Sıfırdan hayat

Morbil

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
64
47
29
Merhaba arkadaşlar ben boşanma aşamasında 2 kız çocuğu olan 26 yaşında bir kadınım. Liseyi dışarıdan bitirdim son 2 yılını ve çok şeyi unuttum.

Asıl mevzu ben bu yıl üni sınavına hazirlaniyorum açıktan okuyacam ama hangi bölümü tercih ediyim çok kararsizim.
Yani baştan okuyacam ailem bana destek olacak ama okuduktan sonra hemen işimi elime alabileceğim bir mesleğim olsun istiyorum. Bana yön bulmada yardımcı olur musunuz?

Merhaba olumsuz yorum yapmak istemezdim ama açıktan hemen isini eline alabilecegin bir bolum yok ne yazık ki
Sen yinede elinden geleni yap ama şartlar malum

Açıköğretim bölümlerini bitirip bir iş sahibi olmak mümkün değil. Daha doğrusu sizin istediğiniz gibi okulumu bitireyim ve hemen o bölümün bana faydası olsun iş bulayım diye bir şey. Bölümler zaten üniversite mezunu olabilmek için açılmış programlar başka bir getirisi yok. Onun yerine bir kuaförde işe başlasanız 4 senede uzmanlaşır gayet de güzel para kazanırsınız

Ailem biraz tutucu bir aile okula bile orgun gonderme taraftarı degiller. Bende çocuk gelişimi olarak düşündüm ama sizlerden de fikir almak istiyorum.
Çalışmayı çok istiyorum en azından kafam dağılır ve ne kadar ailemin desteği de olsa bir ihtiyacım olduğunda istemeye çekiliyorum. İhtiyaçlarımi karşılarım diyorum ama bulunduğum ilçe küçük ve dul damgası yiyen bir kadının yolda yürümesi bile laf oluyor ne yazıkki. Mesela geçen hafta kızımı okula gotururken benimle sohbet eden bir kadın boşanma aşamasında oldugumu duyunca yanımdan uzaklaştı ve diğer karsilasmalarimizda selam bile vermedi. Çok zoruma gitti. Bu gibi durumlar ile illa karsilascam ve çalışan bunları çabuk yenerim diye dusunuyorum ama olmuyor işte

Bu Sistemde artık bitirince direk iş Bulabileceğiniz tek Bölüm tıp, Yapmanız gereken çok fazla seçici olmadan iyi kötü bir iş bulup çalışmak isterseniz bu arada açıktan bir bölüm de okuyabilirsiniz

Dul olunca ne oluyor?
Bedenimizde kocaman dul mu yazıyor?
Yada beynimizin 2/3 si yok mu oluyor?

Sizi zaten medeni durumunuza göre ayıran insanlardan hızla kaçın.

Haklı olabilirsiniz belki benim kuruntum olabilir ama çocuklarımız aynı sınıfta kızım kızına anlatmış babam bursa yok bosaniyorlar diyerekten. Ertesi gün hem benim yaşadığım olay hemde kizi kizimla arkadas olmayalım sen yenisin demis bunları duyunca bende 9yle düşündüm. Bu arada kızımı pedagoga gorusuyorum etkilenmemesi için ama oluyor böyle şeyler de keşke olmasa ama oluyor.

lütfen açıktan çocuk gelişimi gibi bölümler okumayın. bunlar ciddiyeti çok yüksek ve telafisi zor bölümler.
işi 4 yıl gidip örgün eğitim alabileceklere bırakmakta fayda var.
bunun dışında herhangi bir el maharetiniz varsa pastacılık, ahşap, vs mesleki eğitim veren 2 yıllık bölümleri düşünebilirsiniz bence.

En azından 2 yıllık örgün denemenizi tavsiye ederim.
Sağlık sektörü, sosyal hizmetler alanlarında güzel bölümler var.
Aileniz tutucu olabilir ama geleceğiniz ve evlatlarınız için bu prangayı kırmanız lazım.
Onlara gelecekte çocuklarınız büyüdüğünde onların maddi ihtiyaçlarını karşılayamayıp büyük sıkıntılar çektiğinizde, başkasına muhtaç olduğunuzda bunun vebalini alıp almayacaklarını" sorun.
Mutlaka açık öğretim okuyacaksanız da staj isteyen bölümlere bakın derim.
En azından iş hayatına adım atmış olursunuz, ştaj bitimi çalışmaya devam etmenizi isterler belki.

Çocuk gelişimi okuyun dgs’ye girip 4 yıla tamamlayacaksanız ama bunu yapın. Öyle hazırdan kimseye iş yok ama özel kreşler anaokulları vs işe alıyorlar genelde. Ayrıca dgs’den iyi bir puan alırsanız iyi bir üniversitede devam edebiliyorsunuz. Yani ne kadar çalışır kendinizi geliştirirseniz o kadar imkanınız olur. Ayrıca biri pastacılık demiş eğitimli iyi bir pasta ustası güzel kazanıyor gerçekten.

Son düzenleme:
ne kadar güçlü birisin tebrik ediyorum seni allah sana yardım etsın insallah ıstedıgni alırsın hayattan

Laborantlık veterinerliğin hekimliği değilde buna benzer bir bölümü vardı galiba tıbbi sekreterlik ilahiyat gibi bölümlerde alımlar oluyor. Bulunduğunuz yerde MYO var mı itfaiyecilik filan olabilir.

ben üniversite okumanızı tavsiye etmiyorum açıkçası
acımasızlık mı bilemedim ama bir işe girip orada yükselmeniz daha mümkün ve realist
ön muhasebe olur/stilist asistanlık olur/finans olur bir firmaya geçip başlamanızı öneririm.
hem kızlarınızla ilgilenmeniz lazım, açık olalım hem maddi hem manevi desteği üniversite okurken vermeniz pek olası değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…