Biz 15 bin TL kira vermektense ev alalım diye düşündük.Ya köy evi ya prefabrike tarzı birşey düşündük.Kvlerle konuşmaya gittik.Arabayıda satıp arsa alıp prefabrike 2 yıl içinde yavaşça yaparız dedik.Onlarda onu almak yerine 1milyona köy evi alın dedi.Biraz daha peşinat toplayıp 200 300 bin TL kredi çekip köy evi almayı düşünüyoruz.Arabayı da 2 ay sonra kaynım evlendikten sonra satalım dediler,tamam dediler.Benim çalıştığımı kimse bilmiyor.Söylemek istemedim.Mesleğim var öğretmenim.
Eşimin arkadaşı merkeze aşırı uzak yerden ev tutun,eşin fabrikada işe girer demiş.Ya da kiraya çıkarsınız,eşin avm de işe girer demiş.Bu kişi hayatta karısını çalıştırmaz.Kendisi de çalışmıyor.Avmde de hayatta çalışmaz,akıl veriyor.
Eşimin kardeşi ise yok kedi bakıyorsunuz,dünya masraf yapıyorsunuz diyor.Mecbur kiraya çıkarsınız dedi.Arabayı satmaya pek niyeti yok.Benim içinde mesleğin harici bir işe girersin diyor.Bunu diyen insanda çalışmıyor.
Bende şöyle düşünüyorum.Dügün sonrası tekrar araci ilana koydurmaya çalışacağız.Koymazsa bile kendimiz yaza doğru köy evi alırız diyoruz.
Çalışmayan insanların çalış demesine sinir oldum.Ki çalışmadan durmam ben.
Bu arada kooperatiflerin yaptığı evlere girenler var mı?