Sezeryan sonrası psikoloji

Bol bol yürü canım benim yürüdükçe açılacaksın emzirme öncesi pompa alıp uyarabilirsin süt geliyor endişe etme kuzum göğüslerine sıcak suyla ya da havluyla tutup sütün inmesini sağla meme ucun yoksa silikon uç al emdiklerinden biraz acıyor krem alabilirsin ben kantaron ve zeytinyağı kullanmıştım. Bol su tüket ki vücudunda ödem olmasın duşunu ılık suyla fazla durmadan ayakta al yarana dikkat et temiz kuru tut bölgeyi depend almanı önermem ben kullanmadım çünkü o bölgeye denk geliyor diye doktorumda izin vermedi zaten canım sık sık değisme yap pedini ilk zamanlar kanama oluyor zamanla azalıyor zaten bebeğinle bolca temas kur o süreçte stres yapma asla her şey geliyor geçiyor bebeğini zaten görünce dünyalar senin oluyor ben spinal oldum eşlik etmek güzeldi ha birde hava sana sıcak gelecek asla terleyip üstünde soğutma buna dikkat et kendini sıcak tut kuzum .İç camaşırini yüksel bell al sana önerim pijama gecelik tarzı olsun benim hep normal dendigi icin takim normal almiştım zor oluyor giymek cikarmak yürümek sonda takılı oluyor biraz zaten onda da hisetmiyosun bir şey daha sormak istediğin varsa yazabilirsin

İlk günler destek gerekiyor canım illaki bebekti yemekti emzirmekti yoğun geçiyor
Ne güzel deneyimli bir anneden bunları duymak çok çok teşekkür ederim bebeginle uzun ömürler diliyorum ne kadar oldu doğalı psikolojik olarak şuan nasılsın
Depend almadım iyi yapmışım o zaman kilot yüksek bel ped gece pedi aldim
Annem kalıcak o gelmezse kayinvalide ama ben pek yatılı birini sevmiyorum evde sanki bir yerden yardım bir yerdede dağınıklık iş çıkıyor desem anlar mısın bilmiyorum
kalkıp otururken yatarken hareket ederken kaç gün acıdı acı eşiğim çok düşük değil ama çok mu acı çektin
Pjama almıştım 3 tkm biri oluyor sadece ikisinin beli kesti bende gecelik aldım
Hastanede fotoğraf çekimi ayarliycak esim ama halim olur mu bilmiyorum düğünde de resmim olmadi diye esim yapalım diyor bilmiyorum kararsız kaldım o can acısı vs olur mu

Ne güzel deneyimli bir anneden bunları duymak çok çok teşekkür ederim bebeginle uzun ömürler diliyorum ne kadar oldu doğalı psikolojik olarak şuan nasılsın
Depend almadım iyi yapmışım o zaman kilot yüksek bel ped gece pedi aldim
Annem kalıcak o gelmezse kayinvalide ama ben pek yatılı birini sevmiyorum evde sanki bir yerden yardım bir yerdede dağınıklık iş çıkıyor desem anlar mısın bilmiyorum
kalkıp otururken yatarken hareket ederken kaç gün acıdı acı eşiğim çok düşük değil ama çok mu acı çektin
Pjama almıştım 3 tkm biri oluyor sadece ikisinin beli kesti bende gecelik aldım
Hastanede fotoğraf çekimi ayarliycak esim ama halim olur mu bilmiyorum düğünde de resmim olmadi diye esim yapalım diyor bilmiyorum kararsız kaldım o can acısı vs olur mu
Rica ederim canım benim 22 gün oldu ilk yürüme filan zor olmuyor endişe etme acı yonünden zaten ilk saatler ağrı kesici yapıyorlar sonraki günler de hafif bir acı oluyor yanma tarzında oda normal yanması yürüdükçe geçiyor benim psikolojik olarak zor geçme sebebi başka hastalıklar yaşamam canım onun dışında bir zorluk görmedim hani brn bide bilmiyordum aniden muayenemde suyumun geldiğini öğrendim sezeryan olunca hiç beklemiyordum doğum olacağını ondandı benim ki bir haftaya kalmadan tamamen toplanirsın ilk 3 4 gün geçer çekim yaptırabilirsin canım

Böyle moral verirlerse sütün niye olma acaba 😂😂 herhalde ilk sezeryanla doğum yapan sen olarak biliyorlar. Hiç takılma hemen iyileşmeye bak. Sezeryan sonrası hemoroid oluyo bi şurup veriyo doktor kadın doğum doktoruna danış sabahları aç karnına içiyorsun. Moralin düzelmeye başlayınca sütün de gelecek korkma. Doktordan daha doktor insanlar var maalesef hayatımızda. Sen toparlanmaya bak bebeğinin sana ihtiyacı var. Bana narkozu atmam için Nescafe önermişti doktor.

