- 22 Ekim 2017
- 6.499
- 21.216
Yalnız onlar savunma sporu. Bende inş kızım için düşünüyorum. İlla kavga edilsin birbirlerine vursunlar denmiyor.Dedim işte dedim de bu insanlar bunu şiddet değil savunma koyuyolar adını neyi kimden savnuyor lar sanırım oturup evde çocuğuma döğüş sporları öğretmem falan gerekli
İyi hoş da, öneriniz nedir?Konunu okuyunca aklıma geçen akşam şahit olduğum bir olay geldi..
Küçük çocuk babasına sınıf arkadaşının ona vurduğundan bahsediyordu..
Babasının çocuğa nasihati :" 1.VURURSA ÖĞRETMENİNE GİT 2.VURURSA YİNE ÖĞRETMENİNE GİT 3. VURURSAAA SENDE YAPIŞŞŞTIRR OĞLUM..
ÖĞRETMENİN BİRSEY DERSE" BEN SİZE SOYLEDİM AMA BENİ TAKMADİNİZ"de
Dedi..
Şimdi bu ebeveyn şiddete karşı mi ?
Değil mi ?
Sorununu böyle çözmeyi öğretiyor.
Güler misin ağlar mısın...
Merhabalar.Oğluşum temmuz 2016 kı.Ailecek çok sakin yapıda insanlarız kolay kolay sesimiz yükselmez evde gayet huzurlu bir ailemiz vardır. Çocuğumuza herzaman. İyiyi güzeli doğruyu öğretmek istiyoruz .Mesela bir arkadaşına vurduğunda asla vurmaması gerektiğini söylüyorum o senin arkadaşın onun canını açıtabilirsin vurmak yerine istediğin veya istemediğin şeyleri konuşarak söyleyebilirsin diyorum . Yaşı küçük olabilir ama ben onunla doğduğu günden beri hep konuşarak iletişim kurmayı tercih ettim asla kandırmam herşeyi güzelce anlatırım . Mesela ona aala silah almam ve ailahlı şeyler izletmem ve silahın ne kadar kötü birşey olduğunu anlatırım. Az çok nasıl yetiştirdiğimiz hakkında bilgi vererek gelelim asıl konumuza.. Bugun oğlum dışarıda çocuklarla oynuyordu Oğlumdan bir yaş büyük çocuklar var sürekli oğluma zarar veriyorlar itip kakıyor , düşürüyor oyuncaklarını alıyor vs . Baya şiddet yanlısı çouklar . Her ne kadar annesi uyarsada bu çocuğun huyu diyelim ama ciddi birşekilde herseferinde aynı şeyi yapıyor. Oğlumda ağlayarak gelip bana söylüyor. Diğer kadınlar aa ne kadar hassas vurmayı kendini savunmasını öğretmiyor musun çok ezilir pasif bir çocuk olur vs ısrarla çocuğumu vurmayı öğretmemi söylediler İnanın çok tuhafıma gitti . Okulda çok ezilir sürekli dayak yer falan dediler. Sen ne kadar iyi yetiştirirsen yetiştir hayat kötü hep esilecek falan dediler.Olsun dedim okadar kötü insanların şiddetle yetişmiş çocukların içinde bir kaçtane böyle çocuklar olsunki tüm dünya kötülerin eline kalmasın iyiyi doğruyu gösteren birileride olsun . İnsan sevgisiyle yetişsin kimseye zarar vermesin dedim . İyice üstelediler . Neyse eve geldim . Ama şuan düşündüm acaba ben mi yanlış düşünüyorum bu kadar insanlar böyle düşünürken ben mi çocuğumu köreltiyorum .Bu dünya böyle acımasız ve arsız bir çocuğu mu hakediyor! Benim ailem bana asla sana bir çocuk vurursa sende vur demedi ama hiç bir zamanda kendimi ezdirmedim. Aksine çok güçlü bir insanım kendi ayakları üzerinde durabilen konuşmalarımla hakkımı savunabilen biriyim sizce kim haklı sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz ?
İyi hoş da, öneriniz nedir?
Mesela bu ebeveynin yanlış tutumu nerede?
Açıklayabilirseniz kendi adıma memnun olurum, çünkü büyük çocuğum dayak yiyip dururken, evdeki kardeşini dövmeye başladı.
