anlaşılan. Her mesaja bi laf yetistirmek insanlara saldirmak icin mi konu actiniz? Kimse size gelip sormadiginiz konu hakkinda yorum yapmadı siz kendiniz sordunuz. Hem sorup hem saldiriyosunuz insanlara. Siz yakin sigaranızı oturun siniriniz gevşesin bu bünyede nikotinden ziyade bu kadar sinir stresle bebek tutunamaz zaten. Bedenen engeller dışında ruhen de engeller yaratmissiniz bu ruh halinizle. Size sabir ve şifa diliyorum.. hakkinizda hayirlisi
konuyu ben açtım arkadaş genel olarak konuşuyor düşüncelerini söylüyor. Sigara içmeyenlerin verdiği ağır tepkileri de bir sigara içici olarak o da normal olarak veriyor

Sigarayı hiç bırakamayanlar/bırakamayacaklar ne yapsınlar, hiç çocuk sahibi olmasınlar mı ? Hiç başlamasınlar mı tüp bebeğe ?
Çocuğa hazırlık akreditasyonunu sizden mi alıyoruz, nereye başvuruyoruz ? Tam kriterleri yazın da buraya herkes bilsin ona göre hazırlığını yapsın bence.
Mesela bence insanlara analık ahkamı kesenlerin de cocuk sahibi olmaması gerekir çünkü sebep basit bu öyle bir hadsizlik ki bu hadsizliklerin nesilden nesile geçmesi topluma çok zarar veriyor. Forumlarda hiç tanımadıkları, ne yaşadıklarını bilmediklere insanlara çocuğa hazır olmadıklarına dair söylevler verdirebiliyor ve ben gerçekten hayret ediyorum. Şu yaptıgınızı doktorlar yapmıyor.

Sağlıklı yumurta , sağlıklı embriyo ; sağlıklı embriyo sağlıklı bebek denmiyor mu ?

Yumurta ve sperm kalitesini sigara , keyif verici madde kullanımı ve alkol olumsuz yönde etkiler bilgisini kamu spotu olarak vermiyorlar mı ?

Hamilelik sürecinde sigara , alkol veya keyif verici madde kullanımı devam ediyorsa dünyaya gelen bebeklerin nasil etkilendiğine dair literatürde bir sürü makale mevcut.

Ek olarak ben konu sahibesine sizin tabirinizle analık ahkamı kesmedim.

Tüp bebek sürecinde ne kadar yıprandıklarını anlatan anne adaylarına empati yaparak ; bu sürece biraz ara vermeye , belki de biraz nefes almaya ihtiyacı olabileceğini söyledim.

Sigara ve diğer madde kullanımlarını bırakmaksızın yaşanacak hamilelikleri mi savunuyorsunuz ? Yurt dışında bu tür hamilelikler sonrası dünyaya gelen bebeklerin hakları için, anneye açılan davalar var mesela.

Kötüyü takdir mi etmeliyiz ?

Si, ne kadar su içeyim, meyve yiyeyim diye sormamışsınız ki, sigarayı sormuşsunuz. Zaten doktor deli falan değilse günde bir paket iç demez. Yine diyorum , çok ciddi kanıtlanmış bilimsel araştırmalar var , şimdi içip içmemek kararı tamamen sizin. İster için, ister içmeyin.
Doktor bir paket iç dedi yazmadım ben , doktor bir paket iç dese dahi önceki transferlerimden kendimi biliyorum …. İçmiyorum ağzıma sürmedim transfer sonrası bir iki duman çektim onda da çok pişman olduğumu açıkladım , merak ettim yani çok içip te tutan varmı çünkü ben yememe içmeme çok dikkat ettim sigara da içmedim tutmadı 5 i de

20 yumurta ve sadece 2 döllenen embriyo... Bu herşeyi açıklıyor zaten... onca zorluğu göz önüne alıyorsunuz fakat kolayca riske atıyorsunuz .. genelde kişilere günde kaç tane içildiğini sordunuz... lütfen ben üzüldüm bu çocukça sorulara bir tane bile olsa ne kendinize nede gelecek olan bebeginize bu kötülüğü yapmaya hakkınız yok
24 yumurtam ve iyi olmayan spermler ? Döllenme bu yüzden az hatta az değil doktor 1. Kalite olmayanları imha etti . Anlaşılmayan bir durum var sanırım hatta baya var evet sordum kaç tane içtiğini , diyorum ki ben önceki transferde çokkk dikkat ettim yememe içmeme sigara da içmedim kendimi çok zorladım elimden geleni yaptım. tutmadı , sigarayla alakasını vs kaç adet içtiklerini sordum ben sigara içmenin doğru olduğunu asla savunmadım bu şekil tepki verenlere hep haklısınız yazdım okuyabilirsiniz

