Işte bu yuzden kapansın istiyorum konum. 18 sayfa boyunca bosanmayacagım demedim hiç ama insanlar nedense hep kendi yorumunu katıyor. Geçmişte ne yaşadığımı da çok iyi biliyorum mesela önüme tekrar servis edilmesine gerek yok. Konu kapanırsa bide burda germem kendimi. .noluyo şimdi, boşanıyor musun yoksa yine 18 sayfa boşa mı konuştu millet?
Amin çok teşekkür ederim. Umarım herkes için iyi neyse o olur.Hakkında hayırlısı olsun
Umarım attığım adımlar neticesinde daha iyi bir hayatın olur
Işte bu yuzden kapansın istiyorum konum. 18 sayfa boyunca bosanmayacagım demedim hiç ama insanlar nedense hep kendi yorumunu katıyor. Geçmişte ne yaşadığımı da çok iyi biliyorum mesela önüme tekrar servis edilmesine gerek yok. Konu kapanırsa bide burda germem kendimi. .
Herşeyi gayet açık yazıyorum ama 18 sayfa boyunca bosanmayacagım için laf eden kişiler var. Zaten derdim birinin benim iyi niyetimi bu zamana kadar anlamadan üzerime gelmesi. Ne kimsenin gazı ile ayrılır nede kimsenin gazı ile barışırım.
Bosanmaktan vaz geçsem daha dün oğluma korkma oğlum baban eve bir süre sonra gelecek derim. Ama ben ayrılık hala var olarak konuşuyorum onunla.
Bende herkes tarafından çok güçlü bilinen bir kadını. Yaşadığım şeye kimse inanamıyor üstelik eşimi tanıyanlar da böyle birşey yaptığına da inanamıyor. Bana barış diyeni de ayrıl diyeni de dinlemiyorum.
Dün akşam da sabaha kadar düşündüm. Ama hiç barissammi diye değil. Ne olur bilmiyorum. Hala sindiremiyorum sindirebilirmiyim diye düşündükçe kötü oluyorum.
Bu yüzden konum kapatılsın istiyorum. Buraya bakıp da hala beni burda yazdiklarimdan hangi cümleyle vuracağını düşünen insanların olması da üzüyor.
Zaten çok iyi insanlar biriktirmişim çevremde arkamada küçük ama güçlü bir ordu var. Onlarla dahads güçlü hissederken burda aşağı çekilmek bana zor geliyor. Okumaktan erinip ilk paragrafa göre beni yargılayan insanlara tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda kalmakda beni yoruyor
Biraz ayrı yaşamaya devam edin, bu konuyu bir süre dusunmemeye çalışın, baska şeylerle oyalamaya çalışınIşte bu yuzden kapansın istiyorum konum. 18 sayfa boyunca bosanmayacagım demedim hiç ama insanlar nedense hep kendi yorumunu katıyor. Geçmişte ne yaşadığımı da çok iyi biliyorum mesela önüme tekrar servis edilmesine gerek yok. Konu kapanırsa bide burda germem kendimi. .
Herşeyi gayet açık yazıyorum ama 18 sayfa boyunca bosanmayacagım için laf eden kişiler var. Zaten derdim birinin benim iyi niyetimi bu zamana kadar anlamadan üzerime gelmesi. Ne kimsenin gazı ile ayrılır nede kimsenin gazı ile barışırım.
Bosanmaktan vaz geçsem daha dün oğluma korkma oğlum baban eve bir süre sonra gelecek derim. Ama ben ayrılık hala var olarak konuşuyorum onunla.
Bende herkes tarafından çok güçlü bilinen bir kadını. Yaşadığım şeye kimse inanamıyor üstelik eşimi tanıyanlar da böyle birşey yaptığına da inanamıyor. Bana barış diyeni de ayrıl diyeni de dinlemiyorum.
Dün akşam da sabaha kadar düşündüm. Ama hiç barissammi diye değil. Ne olur bilmiyorum. Hala sindiremiyorum sindirebilirmiyim diye düşündükçe kötü oluyorum.
Bu yüzden konum kapatılsın istiyorum. Buraya bakıp da hala beni burda yazdiklarimdan hangi cümleyle vuracağını düşünen insanların olması da üzüyor.
