Şiddet

Bende şiddet yok acaba doktorum yanli

Bipolar olanların çoğu aynu davranışları sergiliyor, şiddet uygulamıyor hepsi elbette ama kriz anında polis ambulans gelince sakin sakin rol yapabiliyorlar
Bende bipolarim hemde halinasyon sanrı görüyorum bide düşün ama hicbirzaman kimseye zarar vermedim bu kişinin bipolar olduğundan eminmiyiz

kadın 10 saat mesafeden veya telefonla neyse gitti şikayetçi oldu, ilgili yerdeki polis karakoluna durumu ilettiler ? (var mı böyle bir durum hiç bilmiyorum?) aynı karakoldaki aynı polislere sordular durumu, hee gittik kadın şikeyetçi değil, derler. bitti gitti. devlet açısından olay kapanmış.tekrar açılabilmesi için annesinin darp raporu alıp darptan şikayetçi olması lazım sanıyorum.

küçük yerlerde polis (çok nadir durumlar hariç) "öpüşün barışın hadi bakayım" der, genelde böyleler. "bizi de uğraştırmayın şimdi, iş çıkarmayın bize" kafasındalar genel olarak. vatandaş hakkını bilip kendisi koşturmadıkça polisten bişey çıkması çok düşük bir ihtimal.

onu da geçtim
kadın şikayetçi oldu, darp raporu da aldı, darptan aldılar çocuğu diyelim ki (ki kadın zaten bunu yapacak olsa yapardı, yapmıyor belli ki)
hadi alsınlar, çocuğun tanılı hastalığı var
çocuk kendisi kabul etmedikçe hastaneye yatıramazlar ki
tıpış tıpış eve geri gelecek, hadi, cezai ehliyeti var diye rapor verildi diyelim (hukukçu değilim akıl yürütüyorum sadece) darbın een fazla alacağı ceza sanırım 3 yıla kadar yani yatarı yok HAGB alacak salacaklar, tutuklu bile yargılanmayabilir. en fazla ne olur aile gider uzaklaştırma alır (bu aile onu almaz da). eee bu aile evinde kalıyor nereye gidecek??? tam bir çözümsüzlük örneği. yani biri bana anlatsın hakketen, bu aile bu çocuğu ne yapsın?

çocuğu aldırmanın tam olarak neye çare olacağını biri bana anlatsın?

anca gidecekler vasi atanmak için davacı olacaklar
o da mahkeme lütfeder de vasi atarsa zorla yatıracaklar --bilmiyorum ne kadar yapılabilir?
avukata danışmalık bir kısım bu

canım devletimin böyle durumlar için bir çözümü yok, yani benim bildiğim yok. böyle kişilerin tutulacağı bir yer yok. yok. sadece hastane var, hastaneye de istemezse yatıramıyorsun. çocuk o evde o aileyle birlikte yaşıyor. ya çocuğu sokağa atacaksın? ya da vasi atanıp zorla yatırmaya çalışacaksın. o da bir umut. bu çocuk itin teki olduğu için mi dövüyor hasta olduğu için mi bilemiyorum....

ha aile de ittir git itoğlu it seni mi çekecez demiyor, demez, tipik Türk ailesi işte...

Bipolar duygu durum bozukluğu yani aniden mutluyken iki dk sonra depresyona girebiliyorsun doktoruma sorucam ya budurumu

iyileşir.
şizofren eniştem var, başkalarının yanında hele üniformalı, büyük, saygı duyduğu ya da korktuğu vs vs kişilerin yanında tam bir melek, adeta kuzu. asla demezsin bu adam asmakla kesmekle tehdit eden, acaip laflar eden, tehlikeli biri.
akıl hastalıkları bambaşka bir alem.

bir de uzaklaştırma çıksa ne olacak ben onu anlamıyorum. adamın gidecek yeri yok, uzaklaştırma çıkınca "hııı tamam ben eve gitmeyeyim" mi diyecek?