Bu sebeple şiddet gösterirse, karşıdan da şiddet göreceğini öğreterek(kardeşinin ona vurmasına izin vererek) davranışını silmeye çalışıyorum.
Kızımın sınıfında var böyle bir durumKonunu okuyunca aklıma geçen akşam şahit olduğum bir olay geldi..
Küçük çocuk babasına sınıf arkadaşının ona vurduğundan bahsediyordu..
Babasının çocuğa nasihati :" 1.VURURSA ÖĞRETMENİNE GİT 2.VURURSA YİNE ÖĞRETMENİNE GİT 3. VURURSAAA SENDE YAPIŞŞŞTIRR OĞLUM..
ÖĞRETMENİN BİRSEY DERSE" BEN SİZE SOYLEDİM AMA BENİ TAKMADİNİZ"de
Dedi..
Şimdi bu ebeveyn şiddete karşı mi ?
Değil mi ?
Sorununu böyle çözmeyi öğretiyor.
Güler misin ağlar mısın...
Kızımın sınıfında var böyle bir durum
6 yaş kız çocuğu aynı yaştaki oğlanlardan birini kestirmiş gözüne sene başından beri hırpalayıp durmuş.Aileler okul müdürü öğretmen hepsi konudan haberdar çünkü darbelerin etkisiyle çocuğun ön dişleri yamulmuş son olayda.
İki veli grupta kavga etti
Kızın anası diyor ki çocuk bunlar konuşuyorum kızımla bende üzülüyorum ama napalım yıldızları barışmadı
Ahshshsnsnkk!
Sürekli dayak yiyen kendi kızı olsa aman çocuk bunlar canım mı diyecekti
Yönetimin söylediği tek şey de “zamana ihtiyaç var”
Burda da bir ajanshsnsjjsn
Yıl bitti hala kızın arkadaşına vurmaması gerektiği öğretilecek
He bu oğlan bir kere de oturup ağlayacağına karşılık verseydi belki o kızın ailesi de somut adımlar atardı çocuklarını düzeltebilmek adına
Bir kavganın ortasında bunları belki yapabilir ama durup dururken gelip vuran çocuğa engel olamaz ki böyleÇocuğa kendini savunması gerektiği ogretilmemis demekki..
Kendini savunma biri sana vurunca sende giriş değil..
Elini tut,kolunu uzatıp koru kendini buda olmuyorsa uzaklas..
Ve savunma sanatı kursuna yazdirilmali çocuk gücünü şiddet göstererek değil doğru adımlarla
Zeka,beceri,karşı savunma(vurarak değil) uygulamayı öğretmek gerekir..
İnsan yetiştiriyoruz dünyaya..
Yanlış insanlar olduğu gibi doğru insanlar çok daha fazla olmalı..
Vurmasın ama öyle bakmasın da, kendini savunabilmeli. Mesela bana vurmanı istemiyorum bu yüzden seninle oynamayacağım diyebilir.Merhabalar.Oğluşum temmuz 2016 kı.Ailecek çok sakin yapıda insanlarız kolay kolay sesimiz yükselmez evde gayet huzurlu bir ailemiz vardır. Çocuğumuza herzaman. İyiyi güzeli doğruyu öğretmek istiyoruz .Mesela bir arkadaşına vurduğunda asla vurmaması gerektiğini söylüyorum o senin arkadaşın onun canını açıtabilirsin vurmak yerine istediğin veya istemediğin şeyleri konuşarak söyleyebilirsin diyorum . Yaşı küçük olabilir ama ben onunla doğduğu günden beri hep konuşarak iletişim kurmayı tercih ettim asla kandırmam herşeyi güzelce anlatırım . Mesela ona aala silah almam ve ailahlı şeyler izletmem ve silahın ne kadar kötü birşey olduğunu anlatırım. Az çok nasıl yetiştirdiğimiz hakkında bilgi vererek gelelim asıl konumuza.. Bugun oğlum dışarıda çocuklarla oynuyordu Oğlumdan bir yaş büyük çocuklar var sürekli oğluma zarar veriyorlar itip kakıyor , düşürüyor oyuncaklarını alıyor vs . Baya şiddet yanlısı çouklar . Her ne kadar annesi uyarsada bu çocuğun huyu diyelim ama ciddi birşekilde herseferinde aynı şeyi yapıyor. Oğlumda ağlayarak gelip bana söylüyor. Diğer kadınlar aa ne kadar hassas vurmayı kendini savunmasını öğretmiyor musun çok ezilir pasif bir çocuk olur vs ısrarla çocuğumu vurmayı öğretmemi söylediler İnanın çok tuhafıma gitti . Okulda çok ezilir sürekli dayak yer falan dediler. Sen ne kadar iyi yetiştirirsen yetiştir hayat kötü hep esilecek falan dediler.Olsun dedim okadar kötü insanların şiddetle yetişmiş çocukların içinde bir kaçtane böyle çocuklar olsunki tüm dünya kötülerin eline kalmasın iyiyi doğruyu gösteren birileride olsun . İnsan sevgisiyle yetişsin kimseye zarar vermesin dedim . İyice üstelediler . Neyse eve geldim . Ama şuan düşündüm acaba ben mi yanlış düşünüyorum bu kadar insanlar böyle düşünürken ben mi çocuğumu köreltiyorum .Bu dünya böyle acımasız ve arsız bir çocuğu mu hakediyor! Benim ailem bana asla sana bir çocuk vurursa sende vur demedi ama hiç bir zamanda kendimi ezdirmedim. Aksine çok güçlü bir insanım kendi ayakları üzerinde durabilen konuşmalarımla hakkımı savunabilen biriyim sizce kim haklı sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz ?