Normal yada sezaryen bebeğimiz kucağımızda değil mi?
Çok imtihanlı bir süreci 36.haftada ani bir sezaryenle taçlandırdık. Ev perişan haldeydi. Doğum çantasını aldı geldi eşim o kadar :) iyi ki hazırlamıştım.
Canımızla yarıştığımız bir doğumdu.
Birisi lohusanın kabri kırk gün açık olurmuş bile dedi bebek görmeye geldiğinde, hala bazı sağlık sorunlarım geçmemişken... Elimde bir torba ilaç kalp zarım da ciddi miktarda bir sıvı var, günde içilen 6 öğün tansiyon hapına rağmen 20 ye 11 seyreden, sürekli bayılırken söylediler bunu. Doğumsal sorunlardan bahsetmiyorum bile.
Diyeceğim o ki düşüncesiz insanlar, bir şeyler demek için uğraşıyorlar. Kendileri daha mı çok biliyor. Doktorun mu?
Ama boş.
Sağlığınız için o gerekiyormuş sezaryen olmuşsunuz.
Tamam bitti gitti.
Kucağına da alırsın bakarsın da.
Kimseyi bağlamaz.
İyi ki sezaryen olmuşum dedim.
Biraz şunun etkisi oluyor psikolojik olarak hem normal doğum eğitimi alıyoruz, ona odaklıyoruz kendimizi. Aniden sezaryen olunca bir de böyle densiz insanların söylemleri ile birleşince psikoloji alt üst.
5 aya yaklaştı o kadına hala cevap vermediğime pişmanım.
Kendinizi iyi hissedin lütfen.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Merhabalar ben 38.haftamda kontrole gittiğimde suyum gelmiş az az bilememişim doktor yatış verdi gece sancım başladı sabah suni aldım sonra doktorum 7cmken muayene edince bebeğin başının çok yukarda olduğunu söyledi ve bir saat daha bekleyip aynı olursa sezeryana girmemi önerdi ama ben bir saat beklemedim ve kabul ettim bebekte taşikardi olduğundan ama sonrasında çok çektim insanlar sürekli niye kabul etmedin haline tabi ilgilenemezsin normal yapamadin yok hamilelikte hareket etmedin yattın sezeryan çok kötü bilmem ne gerçekten çok pişman oldum bunlar sürekli konuşuyorlar benomde sütüm yok bebekle ilgilenemiyorum enfeksiyon ödem hemoroid oldum şimdi böyle konuşuyolar her gün kahroluyorum kaçamıyorum rüyamda bile bunlar çok bunaldım nasil aşacağım
Neresi kötüymüş sezeryanın. 7 saat sonra yürüdüm, ertesi gün ev temizledim 3 gün sonra yüksek lisans finali için uçakla 1000 km gittim geldim aynı gün.

Hepsine hadlerini bildirin, hatta görüşmeyın. Şuan lohusanız, böyle anlayışsız ve kötü niyetli insanlarla uğraşacak haliniz yok. Kimseye ihtiyacınız yok. Sadece size iyi gelen insanlarla görüşün. Kendinizi üzmeyin, sakın o saçma sapan laflara takmayın sonra çok pişman olursunuz bebeğimle olan ilk günlerimi zehir ettim diye. Bu günlerin tadını çıkarın, çok çabuk büyüyorlar.

Ay ne biçim insanlar var ya öyle diyenin pat kapatın suratına telefonu kapıyı etrafınızda olmasın böyleleri şuan çocuğun sağlığı ve sizin psikolojiniz önemli kim oluyor onlar dış kapının dış mandalları
Her bünye bir mi eskiden kadınlar çok çocuk kaybediyorlardı niye çünkü zamanında sezaryen yoktu kendi başlarına doğum yaptırıyorlardı çocuk ters mi düz mü kim bile annem hep anlatırdı.
Boş boş konuşuyorlar ya.

