şiddeti yaşadım iliklerime kadar. ama garip bir sakinlik var üzerimde...

Sizi tanıyorum yorumlarınızdan az çok.
Çok üzüldüm durumunuza ve güçlü durun,dik durun demeye geldim.
Evladınız için doğru olanı yapın.
Oda alışacak zamanla ayrılırsanız ama sizi ağzınızdan burnunuzdan kan gelene dek hırpalanırken görmeye alışamaz.
Zaten içine kapanmış,birşey olmamış gibi davranmasına aşırı üzüldüm. İçinde kimbilir ne kıyametler koparken hemde.
Lütfen tekrarı olmasın,olursa da gereğini yapın. Eşiniz pişman bile olmamış ki yaptığından. Devamını getirebilir hiç utanmadan oğlundan,onun ne hale geldiğine aldırmadan hemde.
Oğlunuz için doğrusu bu değil inanın.

Çok zor, Allah kolaylık versin,
Her şerde vardır bir hayır, daha da geç olmadan yakanızdan silkeleyin..
Oglunuz mutsuz, şiddet ortamında büyümesinden daha iyidir babasız yetişmesi..
Erken yaşlarda çocuklar daha kolay mücadele edebiliyorlar.
Umarımm boşanma aşamasında sıkıntı yaşamadan çözersiniz...
Çok zor işlerrr, ama güçlü olun zaman geçtikçe kendinizi daha iyi toparlaryacaksınız.

Kocaniza kiyamamissiniz ya hapis yatmasin diye sonrasini okumadim gercekten insan kendi sonunu kendisi hazirliyor demekki su kocacim hallerinizle ne hale gelmissiniz yazik size o cocuga yazik haliniz bu yapmayip aksama kadar dayak yeseydiniz insan kendine acimiyorsa kimse acimaz !

Sebebi ne olursa olsun hiçbir kadın dayak yemeyi hak etmiyor.
Çalışıyormuşsunuz da madem,hem kendinizi hem çocuğunuzu kurtarın o evden.
Akıl vermek gibi olmasın ama gidin anneniz ile yaşayın daha mutlu olursunuz bence.
Çocuğunuz ne kadar da akıllı üstelik.
Geçmiş olsun

Size kendim de maalesef devamli kavga ortaminda buyuyen bir insan olarak oglunuzun tavrini cok iyi anladigimi soylemek istiyorum. Ben de bizzat yalvarirdim bosanin yapamiyorsaniz diye. Isin icine siddet girince her sey farkli gozukuyor 6 yasinda da olunsa. Size sunu net bi sekilde soyluyorum ki Oglunuz daha mutlu olacak bosanirsaniz! Annesini ve babasini o sekilde gormektense. Babasiz olmasin derken onun psikolojisini daha cok bozarsiniz o ortamda!

Eşinizin psikolojik sorunları var ve bunu kendisi kabullenmedikçe yani hatanın kendinde olduğunu kabullenmedikçe, tedaviye veya kendini düzeltmek için bir çabaya girmedikçe asla görüşmeyin ve barışmayın derim, hasta çocuğa vurdu demişsiniz, sizin tartışmanızda çocuk neden dayak yedi? Bu kadar gözü dönmüş bir insana, şeytana uymuş insana Allah ıslah etsin diyorum, kendisi de iyi bir dayak yiyince anlar artık. Bunun dışında babam da rahmetli annemin kardeşleriyle komşularıyla görüşmesine izin vermezdi, yemeği suyu geç gelse olay çıkarırdı, annem rahmetli oldu, sonra da ben dayak yedim, küfür yedim kaçarak evlendim. Yani boşanmayayım oğlumun babası demeyin, emin olun hırsını sizden alamazsa çocuktan alır, böyle insanların yalnız kalması en güzeli bence. Hayır anlaşamıyorsan boşanırsın, o çocuk bu dünyaya dayak yemek küfür yemek için mi geldi? Hem de en çok güveneceği kişiden? Benim babamla hala aram kötü, istediği birşey olmayınca evime gelme, bizimle görüşme diyor ben de zaten görüşmüyorum dedim en son. Çocukluğumda yediğim hakaretleri tokatları, annemin devamlı ağlayışı, evimize bir komşusunu bir akrabasını çağıramaması, yalnızlığı geliyor aklıma. Hasta falan olsanız olaylar daha da kötü olur, en azından sağlıklıyken bitirin hem de tek çocuk okula gidiyor o da galiba. Allah'ın izniyle aileniz de yanınızdaysa yeniden başlarsınız. Bol bol dua edin bazen bizim görmek istemediğimiz şeyler olsa da hayat bizim gözümüze sokar. Ben de babamı hep affetmeye çalıştım ama olmuyor, Allah korkusu inancı olan kimse zaten kullara da saygılı olur ve sevgiyle bakar. Devamlı küfür hakaret o çocuk belli etmese de psikolojisi bozulur. Ben çok zeki bir öğrenciydim, üniversite mezunuyum ama yaşadığım psikolojik sorunları yeni yeni aşabiliyorum ailemden uzaklaştıkça. Kendimi suçlardım hep, ne olay olsa sorumlusu bendim çünkü ya küfür ya dayak yerdim birşeyler ters gitse. Annemin öldüğü gün bile tokat yedim, ambulansı arayan benim komşuları çağıran benim evde küçük kardeşim ve benden başka kimse yoktu, kardeşim hastalandı seni mahkemeye verirdim birşey olsaydı dedi. Halbuki onu da kucağımda bebekle hastaneye götüren bendim. Bu suçluluk duygusunu yenmeye çalışıyorum hala, inşallah kısa zamanda kurtulursunuz.

