- 5 Mart 2015
- 7.196
- 30.506
- 598
- 37
Canm dogum yapalı 6. 5 ay oldu.simdi kızm olsaydı disleri cikacaktı aşısını yaptracaktm.okul çıkışına kadar kızımı özleyecektim eve gidip sarılıp öpüp koklayıp bakımıyla ilgilenecektim.simdi eve girmek istemiyorum.evde hasretim daha da artiyo.kullunilmayan eşyalarına bakıp saatlerce günlerce aglamak istiyorum.ne kadar zor Allahm ne kadar zor.bu acıyı yalnz ben yaşıyor gibi hissediyorum.Allah gönlümüze ferahlk versn.canm adetm de 6 gün gecikti.olsaydı testte cikardı.adet olsaydm rahatlardm bariKaç gün geçmiş oldu belki geç döllenme dir Umut dünyası işte hakkında hayırlısı olsun rabbim aratmasın bak benim bu ay 8 ay oldu zaman çok acımasız hızla geçiyor belki oğlum emekler dişleri çıkardı bazen yaşadıklarımı aklım almıyor
Bende çok korkuyorum inşallah boşuna korkuyorum durArkadaşlar bugün kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Bu ayki gebelik ümidim de sabah son buldu. İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor bugün. Karamsar olmamak lazım ama bazen yüreğime söz geçiremiyorum. 25 kasım kara gün. 1 yıl olacak meleğimi kaybedeli.
2 ay önce prolaktin biraz yüksek çıkmıştı. İlaç da kullanmıştım ama bu ay hormon tahlillerime bir daha baktırıcam.
Ya bir daha bebeğim olmayacak mı diye korkuyorum.
Evet ya bende evmiden soğudum bugün öğlen işe bende zor geldim boğazımı sıktılar sanki eltim aramış bebek yokmu diye soruyor olsa kayınValidem yetiştirmeyecek sanki yada duymayacak sırf canımı yakmak için soruyor biliyorum bebeğimi kaybettiğimde gelmişti telefonu ile sürekli oynuyor gülüyordu samimi olsa bari Of ya işimiz çok zor allah yardım etsin imtihanımız büyük hep kendimi teselli etmeye çalışıyorum ger gecenin aydınlığı var Rabbim bizi. De aydınlıklara çıkarsınCanm dogum yapalı 6. 5 ay oldu.simdi kızm olsaydı disleri cikacaktı aşısını yaptracaktm.okul çıkışına kadar kızımı özleyecektim eve gidip sarılıp öpüp koklayıp bakımıyla ilgilenecektim.simdi eve girmek istemiyorum.evde hasretim daha da artiyo.kullunilmayan eşyalarına bakıp saatlerce günlerce aglamak istiyorum.ne kadar zor Allahm ne kadar zor.bu acıyı yalnz ben yaşıyor gibi hissediyorum.Allah gönlümüze ferahlk versn.canm adetm de 6 gün gecikti.olsaydı testte cikardı.adet olsaydm rahatlardm bari
Ah canım ya 8 aydır aynı hüsranı bende yaşıyorum içimin yanmasını anlatamam hemen hamile kalırım sanıyordum ama olmadı inşallah çok beklemeyiz allah büyük bizimde yüzümüzü güldürürArkadaşlar bugün kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Bu ayki gebelik ümidim de sabah son buldu. İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor bugün. Karamsar olmamak lazım ama bazen yüreğime söz geçiremiyorum. 25 kasım kara gün. 1 yıl olacak meleğimi kaybedeli.
2 ay önce prolaktin biraz yüksek çıkmıştı. İlaç da kullanmıştım ama bu ay hormon tahlillerime bir daha baktırıcam.
Canm sabredecez yapacak baska bişey yok.ins hepimiz evlatları olacak.gecen burda esimin bi akrabası hayatını kaybetti kadnn 4 aylk bebeği var.düşünün kadın bebegine doyamamış bile ve baskasnn elleri de büyüyeck.bizim bebeklerimiz cennette.bu dünyanın hicbir pisliğini cekmediler.ins bize de cennet biletleri olurlar ins.Arkadaşlar bugün kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Bu ayki gebelik ümidim de sabah son buldu. İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor bugün. Karamsar olmamak lazım ama bazen yüreğime söz geçiremiyorum. 25 kasım kara gün. 1 yıl olacak meleğimi kaybedeli.
