şiddeti yaşadım iliklerime kadar. ama garip bir sakinlik var üzerimde...

Çok bunaldın ve uğraşmak istemediğin için böyle düşünüyorsun
Dava normal bir şekilde görüldüğünde daha fazla görme hakkı alacak
Böyle bir adam o zamanda kötü davranacak ve şikayet ettiğinde şimdiki gibi çok birşey elde edemeyeceksin
Ama şimdi şikayetçi olup iki dava boşanma ile birleşseydi daha çok şey elde edecektin
Şu konuyu başkası açaa ve sen yorumlasan eminin şuanki kararını önermezdin

okurken aynısını düşündüm.
fırsatı tepmişsin konu sahibesi.
darp raporunu aldın mı?
gidip şikayet edebilirsin hala. onun yanında korktum vs dersin şikayet etmeye.

okurken aynısını düşündüm.
fırsatı tepmişsin konu sahibesi.
darp raporunu aldın mı?
gidip şikayet edebilirsin hala. onun yanında korktum vs dersin şikayet etmeye.
İnşallah kararından geç olmadan vazgeçer

Siddet goruyorsunuz oglunuz buna sahit oluyor,
Ayni sekilde oglunuz siddet görüyor ama şikayetçi olmuyorsunuz çünkü oglunuzu düşünüyorsunuz. Cunku anneniz babaniz bosanmisti.
Anneniz babaniz bosanmasaydi, annenizle beraber siddet gorseydiniz gerçekten mutlu mu olacaktiniz?

Bilmem burda konuşan kadınlar işin hukuki boyutunu nekadar biliyor. Ama konuştum avukatla ama uzaklaştırma 'nın da bir sonu var. Şikayetçi olsam hapse girse onunda bir sonu var. Çocuğuna bu halde iken bile vurmasına rağmrn görmeye müsade var. Benim çocuğu artık göremez dediğim nekadar şey sunduysam avukata işe yaramıyor. Çocuğu gördükten sonra da benim için içeri girmesi uzaklaştırmanın falan da anlamı kalmıyor.

Burda ki kişilerden se avukattan fikir almaya baktım ki çok da iyi bir avukattır.
Taş catlasın 5 6 ay uzaklaştırma öyle omurürlük değil. Şikayet hapis desen oda malum verilen ceza süreleri. Eee şimdi bilenen adam ozaman daha çok bilenir.

Siz tabi istediğinizi soyleyebilir düşünebilirsiniz.
Benim eşime hiç bir anlamda ihtiyacım yok. Çocuğun hastalığı hastanesi. Evde erkek işi kadın işi hepsi ni ben yaparım o sadece işe gider gelir. Yani ben bosaninca yaaa eşim olsaydı bunun peşinde kosmazdim diyeceğim hiç birşey yok. Sadece oğlumu düşünüyorum. Evet çok zor bir durum gördü. Bir şok yaşadı. Benim amacım çocuğun doğum günü mezuniyeti olsun babası ile annesini öyle ortamda birbirine selam verirken görsün.
Tabi babası ne düşünür bilmem tüm bu yaptıklarına rağmen hala suçlu arama peşinde. Artık ben iyilikten yana olan tarafı secicem. Olayların gidişatına göre de değişir.

Birdaha bir araya gelmedigimiz sürece şiddet uygulamaya kalkmaz.

Onun en büyük cezası zaten bu yuvayı dağıtması. Ailesinin bu zamana kadar kendine verdiği destek benim 10 da 1im bile değil bunu da biliyor.
Bunları çok iyi biliyor herşeyin farkında ama dedim ya içine şeytan girmiş gibi. Herkese bir kin nefreti var uzun zamandır herkese en yakınında olan da benim bunun tüm hırsını benden hatta benden zemin bulamazsa çocuğundan çıkarıyor.

Gerçekten aklı selim olsaydı polisler abi bak eşin çocuğumun babası hapse girmesin diye ısrar ettik şikayetçi olmadı dediğinde. Ben ne yaptım demeliydi.

Yani yapacak adam o ceza evinden çıkınca da yapar. O uzaklaştırmanın miadı doluncada yapar.