Kusura bakmayın ama haketmişsiniz. Yaptıklarınızın baştan sona hiçbir mantığı yok. Niye sustunuz sürekli, tehditlere niye boyun eğdiniz, niye her dediğini yaptınız, niye bir de eve gelip yemek yaptınız, niye hasta annenize bile gitmeyip o adama hizmet ettiniz, niye çocuğunuzun dayak yemesine izin verdiniz, niye şikayetçi olmadınız? Bunları yaparken hiç ya ben bunu neden yapıyorum diye sordunuz mu, hicbir bahaneniz yok. Çocuğunuz dayak yemiş ya daha kötü ne olabilir? Bakın ama adam sizi hiç düşünmeden harcamış, hemen şikayetçi olmuş. Üzülmekten hoşlanıyorsunuz sanırım, lütfen hayatta mağdur rolü oynamayı bırakın, en azından çocuğunuz için.

Ağzına sağlık aynen öyle 6 yaşında çocuk acaba be olgunluğu göstericek dediğim gibi çok içine attı derinlere bende bunu anlamıyorum ya çocuğa tokat atiyor çocuğum için sustum nasıl yani adamın ciğerini sokerim evlat ya dayak yiyor çocuğum için bence mevzu ne biliyor musu n kendi korkaklığıni acizliğini bastırmanın en kolay yolu çocuğun arkasına saklan tamam
Çocuğun arkasına saklanmayı ben de doğru bulmuyorum ama bazen insanın basireti bağlanıyor ..tamam hata yaptın ,bu kadar insan aynı fikirdeyse hatayı devam ettirmenin manası yok ..en kestirme yoldan boşanıp önce çocuğu sonra da kendini kurtaracaksin

Neden sikayetdi olmadin anlamiyorun ya sizi esim beni itti dustum ve rapor aldim suan bosanma davamiz suruyor.. kendi memleketimdeyim ailedeki erkekleri zor zaptediyorum.. Hic mi sahip cikaniniz yok.. 90 yasinda kulagi zor duyan dedem bile birakmayin torunumu diyebiliyor.. Lutfen katlanmayin kendinizi gecmissiniz anladikta o cocuk babasiz buyur iyi biyere de gelir ama o evde o siddeti gorerek buyurse psikopat olur... Kendinize bunu yapmayin... Anneniz cocuga bakiyormus zaten okul caginda calisiyorsunuzda lutfen bosanin...

Emin ol boşanman oğlun için çok iyi gelecek. Çünkü annesinin dayak yediğini gören erkek çocuğu er ya da geç o davranışı sergilemeye başlar.
Sen ona de ki 'oğlum biz babanla artık iyi arkadaşlar değiliz ve artık başka evlerde yaşayacağız. ama biz seni hep çok seveceğiz ve bu konuda asla bir eksiğimiz olmayacak.' de.

