Şiddet yanlısı çocuk yetiştirmek doğru mu

Bende sizin gibi çocuk yetiştirmek isterdim bütün dünya iyiler ve adaletlilerle dolu olsaydi
Dizimin bidinden hiç ayrilamasaydi
Maalesef
Bu dünyaya bu kadar naif çocuklar yetiştirmeye uygun görmüyorum
Siz ne kadar huşu içinde yasasanizda kötülük diye bisey var ben evladımi ateş gibi yetiştirmek istiyorum

Emin olun çocuğunuzu onların dediği gibi yetiştirmiş olsaydınız, bu sefer dayak atan sizin, dayak yiyen onların çocuğu olsaydı bu sefer de ne biçim çocuk yetiştirdin sen kadın! Diyeceklerdi. Bence bildiğinizden şaşmayın. Ama çocuğunuza da öyle bi ortam olursa oradan uzaklaşması gerektiğini de öğretin

Şiddet ve baskıyla büyüyenler ilerki zamanların hayvana ve cocuklara tecavüz edenleri oluyor..

Siz haklısınız tabi ki, bir çocuğa insan gibi davranmayı öğretmekten daha doğal ne olabilir ki, bizim ailelerimiz de bize efendi durmayı öğütlerdi sonuçta çocukluğumuzda. Kimi çocuğun tabiatı daha saldırgan olabilir tabi her çocuk bir değil ama olması gerekn sizin tavrınız bence de. Saldırgan olanlar da okul zamanı nispeten düzeliyor zaten gördüğüm, bunun sonu yok çünkü ömrünün sonuna kadar kırıp dökerek yaşayamaz bir insan uygar dünyada.

Maalesef hayatın her anında onların yanında değiliz.
Kızım 4 yaşında anaokuluna başladığında o toz pembe dünya yok oldu.
Elinden oyuncaklarını alan, iten, kakan, dışlayan çocuklarla bir araya gelince şok oldu. Evet öğretmen müdahale ediyordu ama kızım dayak yedikten sonra. Çünkü çocuklar gizlice yapıyor yapacağını.

Baktım olmuyor kızıma karşılık vermesini söyledim. Sana 1 vurursa 1 vur, 2 vurursa 2 vur. Asla ilk vuran sen olma dedim. O günden sonra kendisini resmen kabul ettirdi çünkü artık ezik değildi. Bir arkadaş grubunun daimi üyesi artık :)))

ben sahsen "vurmayi" ögretmem ama kendini korumasini ögretirim. yani ona vuruldugunda geri vurmasi bence normal ve olmasi gereken.
ben yukarida yazdigim gibi yetistirildim. ilk vuran hic olmadim ama canimi yakanin canini yaktim.

Kendını savunmak dayakla olmuyor. Iyı yapıyorsunuz bosverın onları benımde cevremde kufur ogreten dovmeyı ogreten anneler var kufur edıp anneye vuran cocuga bayıla bayıla bakıyorlar resmen hoslarına gıdıyor. Benım cocugumda asla dovmez kotu konısmaz kendıne konusan vuran arkadaslarına hemen kızar ve uzaklasır

Valla bu devirde öyle olmuş canım herkes çocuğunu azman gibi yetiştiriyor.. soruncadaa kendini savunsun ezdirmesin.. Ya senin çocuğun milletin başına bela da haberin yok öyle cahil ve bilinçsiz aileler var ki akran terörü her yerde.. geçen gün sosyal medyada gordugum şey kanımı dondurdu.. çalışan bir hanim çocuğunu kreşe bırakıyor ve kreşteki başka bir çocuk resmen gözünü oymuştu çocukta görme kaybı ve yüzünde tırnak izleri vardı.. O kadar üzüldüm ki yani öyle bir ülkede yaşıyoruz ki afedersiniz doğurmak marifet değil köpeklerde doğuruyor diye boşuna dememisler

Keşke herkes böyle çocuk yetiştirse:)

Dedim işte dedim de bu insanlar bunu şiddet değil savunma koyuyolar adını neyi kimden savnuyor lar sanırım oturup evde çocuğuma döğüş sporları öğretmem falan gerekli

Bunu profesyonel ellerde öğrenmesini sağlayabilirsiniz
Fikirlerinizi çok doğru bulmakla birlikte ortamın çirkinliğine de şahidim
Sokağımda bir ilkokul var, penceremde gördüklerime bazen inanamıyorum, okul çıkışı binamın önünden geçiyorlar, el kadar çocuklar sopalarla, taşlarla kavga ediyorlar, küfür zaten çok normalmiş gibi aralarında, devir eskisi gibi değil, şiddet her yerde maalesef

Aynı benim kizim.. simdi 3.5 yasinda okula seneye gondermeye karar verdik. Çünkü parkta bile diger cocuklardan cekiniyor arkadaslarimizin cocuklarindan dayak yiyor ve agliyor... o vurunca sen de vur diyoruz ama yapmiyor.