Zaten çok iyi insanlar biriktirmişim çevremde arkamada küçük ama güçlü bir ordu var. Onlarla dahads güçlü hissederken burda aşağı çekilmek bana zor geliyor. Okumaktan erinip ilk paragrafa göre beni yargılayan insanlara tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda kalmakda beni yoruyor
Geçmiş konudan alıntı yapan benim direk beni alıntı yapıp neden yüzleşmiyorsunuz? Cevaplarıma bakarsanız ilk başta çok destekçi oldum ama eski konulara bakınca fikrim değişti amacım yüzünüze vurmak değildi ki siz yalan söylediniz bende ortaya çıkardım neden zorunuza gitti? Eşim 8 aydır böyle diyorsunuz ama değil adam en başından beri böyle? Sürekli dengesiz bir hal içinde giderek de artıyor adam sanki alıntı yaptığım şeyleri başkası yazmış gibi davranmayın bende üzüldüm halinize isterim ki bir kadın kurtulsun bu hayat kimsenin yaşamak zorunda olduğu bir hayat değil ama siz ısrarla son 8 aydır böyle vay eşimi tanıyamıyorum diyorsunuz adam size daha ne yapsın? Bence gerçeklerle yüzleşin keşke o gün kuaförde benim en mutlu günümde bunu yapan adam bana neler yapmaz lan basayım şuna tekmeyi rezil olsun düğün deseydiniz de rezil olay hayatınız olmasaydı hepimiz ne umutlarla evleniyoruz kimse böyle şeyler yaşamak istemez ama siz bu saatten sonra vay psikolojik vay çocuğum babasız büyür vay şu vay bu diyip gözünüzü kapatmaya devam ederseniz bu genç yaştaki cesaretiniz ileri yaşlarda hiç gelmez o çocuk o evde o babayı rol model alarak büyür kendinizi kandırmayın daha fazla siz sadece kk da bir üyesiniz pencereyi kapattığım an yoksunuz o yüzden geçmişiniz ne, ne yazmışsız çokta beni bağlamaz senin önüne getirmenin bana bir faydası yok en fazla iki gün sonra senin varlığını unutacağım büyük ihtimal neden sana kötülük yapayım? Belki sen dönüp onları okursan şu at gözlüklerini çıkarıp aaaa evet bu adam baştan beri böyle ben neye ne için katlanıyorum? Dersin.Işte bu yuzden kapansın istiyorum konum. 18 sayfa boyunca bosanmayacagım demedim hiç ama insanlar nedense hep kendi yorumunu katıyor. Geçmişte ne yaşadığımı da çok iyi biliyorum mesela önüme tekrar servis edilmesine gerek yok. Konu kapanırsa bide burda germem kendimi. .
Işte yine aynı şey vurma çabası derken siz degildiniz kasıt. Sürekli öyle değil böyle diye aciklama yapmak yordu.bazen doğru tektik. kocan dövüyorsa boşanırsın. kaldı ki bi sürü konun var, herkes boşan demiş. boşanmamışsın. bu konuyu da boşanın dediniz boşanmadım aha dayak yedim tadında açmışsın. doğal olarak ben de sana soruyorum son durum nedir diye. seni vurmaya çalıştığım filan yok. ama dediğim gibi bazen doğru tektik. her şeyin üzerine bi de dayak yeyip hala boşanmazsan kusura bakma ama ben vurmuşum vurmamışım çok da umrunda olmaması lazım, sonuçta halin ortada.
Bu sabah çok erken mesaj atmış arka arkaya. Bütün gece uyumadım neden böyle olduk. Ben bir adım atmak istiyorum. Hiç birşey yapmadım denemedim bitti demek istemiyorum. Sensiz oglumsuz hayat istemiyorum. Gerekirse aile terapistine gidelim herşeye varım. Ailelerle aramızı düzeltelim vs vs.
Birşey diyemedim psikolog ile görüştüm. Gerçekten burnu düşse yerden almayacak biri için büyük hamle ama guvenemedim.
Ne hissediyorsun dedi. Dayak yediğim zamandan daha çok kızgınım dedim. Tam birşeyleri kafamda oturtmuşken tekrar acabalarım oldu. Psikolog sizi baska merkeze yonlendiricem ama önce eşin benle gorussun zaten durumu çift terapisinde çıkar meydana dedi. Ona sormam gereken soruları söyledi.
