Kayınvalidenizle ne sıklıkla arayıp, gelip gidiyosunuz?

ben senin kv baya bir sorunlu buldum kolay gelsin. Bütün kv'lerin ortak özeligi onlarala bir oturmazsan ne kadar gitsen yetmiyor.. mesela benim kv'de 250km uzaklikta, haftada/iki haftada bir gidiyoruz yinede her seferinde az geliyorsunuz diye laf sokuyor ev girer girmez..... ve ben asla kv'deyi özel bir durum olmadiktan sonra aramam, hic alistirmadim. Ogluyla hergün konusuyor ondan merak ettigi herseyoi ögreniyor zaten. Arasam bos bos en az bir saat konusur

Neredeyse 1 yıldır sevgili olduğum 3 aydırda nişanlı olduğum bir ilişkim var. İkimizde iyi mesleklere sahibiz. 6 7 ay kadar sonra evlilik düşünüyoruz. İkimiz arasında yok denecek kadar az sorun yaşanmıştır bu güne kadar.
Ama bu kayınvalide beni benden alıyo. Herşeye burnunu sokuyo. O kadar doluyum ki. İlk tanışmaya geldiklerinde huyunun iyi olmadığını anladım, nişanlımla konuştum bak annen böyle böyle ama benim için senin tavrın önemli ikimiz arasındaki ilişkiyi koruyabilecekmisin, bir şeye karıştığında dur diyebilecekmisin, annene karşı yanımda olacak mısın dedim. Tabiki, bizim evliliğimiz, yanında olacağım gibi sözler aldım ve nişanlandık. Bugüne kadar benim ve ailemin idare etmesiyle büyük olaylar yaşamadıkk. Ama bugün artık yeter dedirtti. Sürekli benimle ve annemle konuşmak istiyo. Günde 10 kez bıraksan arar. Ve boş konuşuyo ortada konuşcak bişey yok. Bazen açmıyorum aradığında haftada bire düşürmeye çalışıyorum.
Geçen hafta c. Tesi aradım. Ertesi gün yine beni aradı. Meşguldum o an açmadım sonrada dönmedim. Bugün aradım işte napıyosun falan diye konuşuyoruz. Düğünle ilgili olmayacak bişey söyledi bende kibarca olmaz dedim. Sonra telefonu kapadık. Nişanlım bana yazdı sen annene ters bişey mi söyledin, telefonu yüzüne mi kapattın diye. Öyle bişey olmadı böyle böyle oldu diye anlattım. Bana tamam haklısın ama üzülmüş yanlış anlamış ara konuş özür dile dedi. Bende haklı olduğum halde niye özür diyorum dedim. Tamam dileme dedi. Git dedim ara annenin yanında aç hoparlörü, yok dedi daha çok uzamasın. Ben aradım annesini, dedim noluyo, yok ben onu üzmüşümde, falanda filanda, ne dedim diyorum şunu dedin de diyemiyo, çünkü kötü bişey demedim.
Sonra asıl konuya geldi, ben onu aramıyomuşum bütün gelinleri o aradığında hemen dönüyormuş ben dönmüyomuşum. Nasılsın diye merak etmiyomuşum. Bunu dedim bu şekilde mi söylemen lazım, arayıp güzelce kızım açmıyosun aramıyosun üzülülorum deseydin ya o zaman dikkat ederdim dedim. Oğlu demiş ben söylerim sen söyleme diye o yüzden bu bana dememiş. Ki oğulunun yapma dediği bi çok şeyi yapan bi insan, bunuda yapabilirdi. Çok üzülüyo muş muş. Sürekli söylüyorum oğluma bak bugünde aramadı diye, sen beni üzersen sende oğlumu üzerim dedi bana. Beni kızı gibi görüyomuş güya. Evine gelip ütü yapmıyomuşum oğlunun ütüleri varmış(biraz rahatsız ama canın istediği yere gidip gelebiliyo). Biz dedim daha nişanlıyız evlenmedik, kendisi yapar ütüsünü. Neyse tamam ararım vs dedim kapadık telefonu.
Nişanlımda diyoki sen annem ne derse tamam de, gel bana söyle sıkıntını ben çözerim, ona tamam de, biz kendi bildiğimizi yaparız diyo.
Kafam çok karışık, annesi yüzünden oğlundan soğuyorum.
Ne yapsam nasıl davransam bu kadına, bi yol gösterin?
Valla oğluna söyleyeceksin cesareti varsa anasını susturacak yoksa olmaz o iş bu kadın hep duygu sömürüsü yaparak aranızı açar
Bende iki haftada bir giderim kv ye ama yılda 2 3 defa anca ararım