Al benden de o kadar bende düşünmüyorum diyorum içimden de inşallah olur diye dua ediyorumBen çevremdekilere bebek düşündüğümü söylemedigim halde soruyorlar.bir de neden isyemiyosan diye soruyolar.ben de hala kızımn kaybına alışamadm ve sonuçta sezaryan sezaryan oldm diyorum..hem yeni gebelik yeni sabır ister diyorm.ama deli gibi de yeni bebek istiyorm.
Off ben de aynı durumdayım.. o kadar korkuyorum ki bı daha anne olmicam diye. Bu ay korunmayi birakcaz ama bi tuhafim annem bile alttan alttan daha çocuk düşünme diyo o bile sinirimi bozuyo. Olmayacaksa bile bian önce başlamak istiyorum oysa ki..Al benden de o kadar bende düşünmüyorum diyorum içimden de inşallah olur diye dua ediyorum
Arkadaşlar muharrem ayının son günleri bol bol dua edin Rabbim hayırlısı ile kabul eder inşallahOff ben de aynı durumdayım.. o kadar korkuyorum ki bı daha anne olmicam diye. Bu ay korunmayi birakcaz ama bi tuhafim annem bile alttan alttan daha çocuk düşünme diyo o bile sinirimi bozuyo. Olmayacaksa bile bian önce başlamak istiyorum oysa ki..
Amin canım inşallah çok güzel anlatmışsın duygulandım inan ki içten yazdığın çok belli dualarımız kabul olur inşallah ta boynu bükük kalmayızOkadar cok dua ediyorumki arkadaslarim hepimiz sonuna kadar herkesten daha cok hakettik evlat sicakligini.Hamileligin en guzel anlarinda artik yavrularimiza kavusmak icin gun sayarken yada kavustup da opup koklayamadan melek oldu gittiler kuzucuklarimiz.Biz goguslerimiz sut dolu karnimizda koca bir kesik mis kokulu ici bos zibinlar tulumlar bos bir besikle oylece kalakaldik.Bizden daha cok kim hakederki evlat sicakligini.Isteyip de hemen olmayan dualarimizda goremedigimiz bir hayir var mutlaka. uzmeyin kendinizi nolur ben de sekiz ay bekledikten sonra hamile kaldim umutlarim tukenmisti artik olmayacak diyordum ve sonunda doktora gitmeye karar verdim genel bir kontrolden gecmek istiyorum dedim belki de doktorun hicbir sorunun yok heran hamile kalabilirsin demesi benim kafami rahatlatmami sagladi.O ay tabiki yine hep aklimin bir kosesinde hamile kalma dusuncesi vardi yine kafayi takiyordum olur mu acaba diye ama daha rahattim hicbir sorun olmadigini biliyordum ve hamile kaldim.Rabbime en icten dualarimla el aciyorum sizin icin Allahim tez zamanda saglikla sihhatle kavustursun sizleri de mucizelerinize.nasil daha once bir evladiniz olduysa insallah yine olacak melek anneleri dualarim sizinle
Okadar cok dua ediyorumki arkadaslarim hepimiz sonuna kadar herkesten daha cok hakettik evlat sicakligini.Hamileligin en guzel anlarinda artik yavrularimiza kavusmak icin gun sayarken yada kavustup da opup koklayamadan melek oldu gittiler kuzucuklarimiz.Biz goguslerimiz sut dolu karnimizda koca bir kesik mis kokulu ici bos zibinlar tulumlar bos bir besikle oylece kalakaldik.Bizden daha cok kim hakederki evlat sicakligini.Isteyip de hemen olmayan dualarimizda goremedigimiz bir hayir var mutlaka. uzmeyin kendinizi nolur ben de sekiz ay bekledikten sonra hamile kaldim umutlarim tukenmisti artik olmayacak diyordum ve sonunda doktora gitmeye karar verdim genel bir kontrolden gecmek istiyorum dedim belki de doktorun hicbir sorunun yok heran hamile kalabilirsin demesi benim kafami rahatlatmami sagladi.O ay tabiki yine hep aklimin bir kosesinde hamile kalma dusuncesi vardi yine kafayi takiyordum olur mu acaba diye ama daha rahattim hicbir sorun olmadigini biliyordum ve hamile kaldim.Rabbime en icten dualarimla el aciyorum sizin icin Allahim tez zamanda saglikla sihhatle kavustursun sizleri de mucizelerinize.nasil daha once bir evladiniz olduysa insallah yine olacak melek anneleri dualarim sizinle
Eltimle bir daha görüşmeme kararı aldık onun açıklaması kendi tarafında tek torun oldugu.. herseyi yanlış anlıyor demiş eşime oda biz bebeğimizi topraga verdik daha çok yeni biraz anlayışlı olun demiş. Aynı seyi face de normal paylaşıyor, instiğramin hikaye bölümüne tek torun olduğu için çok kıymetli yazısını ekliyor ben bunda art niyet ararım ve demiş sadece senin eşin bakıyor o takip ediyor demiş öyle düşünüyorsan neden o sekilde yazıyorsun ben onu herseyden sildim yıldızlarımız barışmadı aslada barışmaz artık ve ben baska sehirde yasıyorum . Dün bi kreşte işe başladım hamilelikten dolayı ara vermiştim ama çok zorlandım çok hareketli bir iş ve ağlayarak geldim eve çok canım yandı dikişlerim agrıdı sabah 8akşam 6 yemeğimi zor yiyebildim o kadar yoğundu bıraktım malesefSağ ol canım benim. Güçlü olmak zorundayız. Ayakta durmak zorundayız... Başka çaremiz yok ki...