Son düzenleme:
Bipolar duygu durum bozukluğu yani aniden mutluyken iki dk sonra depresyona girebiliyorsun doktoruma sorucam ya budurumu
bipolarlığın ne olduğunu biliyorum.

ancak
sanrılar gören, şiddet uygulayan (ister bipolar olsun, ister paranoid şizofren olsun, ister ne olursa olsun) ve aile evinde yaşayan, tedaviyi de kabul etmeyen kişiye karşı

koruma önlemi olarak
--uzun uzun vasilik şu bu hariç, onlar kaç ay kaç yıl süreck, olacak mı belli değil ---

yapılabilecek ne var, onu bilmiyorum.

bilen anlatırsa öğreniriz elbette.

Tek sorun ben bunları yasarken
Benim tek olan şey doktor bulup tedaviye başlamam ve doktorun sozunden cikmaam belki
Belki tedavi olduğum için hafif atlattım hastaligi

O halde ya annem sadece ağladı beni dövdü dedi yada derdini anlatamadı, yada öylece gçnderdiler
Anneniz resmi olarak şikayetçi olmamış, dediğiniz gibi sözlü olarak beni dövdü vs demiş. Polis sorar, şikayetçi iseniz resmi işlemlere başlıyacağız der, yapılacak prosedorü anlatır ve şikayetçi olsanızda olmasanızda tutanak tutulur. Olayın iç yüzünü bilmeden polis bıraktı demeyin, belli ki anneniz şikayetçi olmamış, sadece oğlunun gözünü korkutmak istemiş.

Kişi tedaviyi reddediyor, mahkeme kararı da çıkmıyorsa artık yapacak tek şey bireysel olarak canınızı kurtarmaktır. Madem anne ve baba evden uzaklaşmak istemiyor, siz kendi hayatınıza bakacaksınız. Defalarca aynı şey olmuş anladığım kadarıyla, uzaklaştırma da çare değil. Karşıdaki kişi hasta uzaklaştırma cezasını mı takacak? Anne ve babanızla konuşun, o evden gitmekten, izlerini kaybettirmekten başka hiçbir şey yapamazlar. Ben kanunları da anlamıyorum. Çevresine zarar veren, saldırgan bireyleri yaka paça götürüp kliniğe, zorla tedavi ettireceksin. Bu grip değil ki, evde oturup dinlenerek geçsin. Bu insanlar bizlere de zarar verebilirler, toplumun can güvenliğini sağlamak devletin görevidir. Bunu yapmak hiç de zor değil, gençlerimizle uğraşmak yerine toplumsal sorunlara çare bulsunlar.

Bipolarlığın çeşitleri var. Fakat hepsinde olan temel özellik şu. Hayatlarının bir dönemleri çok hareketli, enerjik(kişiye göre saldırgan veya eğlenceli olabilir.) Diğer dönemi de depresyonda geçiyor. Pil gibi iki kutuplu hayatları var.

Şimdi tek sizin yakınınız üzerinden hayal görmüştür falan demek yanlış. Mani döneminde olup basit bir şeye sinirlenmiş olup annesini dövmüş de olabilir. Sanrı görenler birbipolarlığın bir kolu ve yaygın değil.

Son düzenleme:
kaymakamlığa başvurup zorla hastaneye yatırılıyor değişmediyse
biz halk olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz ki
polisin yönlendirmesi lazım,ne işe yarıyorlar anlamadım
ölünce çare bulunur

eniştem şizofren
ilaçlarını kullanıyor gayet pamuk gibi bi adam
20 senedir hiç bir taşkınlığı olmadı
başka doktorlar çareler arayın
darp raporu alıp kaymakamlığa başvurun

Bipolar olanların çoğu aynu davranışları sergiliyor, şiddet uygulamıyor hepsi elbette ama kriz anında polis ambulans gelince sakin sakin rol yapabiliyorlar
Sadece bipolar olduğuna emin misiniz? Madde kullanıyor olabilir mi? Bipolar ve madde kullanan bir kızın annesini dövdüğüne şahit olduk , polisi görünce süt dökmüş kediye dönmüştü.

Mynette "Böyle evlat olmaz olsun." başlığıyla bir habere denk geldim.
Esenyurt'ta babasını tek yumrukla bayıltmış bir şahsiyetsizin haberi yapılmış.
Aklıma siz geldiniz.Umarım düşük bir ihtimal de olsa kardeşinizdir ve basına yansıdığı için artık gereği yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…