Anne olma kararını yada psikolojik olarak size mi soracak insalar bunun kararını sizmi verceksiniz bence bu kadar kırıcı olmayın bu nasıl bir yaklaşım yaptığınız yorumunuz sizce ne kadar doğru Allah hiç kimseyi böyle bir sınavla sınamasın insanlar sinanmadigi şeyler için kırıcı olabiliyor maalesef ne kuzenim ne eşi sigaranin ne olduğunu bilmez 15 yıldır çocuk için çabalıyorlar Allah ne yi yazarsa onu yaşıyoruz burda konuşması size çok kolay

Konuyu ve cevabımı yeniden okuyun. Sigara değil de madde dese cevabınız aynı mı olacak ?

Yumurta toplama gibi zor bir süreçte sigara kullanımı yumurta kalitesini bozar demiyor mu doktorlar ve tıp dünyası.

Biraz ara verip kendini ve bedenini dinlendirse daha iyi olabileceğini düşünüyorum ve bunu ifade ettim.

2 ayrı kitle okumuş hiç

konuyu ben açtım arkadaş genel olarak konuşuyor düşüncelerini söylüyor. Sigara içmeyenlerin verdiği ağır tepkileri de bir sigara içici olarak o da normal olarak veriyor
Hiç kendini yorma kim neyi nasıl anlamak istiyorsa öyle anlıyor yargılamak suçlamak için fırsat kolluyor takılma kırıcı olanları dikkate alma dediğim gibi insanlar sinanmadiklari şeyler için çok çabuk yargılıyor kararı veriyorlar ama Allah Hiç kimseyi evlatla sınamasın beslenme ne dikkat et bol bol meyve ve çiğ fındık, badem, ceviz bide omega3 kullan günlük sigara kullanımıni en aza düşür rabbim hayırsini ve gönlündekini versin inşallah 🤲🙏😊

Sağlıklı yumurta , sağlıklı embriyo ; sağlıklı embriyo sağlıklı bebek denmiyor mu ?

Yumurta ve sperm kalitesini sigara , keyif verici madde kullanımı ve alkol olumsuz yönde etkiler bilgisini kamu spotu olarak vermiyorlar mı ?

Hamilelik sürecinde sigara , alkol veya keyif verici madde kullanımı devam ediyorsa dünyaya gelen bebeklerin nasil etkilendiğine dair literatürde bir sürü makale mevcut.

Tüp bebek sürecinde ne kadar yıprandıklarını anlatan anne adaylarına empati yaparak ; bu sürece biraz ara vermeye , belki de biraz nefes almaya ihtiyacı olabileceğini söyledim.

Sigara ve diğer madde kullanımlarını bırakmaksızın yaşanacak hamilelikleri mi savunuyorsunuz ? Yurt dışında bu tür hamilelikler sonrası dünyaya gelen bebeklerin hakları için, anneye açılan davalar var mesela.

Sorduğum soru gerçekten çok yanlış anlaşılmış , ilk denemem değil , öncekinde içmedim de sigara . Çok dikkat ettim haddinden fazla. Test günümde heyecandan ateşim çıktı o derece herşeyime dikkat ettim tutmadı . Kendimi o kadar değiştirdim yemediklerimi yedim içmediklerimi içtim . Acaba diyorum günde 5-10-15 içenlerin tutuyor mu önemli olan ne stres mi yenilen içilen mi , evet sorduğum soru çok yanlış anlaşılmış. Sigara içmediğimi de iddia etmiyorum çocuk düşünmediğim zamanlar günde bir paket içiyordum . Herşeye açığım doğru konuşulana da asla yanlış demiyorum

Şu yaptıgınızı doktorlar yapmıyor.

Doktora dürüstçe bu durumu anlattınız mı ?
Günde 1 paket ( 20 adet ) içerken ; doktor sorunca : bırakmaya çalışıyorum , günde en fazla 3 tane içiyorum diyenleri çok duydum mesela.

Doktor zorla elimizden mi alacak ? Sizin hayatınız , sizin bedeniniz , sizin tercihiniz. Sorumluluğunuz doğacak bebeğinize karşı.