Çift terapisi size ayrılın veya barışın demez bunu unutmayın sadcee iletişimde eksik kalan kısımları öğretir yol gösterir ayrıca psikolojik bir rahatsızlık varsa tek başına devam eder dedi.
Paikologla konuşmayı kabul etti. Bende kesin belki değil hiç birşey önce konuşalım dedim. Psikoloğun bana sor dediği seyleri sorucam aile terapisine gidip gitmemeye ona göre karar vericem.
Hala güvenim yok. Ama bugün Oğlumu izledim görüşme odasındayken ağlamamak için kica adam gibi kafasını iki eli arasında sıkıyordu. Biraz ikna olur gibi oldu. Şimdilik bir barışma ihtimali varmış gibi konuşmuyorum onunla. Sadece babanla dışarıda gorusucez düşman değiliz sadece aynı evlerde uyumıycaz vs gibi konuşmalar yapıyorum. Çünkü boşanma kısmı hala on planda benim için. Güvenmiyorum sindiremiyorum. Ve bir araya gelsek bile bu sefer benden kopacak arıza. Eve gelmemesini söyledim. Herşey net olana dek.
Sevindigim tek şey bosandigimizda bir araya gelebilecek teması yakaladık. O düşmanca hale geri donmeyeceğiz diye umut ediyorum.
Pasikolog normalde uzman görüşü dışında seans da konuşmak doğru değildir ama ben size şahsi fikrimi soyliycem. Eşinizle tekrar deneyin. Tabi cevapları istediğiniz gibi olursa dedi.
Bense evde onun yokluğunu hiç hissetmiyorum. Çocuk uzulmedigi sürece herşey gayet rahat bana. Bir çocuk zorluyor beni. Nasıl alışır. Alışır mı? Alışmış gibi mi yapar vs vs.
Baskada düşündüğüm hiçbirşey yok kafamın içinde.
Sadece sinirliyim madem cift terapisi bukadar olağan dı senin için neden buralara kadar geldik be adam.
Işte yine aynı şey vurma çabası derken siz degildiniz kasıt. Sürekli öyle değil böyle diye aciklama yapmak yordu.
Kocam üstüme araba sürmedi mesela. Kocam bağımlı hiç demedim mesela. Daha bir sürü açıklamak zorunda olduğum şey. Banane ne derlerse desinler de benim mizacım değil. Boşuna stres oluyorum ekstradan
En başta söyledikleriniz den yola çıkarak konum kapansın istedim. Ve hala defalarca yazdığım şeyler soruluyor hiç ima etmedigim şeyler yaptım yapacağım olarak yargılanıyor. Ama beni hayatımı eşimi çocuğumu iki aileyi yakından tanıyan kişiler bile olaylara bukadar uzakken burdan destek bekledim aksine bir sinir yaşamama neden oldu. Zaten durumum okadar da iyi değil. Baş etmem gereken birsürü şey var. Hepsi de oğlumla ilgili. Yani oğlumun psikolojisi benim için çok önemli ve çok zor bir döneme girdi. Bende ayrıca kotuyum dün onunla ilgilenemedigimi farkettim mesela. Akşam uyku saatinde yatması için psikilog sakın taviz verme dedi. Beni üzmemek için uğraşan çocuk anne yarın günlerden ne diye sordu. Yani pazar günü gelecek babamı gorucem sen benim geç saate kadar oturmama izin vermedin diye şimdiden kullanmaya başladı. Bunlarla nasıl başa cikicam. Bu sorun gittikçe değişerek karşıma çıkacak. Ben neler düşünürken hala dayak yedin yok boşamada gör vs tarzı konuşmalar iyi niyetli değil ki. Benim burda olma nedenim hep birilerine destek olmak oldu belki farketmeden yanlışta yaptım bilemiyorum.. Ama dik durmak ilk onceligim şu an karşı taraf beni üzgün yorgun bitkin görmemeli. Hele oğlum hiç görmemeli. Çocuğum aglasın diye caba gosteriyorum şu an içine atmasın diye. Zaten isim zor yanimerhaba konuya sonradan dahil oldum, şans eseri ama yazmadan edemedim. öncelikle gerçekten yaşadığınız olaylar çok üzücü. bence bu tarz forumlar sorununuzu çözmek için kurulmuş bir yer değil, siz sıkıntılarınızı burada anlatarak rahatlıyorsunuz, kimseye söyleyemediğiniz dertlerinizi döküyorsunuz. belki de olayların görmediğiniz yanlarını buraya yazarken fark ediyorsunuz. o yüzden size yazılanlara incinmeyin, çünkü sizin gibi birçok olumsuz duygu ve dürtüsünü boşaltmak için burada olan başka insanlar da var malaesef. nacizane sorununuz ile ilgili söylemek istediklerim de şunlar. Ben boşanmış bir anne babanın çocuğuyum. Hayatımda hissettğim en güel duygulardan biriydi anne babamın boşanmış olması. çünkü artık evde kavga gürültü bağırış yoktu. huzursuz, mutsuz bir ortamda , kavga eden bireylerle büyümekt, AYRI ANNE BABA İLE BÜYÜMekten daha zor. sizin kendinize güvenmeniz, çocuğunuza destek olmanız ve bu süreci atlatırken bir uzmandan destek almanız faydalı olacaktır diye düşüyorum. 2 çocuk annesiyim, eşim şu anda bana fiziksel ya da ruhsal şiddet uygulasa elimden geleni yaarım onu kazanabilmek adına.. ama olmuyorsa zorlamaya gerek yok.umarım aileniz için en doğru kararı verirsiniz, sevgilerle..