Öncelikle Allah kolaylık versin, işiniz zor gibi görünüyor. Benim kayınvalidem nişanlı iken beni hiç aramazdı hep annemi arardı. Evlendikten sonra bana sardı, aynı dediginiz gibi boş boş konuşuyor. Konuşma aynen söyle geciyor:
Kv: napiyosun hiç sesin soluğun çıkmıyor. (Bu cümleden nefret ederim.)
Ben: iyiyim anne kitap okuyorum sen napiyosun?
Kv: ben de perdeleri yıkadım, halıları yıkadım, bahçeyi temizledim. (Bana neyse)
Ben: kolay gelsin masallahin var bir sürü iş yapmışsın.
Kv: sağol hadi görüşürüz.
Ben: görüşürüz.

Sürekli bana yaptığı işleri anlatır. Ben de çoğunlukla açmıyorum aradığı zaman. Geri dönüş de yapmıyorum. Arada sitem ediyor, duymazdan geliyorum. Bi ara çok üstüme gelmeye başlamıştı, her onlara gittiğimizde, "arıyorum açmıyosun" diyodu eşimin yanında. Eşim de "Ben aradığımda da açmıyor anne" diyordu. Kv de "Telefonu elinden alalım" dedi şakaya getirip. Bu bardağı taşıran son damla oldu. "Ulaşamıyorsanız mesaj atmayı deneyin küçük çocuğum var tel sessizde oluyo" dedim. Bi daha sesini çıkaramadı.

Haftada bir kere gidiyoruz evlerine. Bu konuda çok fazla tantana yaşadık. Kayinpederim çok tartışma çıkardı sık gelin diye. Kayinpederim çok zor bi kişiliktir. Aramaya gelince, hiç aramam sormam. Bana çok saçma gelir durduk yerde birilerini arayıp konuşmak. Allah kolaylık versin.

Aynı şehirdeyiz. Bayramdan bayrama gideriz eşimle. Çünkü ben hiç kimseyle öyle içli dışlı olmayı sevmiyorum. Kendileri de çok arayıp sormaz, benimde işime geliyor açıkcası. Kendi aileme de çok sık değil arada bir uğruyorum.Kendi alanımda hoşlandığım şeyleri yapmak keyif veriyor bana. Mecburiyetle zoraki yapılan hiçbirşeyden hoşlanmam.
İstediğim bir durum ama malesef kayınvalidem her haftasonu emrivaki yapıp çağırdığı için imkansız.

