- 28 Mart 2025
- 753
- 377
- 18
Anneniz, oğlumdan sikayetciyim beni darp etti deseydi annenizi hastaneye götürüp darp raporu alip, işlem yaparlardi. Anneniz polisi arayip sadece hastaneye götürün yatirin dediyse polisin islem yapmamasi normal değil mi ? Sonuçta kardesinizin akil sağlığına dair bir rapor ya da ailenizin kardesiniz üzerinde bir vasiligi yoksa sadece söylemle yatış yapacaklarını sanmıyorum.
Bende bipolarim hemde halinasyon sanrı görüyorum bide düşün ama hicbirzaman kimseye zarar vermedim bu kişinin bipolar olduğundan eminmiyizBipolar olanların çoğu aynu davranışları sergiliyor, şiddet uygulamıyor hepsi elbette ama kriz anında polis ambulans gelince sakin sakin rol yapabiliyorlar
kadın 10 saat mesafeden veya telefonla neyse gitti şikayetçi oldu, ilgili yerdeki polis karakoluna durumu ilettiler ? (var mı böyle bir durum hiç bilmiyorum?) aynı karakoldaki aynı polislere sordular durumu, hee gittik kadın şikeyetçi değil, derler. bitti gitti. devlet açısından olay kapanmış.tekrar açılabilmesi için annesinin darp raporu alıp darptan şikayetçi olması lazım sanıyorum.Chatgpt der ki,
Ciddi bir yaralanma soz konusu olsaydi polis, magdurun sikayeti olmadanda sucluyu gozaltina alabilirdi. Ancak annede ciddi bir yaralanma, gozle gorulur bir sorun yoksa bu durum annenizin sikayetine bagliymis, yani anladigim kadariyla anneniz sikayetci olmamis, siz ayni evde yasamasaniz dahi acaba şikayetçi olabiliyor musunuz, yakininizdaki karakola gidip sikayet etmeyi denemenizi oneriyorum.
Bipolar duygu durum bozukluğu yani aniden mutluyken iki dk sonra depresyona girebiliyorsun doktoruma sorucam ya budurumukadın 10 saat mesafeden veya telefonla neyse gitti şikayetçi oldu, ilgili yerdeki polis karakoluna durumu ilettiler ? (var mı böyle bir durum hiç bilmiyorum?) aynı karakoldaki aynı polislere sordular durumu, hee gittik kadın şikeyetçi değil, derler. bitti gitti. devlet açısından olay kapanmış.tekrar açılabilmesi için annesinin darp raporu alıp darptan şikayetçi olması lazım sanıyorum.
küçük yerlerde polis (çok nadir durumlar hariç) "öpüşün barışın hadi bakayım" der, genelde böyleler. "bizi de uğraştırmayın şimdi, iş çıkarmayın bize" kafasındalar genel olarak. vatandaş hakkını bilip kendisi koşturmadıkça polisten bişey çıkması çok düşük bir ihtimal.
onu da geçtim
kadın şikayetçi oldu, darp raporu da aldı, darptan aldılar çocuğu diyelim ki (ki kadın zaten bunu yapacak olsa yapardı, yapmıyor belli ki)
hadi alsınlar, çocuğun tanılı hastalığı var
çocuk kendisi kabul etmedikçe hastaneye yatıramazlar ki
tıpış tıpış eve geri gelecek, hadi, cezai ehliyeti var diye rapor verildi diyelim (hukukçu değilim akıl yürütüyorum sadece) darbın een fazla alacağı ceza sanırım 3 yıla kadar yani yatarı yok HAGB alacak salacaklar, tutuklu bile yargılanmayabilir. en fazla ne olur aile gider uzaklaştırma alır (bu aile onu almaz da). eee bu aile evinde kalıyor nereye gidecek??? tam bir çözümsüzlük örneği. yani biri bana anlatsın hakketen, bu aile bu çocuğu ne yapsın?