İsteyen herkese , Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Hiç kendini yorma kim neyi nasıl anlamak istiyorsa öyle anlıyor yargılamak suçlamak için fırsat kolluyor takılma kırıcı olanları dikkate alma dediğim gibi insanlar sinanmadiklari şeyler için çok çabuk yargılıyor kararı veriyorlar ama Allah Hiç kimseyi evlatla sınamasın beslenme ne dikkat et bol bol meyve ve çiğ fındık, badem, ceviz bide omega3 kullan günlük sigara kullanımıni en aza düşür rabbim hayırsini ve gönlündekini versin inşallah 🤲🙏😊
Çok teşekkür ederim Allah sizinde gönlünüze göre versin soruyu iyi ki transferden sonra açmadım bu stresle …. Sanmıyorum. Ben sigara içtiğimi de iddia etmiyorum. İçmedim diyorum transferden sonra , hala gelen yorumlar….!!. evet sigara içtiniz mi kaç tane içtiniz diye soru açtım ama tek bir yere odaklanmaya gerek yok insanın kalbi güzel olsa bunun iyi bişe olmadığını zaten biliyorum ben bilmesem dahi tatlı dille söyler eğer içiyorsanız şununla bununla sigara isteğinizi bastırın diye yardımcı olur . İyi ki transfer sonra vs sigarayı azaltıp hatta o an için bırakabiliyorum. Bırakamasaydım şuan bu yorumları kafama taksaydım çok daha kötü olurdum . Dediklerinizi yapacağım çok teşekkür ederim bu zamana kadar içimdeki zehirleri yoğurtla kefirle atarım inşallah , haklılar , keşke bırakabilseydim ,olmadı ama yine de elimden gelenin en sonunu yapmaya çalışıyorum. 🥰

Ben sigarayı savunmuyorum. Önceki mesajlarımda da konu sahibine sigaranın kendi ve bebeği için zararlı olduğunu söyledim. Mümkün mertebe az içmesini tavsiye ettim. Sigara zararlı bunu dünya biliyor ama 60 larda doktorlar tavsiye ediyordu sigarayı. İlk çıktıgında kokain de eczanelerde satılıyormuş. Cumhuriyetin ilk yıllarında türkiyede eroin fabrikaları varmış.
Sigara anneye dava acılacak kadar zararlı ise devletler o zaman bunu yasaklasın. Bunun mücadelesini verin. Burda endişesini zaten belirtmiş bir insana parmak sallamayın. Bunun endişeli kişiye hiçbir faydası yok. Burda sigara zararlı içmemeye çalışın, yardım alın vs yazmak var bir de analık ahkam kesmek var. Benim tepkim analık ahkamı kesenlere.
Ayrıca ben cocukken herkes sigara içiyordu hamileler dahil şimdi yavaş yavaş zararları kanıksanıp hayattan siliniyor. Nikotin bağımlılık yapan bir madde. Sigarayı bırakamayan insanlar cocuğunu daha az mı seviyor ? Bu mu demek isteniyor ? Zaten kız içtiği için endişe duyuyor. Niye parmak sallıyor ahkam kesiyorsunuz.

Konuyu ve cevabımı yeniden okuyun. Sigara değil de madde dese cevabınız aynı mı olacak ?

Yumurta toplama gibi zor bir süreçte sigara kullanımı yumurta kalitesini bozar demiyor mu doktorlar ve tıp dünyası.

Biraz ara verip kendini ve bedenini dinlendirse daha iyi olabileceğini düşünüyorum ve bunu ifade ettim.
Ben sizin yorumunuzu okudum şu anki yorumunuz gibi kibar değildi bence yaptığınız yorumun yanlış olduğunu sizde anladınız bende sigara kullanan biriyim ben sigarayı savunmuyorum başka bir madde ile sigarayı birbirine karıştırmayın ben yargısız infaz yaparak yazdığınız msj tepki verdim

Çok teşekkür ederim Allah sizinde gönlünüze göre versin soruyu iyi ki transferden sonra açmadım bu stresle …. Sanmıyorum. Ben sigara içtiğimi de iddia etmiyorum. İçmedim diyorum transferden sonra , hala gelen yorumlar….!!. evet sigara içtiniz mi kaç tane içtiniz diye soru açtım ama tek bir yere odaklanmaya gerek yok insanın kalbi güzel olsa bunun iyi bişe olmadığını zaten biliyorum ben bilmesem dahi tatlı dille söyler eğer içiyorsanız şununla bununla sigara isteğinizi bastırın diye yardımcı olur . İyi ki transfer sonra vs sigarayı azaltıp hatta o an için bırakabiliyorum. Bırakamasaydım şuan bu yorumları kafama taksaydım çok daha kötü olurdum . Dediklerinizi yapacağım çok teşekkür ederim bu zamana kadar içimdeki zehirleri yoğurtla kefirle atarım inşallah , haklılar , keşke bırakabilseydim ,olmadı ama yine de elimden gelenin en sonunu yapmaya çalışıyorum. 🥰
Canım sigarayı bırakamıyorsan. Doktoruna sorarak nikotin sakızı vs gibi şeyleri kullanabilirsin belki. Bu sayede sadece bağımlı olduğun nikotini alır sigaranın içindeki diğer toksik maddelerden uzak durmuş olursun. Bu siteden sigarayı bırakmakta zorlanana hamilelerin böyle yapabileceği belirtilmiş. Stop smoking in pregnancy

