- 2 Temmuz 2023
- 8.869
- 24.636
-
- Konu Sahibi Delirmekuzereyim
Anladim2+1 olan evi satmayi düşünüyoruz 4+1 olan ev insaat halinde yaptirilsa bile arabasiz durulacak bir yer degil toplu taşıma vs yok imkan yok yani
Kapisi mutfak dolaplari boyasi tuvalet banyosu vs esim de insaatci biliyor bu isleri 500 bin civarında tutacağını araştırdıkAnladim
Peki bu 2+1 hem tadilat hem arabayı karsilayacak mi?
Bu 4+1 dediginiz evin eksikleri neler?
Tadilat islerinden anlarim, fikir verebilirim tutacak rakamlar konusunda.
Ee peki siz evi satip, evi yaptırana kadar nerede yasayacaksiniz? Bebekte yolda?Kapisi mutfak dolaplari boyasi tuvalet banyosu vs esim de insaatci biliyor bu isleri 500 bin civarında tutacağını araştırdık
bence kredileri siz araştırın iyice. biz su an 1 milyona kadar kredi çekebiliyoruz. faizi de 400-500 bin kadar erken ödeme vs yapılmazsa. araç kredisinin faizi çok yüksek. biz faizi en düsük olan krediyi çekicez mantık olarak.400 bin liradan fazla kredi çıkmıyor 400 bine ödeyeceğimiz faiz 1 milyonun üstüne kredi ne kadar mantıkli bilmem ama krediyi bir araştırın isteraeniz
Ben evimi satmaz alabilirsem araba alırdım.Bazi şeyler hamileyken anlaşılmıyor ama bebekli eve araba sartŞuan bir evimiz var ama is yüzünden o evde yasamamiz mümkün değil getirisi aylik 7 bin falan ortalama kira.. Ama arabamiz yok bir tane de isimizin olduğu yerde evimiz var ama içi yapili degil icerisi icin 500 ya da 600 bin gibi gideri var ama o kadar paramız pesinatimiz yok eşimin maaşı 45 bin falan ben hamileyim çalışmıyorum sizce evi satip araba alıp evi yaptırmak sonra tekrardan eve isim vermek doğru mu bilmiyorum ama bir evim vs gibi yerleri düşündük mantıklı mi evi sadece yatirim amaçli alip kullanmayacağız. Suan ki evimizi satmamıza aileler cok karşı atı satan eşeği alamaz kirada oturun zamanla arabayi alip evi yaptirin diyorlar. Siz olsanız nasil düşünürdünüz? Ne yapardınız?
Not: araç gerçekten çok şart olduğunu düşünüyoruz özellikle hastahane alisveris gibi mevzularda ee tabi birde bebek gelecek evi satsak da satmasak da araba öncelik olucak günümüz ekonomisinde de malum birseyler yapmayi bırakın geçinmek bile çok zor bize yaklaşık bir buçuk milyon para lazim ev 2 milyon vs ediyor.
Birisi tam doğa ile iç ice sıfır ev diğeri de bes yillik bir bina birisi 2+1 diğeri 4+1
İşinize yakın olan hangisi? Çok karışık ya. Siz üçüncü bir evde mi oturuyorsunuz?2+1 olan evi satmayi düşünüyoruz 4+1 olan ev insaat halinde yaptirilsa bile arabasiz durulacak bir yer degil toplu taşıma vs yok imkan yok yani
2+1 olan evi satmayi düşünüyoruz 4+1 olan ev insaat halinde yaptirilsa bile arabasiz durulacak bir yer degil toplu taşıma vs yok imkan yok yani
Merhaba yönteminiz çok mantıklı. Evler peki eski miydi? Örneğin 1+1 ev aldık diyelim. Sonra 1+1 daha aldık diyelim ki (yatırım mantığıyla). 5 yıl dolmadan daha büyük bir ev almak için satarsak, süre dolmadığı için %40 vergiye tabi oluyormuş. Hatta bu süreyi uzatacaklarmış.Biz evi yenilemek için 3+1 ev ile 1+1 ev sattık üzerine para koyup sıfır 4+1 aldık. Evlerden biri 360 bin diğeri 80 bine gitti. Şimdiki değeri ikisi birden 3 milyon anca ediyor. Oturduğunuz ev 4.5 milyon oldu. Aradaki makas çok arttı. O zaman satıp almasak alamazdık. Nakit parada çok yoktu. Kredi vs düşünmedik ki pekde mümkün değildi
Piyasayı iyi araştırın. Evlerin değerini bilmiyorum.
