Sigara Bırakma Kliniğinde tedaviye başlayanlar,birbirimize destek verelim.

Eveeet arkadaşlar, bugün 14. günümdü. Veeee sigarayı bıraktım. İlaç hakikaten çok etkili. Kesinlikle tiksinmedim. Ama ilacı kullanırken son iki günde özellikle sigara içtiğim için sanırım başağrısı yaşadım. Bugün hiç sigara içmediğim için midir bilmem hiç başağrısı yaşamadım. Çok rahattım. Aklıma gelmiyor mu evet geliyor istiyorum sigarayı ama sadece psikolojik bağımlılıktan dolayı arıyorum. Daha önce de bırakmaya çalışmıştım. Resmen nereye saldıracağımı bilmiyordum. Hatta ablam koyu bir yeşilaycı olmasına rağmen sigara alayım bari sana demişti:) Bence Riskleri ve kazançları iyi tartılıp herhangi bir sağlık sorunumuz yoksa dr. kontrolü ile kullanılabilecek bir ilaç. Kesinlikle nikotin yoksunluğu krizleri yaşamıyorsunuz. En azından bende öyle oldu. Yalnız yemekten sonra acayip istedi cnm. Ama dediğim gibi sadece psikolojik bir arayış. İlaç %70, irade %30 seviyelerinde olursa bu iş tamam. Ama bence kesinlikle 1 tek sigara bir daha içilmemeli. Kendi isteğimle 1 gün sigarasız hiç duramadım. Benim için büyük başarı. İnşallah yarında böyle güzel geçer. Bakalım desteklerinizi bekliyorum kızlar...

Son düzenleme:
Ben msjmı düzelteyim dedim 2 tane aynı msj oldu kusura bakmayın arkadaşlar.:)

Yaşasıınn ne guzel bir haber buuu.Azmin elinden kimse kacamaz. Sn. rezzan burdan spora gittiginizi kosdugunuzu da duymak isteriimm.Darısı bana ve bizleree.
Braawwwaaa :90:

Yaşasıınn ne guzel bir haber buuu.Azmin elinden kimse kacamaz. Sn. rezzan burdan spora gittiginizi kosdugunuzu da duymak isteriimm.Darısı bana ve bizleree.
Braawwwaaa :90:

Teşekkür ederim gülperi, inşallah başarmışımdır. Daha 1. gün diye sevinemiyorum. Spora gelince o biraz zor 2 çocuk malum nasıl gideyim markete gitmek bile zor benim için :) İnşallah sende ilaca hayırlısıyla başlasanda katılsan yanıma destek olsan, kimseler yok baksana. Başka bir forumda buldum bu konuyu paylaşımları bir görsen. Burda pek arkadaş yok (

Gülperi ne yaptın merak ettim. Gittin mi bugün doktora. Haberlerini bekliyoruz cnm.

kızlar merhaba bende bırakmaya karar vermiştim.hastaneye başvurdum.ama ilaç yokmuş.artık kişi kendi alıyormuş.fiyatı 350 civarı.kararımdan vazgececek gibiyim.sizlerde bu yoldasınız.sizce ne yapmalıyımm.

Aaa tüh ya! Acaba bizlere de devam paketi vermeyecekler mi? Kötü olmuş ya.
Canım ben çok yararını gördüm ilacın. Kesin kararlıysan bırakmaya bence kullan ama dr. kontrolü ile kullan. Biliyorsun yan etkileri olan bir ilaç ama ben hiç görmedim yan etkisini. Kullanırsan kesin bırakırsın sigarayı ben bıraktım bugün 4. günüm ve gerçekten çok rahatım ki asla 4. gün bırakamamıştım önceden. Bir düşün bence. Maddi imkanın varsa önce başlangıç paketini al ve bıraktıktan sonra da diğerini alabilirsen al alamazsan da ilaçsız denersin cnm. Başlangıç paketini kullanıp bırakan devam paketini almayan bir sürü kişi var ve onlarda başarılı merak etme. Merak ettiğin birşey olursa sorabilirsin cnm. Yardımcı olmaya çalışırım.