Sütun var sadece bol su ve dereotunu bol tuketmeli bol bol emzirmelisin.
Mecburi sezeryan oldum asla çok çekmedim . Ağrılar falan oluyor ama normal yani .
Kimisi normal doğum kötü der, kimisi sezeryan der.
Herseyin en doğalı en iyisi fakat diğerinde çok acılar çekiyorsun diye birsey yok. Belki Dr unuz iyi değildi belki bünyenin zayıf.
Hemoroid içini kantaron yağı sürün azalır. O kadar kilo vs alınıyor gebelikte normal bunlar.

Sakinleş harika bir durum yaşadın. Bir bedende 2 kalp taşıdin. Allah in izniyle karnında büyüttün doğum yaptın ve evinde mucize var. Yemişim de milleti, bebeğine odaklan.
Yoksa ileride dersinki en güzel özel zamanlarım mahvolmuş . İçine batar çok..

Kontrolü eline al gerekirse de azarla zaten lohusasin kime biseycik diyemez. Saçma salak insanları kafanıza takmayinn

Maşallah size. Ben 2 hafta boyunca çok zorlanmıştım 😅
Cok tesekkur ederim. Ben ameliyat gecesi her emzirmeden sonra yarim saat yurudum hastane koridorunda. Her kadın farklı, her doğum farklı. Sezeryanı korkulu rüya olarak göstermemeliler ben de bebegimin suyu azaldigi icin sezeryan oldum. Aaa canı da pek tatliymis normal dogurmamis diyenler oldu. Acımadı mı yüzde yüz acıdı. Ameliyat sonrası 24 saat mayalı hamur kıvamındaydım. Normal olmasini cok isterdim kısmet değilmiş, kilo konusunda da 2 haftada 10 kilo gitti.

Ben bilmiyodum canım hazırlıksızdım dikişlerime bir şey olacak korkusuyla yürümedi sonra zaten ödem enfeksiyon mastit hemoroid derken çektim günbe gün şimdi de az az toplamaya çalışıyorum bir dahaki daha deneyimli olur inşallah
Doktorunuz yürüyün demedi mi ilk gün hemşireler yürütüyor sonra yakınların sürekli yürümek gerekiyor. Çevrenizdeki konuşanları tersleyin, çocuğunuz sağlıklı doğmuş önemli olan bu. Benim bir normal bir sezaryen doğumum var. Normal doğum diye diretmemek gerek hangisi uygunsa o. Doktorunuz neyi uygun görürse. Emzirin bebeği hala süt gelebilir.

Ben bilmiyodum canım hazırlıksızdım dikişlerime bir şey olacak korkusuyla yürümedi sonra zaten ödem enfeksiyon mastit hemoroid derken çektim günbe gün şimdi de az az toplamaya çalışıyorum bir dahaki daha deneyimli olur inşallah
Ahh ne dikiş açılması yahu...Mekik çekmediğiniz, squat yapmadığınız müddetçe yürüyerek o dikişi açmanız çok zor. Ben her emzirmeden sonra yarım saatte bir yürüdüm hastane koridorunda. Ertesi gün sızlama dışında turp gibiydim. Iyileşmeye ve bedeninize güvenin.

Cok tesekkur ederim. Ben ameliyat gecesi her emzirmeden sonra yarim saat yurudum hastane koridorunda. Her kadın farklı, her doğum farklı. Sezeryanı korkulu rüya olarak göstermemeliler ben de bebegimin suyu azaldigi icin sezeryan oldum. Aaa canı da pek tatliymis normal dogurmamis diyenler oldu. Acımadı mı yüzde yüz acıdı. Ameliyat sonrası 24 saat mayalı hamur kıvamındaydım. Normal olmasini cok isterdim kısmet değilmiş, kilo konusunda da 2 haftada 10 kilo gitti.
Ben de doğumda yani sezaryen sırasında kaybettim bütün kiloları. Sizin ilk geceden sık sık yürümeniz çok faydalı olmuş, ben ikinci gün yürümüştüm sanırım.