Ben anlamadım açıkçası. 2+1 olanı sattınız ve araba aldınız diyelim.Üstüne kalan parayla 4+1 i yaptırın ve oturun.Zaten araba almayacak mısınız?2+1 olan evi satmayi düşünüyoruz 4+1 olan ev insaat halinde yaptirilsa bile arabasiz durulacak bir yer degil toplu taşıma vs yok imkan yok yani
Sizin evlerden inşaat olan eşinizin koyundeydi değil mi?Şuan bir evimiz var ama is yüzünden o evde yasamamiz mümkün değil getirisi aylik 7 bin falan ortalama kira.. Ama arabamiz yok bir tane de isimizin olduğu yerde evimiz var ama içi yapili degil icerisi icin 500 ya da 600 bin gibi gideri var ama o kadar paramız pesinatimiz yok eşimin maaşı 45 bin falan ben hamileyim çalışmıyorum sizce evi satip araba alıp evi yaptırmak sonra tekrardan eve isim vermek doğru mu bilmiyorum ama bir evim vs gibi yerleri düşündük mantıklı mi evi sadece yatirim amaçli alip kullanmayacağız. Suan ki evimizi satmamıza aileler cok karşı atı satan eşeği alamaz kirada oturun zamanla arabayi alip evi yaptirin diyorlar. Siz olsanız nasil düşünürdünüz? Ne yapardınız?
Not: araç gerçekten çok şart olduğunu düşünüyoruz özellikle hastahane alisveris gibi mevzularda ee tabi birde bebek gelecek evi satsak da satmasak da araba öncelik olucak günümüz ekonomisinde de malum birseyler yapmayi bırakın geçinmek bile çok zor bize yaklaşık bir buçuk milyon para lazim ev 2 milyon vs ediyor.
Oturacagim ev insaat suan yaptırmam gerekiyorKendi eviniz varken neden kirada oturacaksınız ki normal de evin satılmamasını istemem ama 2 +1 satıp 4+1 içini yaptırıp üzerine araba alıyorsanız satın kendinizde 4 odalı evde oturun kiraya cıkmayın.
KiradaEe peki siz evi satip, evi yaptırana kadar nerede yasayacaksiniz? Bebekte yolda?
Araştırdık diyorum ya yüksek odeme imkanimiz yok gelirimiz bellibence kredileri siz araştırın iyice. biz su an 1 milyona kadar kredi çekebiliyoruz. faizi de 400-500 bin kadar erken ödeme vs yapılmazsa. araç kredisinin faizi çok yüksek. biz faizi en düsük olan krediyi çekicez mantık olarak.
ayrıca hangi kredi 400 bine bi milyon faiz verir?
valla ben fikrimi söyledim sonuc olarak. siz daha cok evi satma taraftarısınız anladığım kadarıyla. Allah pişmanlık göstermesin inşallah. sizin için en hayırlısı olsun.
Suan oturduğum satmak istedigom ev 2+1 yaptıracağım ev 4+1 insaat halindeKonuyu daha anlaşılır yazarsanız mantıklı fikirler gelir. Hangi ev köyde, hangi ev ilçede, hangisi 2+1, hangisi 4+1, siz nerde yaşıyorsunuz, işiniz nerde, hangisini satacaksınız? Sizin 7bin getiren ev hangisi, siz başka bir evde mi kiradasınız? Köy ilçe arası kaç km?
Kirada