Nasip gün gelir bizde sizin gibi bilinçleniriz Allah büyük:))Uzun uzun anlatırdım ama şu satırlardan sonra pek anlayacağınızı ummuyorum. Belki başka bahara bilinçlenirsiniz:))))) iyi günler.
bence o iş yaş ki ne yaş umudunu kırmak istemem ama senden ekmek bekleyen 2 çocuk var. sen okulu kazanacaksın da bitirecksin de iş bulacaksın da.... biraz zor. senin yerinde olsam lise olarak kpss ye girerim. dışardan okurum.Merhaba arkadaşlar ben boşanma aşamasında 2 kız çocuğu olan 26 yaşında bir kadınım. Liseyi dışarıdan bitirdim son 2 yılını ve çok şeyi unuttum.
Asıl mevzu ben bu yıl üni sınavına hazirlaniyorum açıktan okuyacam ama hangi bölümü tercih ediyim çok kararsizim.
Yani baştan okuyacam ailem bana destek olacak ama okuduktan sonra hemen işimi elime alabileceğim bir mesleğim olsun istiyorum. Bana yön bulmada yardımcı olur musunuz?
Tibbi sekreterlik, Laborant, orgun okuycaksan eger Tibbi goruntuleme bunlar 2 yillik saglik bolumlerinde atamasida iyi olan bolumlermis..Merhaba arkadaşlar ben boşanma aşamasında 2 kız çocuğu olan 26 yaşında bir kadınım. Liseyi dışarıdan bitirdim son 2 yılını ve çok şeyi unuttum.
Asıl mevzu ben bu yıl üni sınavına hazirlaniyorum açıktan okuyacam ama hangi bölümü tercih ediyim çok kararsizim.
Yani baştan okuyacam ailem bana destek olacak ama okuduktan sonra hemen işimi elime alabileceğim bir mesleğim olsun istiyorum. Bana yön bulmada yardımcı olur musunuz?
Aof okuyanlar emek vermiyor mu yani?Okuduklarımın karşısında dona kalmıştım inanmak güç ama ortada koca koca deliller vardı. Emek veren insanların önü kapatılıyor. Çok yazık, Allah yardımcımız olsun.
Veriyorlar elbette aileden aof okuyup yüksek lisans doktora tamamlayan bireylerim var. :) benim anlattıgım cok baska olaydı. Çok yanlıs anlasıldım “torpil” olayına değinmistim.Aof okuyanlar emek vermiyor mu yani?
AÖF’te verilen emekle örgünü mü kıyaslıyorsunuz yani?Aof okuyanlar emek vermiyor mu yani?
Kiyaslamiyorum hanfendi. Cunku kiyaslanamiycak kadar yuksek bi fark var aralarinda. Orgun okuyan insanlar hoca yuzu okul yuzu goruyorlar. Bu buyuk bir avantaj.AÖF’te verilen emekle örgünü mü kıyaslıyorsunuz yani?
AÖF öğrencileri zaten bu dezavantajından dolayı örgüne göre çok daha kolay -komik derecede kolay- soruların olduğu sınava giriyorlar. (Hem AÖF okuyan biri hem de Auzef’e soru hazırlayan biri olarak söylüyorum bunu) Tabii ki ortada her türlü emek var. Ama o bölümü bitirmek için kar kış soğukta okula gidip, geçim sıkıntısı çekip, çok daha zor sınavlardan geçmeye çalışan insanlar bile hak ettiği işleri bulamıyorsa AÖF’ün şansı daha az diyorum ben de. Artık mezuniyet yetmiyor, başka meziyetler devreye giriyor. Önemli olan kişinin kendini geliştirmesi.Kiyaslamiyorum hanfendi. Cunku kiyaslanamiycak kadar yuksek bi fark var aralarinda. Orgun okuyan insanlar hoca yuzu okul yuzu goruyorlar. Bu buyuk bir avantaj.
Ama aof okuyanlar (sadece) kendin cabalariyla kitap bile olmadan bi kac cekilen video ve pdf ile ogrenmeye calisiyorlar.
Eger o hanfendi aofde okuyanlari sanki yatarak geciyorlarmis gibi bi yazi yazmasaydi.. bende orgunde okuyanlara hic bisey demezdim.
Kusura bakmayin ama is konusuna gelince orgunde okuyanda issiz aofde okuyanda.
İkiside kpss girip kazanirsa ayrim olmadan aliniyor.
Emeklere saygi duymak zorundayiz
AÖF öğrencileri zaten bu dezavantajından dolayı örgüne göre çok daha kolay -komik derecede kolay- soruların olduğu sınava giriyorlar. (Hem AÖF okuyan biri hem de Auzef’e soru hazırlayan biri olarak söylüyorum bunu) Tabii ki ortada her türlü emek var. Ama o bölümü bitirmek için kar kış soğukta okula gidip, geçim sıkıntısı çekip, çok daha zor sınavlardan geçmeye çalışan insanlar bile hak ettiği işleri bulamıyorsa AÖF’ün şansı daha az diyorum ben de. Artık mezuniyet yetmiyor, başka meziyetler devreye giriyor. Önemli olan kişinin kendini geliştirmesi.