Sıfırdan hayat

Bu yıl hem üniversiteye hazırlanıp hemde biraz kizlarim ile beraber bulunduğum ilçeye alişırım ve imkanım olursa da halk eğitim merkezinde kurslara giderim diye düşündüm. Tabiki sizin yorumlariniz ile karar verdim buna teşekkürler arkadaşlar. Çağrı merkezi iş ilanı yok yani dünden beri bakıyorum ama bulamadım. İlçe küçük olduğundandır belki de. Ama arkasında birakmiycam belki denk gelir . Çocuk gelişimi okuyup hastanede sosyal hizmetler de ve birçok alanda çalışma imkanı varmis. O yüzden bu bölümü okumaya karar verdim. İlgilenen ve destekleyen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum

bence o iş yaş ki ne yaş umudunu kırmak istemem ama senden ekmek bekleyen 2 çocuk var. sen okulu kazanacaksın da bitirecksin de iş bulacaksın da.... biraz zor. senin yerinde olsam lise olarak kpss ye girerim. dışardan okurum.

Cok fazla acik ogretim mezunu var ve bir artiniz yoksa hemen hazir is bulamiyorsunuz, hele kucuk ilcede is imkanlari kisitliyken.
Bence meslek kurslarını değerlendirip zanaat ogrenerek daha hizli is hayatina atilabilirsiniz.

Hatta sertifika programlarına katilip usta ogretici vs de olabilirsiniz.

Tibbi sekreterlik, Laborant, orgun okuycaksan eger Tibbi goruntuleme bunlar 2 yillik saglik bolumlerinde atamasida iyi olan bolumlermis..

Okuduklarımın karşısında dona kalmıştım inanmak güç ama ortada koca koca deliller vardı. Emek veren insanların önü kapatılıyor. Çok yazık, Allah yardımcımız olsun.
Aof okuyanlar emek vermiyor mu yani?

Sizi tebrik ederim 40 yaşında okulu bitirmiş şuan emekli olan çocuk gelişimi mezunu tanıdığım var neden olmasın başlamak başarmanın yarısıdır sosyal hizmetler var sanırım açık öğretimde onunda bir araştırın yolunuz açık olsun inşallah

Kuaförlük, güzellik uzmanlığı vb bölümler bence. İşsız kalma durumu olmuyor bunlarda.

Kesinlikle örgün olsun açık öğretim oşsun okulunuzu okuyun. Zira nerede işe başlarsanız başlayın bunun eksikliğini hep hissedersiniz. Pastacılık gibi işlere eliniz yatkınsa onların meb sertifikalı kursları vae onlara gidebilirsiniz. Bu alanda da gerçekten iyi paralar kazanılıyor.

AÖF’te verilen emekle örgünü mü kıyaslıyorsunuz yani?
Kiyaslamiyorum hanfendi. Cunku kiyaslanamiycak kadar yuksek bi fark var aralarinda. Orgun okuyan insanlar hoca yuzu okul yuzu goruyorlar. Bu buyuk bir avantaj.
Ama aof okuyanlar (sadece) kendin cabalariyla kitap bile olmadan bi kac cekilen video ve pdf ile ogrenmeye calisiyorlar.
Eger o hanfendi aofde okuyanlari sanki yatarak geciyorlarmis gibi bi yazi yazmasaydi.. bende orgunde okuyanlara hic bisey demezdim.
Kusura bakmayin ama is konusuna gelince orgunde okuyanda issiz aofde okuyanda.
İkiside kpss girip kazanirsa ayrim olmadan aliniyor.
Emeklere saygi duymak zorundayiz

AÖF öğrencileri zaten bu dezavantajından dolayı örgüne göre çok daha kolay -komik derecede kolay- soruların olduğu sınava giriyorlar. (Hem AÖF okuyan biri hem de Auzef’e soru hazırlayan biri olarak söylüyorum bunu) Tabii ki ortada her türlü emek var. Ama o bölümü bitirmek için kar kış soğukta okula gidip, geçim sıkıntısı çekip, çok daha zor sınavlardan geçmeye çalışan insanlar bile hak ettiği işleri bulamıyorsa AÖF’ün şansı daha az diyorum ben de. Artık mezuniyet yetmiyor, başka meziyetler devreye giriyor. Önemli olan kişinin kendini geliştirmesi.

Dul muhabbetine çok sinir oldum. Evet bizim ülkede boşanan kadın dul damgası yiyor ama erkek bekar ve bunu en çok kadınlar yapıyor birbirine.
Aynı yaştayız kardeşim sen kimseye bakma. Evet aöften okuyup meslek edinmek zor çünkü örgün bir çok bölüm bile iş bulamıyor. Ülkeyi bu hale getirenler utansın. Ne yazık ki onlar utanmıyor ama çilesini de biz çekiyoruz. İşe girip yükselmen daha mantıklı. Çocuk gelişim okuyabilirsin sonra kpss ye bakarsın inşallah olur. Çocuklarınla kendi hayatını kurarsın. Allah yardımcın olsun.

Sağlıkla ilgili bölümlerin (tıbbi sekreterlik, hastabakıcılık veya hemşirelik gibi) veya muhasebenin her zaman getirisi olduğunu düşünürüm ben. Acaba o tarz bölümlere mi baksanız? Bilemedim şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…