Şiddet, evlilik, çaresizlik

Eşim doktor ailesinden geliyor- ki onların desteğiyle değil kendi hırsıyla ve cabasıyla bu günlere geldi. İlla staj yapmak için tıp okumak zorunda değilsin. Özgeçmişi de 21 sayfa türkiyenin bir çok yerinde staj yaptığı için ve cok iyi yerlere makale yazdigi icin. Asistanligin ilk yillinda doktorasini aldi. Ben esim oldugu icin degil, böyle bir insan olduğu icin, çok gurur duyuyorum. Siniri ve o şiddeti olmasaydi. Ama konu bu değil. Ben icimi acip size anlattım tavsiye ala bilmek icin. Turkiyede herkese “cahil” dediğiniz icin , ikimizde okuyup iyi yerlere geldiğimizden bahsettmek istedim. Sadece sizler BIRSEY başaramadıginiz icin bana yüklenmeyin. Ve konuya odaklanın.

sorularıma halen yanıt alamadım. ayrıca liseyi bitirdiğinde aklında bulunsun. 21 sayfalık cv'yi kimse okumuyor. hadi ödevlerinin başına

Sinir krizlerimin nedeni, eşim sinirlendiğinde cok kalp kirici cümleler kuruyor. Başka nedeni yok. Kime anlatsam “oooo bizimki neller diyor olur evlilikde” diyorlar ama benim kalbim cok kırılıyor ve anlam veremediğim icin çileden çıkmış gibi bağırıyorum. O an da bana iyi davransada kötü davransada , o ağır cümleyi dediği için sinirim bir türlü inmeyip deli gibi bağırıyorum. Sonra olan oldu. Sizce boşanmalımıyım?
Kimse kusura bakmasın, benim eşim de kavgalarımızda avazı çıktığı kadar bağırıp bizi komşulara rezil etse ben de ona bir tokat yapıştırırım. Ses yükselebilir ,komşular bunu duyabilir sorun değil ama bu denli bağırırken hiç mi
utanmıyorsunuz?

Staji ama 17 yasinda hatta 16 yasinda bile yapti. Hatta supriz istanbul da 16 yasindayken medipol hastanesinde beyin cerrahisinde yapti. Sana hesap mi verecegim

Eşiniz sadece görmek için ziyaret etmiştir oraları, sizde bunları bize başarı diye yutturmaya çalışıyorsunuz.

Kimse kusura bakmasın, benim eşim de kavgalarımızda avazı çıktığı kadar bağırıp bizi komşulara rezil etse ben de ona bir tokat yapıştırırım. Ses yükselebilir ,komşular bunu duyabilir sorun değil ama bu denli bağırırken hiç mi
utanmıyorsunuz?
Yani ben mi teşfik ettim vurmasina? Baska zaman herkes turkiyede post atiyor “ne olursa oksun şiddete hayir” diye. Simdi ben hak etmiş mi oluyorum avazim ciktigi kadar bagirsim diye. Oda kalp kirici cumleler kurmasaydi

Ben de onu affettim.
Olay burada başlıyor aslında. Erkek minnettar falan olmaz. Erkek, "Demek ki yine yapabilirim. Demek ki daha fazlasını yapabilirim." der.
Evet siz de sıkıntılısınız (eğer bu yönde manipüle edilmediyseniz yani)
Terapiste başlamalı, herifi de boşamalısınız. Bir kere vurana bir daha koca diye bakamazsınız. Çocuk yok galiba, kurtulun.
Doktor olduğu için rezil olmayı sevmemesi de kompleks.

İyi günler hanımlar,

Sizden bir konuda yardım rica ediyorum. Lütfen önyargılı olmadan beni dinleyin.

Eşimle 10 yıldır birlikteyiz; ortaokuldan beri sevgiliyiz. İki ay önce, büyük bir istekle ve birçok zorluğu aşarak evlendik. Bu, hayatımızdaki en doğru karardı. Eşim doktor, ben ise baş ameliyat hemşiresiyim. Okullarımız biter bitmez evlendik.