Merhabalar ben 38.haftamda kontrole gittiğimde suyum gelmiş az az bilememişim doktor yatış verdi gece sancım başladı sabah suni aldım sonra doktorum 7cmken muayene edince bebeğin başının çok yukarda olduğunu söyledi ve bir saat daha bekleyip aynı olursa sezeryana girmemi önerdi ama ben bir saat beklemedim ve kabul ettim bebekte taşikardi olduğundan ama sonrasında çok çektim insanlar sürekli niye kabul etmedin haline tabi ilgilenemezsin normal yapamadin yok hamilelikte hareket etmedin yattın sezeryan çok kötü bilmem ne gerçekten çok pişman oldum bunlar sürekli konuşuyorlar benomde sütüm yok bebekle ilgilenemiyorum enfeksiyon ödem hemoroid oldum şimdi böyle konuşuyolar her gün kahroluyorum kaçamıyorum rüyamda bile bunlar çok bunaldım nasil aşacağım
Ben normal doğurdum kimse aferin demedi canım, insanların ağzı var konuşuyorlar yeter ki beğenmedikleri bir şey olsun. Sezeryan gerektiğnde hayat kurtarıcıdır kimseyi dinleme.

Benzer durumu yaşadım. Normal dogum istiyordum bebegin gövdesi iri olduğu icin omuz çıkması olabilir riskli diye sezeryan kararı verildi. Sezeyan gününden önce suyum geldi hafif sancım vardı ama açılma yoktu bebeğin başı da yukarıdaydı sezeryana aldılar. Abim kadin doktorlar cesaretsiz korkularindan sezeryan deyip geçiyorlar. kadin doktora giderse böyle olur demiş buna cok üzülmüştüm. Sezeryan sonrası sütüm 5.gün az az geldi. Birkaç gün siddetli baş ağrım oldu. Sütüm gelmedi,hemen toparlanamadım bir de cevreden normal olabilecekken sezeryan oldu laflarını duyunca 3 gün boyunca niye sezeryan oldum normal doğuma diretmedim diye uyku bile uyumadım,ağladım.simdi 11 günlük olduk ne kadar salakmışım buna niye üzülmüşüm pisman olmusum ki normal olsa çocuğumun omzu çıksa ömür boyu ağlayacaktım. Sütüm de üzüntüden gelmemistir sezeryandan değil. Kimseyi dikkate almayın yavrunuz sağlıkla doğduysa şükredin.

Ah ah bende başka serviste yatmak zorunda kaldığım için banada yürü çabuk toparlanırsın diyen olmadı. Sürekli gelip gelip ben 2. Gün temizlik yaptım ben senin gününde takla atıyordum diye diye psikolojimi mahvettiler. Şimdi 43. Günüm iç dikişlerim ağrıyor. Dikişimin altı üstü ödem oldu. Karnımın içi acıyor vs. Ama dayanmaya alışmaya çalışıyorum. Enfeksiyon belirtileri neler?

Sakin olun iki doğumu da sezeryan olan biri olarak aslında hepimizin yaşadığı bir durum bu. Çok bilmiş insanlar sezeryanı sanki öcü gibi görseler de bizim için önemli olan bebeklerimizin sağ salim doğması. Bahsettiğiniz sağlık sorunlarını normal doğum yapan arkadaşlar da yaşadı. Hatta o kadar zor doğum yapıp benden çok dikişi olan normal doğum yapan arkadaş biliyorum. Ayrıca sizden daha iyi biliyorlar ise buyursunlar onlar baksınlar bebeğe

AğI olan duyarsız olan patavatsız olan konuşur da konuşur.Herkes konuşur yeni doşum yapınca bayılırlar yorum yapmaya yurdum insanı.Orada ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz o yüzden kimin ne dediğini umursamayacaksınız ve duymayacaksınız.Benim bedenim benim tercihim benim bebeğim diyin sürekli kendinize çok daraldığınızda.Bebeğinize odaklanın lohusa depresyonuna sokmayın kendinizi lütfen. Sütünüz yoksa da yok herkes emzirecek diye bir kaide yok ki.Mamayla büyüyüp gayet sağlıklı olan çok insan var.

X