Bana bir faydası varmı yok

Sanırım şoktan yazılanları da anlayamıyorsunuz.
O zaman bu mantıkla kimse kimseyi hukuki yoldan şikayet etmesin.
Cezalar caydırıcı olması için vardır. Adam öldüren biri de 20 yıl sonra çıkıyor zaten.
Tabiki şiddetin cezası da ömürlük değil.

O zaman diş biler çıkınca yine yapar diye taciz edene de susalım.
Şikayetçi olmamanız kesinlikle yanlış bir karardı.
Gözümde bit kadar değeri kalmayan adamla özel günde karşı karşıya gelip selam versem ne vermesem ne? Kalkıp da oğlunuz evleniyor diye dans mı edeceksiniz yani?

Kv ve kp boşandılar. Oğullarının her şeyinde yanyana geldiler ama hiç diyalog halinde değiller. Yapan yapıyor yani..

Bir arkadasta esinden siddet gordu sikayetini geri aldi ama sikayet geri alinsada davasi devam etti kamu davasi olarak bes yil icinde herhangi bir siddet olursa para cezasi alacakmis esi.
Sana zahmet ama gerçekten kafamı toparlayamıyorum bir önceki konumu okurmusun
Okudum bikac konunuda.esin caliskan calisan bir insanmis ise yeni girmesine ragmen yuklu bir ev kredisi cekmissiniz.simdi durum ne bilmiyorum.erkekler genelde maddiyattan yetemedikleri zaman degisiyorlar.ama bir arkadasin dedigi gibi ne yapacagi belli olmayan insana yemek yapmam demeseydiniz keske siz ve oglunuzun zarar gormemesi icin.bazi eslerle cat cat konusulur ama adam dengesiz degildir esini dinler.boyle adamlar sinirlendiginde kan beynine sicradiginda ne esini cocugunu gorur.

Sadece oğlumu düşünüyorum. Evet çok zor bir durum gördü. Bir şok yaşadı. Benim amacım çocuğun doğum günü mezuniyeti olsun babası ile annesini öyle ortamda birbirine selam verirken görsün.

İyi de olan olmuş, çocuk görmüş. Bu saatten sonra selamlaşacak kıvama gelseniz kaç yazar? Babasız hiç bir çocuk ölmüyor, merak etmeyin. Babasız falan da kalmıyor zaten. Annelerinin böyle adamdan kurtulduğu için, kendisini de böyle bir babadan kurtardığınız için minnettar kalıyor. Sizin ayrılan anneniz babanız annenizi yerlerde sürükleyip saçlarını eline verseydi; annenizin babanızla boşansa bile sosyal ortamlarda arasını düzeltmesi sizi sevindirir miydi? Anneniz bunu sizi düşündüğü için yapacak bir de. Saçmalık.

Evladınızın o bastırılmış halleri içimi yaktı. Çocuğunuza ne olursa olsun, sizin gibi kendini ezdirmemesi gerektiğini öğretin, anlatın. Hayat çok kötü, karşısına neler çıkacak. Babam bile anneme bunu yaptı deyip kendisine gelecek kötülükleri ses çıkarmadan kabullenip sinmez inşallah. Çocuğunuz için alabileceğiniz tüm desteği alın, okul, özel.
Diğer konu hallolur gider, Hele bir davanızı açın da.

Hepsini okumadim gerek yok

Dayak yiyorsun sikayetci olmuyorsun

Devam et dayak yemeye o zaman

Ne diyelim.
Hakeettigini dusunuyorsun demek ki.
Yok cocugumu dusunuyorum yok bilmem ne bahanelere siginma.

eşim değildi de bende çevreden vs çekindiğim için şikayet etmeyen aptallardandım. sonra herkesin içinde bir olay yaşayınca iş kamu davasına döndü şikayetçi oldum.
ceza alacak bir durumu yoktu ama o mahkemeye çıkması bile yetti. sizi anlıyorum çünkü zamanında aynı korkuları ben de yaşadım.
Ama şimdiki aklım olsaydı, avukatla gider güzel bi dava açardım.