Merhabalar. Ben geldım hastaneye gıttım bana ve bı cok kişiye zyban ilacı veriliyor. Isde dr ıçme dozunu anlattı 15 gun sonra tekrar goruselım dedı.
Bugun hemen ılk dozu aldım ama tabiisi de bisey olmadı henüz.

Benım ablama da farklı gunde randevu verılmısdı ona da zyban ılacı cıkdı. Sanırım campıx artık bıttı.
Onun ılacı almaya gıttıgınde de ınsanlara duyurulmus ilac bitti size gelince haber verılecek dıye ama ben şanslıyım ki yetisdim sanırım.

Sigara bıraktırma ilacları içinde en pahalısı campıx. Welbutrin xl ilacı 33.11 TL zyban ilacı 68,73TL .Bunlar sonucda sigara alım toplamları için cok da degil hanii.
Ben aslında böyle olucagını düsünmemışdim. En azından filim tahlıl fılan olur dıye beklemısdım ama forumlarda da bırazı boyle bırazıda tahlıl yaptırarak ilac verilmiş. Neyse bakalım nasıl olucaz

Bende bu kervana katıldım sn. rezzan. sizde durular nedirr. Nasıl hissediyorsun kendını....

İyi dumansız saglıklı gunler.....

Selam gülperi, hadi hayırlısı bakalım. Ben de sana demiştim ya tahlil falan yapmıyorlar nasıl dr. kontrolünde ilaç kullanımı oluyor diye. Bana da ilginç gelmişti. Eşimin bir yakını vardı zybanı ilk kullananlardan diyelirim kızda onunla bırakmıştı 8 sene olmuştur bayağı içiyordu hemde bir bıraktı sigarayı zybanla o oldu. Hala içmiyo. Onun için bende onu kullanmayı istiyordum. Champix daha fazla yan etki yapar diye okumuştum ondan biraz korkuyordum ama daha önce söylediğim gibi bende hiç olmadı diyebilirim yan etki. Bugün sigarasız 5. günüm gülperi çok rahatım. Çok güzel gidiyor. Tabi arada geliyor istek. Canım istiyo ama durdurabiliyorum. Bakalım günler ne getirecek. Kafama takıldı şimdi bize champixin devam paketini verirler mi acaba? Vermezlerse zor biraz. Benimde kontrole gitmem lazım bakalım salı günü giderim inşallah.

Son düzenleme:

sen hangi tableti kullanıyorsun.

champix hakkında olumsuz çok sey var diye duydum.sen yaşadınmı hiç daha yeni bırakanlardansın ama.inşallah yan etkilerini yaşamazsın

Canım başta bende çok korkuyordum işin açıkçası ama allaha şükür hiç bir yan etki yaşamadım diyebilirim. En çok mide bulantısı yapıyormuş o bile olmadı. İlacın 20. günü sigarasız 7. günü sanırım. Arada biraz zorlansamda artık içmiyorum. Çok güzel bir duygu. İnşallah hayatımdan söküp atmışımdır.

Merhabalar ben zyban tablete baslıyalı bugun 3.gun. Bu gun tam doz sabah aksam alıcam. Ama bana hala bı etkı etmıs degıl gıbı

Azcık agız tadım degısdı sıgara bıraz daha acımsı gıbı ve de bıraz sersemlık yapıyooo. Umarım baska etkılerde yapar