Neredeyse 1 yıldır sevgili olduğum 3 aydırda nişanlı olduğum bir ilişkim var. İkimizde iyi mesleklere sahibiz. 6 7 ay kadar sonra evlilik düşünüyoruz. İkimiz arasında yok denecek kadar az sorun yaşanmıştır bu güne kadar.
Ama bu kayınvalide beni benden alıyo. Herşeye burnunu sokuyo. O kadar doluyum ki. İlk tanışmaya geldiklerinde huyunun iyi olmadığını anladım, nişanlımla konuştum bak annen böyle böyle ama benim için senin tavrın önemli ikimiz arasındaki ilişkiyi koruyabilecekmisin, bir şeye karıştığında dur diyebilecekmisin, annene karşı yanımda olacak mısın dedim. Tabiki, bizim evliliğimiz, yanında olacağım gibi sözler aldım ve nişanlandık. Bugüne kadar benim ve ailemin idare etmesiyle büyük olaylar yaşamadıkk. Ama bugün artık yeter dedirtti. Sürekli benimle ve annemle konuşmak istiyo. Günde 10 kez bıraksan arar. Ve boş konuşuyo ortada konuşcak bişey yok. Bazen açmıyorum aradığında haftada bire düşürmeye çalışıyorum.
Geçen hafta c. Tesi aradım. Ertesi gün yine beni aradı. Meşguldum o an açmadım sonrada dönmedim. Bugün aradım işte napıyosun falan diye konuşuyoruz. Düğünle ilgili olmayacak bişey söyledi bende kibarca olmaz dedim. Sonra telefonu kapadık. Nişanlım bana yazdı sen annene ters bişey mi söyledin, telefonu yüzüne mi kapattın diye. Öyle bişey olmadı böyle böyle oldu diye anlattım. Bana tamam haklısın ama üzülmüş yanlış anlamış ara konuş özür dile dedi. Bende haklı olduğum halde niye özür diyorum dedim. Tamam dileme dedi. Git dedim ara annenin yanında aç hoparlörü, yok dedi daha çok uzamasın. Ben aradım annesini, dedim noluyo, yok ben onu üzmüşümde, falanda filanda, ne dedim diyorum şunu dedin de diyemiyo, çünkü kötü bişey demedim.
Sonra asıl konuya geldi, ben onu aramıyomuşum bütün gelinleri o aradığında hemen dönüyormuş ben dönmüyomuşum. Nasılsın diye merak etmiyomuşum. Bunu dedim bu şekilde mi söylemen lazım, arayıp güzelce kızım açmıyosun aramıyosun üzülülorum deseydin ya o zaman dikkat ederdim dedim. Oğlu demiş ben söylerim sen söyleme diye o yüzden bu bana dememiş. Ki oğulunun yapma dediği bi çok şeyi yapan bi insan, bunuda yapabilirdi. Çok üzülüyo muş muş. Sürekli söylüyorum oğluma bak bugünde aramadı diye, sen beni üzersen sende oğlumu üzerim dedi bana. Beni kızı gibi görüyomuş güya. Evine gelip ütü yapmıyomuşum oğlunun ütüleri varmış(biraz rahatsız ama canın istediği yere gidip gelebiliyo). Biz dedim daha nişanlıyız evlenmedik, kendisi yapar ütüsünü. Neyse tamam ararım vs dedim kapadık telefonu.
Nişanlımda diyoki sen annem ne derse tamam de, gel bana söyle sıkıntını ben çözerim, ona tamam de, biz kendi bildiğimizi yaparız diyo.
Bencede nişanlının dediğini yap kabul et ama yapma aranızda kendi bildiğinizi yapın daha iyi oluyor

Seninkine yakın bir kv vardı, sürekli şikayet ederdi aramıyorsun gelmiyorsunuz gibi, durduk yere.
En son hakarete döktü işi. Yaklaşık 2 aydır görüşmüyorum konuşmuyorum engelledim heryerden, çok rahatım tavsiye ederim

Taviz yok şuan sen haklsın ,nişanlın başa çıkamıyor sen nasıl çıkcan,yok efendim kendi kızı gibide severmiş ,aç kapıyı veysel efendi yılın kaynanası geliyor...

Esim yanimda olunca 2 gune bir zorla götürür beni tartisiriz izindeyiz diye sık gidiyorum der
Ama izindede olmasa aynisini yapar
esim suan yanimda yok subat ayindan beri 3yada5 kere gitmisimdir
sebebide herseyime karismasi tabi ben takmam konustuguyla kalir ve esimle tartismis karin gelip gitmiyo vs ortaya karisik konularla evime gelmesin demis
2 hafta oldu sehir disindaydim yine gitmedim kolunu kirmis 1 aydir yatiyormus
SONUC =dun kendisi geldi yavrum yanina geldim diye
Yani niye bu kadar caba sarfederler acaba gelinle kotu olalim diye sonra kedi gibi yanasirlar anlamadim
Aslında evliliğin başında kayınvalidelerdede şöyle Bi şey oluyor nasıl başlarsa öyle gider .Hani bizde deriz ya mesafeli olalım kendimizi ezdirmeyelim falan filan.İşte kayınvalidelrrde başta sözlerini geçirmek kendi istediklerini yaptırmak istiyorlar.Bizim gibi düşünüyorlar yani ama sonra bunu başaramayınca da tatlı dile dönmek zorunda kalıyorlar. Çünkü dışarda kalmak istemiyorlar.Tabi bu benm tesbitim istisnalar vardır elbet.Herkes kendini düşünüyor .