Canım benim emin ol ki o paylaşımı yaparken senin bebeğini kaybettiğini düşünmemiştir bile. Sana bir örnek vereyim. Eşim ailenin en büyüğü. Bir tane de erkek kardeşi var ve eltim benden küçük. Bunların Allah bağışlasın bir kızları var. Oğlum yaşasaydı aralarında 5 ay olacaktı (kız torun büyük olan) Herkes çok hevesliydi ve çok mutluydu oğlum olacağı için. Kız erkek ayırımından dolayı değil, kız torunumuz var çok şükür bir de erkek torunumuz olacak ne güzel diye. Kayınvalidem, kayınpederim oğlumu kaybettiğimizde ne ağlamışlardı, ne üzülmüşlerdi...
Ramazan bayramının ilk günü sabah hep beraber kahvaltı yapıyoruz. Ben de 4,5 aylık bu evladıma hamileyim. Kayınvalidem "İşte benim için bugün tam bayram. Hep birlikteyiz, Rabbim bizi ayırmasın,ağzımızın tadını bozmasın..." dedi. Benim tabii gözler dolu dolu oldu. Masadan kalktım, odaya geçtim, başladım hüngür hüngür ağlamaya. Eşim de arkamdan geldi tabii... Sarıldı bana aşkım neden ağlıyorsun diye? Dedim biz tam değiliz ki, biz hep birlikte değiliz ki... Benim evladım yanımda yok, Mustafam aramızda değil... Sonra kayınvalidem de geldi. Özür diledi. Yavrum düşünemedim affet diye. Sen şimdi hamilesin, yine bir oğlumuz olacak diye ben o kadar çok seviniyorum ki dedi... Yani demek istediğim şu ki canım benim etrafımızdaki herkes unuttu yaşadıklarımızı. Sadece bizim içimizde hala ateş yanıyor ve ölene kadar da yanmaya devam edecek. O sebeple eltinin de cahilliğine ver ve kendini boşu boşuna üzme. Kendini üzdüğünle kalırsın...
Hayata yeni bir bebekle tutunmaya çalış. Rabbim en kısa ve hayırlı zamanda sana da nasip edecek inşallah... Stresten ve üzüntüden uzak durmaya çalış. Ben kendimi çalışmaya verdim. Aklımı ve beynimi işlerle meşgul ediyorum... Sen de çalışıyorsan eğer işine sarıl dört elle. Ev hanımıysan halk eğitimin açtığı kurslara katıl. Pasta, börek kursları var. El sanatları kursları var. Onlarla oyala kendini... Stresten ve üzüntüden de uzak durmaya çalış. Hayat devam ediyor. Bu hayatı cennete dönüştürmek de, cehenneme dönüştürmek de bizim elimizde. Acımız hiç geçmeyecek evet. Evet asla eskisi gibi gülümseyemeyeceğiz ama bu hayatı bir şekilde yaşamak zorundayız canım...
Dekolmanın sebeplerinden birisi de pıhtılaşma canım. Bence pıhtılaşma testini kesinlikle yaptırmalısın. Sen başka Dr.ları dinleme. Dr.ların çoğu bana da pıhtılaşma olsaydı bebeğin bu haftaya kadar yaşamazdı dediler ama bak bir genim homozigot, bir genim de heterozigot çıktı. Eğitim ve Araştırma hastanesine gidip 6'lı Trombofili Panali yaptırmak istediğini söyle. Protein S, Protein C ve Homosistein testlerini de iste... Sen yine de temkinli davran canım. Dr.lara güvenme...