Eğer son zamanlarda böyle olduysa, ozaman adamın bazı sorunları olabilir. Bazen depresyona girincede değişiyor insanların huyları. Küfür eden adama yemek hazırlamam demen şartmıydı mesela...Madem hassas bir dönemden geçiyorsunuz onu tetikleyecek laflardan sakınmalısın. 1 günde 2 günde hemen çözüme kavuşmaz bazı şeyler, zaman alır.

Işte konu sadece yazınca böyle anlaşılabiliyor. Ben aylardır susuyorum hakarete küfüre tehdite buda bir patlama oldu ışte. Bunun yaşanmaması için susup yol yöntem arıyordum tek başıma.

Polislerin de bu konuda ciddi bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Ne demektir bu olayları hafife alma eğilimi anlayamıyorum.. Biraz şuur artık ya..

Polislerin 'sen de vurmuşsun' lafı, hakimler için pek bir şey ifade etmez. Ortada orantısız bir güç var çünkü.
Bir kadının kendini koruması ile dayak yemesi arasında fark var. Buna takılma.
Yok Allah için polislerin hakkını yiyemem ben yanlış anlattım herhalde. Eşim şikayetçiyim bende diyince eşime bak hanım efendi çocuğumun babası diyerek şikayetçi olmadı ama sen şikayetçi olursan zaten ilk vuran sensin sen zararlı çıkarsın dedi. Sadece yaşadığınız problemler dayak boşanma vs ye neden olabilecek büyük problemler değil. Kendinize zaman verin ayrı kalın biraz düzeltin dedi. Tabi eşim ben dovmem diye söz veremem diyince gitsin ozaman dedim. Poliste lütfen bizimle gel dedi. Sadece müsaden varsa eşyalarını alacak eşin dedi yarın. Tamam dedim. Neredeyse1 saat polis aracı kapıda bekledi. Onunla konuştu mu yoksa geri gelirmi diye bekledi bunu bilmiyorum. Ama baştan savıp gitmediler

Çok bunaldın ve uğraşmak istemediğin için böyle düşünüyorsun
Dava normal bir şekilde görüldüğünde daha fazla görme hakkı alacak
Böyle bir adam o zamanda kötü davranacak ve şikayet ettiğinde şimdiki gibi çok birşey elde edemeyeceksin
Ama şimdi şikayetçi olup iki dava boşanma ile birleşseydi daha çok şey elde edecektin
Şu konuyu başkası açaa ve sen yorumlasan eminin şuanki kararını önermezdin
Işte ben bunu avukata sordum dediğiniz gibi olmuyor

eşim değildi de bende çevreden vs çekindiğim için şikayet etmeyen aptallardandım. sonra herkesin içinde bir olay yaşayınca iş kamu davasına döndü şikayetçi oldum.
ceza alacak bir durumu yoktu ama o mahkemeye çıkması bile yetti. sizi anlıyorum çünkü zamanında aynı korkuları ben de yaşadım.
Ama şimdiki aklım olsaydı, avukatla gider güzel bi dava açardım.
Dava açılacak konuştum avukatla. Darp raporu da aldım

Buraya daha öncede yazmıştım boşanmayı düşünüyorum diye. Boşanmadım ve sırf bu yüzden bu akşam yediğim dayağı hakettiğimi düşünüyorum.

Bir önceki konumda olan olay üzerine devam etmek için çaba sarf ettim. O günden bu güne defalarca barışıp küsüldü. Tüm o anlattıklarıma rağmen sevgi kırıntıları varmış demekki içimde. Onları tekrar büyütmek için çaba sarfettim. Ama ben caba sarfederken bugün bana canım hayatım diyen adam yarın nefretle kinle bakıp tehditler savurdu. Parça parça bitirdi kendini kalbimde. Bu olaylardan önceki eşim değildi sanki yerine başkası geçiyor du. Açıkçası çoğu zaman psikolojik sorunları olduğunu düşündüm. İncir çekirdeğini doldurmayacak seyelerden karısını dövmekle tehdit eden birini düşünün. En son dedim kendi kendime. Sus yoksa dayak yiyeceksin çok kötü. Ne derse desin ne haksızlık yaparsa yapsın sus.
Sustum da küfür etti sustum. Geçen gün hasta çocuğuna tokat attı daha önce karşı çıktığımda beni tehdit ettiği için sustum.sustum ama kendimi buna sessiz kaldığım için pislik gibi hissettim.
Konuşmadım kabuğuma çekildim.benim o kabuğuma çekilen halimi kendince ne olarak yorumladı bilmem ama telefonda konuşurken normal de hayatım canım diye konuştu o bana hayatım dedikçe tüylerim diken diken oldu ki bu mutluluk nedeniyle hoşa gitmesi nedeniyle değildi.