bence sen çok güçlü ve iyi bir annesin.... böylede devam et.Buraya daha öncede yazmıştım boşanmayı düşünüyorum diye. Boşanmadım ve sırf bu yüzden bu akşam yediğim dayağı hakettiğimi düşünüyorum.
Bir önceki konumda olan olay üzerine devam etmek için çaba sarf ettim. O günden bu güne defalarca barışıp küsüldü. Tüm o anlattıklarıma rağmen sevgi kırıntıları varmış demekki içimde. Onları tekrar büyütmek için çaba sarfettim. Ama ben caba sarfederken bugün bana canım hayatım diyen adam yarın nefretle kinle bakıp tehditler savurdu. Parça parça bitirdi kendini kalbimde. Bu olaylardan önceki eşim değildi sanki yerine başkası geçiyor du. Açıkçası çoğu zaman psikolojik sorunları olduğunu düşündüm. İncir çekirdeğini doldurmayacak seyelerden karısını dövmekle tehdit eden birini düşünün. En son dedim kendi kendime. Sus yoksa dayak yiyeceksin çok kötü. Ne derse desin ne haksızlık yaparsa yapsın sus.
Sustum da küfür etti sustum. Geçen gün hasta çocuğuna tokat attı daha önce karşı çıktığımda beni tehdit ettiği için sustum.sustum ama kendimi buna sessiz kaldığım için pislik gibi hissettim.
Konuşmadım kabuğuma çekildim.benim o kabuğuma çekilen halimi kendince ne olarak yorumladı bilmem ama telefonda konuşurken normal de hayatım canım diye konuştu o bana hayatım dedikçe tüylerim diken diken oldu ki bu mutluluk nedeniyle hoşa gitmesi nedeniyle değildi.
En son bugün. Oğlumu kursa götürdüm. Gelirken anneme bir uğrayım dedim. Çünkü evde sorun çıkarmasın diye kadına alt katimda oturan anneme bile dilediğim gibi gidemedim uzun uzun oturmaya.üstelik yaşlı ve çok hasta o haliyle bile oğluma bakıyor ben çalışayım diye.
Aradı annemdeyim dedim. Bundan sonra benden izin almadan biryere gitmeyeceksin dedi. Kapadık telefonu. Mesaj attı evine gel yemeğini yap nereye gidersen s.tir git dedi. Herşeye rağmen o eve gelip akşamın 8 inde yemek hazırlıyorum yine zaten 10 15 dk oturup çıkacaktım yemek yapmaya. Ama artık küfür hakaret aşağılama tehdit okadar bezdirdi ki beni. Eve geldim oğluma ne yiyeceğini sordum. Bundan sonra bana küfür eden de benden birşey beklemesin dedim.ve dayak böyle likle başladı. Hiç birşey koymuyor bana oğlum herşeyi gördü. Sonra polisi aradım oğluma in anne annene otur sakın birşey söyleme dedim. Polis geldi ben aşağıda o yukarıda birer polisle. Polis bana şikayetçi olursan tutuklarız dedi. Oğlum geldi aklıma kızacaksınız belki ama babası hapis yatsın istemedim. Ve polise oda bana vurdu demiş. Kendimi savunmak için de caba göstermem suç yani onun gözünde. Ve şikayetçi olmak istemiş benden. Polis ilk vuran sensin banada söyledin ve sen suçlusun dedi. En son konuşun isterseniz anlaşın dedi derdimizi dinledi. Çözülemeyecek şeyler değil vs dedi. En son bana sordu. Birdaha böyle birşey yapmam diyorsa kalsın yoksa gitsin dedim.polis kendisine sordu pişkin pişkin gülerek. Hayat bu belli olmaz dedi.bende bu halde güvenmem dedim ve gitti.