Doktora dürüstçe bu durumu anlattınız mı ?
Günde 1 paket ( 20 adet ) içerken ; doktor sorunca : bırakmaya çalışıyorum , günde en fazla 3 tane içiyorum diyenleri çok duydum mesela.

Doktor zorla elimizden mi alacak ? Sizin hayatınız , sizin bedeniniz , sizin tercihiniz. Sorumluluğunuz doğacak bebeğinize karşı.

İsteyen herkese , Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Benim sigara içtiğime dair bir beyanım yok hanım efendi. Doktorların da sordukları sorulara bilerek eksik cevaplar veren bağımlıların farkında olacak kadar bu işlerin içinde olduğunu düşünüyorum.

İyi ki transferden sonra açmamışsın konuyu, o kadar üstüne geldiler ki, tutacağı varsa da bu kadar kasıntıyla tutmazdı bebek...

Allen Karr sigarayi birakmanin kolay yolu kitabini pdf olarak indirip okuyun bunu okuyup cok birakan var

Canım sigarayı bırakamıyorsan. Doktoruna sorarak nikotin sakızı vs gibi şeyleri kullanabilirsin belki. Bu sayede sadece bağımlı olduğun nikotini alır sigaranın içindeki diğer toksik maddelerden uzak durmuş olursun. Bu siteden sigarayı bırakmakta zorlanana hamilelerin böyle yapabileceği belirtilmiş. Stop smoking in pregnancy
Teşekkür ederim sigarayı bırakamadığım için konu açmamıştım çok çok dikkat etmeme rağmen 5 embriyomun tutmadığını , yemediklerimi yiyip içmediklerimi içip , bırakamadığım sigarayı transfer de içmedim , ve tutmadı , acaba tek düşünceleri stres olmamak sigarayı da bırakmayıp azaltabildiğinde azaltan kişilerin tutuyor mu diye düşünüp soru açtım konuyu çok değiştirdiler yargısız infaz yaptılar maalesef .

Bağımlılığın her türlüsü zarardır. Sigaraya rağmen tüp bebek başarısını araştıracağınıza sigara bırakma yöntemlerini araştırın. Sigara içmek sizin seçiminiz. Doğmamış bebeğinizin değil.

Teşekkür ederim sigarayı bırakamadığım için konu açmamıştım çok çok dikkat etmeme rağmen 5 embriyomun tutmadığını , yemediklerimi yiyip içmediklerimi içip , bırakamadığım sigarayı transfer de içmedim , ve tutmadı , acaba tek düşünceleri stres olmamak sigarayı da bırakmayıp azaltabildiğinde azaltan kişilerin tutuyor mu diye düşünüp soru açtım konuyu çok değiştirdiler yargısız infaz yaptılar maalesef .
Bizim insanımız acımasızdır. Bende bir konumda buna benzer birşey sordum kimse üstüme bu kadar gelmedi bence kimsenin de yargılamak haddi değil....

Ben sizin yorumunuzu okudum şu anki yorumunuz gibi kibar değildi bence yaptığınız yorumun yanlış olduğunu sizde anladınız bende sigara kullanan biriyim ben sigarayı savunmuyorum başka bir madde ile sigarayı birbirine karıştırmayın ben yargısız infaz yaparak yazdığınız msj tepki verdim

Nikotin yoksunluğu yaşayan bebekler üzerine çalışmalar mevcut. Bu riski almaya değer mi ?

Belki aralıksız tedavi süreci yordu diye düşünerek fikrimi paylaştım. Halen de aynı şeyi savunuyorum.

Arka arkaya bu süreci yaşayıp bedenen yıpranan bir anne adayının sigara , alkol vb kullanımını desteklemeyi vicdanen ve ahlaken doğru bulmuyorum.

Bugün 1 pakette içsen birşey olmaz deyip , alkışları toplamamın bana ne faydası var ?

Konu sahibesi bebeğine kavuştuğunda ; Allah korusun , bebeğinin ufacık bir rahatsızlığı olma ihtimali olsa ; o bebeğin vebalini almak bana göre değil.

X