En son bugün. Oğlumu kursa götürdüm. Gelirken anneme bir uğrayım dedim. Çünkü evde sorun çıkarmasın diye kadına alt katimda oturan anneme bile dilediğim gibi gidemedim uzun uzun oturmaya.üstelik yaşlı ve çok hasta o haliyle bile oğluma bakıyor ben çalışayım diye.
Aradı annemdeyim dedim. Bundan sonra benden izin almadan biryere gitmeyeceksin dedi. Kapadık telefonu. Mesaj attı evine gel yemeğini yap nereye gidersen s.tir git dedi. Herşeye rağmen o eve gelip akşamın 8 inde yemek hazırlıyorum yine zaten 10 15 dk oturup çıkacaktım yemek yapmaya. Ama artık küfür hakaret aşağılama tehdit okadar bezdirdi ki beni. Eve geldim oğluma ne yiyeceğini sordum. Bundan sonra bana küfür eden de benden birşey beklemesin dedim.ve dayak böyle likle başladı. Hiç birşey koymuyor bana oğlum herşeyi gördü. Sonra polisi aradım oğluma in anne annene otur sakın birşey söyleme dedim. Polis geldi ben aşağıda o yukarıda birer polisle. Polis bana şikayetçi olursan tutuklarız dedi. Oğlum geldi aklıma kızacaksınız belki ama babası hapis yatsın istemedim. Ve polise oda bana vurdu demiş. Kendimi savunmak için de caba göstermem suç yani onun gözünde. Ve şikayetçi olmak istemiş benden. Polis ilk vuran sensin banada söyledin ve sen suçlusun dedi. En son konuşun isterseniz anlaşın dedi derdimizi dinledi. Çözülemeyecek şeyler değil vs dedi. En son bana sordu. Birdaha böyle birşey yapmam diyorsa kalsın yoksa gitsin dedim.polis kendisine sordu pişkin pişkin gülerek. Hayat bu belli olmaz dedi.bende bu halde güvenmem dedim ve gitti.
Annem alt katta bana ailemi olaylara karıştırdığımı söylüyor hemen ailesini aradı. Polisler gelecek haberiniz olsun diyor. Bide beni hala evlerle tehdit ediyor.
Nasıl bukadar yanlış tanıdım nasıl aldandım. Sözü senetti bu adamın benim için. Okadar övünürdüm ki gururlu onurlu bir eşim var diye.

Şimdi evdeyim oğlumla beraber.

Oğlum da 6 buçuk yaşında yani öyle olgunca davrandıki ben onu teselli edeyim derken o beni teselli etti.baban birdaha büyük ihtimal gelmeyecek. Dedim.önceden ona fikir olarak bile sorduğumda gözleri dolardı sırf bu yüzden de vazgecerdim bosanmaktan. Ama tamam dedi. Düşündü ne düşünüyorsun dedim babamın yeni evinde televizyon varmı acaba polisler onu hangi eve götürdü dedi. Seni. Burnundaki kan sivilce kanı dedi.oysa ilk kanı gördüğünde aneeeee diye bağırdı sesi titredi.sonra akşam telefonla oynamak istedi. Tv izledi. Patlamış mısır istedi.okuldan vs anlattı. Konuyu ben açmaya çalıştıkça yani ne hisettiğini anlamaya çalıştıkça o konu değiştirdi. En yakın zamanda destek almasını saglıycam. Ben annem ile babam bosanirken yani dava açıldığında 29 yaslarındaydım hayata küstüm.onun bu hali bana çok garip geldi.

Şunu da belirteyim olanları anlamayacak kestiremeyecek bir çocuk değil. Hatta öğretmeni zeka seviyesinin cok üstde olduğunu söylüyor.