Canım hayırlısıyla bırakırsın sende inşallah. Zyban çok ii diye biliyorum tiksindirerek bıraktırıyormuş. Tiksinerek bırakınca insanın aklında da kalmaz sigara gülperi. Ya bende dün bugün çok kötüyüm. Yoksunluk yaşıyorum çok. Bir takılıyo aklıma gitmiyo 1-2 saat. Bugün hatta üzülerek söylüyorum 1 tane içtim. Çok öfkelendim dayanamadım yaktım. Ama pişman oldum tabi. Ondan sonra içmedim tabi de neye yaradı şimdi. Yine mi bırakamayacağım ben şu illeti ya. Of ya moralim çok bozuk kızlar ya. Nasıl bir şey bu anlamadım. Bir yanım böyle geçer mi günler diyor diğer yanım ne güzel içme kurtul işte diyor.

merhaba rezzan.benimde bugün sigarasız 6. günüm.hiç bir ilaç,destek vs.almıyorum.:93:
inanırmısın dün bende çok zorlandım.nerdeyse elime geçse yakacak duruma geldim.ama yakmadım.
inanki seninle aynı duyguları yaşıyorum.1 aydır hemen hemen hergün bırakmayı denedim,dayanamadım içtim hep.
sakın bırakma canım,1 tane içtim diye devam etme.bu illetin sonu yok.hep son sigaram dedim, ama hiçte son olmuyor malesef.insan gerçekten içmeyince rahatlıyor.allah hepimize güç ,kuvvet ,irade versin.sağlıklı günler.

Sigarayı bırakmanın yolu karar vermekten geçer diye duyardım,okurdum hep bende karar verdiğimi zannederek bırakmaya çalışırdım meğer gerçekten bu işi sadece '' Karar vererek '' çözebildim.Öncelikle karar vermek ne demek bu bilince sahip oldum yani , başım ağrıyo bi tane yakayım rahatlayayım demiyorum. karar verdim ve artık içmeyeceğim başımın ağrısı ya sigaradan değilse diye geçiştiriyorum ve gerçekten içmiyorum 9 senedir içen ve 1 gün bile bırakamamaış olan ben bunu başardıysam siz hayli hayli yaparsınız....

Canım tebrik ediyorum seni. Kendi iradenle başarmaya çalışıyorsun. Evet bu işte kararlı olmak lazım. Yoksa asla başarılı olunmaz. Ben 2 gündür iyiyim. Sanırım 7. gün zor geçiyormuş. Bakalım inşallah hepimiz başarırız. Haberlerini bekliyorum.

canım sana da bu savaşta başarılar diliyorum. Dediğin çok doğru önce karar vermek gerek. Bende kararlıydım ama başta iyiydim de nedense yoksunluk çoğalınca insan hemen vazgeçmek istiyor. Evdede sıkıntılı durumlarım var. Aslında şöyle hani derler ya işte yoksunluk başlayınca yürüyüşe çık, temiz hava al, yada bunun gibi şeyler. 2 tane çocuğum var. Biri 3 yaşında. Ne dışarı çıkılıyo ne de uyunuyo yoksunluk gelince. Birde ikisinin bağırışı kavgası inan ki çok zorlanıyorum. Kitap alıp okuyayım desen o da olmuyor. Huzurlu bir ortam yok ki. İşte idare etmeye çalışıyorum bakalım. Sigara sıkıntımı alıyordu sanki. Ne alakaysa işte kendimizce anlamlar yüklemişiz sigaraya. Ama istemiyor 2 gündür canım. Sanırım belli günleri var şu meretin. Bu arada 1 tane içmiştim o da yine geriye atar beni. Baştan başlamış gibi mi olacak acaba? Sigarasız bugün 9. günüm olacaktı eğer 7. günde 1 tane içmeseydi
m.

bugün öğleyin yemekten sonra eşime dedim ,bir sigara yak.oda ben içicem sandı olmaz dedi.1 haftadır yanımda hiç içmiyor.sonra ısrar ettim yaktı yanımda.birden aldım elinden( aslında niyetim 1 fırt çekmekti)kokladım sigarayı ve kokusundan tiksindim, içmiycem seni nalet şey dedim içmedim.bakalım 7.günümdede yenemedi beni.ya ben onu yeneceğim,yada o beni.zamana bırakıyorum.(inşallah yenilmem)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…