Annem alt katta bana ailemi olaylara karıştırdığımı söylüyor hemen ailesini aradı. Polisler gelecek haberiniz olsun diyor. Bide beni hala evlerle tehdit ediyor.
Nasıl bukadar yanlış tanıdım nasıl aldandım. Sözü senetti bu adamın benim için. Okadar övünürdüm ki gururlu onurlu bir eşim var diye.
Şimdi evdeyim oğlumla beraber.
Oğlum da 6 buçuk yaşında yani öyle olgunca davrandıki ben onu teselli edeyim derken o beni teselli etti.baban birdaha büyük ihtimal gelmeyecek. Dedim.önceden ona fikir olarak bile sorduğumda gözleri dolardı sırf bu yüzden de vazgecerdim bosanmaktan. Ama tamam dedi. Düşündü ne düşünüyorsun dedim babamın yeni evinde televizyon varmı acaba polisler onu hangi eve götürdü dedi. Seni. Burnundaki kan sivilce kanı dedi.oysa ilk kanı gördüğünde aneeeee diye bağırdı sesi titredi.sonra akşam telefonla oynamak istedi. Tv izledi. Patlamış mısır istedi.okuldan vs anlattı. Konuyu ben açmaya çalıştıkça yani ne hisettiğini anlamaya çalıştıkça o konu değiştirdi. En yakın zamanda destek almasını saglıycam. Ben annem ile babam bosanirken yani dava açıldığında 29 yaslarındaydım hayata küstüm.onun bu hali bana çok garip geldi.
Şunu da belirteyim olanları anlamayacak kestiremeyecek bir çocuk değil. Hatta öğretmeni zeka seviyesinin cok üstde olduğunu söylüyor.
Kafam çok karışık bir boşlukta hissediyorum. Beynimde milyon soru cevapsız ama üzerimde bir dinginlik var anlatamam size.
Bazı arkadaşları tenzih ederek söylüyorum. Bu yardımcı olmak falan değil. Burda boşanmaz belli kafası ile yazanlar var hala.Canim yanlis anlama sana yardimci olmaya calisiyoruz.bazen bazi dogrular dan dan diye acimasizca gelir.yasadigin hayati sen biliyorsun ne cektiginide.
Bazı arkadaşları tenzih ederek söylüyorum. Bu yardımcı olmak falan değil. Burda boşanmaz belli kafası ile yazanlar var hala.
Neymiş efendim kocamı değil çocuğumu psikoloğa gourecekmisim ki olay gecesi daha bağlantı kurdum psikolog için çocuğuma. Psikoloğun değerlendirmesi eşin gelmeli. Eşimin isteği çift terapisi. Boşandığım zaman ds bu çocuk babada kalacak baba belki özlem ile çocuğa fiziksel şiddet uygulamaz büyük ihtimal veriyorum buna. Ama şiddet gösterme yada öfkesi ile çocuğu doldurmayı düşünürken çocuğa zarar verme durumu var. Çift terapisine girersen ancak bir rahatsızlığı varsa onunla ayrıca ilgilenir dedi. Bunu daha önce de yazdım farklı şekillerde yazdım ama bir arkadaş da demiş ya burada herkes güç verecek kadar onemsemiyor olabilir durumu kendini bu mecrada kanıtlamak isteyenler de olur. Şunu okudum devamına gerek duymadım diyen birsürü insan var mesela. Işte bu benim eşimin mantığı. Sen bana bunu yaptın der mesela yaptım ama sende bunu yaptın bana derim. İkinci anlattığımı es geçer hala benim yaptığıma takılı yaşar ve değerlendirir tüm yasananı.