- 28 Aralık 2020
- 594
- 713
- 35
Tavsiyem çağrı merkezlerine başvuru yapabilirsiniz.. Genellikle lise mezunlarının çoğunlukta olduğu bir sektör . Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ilerleyen dönemlerde işinize yarayacak bir meslek edinmiş olursunuz. Çoğu çağrı merkezi genellikle home office çalıştırıyor . Çocukları da ihmal etmemiş olursunuz .Anlıyorum ama hayata bir yerden baslamam gerekiyorsizce neler yapabilirim.
okul hayatı yerine iş hayatı daha doğru tercih olur ufak bir muhasebe kursu vs gibi bişeyle ön muahsebe olarak çalışabılırısnızAnlıyorum ama hayata bir yerden baslamam gerekiyorsizce neler yapabilirim.
Aylar aylar önce birseyler okumustum. Gizli gerceklerle alakalı. Çok önemli bir üniversitede bir akademisyenin hangi üniversiteden bölümden mezun olduğu hiçbir yerde yazmıyordu, bu durum çok garibime gitmisti. Uzun uzun yazıyı okudukça gerçekler açıklanıyordu aöf mezunuymus. Nasıl olurda aöf mezunu olup akademisyen olabilirdi? Üstelik bu akademisyen ad vermeyeceğim birinin senelerce tezini yazan biriymis.Açıköğretim bölümlerini bitirip bir iş sahibi olmak mümkün değil. Daha doğrusu sizin istediğiniz gibi okulumu bitireyim ve hemen o bölümün bana faydası olsun iş bulayım diye bir şey. Bölümler zaten üniversite mezunu olabilmek için açılmış programlar başka bir getirisi yok. Onun yerine bir kuaförde işe başlasanız 4 senede uzmanlaşır gayet de güzel para kazanırsınız
Maalesef artık her şey mümkün . İnanın şaşırmıyorum.. Yıllardır çalışma hayatının içindeyim .Birkaç yıl evveline kadar işte buna şaşırmayacağım dediğim her şeye şaşırıyordum.. Önümüzdeki senelerde bu günleri aramayız umarım ...Aylar aylar önce birseyler okumustum. Gizli gerceklerle alakalı. Çok önemli bir üniversitede bir akademisyenin hangi üniversiteden bölümden mezun olduğu hiçbir yerde yazmıyordu, bu durum çok garibime gitmisti. Uzun uzun yazıyı okudukça gerçekler açıklanıyordu aöf mezunuymus. Nasıl olurda aöf mezunu olup akademisyen olabilirdi? Üstelik bu akademisyen ad vermeyeceğim birinin senelerce tezini yazan biriymis.
“Açık ögretimi bitirip bir iş sahibi olmak mümkün değil” dediğiniz için aklıma geldi. Artık nasıl iş sahibi olduysa....
Okuduklarımın karşısında dona kalmıştım inanmak güç ama ortada koca koca deliller vardı. Emek veren insanların önü kapatılıyor. Çok yazık, Allah yardımcımız olsun.Maalesef artık her şey mümkün . İnanın şaşırmıyorum.. Yıllardır çalışma hayatının içindeyim .Birkaç yıl evveline kadar işte buna şaşırmayacağım dediğim her şeye şaşırıyordum.. Önümüzdeki senelerde bu günleri aramayız umarım ...
Çok haklisiniz. TeşekkürlerEn azından 2 yıllık örgün denemenizi tavsiye ederim.
Sağlık sektörü, sosyal hizmetler alanlarında güzel bölümler var.
Aileniz tutucu olabilir ama geleceğiniz ve evlatlarınız için bu prangayı kırmanız lazım.
Onlara gelecekte çocuklarınız büyüdüğünde onların maddi ihtiyaçlarını karşılayamayıp büyük sıkıntılar çektiğinizde, başkasına muhtaç olduğunuzda bunun vebalini alıp almayacaklarını" sorun.
Mutlaka açık öğretim okuyacaksanız da staj isteyen bölümlere bakın derim.
En azından iş hayatına adım atmış olursunuz, ştaj bitimi çalışmaya devam etmenizi isterler belki.
Çok haklisiniz. TesekEn azından 2 yıllık örgün denemenizi tavsiye ederim.
Sağlık sektörü, sosyal hizmetler alanlarında güzel bölümler var.
Aileniz tutucu olabilir ama geleceğiniz ve evlatlarınız için bu prangayı kırmanız lazım.
Onlara gelecekte çocuklarınız büyüdüğünde onların maddi ihtiyaçlarını karşılayamayıp büyük sıkıntılar çektiğinizde, başkasına muhtaç olduğunuzda bunun vebalini alıp almayacaklarını" sorun.
Mutlaka açık öğretim okuyacaksanız da staj isteyen bölümlere bakın derim.
En azından iş hayatına adım atmış olursunuz, ştaj bitimi çalışmaya devam etmenizi isterler belki.
Aklıma yattı açıkçası. Zamanında eşinden gizli gizli anne sütü bebek saçından takılar ve makrome ile duvar aksesuarları yapıp satıyorum belki de bunlarin üzerine gitmwliyimben üniversite okumanızı tavsiye etmiyorum açıkçası
acımasızlık mı bilemedim ama bir işe girip orada yükselmeniz daha mümkün ve realist
ön muhasebe olur/stilist asistanlık olur/finans olur bir firmaya geçip başlamanızı öneririm.
hem kızlarınızla ilgilenmeniz lazım, açık olalım hem maddi hem manevi desteği üniversite okurken vermeniz pek olası değil.
