- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
SLM HAMİŞ KIZLAR;
ben 13 haftalığım:ecrin_bebek: ve doğum beni çok korkutuyoeyvahedigeldismile eyvahedigeldismile...sezeryan olabilirim die düşünüyorum eğer epidurall olmassam..normal doğumu düşünemicek kadar korkuyorum..:1no2:
aranızda sezeryan oldum çok memnunum hayatımı normal bi şekilde devam ettirebiliyorum diyen varmı??
yada keşke o acıları çekseydimde sezeryan olmasaydım diyen??
kızlar yorumlarınız çokk önemli...tşk ederim şimdiden
RABBİM hamiş olan her bayanın doğumunu kolaylaştırsın...
bence normal doğum yap derim ben sezeryan oldum 5 ay önce tabi kendi isteğimle değil bebeğim normal doğumla gelmek istemedi :) ama bir hafta ayağa kalkamadım dikişlerden dolayı zaten üşüttüğün zaman ilk ağrıyan yerin dikişlerin oluyo wc ye rahat gidemiyosun kabızlık sorunu yaşıyosun ıkınamadığın için psikolojik bile etkiliyo kilonu bile veremiyosun ayrıca bebeğin içinde normal doğum en iyisi sezeryanda sütünde hemen gelmiyo benim gelememişti bebek aç kaldığı için sarılık olmuştu göğsüme kaynar sular döke döke gelmişti doğumdan sonra bebeğin sürekli kucağında oluyo emziriyosun gece gündüz sürekli kucağına biri vermiyo mecburen kendin alıyosun koyuyosun dikişlerle zor oluyo 1 ay rezilliğini çekiyosun doğum kolay geçsin diye normal doğumdan vazgeçme derim
hidi ya uzuldum tatlım senın adına oysakı maşalla diyelım benım çoık guzel gectı aynı gun ayaga kalktım o gece wc ye gittim 1 haftalıkken hele ince bi sızı dışında bieyuım kalmamıştı ama dr umun belıme bağladığı amerıkan bezı diktı benı aynı gunde çivi gibi ayağa
valla biz amerikan bezi falan görmedik :) sonuçta kasığın bir başından öbürüne kadar kesiliyo bende bebeğim sarılık olduğu için aynı gün kalktım ayağa ama ağrılarla tabi senin sütün falan hemen geldimi tabi kişiden kişiye değişir zorluğu rahatlığı benim için çok zor oldu onun ağrısı yetmezmiş gibi göğüslerde yara oldu bir ay gözümü açamadım şimdi düşünüyorumda ogünleri tekrar yaşamak istemem :)
cnm onu her dr yapmıyo böle uzun bi kumaş gögus altında leğen kemığe kadar onu sıkıcak sarıyolar o amelyat yerın sıkılaştığı için tabı hıs kaybıdanazalıyo sute gelince cok sukur ben ameliyyat cıktım odama geldım hemşiremız emzirme vaktı dedı kuzm ben yatar bvaziyetteyken bile memişe yapıştı başladı emmeye maşal sutumde hemn geldı ama 1 10 gun sonra yara oldu hatta ağlayarak emzırdım ne ilaçlar kullanmaa rağmen gecmedı ama bı komşumuz bi tavsiyede bulun du Allah razınolsun 1 gecede kanayan yara gectı
ben 20 gün ağlayarak emzirdim göğsümün bitanesi ortadan ikiye yarılmıştı emzirmekten neredeyse vazgeçecektim şimdi iyiki vazgeçmemişim diyorum nasıl geçti göğsünüzün yarası benim şuan öyle bir durmum yok ama belki ihtiyaç duyan arkadaşlar olur paylaşırsanız sevinirim
komşumuz bana dediki kakao yağı al aktardan ama sıvı değil bu hacı şakırler varya aynı onun gıbı kalıp halınde onu kestım ustunude temız bi mendılle kapdım ay bi gecede toparladı kı nasıl ağlıyodum emzırırken aklınızda bulunsun hee bide 5 sene önce yotu ama şimdi gögus pedlerıı jellı olaları çık ış duydum onuda artık 6 ay sonra 2.bebemi kucağıma aldığımda kullanırım
inşallah allah sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin paylaşımın için teşekürler
rica edrım tatlım bebiinede uzun ömurler dilerım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?