Sizi tanıyorum yorumlarınızdan az çok.
Çok üzüldüm durumunuza ve güçlü durun,dik durun demeye geldim.
Evladınız için doğru olanı yapın.
Oda alışacak zamanla ayrılırsanız ama sizi ağzınızdan burnunuzdan kan gelene dek hırpalanırken görmeye alışamaz.
Zaten içine kapanmış,birşey olmamış gibi davranmasına aşırı üzüldüm. İçinde kimbilir ne kıyametler koparken hemde.
Lütfen tekrarı olmasın,olursa da gereğini yapın. Eşiniz pişman bile olmamış ki yaptığından. Devamını getirebilir hiç utanmadan oğlundan,onun ne hale geldiğine aldırmadan hemde.
Oğlunuz için doğrusu bu değil inanın.
Teşekkür ederim. Boşanmayı istiyorum. Korkanlar oluyor gece gelir kapına dayanır diye. Hiç korkmuyorum.en fazla gelir kapıyı kilitledim ararım polisi busefer uzaklaştırmayı alırırm. Ben yuvam yıkılmasının aman rezillik çıkmasın diye sustukca kendini vazgeçilmez sanmış. Gece vana vuruyor. Git bu evden artık ben senle kalmam diyorum. Kalacaksın bundan sonra böyle diyor şaşırdı polisi çağırmama beklemiyor du benden. Ama artık o eski kadın yok. Onunla evlenmeden önce var olan onun sindirdiği kadın geri döndü hemde anne olduğu için çok daha güçlü.

Şimdi yeni iş arayışına girdim. Çalışma saatleri daha az ctesi pazar tatil. Çünkü işim çok yoğun oğluma daha çok zaman ayırmam gerek

Çok zor, Allah kolaylık versin,
Her şerde vardır bir hayır, daha da geç olmadan yakanızdan silkeleyin..
Oglunuz mutsuz, şiddet ortamında büyümesinden daha iyidir babasız yetişmesi..
Erken yaşlarda çocuklar daha kolay mücadele edebiliyorlar.
Umarımm boşanma aşamasında sıkıntı yaşamadan çözersiniz...
Çok zor işlerrr, ama güçlü olun zaman geçtikçe kendinizi daha iyi toparlaryacaksınız.
Dün durumu anneme anlattım hemen ağlamaya başladı yazıklar olsun biz ona güvendik vs. Dedim beni sakın böyle konuşup aşağı çekme. Ben aylardır yazıklar olsun diye Ağladım. Yaptiklarina üzüldüm bu benim sevdiğim adammı dedim. Duzelsin diye uğraştım. Şimdi o düşünceler geride kaldı. Artık onun için fikrim net ne yaparsa yapsın ondan beklemem diyeceğim birşey kalmadı artık. Şimdi yolumu açıyorum. Rabbim nasip ederse süpüre supure yolumu devam edicem. Kendimi 10 kaplan gücünde hissediyorum.

Şikayetçi olmayacaksınız polisi ne diye cagirdiniz. Durduk yere polisi de meşgul ediyorsunuz. Pasifsiniz, çocuğunuz da sizin yüzünüzden dayak yiyor, daha da yiyecek, siz hala çocuğunuz un un arkasina sığınıp kocacım da kocacım diyorsunuz. Burda o kadar insan yol göstermiş, yine hiçbirini adam yerine koyup dinlemeyeceksiniz.

Sebebi ne olursa olsun hiçbir kadın dayak yemeyi hak etmiyor.
Çalışıyormuşsunuz da madem,hem kendinizi hem çocuğunuzu kurtarın o evden.
Akıl vermek gibi olmasın ama gidin anneniz ile yaşayın daha mutlu olursunuz bence.
Çocuğunuz ne kadar da akıllı üstelik.
Geçmiş olsun
Evimi neden birakayım ki. Evden gitmesi gereken neden ben olayım. Ev den gitmesi gereken erkektir. Gittide zaten.

