Sıfırdan hayat

Anlıyorum ama hayata bir yerden baslamam gerekiyor sizce neler yapabilirim.
Tavsiyem çağrı merkezlerine başvuru yapabilirsiniz.. Genellikle lise mezunlarının çoğunlukta olduğu bir sektör . Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ilerleyen dönemlerde işinize yarayacak bir meslek edinmiş olursunuz. Çoğu çağrı merkezi genellikle home office çalıştırıyor . Çocukları da ihmal etmemiş olursunuz .

AÖF okumanın hiçbir faydası veya getirisi yok. Göstermelik diplomanız olur. İşe girin, belli bir alanda uzmanlaşın, sertifikalar alın. Güzellik sektörü olabilir örneğin.

Aylar aylar önce birseyler okumustum. Gizli gerceklerle alakalı. Çok önemli bir üniversitede bir akademisyenin hangi üniversiteden bölümden mezun olduğu hiçbir yerde yazmıyordu, bu durum çok garibime gitmisti. Uzun uzun yazıyı okudukça gerçekler açıklanıyordu aöf mezunuymus. Nasıl olurda aöf mezunu olup akademisyen olabilirdi? Üstelik bu akademisyen ad vermeyeceğim birinin senelerce tezini yazan biriymis.
“Açık ögretimi bitirip bir iş sahibi olmak mümkün değil” dediğiniz için aklıma geldi. Artık nasıl iş sahibi olduysa....

Maalesef artık her şey mümkün . İnanın şaşırmıyorum.. Yıllardır çalışma hayatının içindeyim .Birkaç yıl evveline kadar işte buna şaşırmayacağım dediğim her şeye şaşırıyordum.. Önümüzdeki senelerde bu günleri aramayız umarım ...

Okuduklarımın karşısında dona kalmıştım inanmak güç ama ortada koca koca deliller vardı. Emek veren insanların önü kapatılıyor. Çok yazık, Allah yardımcımız olsun.

Çok haklisiniz. Teşekkürler

Çok haklisiniz. Tesek
Aklıma yattı açıkçası. Zamanında eşinden gizli gizli anne sütü bebek saçından takılar ve makrome ile duvar aksesuarları yapıp satıyorum belki de bunlarin üzerine gitmwliyim

Okuduklarımın karşısında dona kalmıştım inanmak güç ama ortada koca koca deliller vardı. Emek veren insanların önü kapatılıyor. Çok yazık, Allah yardımcımız olsun.
Amiiinnn . O sebepten dediğiniz gibi iş için okumak artık etkili değil ...

Artık gençler bile okumanın faydası olmadığını düşünüyor. Ki ben de buna katılıyorum. Ben estetisyenlik kursuna gidip önce ufak biyerde işe başlayıp sonrada hastanelerde çalıştım. Şuan hamileyim çalışamıyorum ama getirisi cok güzel bir meslek tabii büyük şehirdeyseniz. Bilemiyorum bu tarz işler olabilri. Zaten sonucunda asgari veya bi tık üstü bir maaşınız olacak çağrı merkezi çok mantıklı

Eş ölünce dul kalınır, siz boşanıyorsunuz. Evlenmek hak ise pek tabii boşanmakta öyle, bunu en önce siz kabullenin ve o damgayı üzerinize almayın.

Yani ben de yerinizde olsam çağrı merkezi vs denerim. Ama şunu da bilin maalesef üni mezuniyeti olmayacağı için muhtemelen yükselme şansınız düşük olacaktır.
Çağrı merkezlerinin bir kısmı home office de yapıyor üstelik rahat da edersiniz.

Sadece işinize geleni okursanız böyle muallakta kalmanız normal. Konu sahibi mezun olayım ve hemen işim olsun istiyor ben de ona binaen böyle bir şey mümkün değil yazmışım değil mi :)) Açıköğretimi bitirip yüksek lisans yapan biri herhalde akademisyen olabilir, tez yazabilir. Bu kadarını da bilmiyorsanız çok dolaşmayın bu konuların etrafında:)

Öncelikle kararınız sizin ve çocuklarınız için hayırlı olsun. Engelli bakımı diye bir bölüm var onu okuyun işsiz kalmazsınız. Hem de ücretler yüksek olur çalışırken. Kolaylıklar dilerim

Öncelikle bu tür insanlara zerre prim vermeyin. Karşılaştığınızda tekrar muhatap olmayan kişi siz olun. Hayatınız hiç kimseyi ilgilendirmeyeceği gibi evlenip boşanmış olmak gibi çok doğal bir süreçle sizi yargılamaya kalkan hadsiz, sığ ve kara cahil insanların tavır, söz ve davranışlarını asla dikkate almayın

Asıl konumuza gelince çok gençsiniz okul ve çalışma hayatına başlama düşünceleriniz çok güzel.

Yerinizde olsam önce iş bulurdum. Şu an ücreti düşük de olsa, part time da olsa önemli değil nasıl olsa ailenizle berabersiniz. Çocuklarınıza harçlık, size ve ailenize küçük bir katkı olur. Önemli olan düzgün bir ortamda, sigortalı, huzurlu bir iş olması. Çağrı Merkezi elemanı, sekreterlik, kasiyerlik,kreşte yardımcı annelik vs bir çok iş olabilir İleride CV nize ekleyeceğiniz bir tecrübe olarak da işe yarayacaktır

Okul açık öğretim olacağı için çalışırken rahatça okuyabilirsiniz. İşinize yarayacak bölümler öncelikle çocuk gelişimi, muhasebe gibi bölümler olur diye düşünüyorum. Son yıllarda bir kaç yakınıma iş ararken sizin seviyenizde en çok talep edilen konuların bunlar olduğunu gördüm. Okulu bitirince memnunsanız bulunduğunuz firmada departman değişikliği, değilseniz mezuniyetinizle ilgili alanda iş arayışını düşünürsünüz

Uzun uzun anlatırdım ama şu satırlardan sonra pek anlayacağınızı ummuyorum. Belki başka bahara bilinçlenirsiniz:))))) iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…