İyi günler hanımlar,
Sizden bir konuda yardım rica ediyorum. Lütfen önyargılı olmadan beni dinleyin.
Eşimle 10 yıldır birlikteyiz; ortaokuldan beri sevgiliyiz. İki ay önce, büyük bir istekle ve birçok zorluğu aşarak evlendik. Bu, hayatımızdaki en doğru karardı. Eşim doktor, ben ise baş ameliyat hemşiresiyim. Okullarımız biter bitmez evlendik.
Nişanlılık döneminde bazı problemler yaşadık. Eşim, Maldivler’de balayı için yeterli paramız olmadığını, okul masraflarının çok olduğunu söyledi. Ancak ben bu konuda anlayışsız davrandım ve her şeyin en iyisini istedim. Sonunda, sağ olsunlar, isteklerimi yerine getirdiler. Ancak bu süreçte eşim bana çok kırıldı. Ben de o dönemde yaptığım hataların farkındayım. Genel olarak anlatamadıgim hatalarim oldu.
Evlendik ve her şey harika gidiyordu; gerçekten çok mutluyduk. Ancak bir ay önce, yani evliliğimizin ilk ayında, ilk kez tartıştık. Ben çok sinirlendim ve deliler gibi bağırmaya başladım. O, genelde bağırmaz, ama kalp kırıcı sözler söyleyebilir. Doktor olduğu için rezil olmaktan nefret eder. Bana defalarca “Bağırma” dedi, ama ben sakinleşemedim. Hatta telefonunu ve eşyaları fırlatmaya başladım. Bunun üzerine o da çok sinirlendi ve bana tokat attı. Sonrasında ağlayarak yatak odasına geçtim. Eşim o an yaptığına çok pişman oldu ve gönlümü almak için çaba sarf etti. Ben de onu affettim.
Ancak o günden sonra bu durum birkaç kez daha tekrarlandı. Toplamda dört kez tokat attı, hatta iki gün önce hafifçe karnıma vurdu. Bu şiddet eğilimleri yalnızca ben sinirden çilden cıkmış gibi bağırdığımda oluyor. “Seni nasıl susturacağımı bilmiyorum” diyor. O anda evden gitmesine izin vermediğim için bu duruma daha da kızıyor.
Biliyorum, şu an sağlıksız bir iletişim şeklimiz var. Bu durumda hem benim hem onun hataları var. Ama öyle sinirlenip bağırıyorum diye tokat atılabilir mi? Evliliğimizdeki o güzel günler ilk tokattan sonra bitti. O günden beri içimde büyük bir huzursuzluk var ve ona karşı çok kinlendim. Bana yaklaşmaya çalışsa bile onu itiyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Gelecekte çocuklarımın şiddet görmesini istemiyorum.
ben eşimi çok seviyorum, onunda beni çok sevdiğini biliyorum. Bunlar niye basimiza geliyor anlmiyorum. 10 yil boyunca birkere olsun ellini kaldirmayana ne oldu?