çocuğu aldırmanın tam olarak neye çare olacağını biri bana anlatsın?
anca gidecekler vasi atanmak için davacı olacaklar
o da mahkeme lütfeder de vasi atarsa zorla yatıracaklar --bilmiyorum ne kadar yapılabilir?
avukata danışmalık bir kısım bu
canım devletimin böyle durumlar için bir çözümü yok, yani benim bildiğim yok. böyle kişilerin tutulacağı bir yer yok. yok. sadece hastane var, hastaneye de istemezse yatıramıyorsun. çocuk o evde o aileyle birlikte yaşıyor. ya çocuğu sokağa atacaksın? ya da vasi atanıp zorla yatırmaya çalışacaksın. o da bir umut. bu çocuk itin teki olduğu için mi dövüyor hasta olduğu için mi bilemiyorum....
ha aile de ittir git itoğlu it seni mi çekecez demiyor, demez, tipik Türk ailesi işte...
iyileşir.Hasta her yerde her zaman hastadır. Polisi görünce bi anda iyileşmez. Kardeşiniz hasta kelimesinin arkasına saklanan kötü biri, karakteri bozuk. Annenize de yazık, evlat atsan atılmaz. Şikayetçi olsa anında uzaklaştırma kararı çıkar halbuki..
bipolarlığın ne olduğunu biliyorum.Bipolar duygu durum bozukluğu yani aniden mutluyken iki dk sonra depresyona girebiliyorsun doktoruma sorucam ya budurumu
Tek sorun ben bunları yasarkenbipolarlığın ne olduğunu biliyorum.
ancak
sanrılar gören, şiddet uygulayan (ister bipolar olsun, ister paranoid şizofren olsun, ister ne olursa olsun) ve aile evinde yaşayan, tedaviyi de kabul etmeyen kişiye karşı
koruma önlemi olarak
--uzun uzun vasilik şu bu hariç, onlar kaç ay kaç yıl süreck, olacak mı belli değil ---
yapılabilecek ne var, onu bilmiyorum.
bilen anlatırsa öğreniriz elbette.
Benim tek olan şey doktor bulup tedaviye başlamam ve doktorun sozunden cikmaam belkibipolarlığın ne olduğunu biliyorum.
ancak
sanrılar gören, şiddet uygulayan (ister bipolar olsun, ister paranoid şizofren olsun, ister ne olursa olsun) ve aile evinde yaşayan, tedaviyi de kabul etmeyen kişiye karşı
koruma önlemi olarak
--uzun uzun vasilik şu bu hariç, onlar kaç ay kaç yıl süreck, olacak mı belli değil ---
Belki tedavi olduğum için hafif atlattım hastaligibipolarlığın ne olduğunu biliyorum.
ancak
koruma önlemi olarak
Anneniz resmi olarak şikayetçi olmamış, dediğiniz gibi sözlü olarak beni dövdü vs demiş. Polis sorar, şikayetçi iseniz resmi işlemlere başlıyacağız der, yapılacak prosedorü anlatır ve şikayetçi olsanızda olmasanızda tutanak tutulur. Olayın iç yüzünü bilmeden polis bıraktı demeyin, belli ki anneniz şikayetçi olmamış, sadece oğlunun gözünü korkutmak istemiş.O halde ya annem sadece ağladı beni dövdü dedi yada derdini anlatamadı, yada öylece gçnderdiler
Senin neyin vardı?Tek sorun ben bunları yasarken
Benim tek olan şey doktor bulup tedaviye başlamam ve doktorun sozunden cikmaam belki
Belki tedavi olduğum için hafif atlattım hastaligi
İşitsel halinasyon ve sanriSenin neyin vardı?
Halüsinasyon bişeyin semptomudur, teşhisin adı yok mu?İşitsel halinasyon ve sanri
Bipolar hastasıyım ben bir buçuk yildirHalüsinasyon bişeyin semptomudur, teşhisin adı yok mu?
Geçmiş olsunBipolar hastasıyım ben bir buçuk yildir
Tesskur ederimGeçmiş olsun
Bipolarlığın çeşitleri var. Fakat hepsinde olan temel özellik şu. Hayatlarının bir dönemleri çok hareketli, enerjik(kişiye göre saldırgan veya eğlenceli olabilir.) Diğer dönemi de depresyonda geçiyor. Pil gibi iki kutuplu hayatları var.Bipolar bozuklukta hasta sesler duyar, kimi zaman sizin gormediginiz onun dusman belledigi kisileri gorur, yani karakteri bozuk annesini dovuyor diye birsey yok adam bipolar, acaba annesini ne olarak gordude dovmeye basladi, acimiyorum haklida cikarmiyorum ama gercek bu.
Muhtemelen bircok akil rahatsizliginda oldugu gibi hasta oldugunu kabul etmiyor, hasta oldugunu soyleyip tedavi olmasi gerektigini soyleyen herkesi "dusman" taraftan belliyor. Belliki bu kardes uzun bir manik donemde ki tedavi gormeyince bu cok olagan.