Nişanlılık döneminde bazı problemler yaşadık. Eşim, Maldivler’de balayı için yeterli paramız olmadığını, okul masraflarının çok olduğunu söyledi. Ancak ben bu konuda anlayışsız davrandım ve her şeyin en iyisini istedim. Sonunda, sağ olsunlar, isteklerimi yerine getirdiler. Ancak bu süreçte eşim bana çok kırıldı. Ben de o dönemde yaptığım hataların farkındayım. Genel olarak anlatamadıgim hatalarim oldu.

Evlendik ve her şey harika gidiyordu; gerçekten çok mutluyduk. Ancak bir ay önce, yani evliliğimizin ilk ayında, ilk kez tartıştık. Ben çok sinirlendim ve deliler gibi bağırmaya başladım. O, genelde bağırmaz, ama kalp kırıcı sözler söyleyebilir. Doktor olduğu için rezil olmaktan nefret eder. Bana defalarca “Bağırma” dedi, ama ben sakinleşemedim. Hatta telefonunu ve eşyaları fırlatmaya başladım. Bunun üzerine o da çok sinirlendi ve bana tokat attı. Sonrasında ağlayarak yatak odasına geçtim. Eşim o an yaptığına çok pişman oldu ve gönlümü almak için çaba sarf etti. Ben de onu affettim.

Ancak o günden sonra bu durum birkaç kez daha tekrarlandı. Toplamda dört kez tokat attı, hatta iki gün önce hafifçe karnıma vurdu. Bu şiddet eğilimleri yalnızca ben sinirden çilden cıkmış gibi bağırdığımda oluyor. “Seni nasıl susturacağımı bilmiyorum” diyor. O anda evden gitmesine izin vermediğim için bu duruma daha da kızıyor.

Biliyorum, şu an sağlıksız bir iletişim şeklimiz var. Bu durumda hem benim hem onun hataları var. Ama öyle sinirlenip bağırıyorum diye tokat atılabilir mi? Evliliğimizdeki o güzel günler ilk tokattan sonra bitti. O günden beri içimde büyük bir huzursuzluk var ve ona karşı çok kinlendim. Bana yaklaşmaya çalışsa bile onu itiyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Gelecekte çocuklarımın şiddet görmesini istemiyorum.
ben eşimi çok seviyorum, onunda beni çok sevdiğini biliyorum. Bunlar niye basimiza geliyor anlmiyorum. 10 yil boyunca birkere olsun ellini kaldirmayana ne oldu?
Karsimda biri deli gibi bagirsa ortamı terk etmeme de müsade etmese sonunda eşyalara da zarar vermeye başlasa ben de galiba tokat atardım. O sinir ofke tek taraflı değil. Doğru mu değil ama o an için yapılır mı yapılır ? Siz hiç bagirmanizdan ofkenizden taviz vermeyeceksiniz ama adam tokat atiyor diye tripleneceksiniz ? Aynı şey eşiniz yapsaydı da söylerdim. Karşımda kocam deli gibi bagirsa eşya firlatsa ben de duvar gibi susup bekleyemezdim. Önce siz öfke kontrolü tedavisi olun ,sonra eşiniz.

Ben buldum aslında ya ama bana cevap vermiyor ki
bahsettiğin çocuk Maryland'da bebeğim -değil mi?

--onunla benzer alanlarda çalışıyoruz da oradan biliyorum--
Sonra gelmiş Türkiye'de doktor olmuş ve balayına maldivlere gidecek parasi mi olmamış? Skandal!

valla o hikayede anlattığı çocukla olması için bahsettiği kişiyle kıtalararası evlilik yürütmesi gerekiyor :KK70:
sanal tokat atmış herhalde.

valla o hikayede anlattığı çocukla olması için bahsettiği kişiyle kıtalararası evlilik yürütmesi gerekiyor :KK70:
Sanırım evet detroit de yaşıyor

İnstada Amerika'da radyoloji uzmanligi yapan bir çocuk var, ondan mı bahsediyorlar acaba 😅

X