Kafam çok karışık bir boşlukta hissediyorum. Beynimde milyon soru cevapsız ama üzerimde bir dinginlik var anlatamam size.

yorumları okumadım
Allah aşkına o çocuğa bunu yaşatmayın daha fazla!
o çocuk annesinin dövüldüğünü görüyor, kendisi tokat yiyor
bırakın babasız büyüsün!!!!!!!!!!!!!!!!
oğlum yüzünden vazgeçiyordum diyorsunuz da, ne olur oğlunuz için terk edin o adamı, arkanızı dönüp bakmayın
bence zaten çok çok çok çok çok hatalı davranmışsınız kendi adınıza
ama o çocuğa bunu yapmayın!!!!!!!!!!!
çocuğunuza bunu yapmayınnnnnnnnnnnnn
neredeyse yalvaracağım size
o minicik kalbe bunları yaşatmayın!!!!!!!

ben babasız büyüdüm
babasız büyümekle bir şey olmuyor!
yaşadığın ortam huzurlu mutlu olunca babasız büyümek önemli değil!!!!!!!!!!!!!
bunları çok inanarak söylüyorum
lütfen, sevgi, sevgi kırıntısı, babasız büyümek, çocuğumun psikolojisi gibi gibi gibi gibi bahanelerle bunu çocuğunuza yapmayınnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!

Daha önce de bunu yaşadım yani oğluma vurdu tepki gösterdim ama sindirildim. Gerçekten bana bu yüzden kızanları anlıyorum bundan 7 8 ay önce ben bunu okusam başkasından aynı tepkiyi veririm. Oğluma 2 gün oldu vuralı konuşmadım ne yapsam diye düşünüp durdum. Benim elimi ayağımı bağlayan 1 şeyde bu adam böyle değildi ne oluyor diye kendi kendime cevap aradım. Bir tanıdığım aracılığı ile randevu aldım danışmandan. Önce kendim gidecek sonra ikna edip eşimi goturecektim. Bu iki gündür de bunun planlarını yapıyordum.

Benim annem babamda ayrı ve benden önce de başka çocukları var. Eşim keza aynı şekilde. Yani biz ikimizde ayrı anne babaların çocukları olarak bunun acısını çeken insanlarız. Belki o esnada sadece bu açıdan baktım olaya. Şimdi darp raporumu aldım.avukat ile gorusucem o bana ne yol gösterirse onu uygulıycam.

Inanın babasını değil oğlumu düşünüyorum. Belki siz haklısınız bilemiyorum. Ama istemiyor içim oğlumun bunu bilmesini. Zaten çok ağır şeyler yaşadı. Bu hali zaten beni korkutuyor. Babasının eve gelmeyecek olmasına tepki vermedi. Ama babamı hapsemi attılar diye gözleri dolarak sordu. Hayır dedim ve normale döndü.

İçimde 7 8 aydır milyon tane soru var cevapsız. Çaresiz hissediyorum. Herşeyi eni konu düşünüyorum. Kendisine daha önce bana şiddet gösterdiği ve arkasından tehdit ettiği günlerde nolur ayrilalım bak çocuğun önünde kötü şeyler yaşanacak sen kendini kontrol edemiyorsun zıvanadan çıktın dedim ama onada sonuç alamadım.

Ben hiçbir zaman gemileri yakamadım hayatımda bu bir ilk. Belkide uzun dönem hır gür yaşayan haksızlığa uğrayan annemin ne olursa olsun bosanmamasını örnek aldı bilinç altım ama yok oda değil diyorum ya. 10 yıllık evliyim 7 8 aydır böyle adam. Bundan önce tek fiske atmisligi yok. Evde akşam müzik açıp eğlenerek geçerdi zamanımız. Üçümüz bir kotukta birbirimizi gıdıklaya gıdıklaya film izlerdik.
Bakıyorum adam düzeliyor düzelmeye çalışıyor ama birden sanki içine seytan giriyor.
Evet ben hata yaptım hemde çok hata hatalarımın farkındayım. Yazıyorum ışte birileri de benden ders alsın bari.