Canım çok sevindim. Rabbim oğluna hayırlı, sağlıklı ve uzuuuuun ömürler versin inşallah. Analı babalı büyüsün inşallah küçük prens. Biz de inşallah böyle mutlu sona ulaşıp, diğer arkadaşlara umut oluruz...
Ben evlendikten sonra 1sene düşünmedik ama arada denemelerde oldu hamile kalmadım korktum acaba olmayacak mı diye doktora gittik bir sene denersiniz olmazsa öyle gelirsiniz dedi folik asit ve decavit verdi hiç düzenli kullanmadım ama ilişki olarak yumurtlama günlerini takip ettik ve denemeleri sıklaştırdık 2ay içinde de hamile kaldım . Aslında ilk denememizde çok duzenli giden adetim 3gun gelmedi ve gelme belirtisi de yoktu ama o gun iş yeri bana çok agır iş yaptırdı ve klimada çarptı bir anda belime kasıklarıma şiddetli agrı girdi ve adet oldum . Lütfen kafanı boşalt ve ümitsizliğe kapılma rahat ol Rabbim nasib ederse bebeğin olur ve denemelerini sıklaştır. Ozellikle yumurtlama dönemindeBende çok korkuyorum inşallah boşuna korkuyorum dur
Nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar ben çözemedimEvet ya bende evi
Evet ya bende evmiden soğudum bugün öğlen işe bende zor geldim boğazımı sıktılar sanki eltim aramış bebek yokmu diye soruyor olsa kayınValidem yetiştirmeyecek sanki yada duymayacak sırf canımı yakmak için soruyor biliyorum bebeğimi kaybettiğimde gelmişti telefonu ile sürekli oynuyor gülüyordu samimi olsa bari Of ya işimiz çok zor allah yardım etsin imtihanımız büyük hep kendimi teselli etmeye çalışıyorum ger gecenin aydınlığı var Rabbim bizi. De aydınlıklara çıkarsın
çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor arkadaşlar. kimsenin sizi anlamasını beklemeyin bece. boşa üzersiniz kendinizi.hergün tvlerde gazetelerde bi sürü ölüm haberi alıyoruz ne kadar etkileniyoruz. en fazla vahh vahh diyip biraz üzülüp arkamızı dönüp geçiyoruz. öyle düşünün. burdan başka sizi bizi kimse anlamaz. üzmeyin boş yere kendinizi bu sebeplerle. zaten yeteri kadar üzüldük, çok acı bi imtihanımız varmış, bir de bunlarla uğraşmayalım.inşallah biz bunun mükafatını göreceğiz cennette bebeklerimiz kucaklarımızda olacak.Nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar ben çözemedim
ayy canım yaa, benim annemde görmüş biliyormusunBen hamileyken son haftalar annem rüyasında kendi babasını yani dedemi görmüş bu arada dedem 2010da falan vefat etti çok hatırlamıyorum. Dedem rüyasında oğlumu önce giydirmiş sonrada alıp götürmüş bunu da eşime anlatmış sonra bebeğim vefat etti sonra tekrar rüyasında bebeğimi görmüş çıplakmiş bebeğim beni çıplak bıraktınız diye ağlamış sonra birkaç kıyafetini aldı götürdü dağıtmak için dün de beni aramış ulaşamamış eşimi aramış beni sormuş eşimde işe başladı deyince rüyamda gördüm zaten iş hakkımda konuştuk deyince eşim korkmuş başıma birsey gelcek diye çok yoğun olunca tele bakamadım çıkıştada aradım çok ağladım canım yanıyor diye eve gelince anneme söyle rüya görmesin annem normal degil diyor . İyiki böyle geldin çok korktum sana birsey olacak diye diyor
en yakınımız bile anlayamıyor. ben daha kucağıma bir bebek bile alamadım mesela. 14 ay oldu kaybedeli. annem parktaki bebeklerden bahsediyor, kucağıma alıyorum yatırıyorum uyuyo diyo, yürümeye başladı diyo, onlara bile ne kadar üzülüyorum.benim bebeğimde yürürdü şimdi diyorumNasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar ben çözemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?