Bazi aileler cocuklarini resmen maganda gibi yetistiriyor... 4 yasindaki 5 yasindaki cocuklarda agza alinmayacak küfür. Direkt tekme yedi mesela karnina kizim. Karsidaki de cocuk yaa olur oyle diyemiyoruz. Cunku hep tekmeye iteklemeye vurmaya bizim kızımız maruz kalıyor

Öyle bir şey olduğunda ben önce çocuğu sakince uyarıyorum. Annesi yakınlardaysa ona haddini bildiriyorum.

Saçma sapan konuşmuşlar. Ne kendini koruması? Küçücük çocuk zaten kendinden büyükler karşısında ezilir. Çocuğun özgüvenini zedelemediğiniz sürece okulda da ezilmez hiç merak etmeyin. Öğretmenim ordan biliyorum. Okulda en iyi dövüşen değil zaten özgüvenli olan kendini ezdirmiyor. Kendini ifade eder karşı tarafa bir şekilde. Ha şiddet eğilimli gerçekten sorunlu çocuklar var. Onlar karşısında çoğu çocuk bir şey yapamıyor. Biz dengeyi bulmaya çalışıyoruz aileyle iletişim kurarak. Yaşı uygun olduğunda bir savunma sporuna istikrarlı şekilde gönderirsiniz. Kendini korumayı layıkıyla öğrenir. Allah korusun, kendimi ezdirmicem derken başka bir çocuğa veya kendine zarar vermesin.

Benimde oğlum 2 yaşında ve daha konuşamıyor. Geçen gün yemek yemeğe gittik eşimle oğlumda park alanında oynuyor bizde hemen kapı girişindeyiz. Biz yemeğimizi yiyoruz oğlum arada gelip birşeyler alıyor hem yiyor hemde oynuyor. Bir çocuk geldi zorla oglumun elınden aldı yemeği attı agzına benim oğlumda dudak büktü koştum hemen yenisini verdim yesin diye bir ısırık aldı o cocuk geldi yine ittirdi oğlumu elinden aldı yıne neyse çocuktur can çekmiştir dedim verip durdum ama oğlum yiyemeden o cocuk alıyor elınden bir yandan da etrafa bakıyorum annesı nerde dıye arka masamızda kahkaha atan kadınlar var dedikodu yapıyor. Oğluma yıne verdım bu cocuk cocuk kolunu oğlumun bogazına dolanı zorla aldı elınden bizimki başladı aglamaya. Benim bir tepem attı kim bu çocugun annesı dıye bagırdım mersem arkadakı kahkaha atanmış dedim hanımefendi burası sizin mahalleniz değil çocugunuzun başında durun böyle böyle yapıyor dedım ya cocuguma bırsey olsadı o an dşye bagırımdım. Gelmiş diyor oyun parkına bırakıylrsanız herşeyi kabul edıceksınız dedi yolmamak için zor tuttum kendimi eşim ayırdı. Bende sizin gibi davranıyorum cocugum kimseye vurmasın etmesin sataşmasın diye diye olan hep çocuguma oldu

Kızım da böyleydi bir yere gidince çocuklar köşeye sıkıştırip boğazını etini sıkar ağlarken bulurdum çocuğu. Odaya kilitleyen mi dersiniz üç kişi üstüne çıkıp döven mi bu iki buçuk yaşında kız çocuğu birde. En sonunda baktim ki böyle olmayacak bu çocuklar yaşça uygun değiller ve güçlü olduğunu düşünüp eziyorlar . önce ailelere söyledim çocuğuma zarar veriyorlar diye onlar buna sessiz kaldı anne demeye bin şahit ister onlara Zaten. Neyse sonrasında artık onları hayatımızda mn çıkardık. Ve kızımla aynı yaşta arkadaşlar bulduk inanmazsıniz o kadar premses gibi oynuyorlar ki hayran kaldım . Sizde mümkünse yaşıtı olan ailesinden güzel terbiye almış çocuklar ile arkadaş olmasını sağlayın bunları tecrübe ederek yazdım kesinlikle vurmayi öğretmeyin bunlar çocuk güç gösterisi yapmalari için hiç hoş bir zaman değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…