Çevremde su yaşadığımı duyanlar şok da. Nasıl olur senin gibi bir kadın bukadar susar diyorlar. Bende kendimi tanıyamıyorum.
Bipolar bozukluk olabilir mi? Psikolojik bir rahatsızlık vardır belki de. İlaç tedavisi gerekiyordur? Bununla uğraşmak çok zor ama çocuğuna vuran karısını döven bir adamı tedavi ettirmek de ayrı bir cesaret ve fedakarlık ister. Ailesine bahsettiniz mi hiç bu durumdan haberleri var mı?
Bana çünkü psikolojik bir rahatsızlık geçiriyor gibi geldi

yorumları okumadım
Allah aşkına o çocuğa bunu yaşatmayın daha fazla!
o çocuk annesinin dövüldüğünü görüyor, kendisi tokat yiyor
bırakın babasız büyüsün!!!!!!!!!!!!!!!!
oğlum yüzünden vazgeçiyordum diyorsunuz da, ne olur oğlunuz için terk edin o adamı, arkanızı dönüp bakmayın
bence zaten çok çok çok çok çok hatalı davranmışsınız kendi adınıza
ama o çocuğa bunu yapmayın!!!!!!!!!!!
çocuğunuza bunu yapmayınnnnnnnnnnnnn
neredeyse yalvaracağım size
o minicik kalbe bunları yaşatmayın!!!!!!!

ben babasız büyüdüm
babasız büyümekle bir şey olmuyor!
yaşadığın ortam huzurlu mutlu olunca babasız büyümek önemli değil!!!!!!!!!!!!!
bunları çok inanarak söylüyorum
lütfen, sevgi, sevgi kırıntısı, babasız büyümek, çocuğumun psikolojisi gibi gibi gibi gibi bahanelerle bunu çocuğunuza yapmayınnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!
Defalarca söyledim yine söylüyorum. Boşanmayı düşünmüyorum demiyorum. Bosanacağız o kesin. Sadece şikayetçi olmadım. Davada nın seyri için darp raporu aldım

Bipolar bozukluk olabilir mi? Psikolojik bir rahatsızlık vardır belki de. İlaç tedavisi gerekiyordur? Bununla uğraşmak çok zor ama çocuğuna vuran karısını döven bir adamı tedavi ettirmek de ayrı bir cesaret ve fedakarlık ister. Ailesine bahsettiniz mi hiç bu durumdan haberleri var mı?
Bana çünkü psikolojik bir rahatsızlık geçiriyor gibi geldi
Bende boyle düşünüyorum. Ama önce onun kabul etmesi gerekiyor bunu.

tamam işte git şikayetçi ol.
boşanma davasında sana yardımcı olur.
Ya defalarca söyledim hanımlar. Zaten zor durumdayım. Morluklarım üzerine fondotenimi sürdüm geldim. Ben avukatla görüştüm davanın seyri için darp raporu yeterli. Yani ekstra dava açtım diye ekstra bir şey olmuyor. Hapis yatar en fazla. Bu rapor ile aynı statüde yani.

Bir diğer arkadaşın dediği gibi çocuğun sakin olması hiç hayra alamet değil.
Çoçuğum babasız büyümesin diye düşünmeyin. Eğer toparlayabileceğiniz şeyler olsa anlarım benimde küçücük bir Bebeğim var iki aylık.
İşin içine dayak girince olmuyor. Örnek vereyim. En yakın arkadaşımın annesi babasından çok çekti. Arkadaşım babasını hiç baba olarak görmedi. Hiç yanında istemedi. O da kız çocuğu. Şimdi kendini öyle bir yetiştirdi ki her zaman yanımızdadır yardımımıza koşar. Ailesine bakar. Çok eğlenceli pozitiftir. Ve 20 -25 yıl sonra annesinin boşanmasına o ön ayak oldur. Şimdi gayet huzurlular kendi evlerinde. İçinde burukluk tabi ki vardır ama yıkık bir psikolojide değil. Ayrıca şiddet olan ortamda erkek çocuk büyütmek çok daha zor çünkü ilerde o da eşine uyguluyor bunun içerisinde büyüdüğü için.
Babamdan biliyorum...

X