Tabi ki yöntemim sen de ona vur şeklinde olmuyor, ‘git al oyuncağını elinden, o senin hakkın ve hakkını koru verme eşyanı’ diyorum, sonuç olarak vuruyor minik olan, itiş kakış yaşanıyor.Kendini korumak şiddete şiddetle karşılık vermek değildir ki..
Benim fikrim biri vurmaya kalktığında elini tutabilir , vurandan uzaklaşabilir, ve en güzeli savunma sanatı kursuna gönderilerek kendini doğru savunmayı gücünü yanlış kullanmadan karşı koyabilmeyi ogretebiliriz..
Tabiki pasif olsun dayak yesin demiyorum
Ama karşı şiddet kullanmadan da bunu engellemeyi söylediğim yöntemler ile uygulayabiliriz..:)
Şunu da ekleyeyim sizin yaptığınız yanlış bana göre..
Abi'e vurmanin kötü birşey olduğunu karşı tepki alacağını öğreteyim derken
Minigin vurmayı öğrenmesine neden oluyorsunuz yani bunun sonucunda 2 çocukta şiddeti öğrenmiş oluyor aslinda..
Küçük olanlar fena oluyor, benimkiler arası 14 ay.Tabiki de şiddeti seven çocuk olmasın ama,
Böyle de birileri vururken savunmasız aval aval kalmasın.
Benim oğlum ile kızım arasında 13.5 ay var.
Kızım abisini bildiğiniz tokatlıyor.
Bende şiddeti asla öğretmedim.
Birilerinden tokat felan yese koşup ağlıyordu.
Baktım olmuyor böyle.
Şiddet konusunda her zaman çocuklarımı eğiteceğim bu ayrı.
Ama kendisini savunmayı gayet öğrettim.
Şimdi en azından dayak yedi mi,
Oda bir tane yapıştırıp kendini koruyor.
Diğer türlü hep dayak yiyip oturacaktı.
beni yanlış anlamanızı istemiyorum tabiki bu siizn fikriniz ama ben bu durumda şu tutumu sergilerdim ben çocuğuma oyuncağını elinden alındığında çığlık at yerine eğerki arkadaşınla beraber oynuyorsan topunu paylaşmalısın ki beraber oynamalısınız.Ama birlikte oynamak istemiyorsan topunu alarak ordan uzaklaş kimseye zarar vermemlisin..Kendini savunmak illa siddetle olacak degil ki. Vurmayi ogretmenize gerek yok ama elinden oyuncagi alindiginda aglayatak annesine kosmak yerine kendini savunmayi ogretmelisiniz. Ben 1 yasinda ki kizima ciglik atmayi ogrettim. Parkta birisi topunu almak istedi gecen gun oyle bi ciglik atti ki cocuk kacti. Birisi istemedigi bisey yaptifinda tiz bir ciglik atiyor.
Yanlis anlamayin ama aglama sinir cigligi degil. Baya gayet sakin son ses ciglik atiyor.
Ha ciglik ise yaramazsada ittiriyor karsi tarafi yada bana bakiyor nolacak simdi diye.