Kusura bakmayın ama haketmişsiniz. Yaptıklarınızın baştan sona hiçbir mantığı yok. Niye sustunuz sürekli, tehditlere niye boyun eğdiniz, niye her dediğini yaptınız, niye bir de eve gelip yemek yaptınız, niye hasta annenize bile gitmeyip o adama hizmet ettiniz, niye çocuğunuzun dayak yemesine izin verdiniz, niye şikayetçi olmadınız? Bunları yaparken hiç ya ben bunu neden yapıyorum diye sordunuz mu, hicbir bahaneniz yok. Çocuğunuz dayak yemiş ya daha kötü ne olabilir? Bakın ama adam sizi hiç düşünmeden harcamış, hemen şikayetçi olmuş. Üzülmekten hoşlanıyorsunuz sanırım, lütfen hayatta mağdur rolü oynamayı bırakın, en azından çocuğunuz için.
Sizin benim eşimin tavrından bir farkınız varmı. Nedenlerini yazdım size göre doğru veya yanlış. Neden olarak eksiği var fazlası yok. Ne garip insanlarsınız. Artık güçlü hisseden ve karşısındaki adamla savaşmak için kendini hazır hisseden bir kadını aşağı çekme çabası nedir dünden beri.

Çocuğun arkasına saklanmayı ben de doğru bulmuyorum ama bazen insanın basireti bağlanıyor ..tamam hata yaptın ,bu kadar insan aynı fikirdeyse hatayı devam ettirmenin manası yok ..en kestirme yoldan boşanıp önce çocuğu sonra da kendini kurtaracaksin
Su kadar yorumum boyunca boşanmak konusunda ikilemde dahi olduğum tek cümle gördünüz mü. Bosanirsam ne yaparım mı dedim.

Teşekkür ederim. Boşanmayı istiyorum. Korkanlar oluyor gece gelir kapına dayanır diye. Hiç korkmuyorum.en fazla gelir kapıyı kilitledim ararım polisi busefer uzaklaştırmayı alırırm. Ben yuvam yıkılmasının aman rezillik çıkmasın diye sustukca kendini vazgeçilmez sanmış. Gece vana vuruyor. Git bu evden artık ben senle kalmam diyorum. Kalacaksın bundan sonra böyle diyor şaşırdı polisi çağırmama beklemiyor du benden. Ama artık o eski kadın yok. Onunla evlenmeden önce var olan onun sindirdiği kadın geri döndü hemde anne olduğu için çok daha güçlü.

Şimdi yeni iş arayışına girdim. Çalışma saatleri daha az ctesi pazar tatil. Çünkü işim çok yoğun oğluma daha çok zaman ayırmam gerek
Rabbim güzel kapılar açsın inşallah,çok mutlu olun oğlunuzla birlikte.
Karar alıp uygulamaya koymanıza çok sevindim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Su kadar yorumum boyunca boşanmak konusunda ikilemde dahi olduğum tek cümle gördünüz mü. Bosanirsam ne yaparım mı dedim.
"Buraya daha öncede yazmıştım boşanmayı düşünüyorum diye. Boşanmadım ve sırf bu yüzden bu akşam yediğim dayağı hakettiğimi düşünüyorum".

Cevabını kendin vermişsin , boşuna kıvırma .

Neden sikayetdi olmadin anlamiyorun ya sizi esim beni itti dustum ve rapor aldim suan bosanma davamiz suruyor.. kendi memleketimdeyim ailedeki erkekleri zor zaptediyorum.. Hic mi sahip cikaniniz yok.. 90 yasinda kulagi zor duyan dedem bile birakmayin torunumu diyebiliyor.. Lutfen katlanmayin kendinizi gecmissiniz anladikta o cocuk babasiz buyur iyi biyere de gelir ama o evde o siddeti gorerek buyurse psikopat olur... Kendinize bunu yapmayin... Anneniz cocuga bakiyormus zaten okul caginda calisiyorsunuzda lutfen bosanin...
Gerçekten okumak dışında insanlarımızın anlama zorluğu olduğunu düşünüyorum. Bosanmıycam deddimmi hiç. Kac defa Bosanıcam dedim su konu boyunca.afferin size bende sizin gibi rapor aldım ama.ven işini kendi halletmeyi seven bir insanım. Kendi başıma alt ederim kimseye ihtiyacım yok.burdaki yorumlardan bile anladığım zor duruma düşme zor durumda olduğunu kimse anlamasın canını yakmak için sıraya girer herkes. Tabi canım falan yanmıyor sadece hemcinselrimi izliyorum anlıyorum.

X