Şiddet yanlısı çocuk yetiştirmek doğru mu

Şiddete şiddetle karşılık vermek çözüm değil. Çocuğumuza önce karşısındakini uyarmayı, eğer söz dinlemiyorsa ortamdan ya da o kişiden uzaklaşmasını öğretmeliyiz. Belirli bir yaşa geldiğinde de savunma sporlarını profesyonel bir yerden öğrenmesini sağlayabiliriz. Tabiki bu benim kendi görüşüm. Ama ne olursa olsun "sana vurana sen de vur" demek bana yanlış geliyor.

Ogullarimiz yasitmis benimkide temmuz 2016
Benimki de insanlara çocuklara yaklaşmaz tek başına olmayı çok seviyor arabasıyla oynar
Bi arkadaşım vardi oğlu vursun kirsin kadın gurur duyardı bunla görüşmeyi kestim
Ben çocuğuma yapılmasını istemedigim şeyi çocuğumun başkalarına yapmasına izin vermem
Böyle konuşan kadınlar hatta zırvalayan işin ucu kendi cocuguna dokundumu fena cirkeflesiyorlar

Cok konustum baskalarindan ornek verdim falan. Umarim tekrar etmez yoksa gorusmeme karari alacagim. Tesekkur ederim.

Çağımızın vebası resmen. Okul öncesi öğretmeniyim, haliyle bu durumla sık sık karşı karşıya kalıyorum. Sınıfta bu tip olaylar çok yaşanıyor. Ben velilere şunu söylüyorum ‘Eğer çocuğunuzu sen de ona vur diyerek okula yollarsanız şikayet ettiğiniz çocuklardan hiçbir farkı kalmaz.’ Çocukları yetişkinlerden yardım isteme, hoşlanmadığı bir durum olduğu zaman oradan uzaklaşma konusunda eğitmeliyiz.

Çocuğunuza şiddeti değil kendisinin ve başkalarının haklarına sahip çıkmayı öğretin. Yani durup dururken milletin çocuğuna vurmasın ama her düştüğünde size gelmesin, kendi kalkmayı öğrensin. İnsan sevmek için ön şart kendisini sevmesidir, bi şeyleri savunmak içinde önce kendini savunabilmeli çocuklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…