Bipolar bir tanidigim var, kafasinda cip oldugunu iddia ediyor, duzenli terapi ve ilac destegine ragmen ara ara manik döneme gecisleri oluyor, bu surecte tedaviyi reddetmeye calissada aile ilacini aksatmiyor, sinirlenip "siz bana dusmansiniz, bilmem kimle isbirligindesiniz" gibi saldirgan ama siddet gostermedigi bi tutuma geciyor, ardindan ilaci etkisini gosterdigindede sakinlesip uyuyor, herkesin sınavı farkli ama tedavi görmeyen bir bipolarin ailesinin sinavi cok baska goruldugu uzere.
Benim tanidigimin doktoru likit formda suya katilabilen, gerekirse yemeklere katilabilen bir ilac recete etmis, yani hasta farketmeden dahi ilac destegi alabiliyor. Dolayisiyla donemsel cikislarini cok abartmadan toparlayabiliyorlar.
Eger tedavi ettirmeyi basarirsaniz, doktora ona farketmeden de verebileceginiz bir ilac recete etmesini isteyebilirsiniz.
kaymakamlığa başvurup zorla hastaneye yatırılıyor değişmediysekadın 10 saat mesafeden veya telefonla neyse gitti şikayetçi oldu, ilgili yerdeki polis karakoluna durumu ilettiler ? (var mı böyle bir durum hiç bilmiyorum?) aynı karakoldaki aynı polislere sordular durumu, hee gittik kadın şikeyetçi değil, derler. bitti gitti. devlet açısından olay kapanmış.tekrar açılabilmesi için annesinin darp raporu alıp darptan şikayetçi olması lazım sanıyorum.
küçük yerlerde polis (çok nadir durumlar hariç) "öpüşün barışın hadi bakayım" der, genelde böyleler. "bizi de uğraştırmayın şimdi, iş çıkarmayın bize" kafasındalar genel olarak. vatandaş hakkını bilip kendisi koşturmadıkça polisten bişey çıkması çok düşük bir ihtimal.
onu da geçtim
kadın şikayetçi oldu, darp raporu da aldı, darptan aldılar çocuğu diyelim ki (ki kadın zaten bunu yapacak olsa yapardı, yapmıyor belli ki)
hadi alsınlar, çocuğun tanılı hastalığı var
çocuk kendisi kabul etmedikçe hastaneye yatıramazlar ki
tıpış tıpış eve geri gelecek, hadi, cezai ehliyeti var diye rapor verildi diyelim (hukukçu değilim akıl yürütüyorum sadece) darbın een fazla alacağı ceza sanırım 3 yıla kadar yani yatarı yok HAGB alacak salacaklar, tutuklu bile yargılanmayabilir. en fazla ne olur aile gider uzaklaştırma alır (bu aile onu almaz da). eee bu aile evinde kalıyor nereye gidecek??? tam bir çözümsüzlük örneği. yani biri bana anlatsın hakketen, bu aile bu çocuğu ne yapsın?
çocuğu aldırmanın tam olarak neye çare olacağını biri bana anlatsın?
anca gidecekler vasi atanmak için davacı olacaklar
o da mahkeme lütfeder de vasi atarsa zorla yatıracaklar --bilmiyorum ne kadar yapılabilir?
avukata danışmalık bir kısım bu
canım devletimin böyle durumlar için bir çözümü yok, yani benim bildiğim yok. böyle kişilerin tutulacağı bir yer yok. yok. sadece hastane var, hastaneye de istemezse yatıramıyorsun. çocuk o evde o aileyle birlikte yaşıyor. ya çocuğu sokağa atacaksın? ya da vasi atanıp zorla yatırmaya çalışacaksın. o da bir umut. bu çocuk itin teki olduğu için mi dövüyor hasta olduğu için mi bilemiyorum....
ha aile de ittir git itoğlu it seni mi çekecez demiyor, demez, tipik Türk ailesi işte...
Sadece bipolar olduğuna emin misiniz? Madde kullanıyor olabilir mi? Bipolar ve madde kullanan bir kızın annesini dövdüğüne şahit olduk , polisi görünce süt dökmüş kediye dönmüştü.Bipolar olanların çoğu aynu davranışları sergiliyor, şiddet uygulamıyor hepsi elbette ama kriz anında polis ambulans gelince sakin sakin rol yapabiliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?