Allah koronodan razı olsun hani diyorlar ya faydaları da oldu falan filan 🤗 akraba ve kaynana mesafesini çok iyi tutturdu gelemiyorlar artık ..

Aramıyorum, genelde aramalarına geç dönüyorum. Çünkü asla yardıma desteğe bir büyüğe ihtiyaç duyduğumda yardımcı olmuyor. Boş muhabbet olursa arıyor, gerçekten nasıl olduğumla ilgilenmiyor. Eşim de beni destekliyor. O yüzden sorun yok. Eş önemli.

10 yıllık evliyim hasta olmadığı sürece hiç aramam haftada bir kere kayınvalidem beni arar evlerimiz çok yakın gidersek haftasonu birkaç saatliğine gider geliriz bu kadar..

Aslında evliliğin başında kayınvalidelerdede şöyle Bi şey oluyor nasıl başlarsa öyle gider .Hani bizde deriz ya mesafeli olalım kendimizi ezdirmeyelim falan filan.İşte kayınvalidelrrde başta sözlerini geçirmek kendi istediklerini yaptırmak istiyorlar.Bizim gibi düşünüyorlar yani ama sonra bunu başaramayınca da tatlı dile dönmek zorunda kalıyorlar. Çünkü dışarda kalmak istemiyorlar.Tabi bu benm tesbitim istisnalar vardır elbet.Herkes kendini düşünüyor .
Ha öyle yapınca dışarda kalmiyorlar anasının yanına oglunuda veriyorlar gidiyor çoğunluğu böyle iyide yapıyorlar

Aramıyorum, genelde aramalarına geç dönüyorum. Çünkü asla yardıma desteğe bir büyüğe ihtiyaç duyduğumda yardımcı olmuyor. Boş muhabbet olursa arıyor, gerçekten nasıl olduğumla ilgilenmiyor. Eşim de beni destekliyor. O yüzden sorun yok. Eş önemli.
Aynen öyle sen dardayken gölgede yatanlar kendileri muhtaç olunca hemen seni bulurlar bende onların yaptığını yaptım"" keser döner sap döner gün gelir hesap döner""bu atasözünü de çok severim hayatımıza uygun

Simdiden boyleyse evlenince yandin ki ne yandin 😂Konuna limon sikmak istemem ama benim kvde onceden surekli arardi canim sikiliyor magza gidelim felan 3 haftadir karantinadayiz aramayi kesti 😅demekki isi oldugu icin ariyormus tek cok mutluyum 😂Allah affetsin

Yılda bi defa görürum oda 2 hafta
Haftada 2 kez konusurum en sansli gelin ama Allah var kv severim:halay::dondurma:

annen böyle böyle ama benim için senin tavrın önemli ikimiz arasındaki ilişkiyi koruyabilecekmisin, bir şeye karıştığında dur diyebilecekmisin, annene karşı yanımda olacak mısın
Bana tamam haklısın ama üzülmüş yanlış anlamış ara konuş özür dile
Evine gelip ütü yapmıyomuşum oğlunun ütüleri varmış
Konu sahibi Eylül de konuyu açmış sonra iki aylık evliyim diye konuları var, bir de nisan sonunda evleneceğim diye konusu var. Sanırım erkene alındı?

Sizi bu aile ağar topar sizin gözünüz açılmadan kapatmaya çalışmışlar yazacaktım ki evlenmişsiniz. Kaçın kurtulun bu insanlardan, nişanlıysanız bu kadının oğlundan kurtulun. Çocuk olmamış, dürüst değil, annesine ayrı size ayrı. Sırf siz katlanın diye aman biz bildiğimizi yaparız diyor. Yarın bir gün size musallat olurlar bunlar.

ses kaydi yapan bir program indirip tum konusmalarinizi kaydedin. kayitli bulunsun!

Bız sukur farklı sehırlerdeyız. Sorun da yasamadık. Esım ilişkimize basımdan berü kimseyi karıstırmadı. Sızın de gecmıs olsun. Evlendikten sonra zor gunler beklıo sizi

X