Amin inşallah. Güzel dileklerini için çok teşekkürlerne kadar güçlü birisin tebrik ediyorum seni allah sana yardım etsın insallah ıstedıgni alırsın hayattan
Amiiinnn . O sebepten dediğiniz gibi iş için okumak artık etkili değil ...Okuduklarımın karşısında dona kalmıştım inanmak güç ama ortada koca koca deliller vardı. Emek veren insanların önü kapatılıyor. Çok yazık, Allah yardımcımız olsun.
daha önce hiç iş tecrübeniz oldu muAmin inşallah. Güzel dileklerini için çok teşekkürler
Eş ölünce dul kalınır, siz boşanıyorsunuz. Evlenmek hak ise pek tabii boşanmakta öyle, bunu en önce siz kabullenin ve o damgayı üzerinize almayın.Ailem biraz tutucu bir aile okula bile orgun gonderme taraftarı degiller. Bende çocuk gelişimi olarak düşündüm ama sizlerden de fikir almak istiyorum.
Çalışmayı çok istiyorum en azından kafam dağılır ve ne kadar ailemin desteği de olsa bir ihtiyacım olduğunda istemeye çekiliyorum. İhtiyaçlarımi karşılarım diyorum ama bulunduğum ilçe küçük ve dul damgası yiyen bir kadının yolda yürümesi bile laf oluyor ne yazıkki. Mesela geçen hafta kızımı okula gotururken benimle sohbet eden bir kadın boşanma aşamasında oldugumu duyunca yanımdan uzaklaştı ve diğer karsilasmalarimizda selam bile vermedi. Çok zoruma gitti. Bu gibi durumlar ile illa karsilascam ve çalışan bunları çabuk yenerim diye dusunuyorum ama olmuyor işte
Aylar aylar önce birseyler okumustum. Gizli gerceklerle alakalı. Çok önemli bir üniversitede bir akademisyenin hangi üniversiteden bölümden mezun olduğu hiçbir yerde yazmıyordu, bu durum çok garibime gitmisti. Uzun uzun yazıyı okudukça gerçekler açıklanıyordu aöf mezunuymus. Nasıl olurda aöf mezunu olup akademisyen olabilirdi? Üstelik bu akademisyen ad vermeyeceğim birinin senelerce tezini yazan biriymis.
“Açık ögretimi bitirip bir iş sahibi olmak mümkün değil” dediğiniz için aklıma geldi. Artık nasıl iş sahibi olduysa....
Öncelikle kararınız sizin ve çocuklarınız için hayırlı olsun. Engelli bakımı diye bir bölüm var onu okuyun işsiz kalmazsınız. Hem de ücretler yüksek olur çalışırken. Kolaylıklar dilerimMerhaba arkadaşlar ben boşanma aşamasında 2 kız çocuğu olan 26 yaşında bir kadınım. Liseyi dışarıdan bitirdim son 2 yılını ve çok şeyi unuttum.
Asıl mevzu ben bu yıl üni sınavına hazirlaniyorum açıktan okuyacam ama hangi bölümü tercih ediyim çok kararsizim.
Yani baştan okuyacam ailem bana destek olacak ama okuduktan sonra hemen işimi elime alabileceğim bir mesleğim olsun istiyorum. Bana yön bulmada yardımcı olur musunuz?
Öncelikle bu tür insanlara zerre prim vermeyin. Karşılaştığınızda tekrar muhatap olmayan kişi siz olun. Hayatınız hiç kimseyi ilgilendirmeyeceği gibi evlenip boşanmış olmak gibi çok doğal bir süreçle sizi yargılamaya kalkan hadsiz, sığ ve kara cahil insanların tavır, söz ve davranışlarını asla dikkate almayınAilem biraz tutucu bir aile okula bile orgun gonderme taraftarı degiller. Bende çocuk gelişimi olarak düşündüm ama sizlerden de fikir almak istiyorum.
Çalışmayı çok istiyorum en azından kafam dağılır ve ne kadar ailemin desteği de olsa bir ihtiyacım olduğunda istemeye çekiliyorum. İhtiyaçlarımi karşılarım diyorum ama bulunduğum ilçe küçük ve dul damgası yiyen bir kadının yolda yürümesi bile laf oluyor ne yazıkki. Mesela geçen hafta kızımı okula gotururken benimle sohbet eden bir kadın boşanma aşamasında oldugumu duyunca yanımdan uzaklaştı ve diğer karsilasmalarimizda selam bile vermedi. Çok zoruma gitti. Bu gibi durumlar ile illa karsilascam ve çalışan bunları çabuk yenerim diye dusunuyorum ama olmuyor işte
Uzun uzun anlatırdım ama şu satırlardan sonra pek anlayacağınızı ummuyorum. Belki başka bahara bilinçlenirsiniz:))))) iyi günler.Sadece işinize geleni okursanız böyle muallakta kalmanız normal. Konu sahibi mezun olayım ve hemen işim olsun istiyor ben de ona binaen böyle bir şey mümkün değil yazmışım değil mi :)) Açıköğretimi bitirip yüksek lisans yapan biri herhalde akademisyen olabilir, tez yazabilir. Bu kadarını da bilmiyorsanız çok dolaşmayın bu konuların etrafında:)