bu olayların hepsi insanların bizi anlamamasından kaynaklanıyor bence. bende bu dönemde bi çok kişiye çok kırıldım. işyerinden de öyle. kendi grubumdan kişiler başsağlığına gelmediler. ben de dedim sizin kötü gününüzde de ben gelmem artık ne iyisinde ne kötüsünde. halbuki ben giderdim önem veririm, ama hiçkimse samimi diilki. ben sildim biçok kişiyi. şuanda da az insanla konuşuyorum mecbur olmadıkça umrumda diil. işyerinden ayrıldığımda biçoğu ile görüşmeyeceğim nasılsa. samimi diilseniz üzülmeyin bence, kaybedecek bişey yok, boşverin, iyi niyetli olanlar işte bizler hep kaybederiz zaten.. ben diyorum safım ben diye zaten.eşimde öle diyo herşey ben iyi niyetimden kaybediyorum. insanlar benim iyi niyetimi kullanip atiyo buda çok zoruma gidiyor. nabayim şimdiki bebegimi bekliycem allahin iziniyle şubatta doğum izine çikicam. 5 ayım var çabuk geçsin inş rabbimin iziniyle kucagimiza alirim. sanada en kısa zamanda nasip eder inş aratmadan. Allah en sevgili kuluna nasip edermiş
aynı duayı ben de ettimYok canım, dediğim gibi hiç aynı değildi. Hatta annem beni görünce bu defa kızın olacak herhalde kızım, çok güzelleşmişsin demişti. Tamamen her şeyi farklıydı. Dr. cinsiyetini söylediğinde emin misiniz? diye sormuştum. Hatta detaylı ultrasonda cinsiyeti ne tekrar bakar mısınız demiştim. Bu defa her gittiğimde artık Dr.um dur cinsiyetine de bakalım, değişmiş mi diyor :) Evet hala erkek diyor :)
Rabbim gönlündekini hayırlı eylesin arkadaşım...
Ah canım benim, benim de en yakın arkadaşımla aramda sadece 2 gün vardı. Ben 36.haftada kaybedince ona haber vermedim ama annesini aradım söyledim. Dedim Kübraya söyleme, ama çok dikkat etsin diye tembihledim. Sonradan öğrendi arkadaşım. Beni arayamadı, soramadı. Hatta facebookta bebeğinin resimlerini bile paylaşmışyor. Kardeşi paylaşıyor ve ben o bebeğin resmini her gördüğümde içim yanıyor. Onun ki kız ama diyorum "Benim Mustafam da mı böyle olacaktı? Benim Mustafam da mı böyle gülücükler atacaktı bana...
Ben bebeğimi kaybettikten sonra psikolojik destek aldım. Psikoloğum o bebeği görmemi tavsiye etti çünkü o bebeği görmek cidden benim için dönüm noktası olacaktı. Gidip, gördüm 5 ay sonra... Sandığım kadar çok kötü olmadım. Öyle bir sarıldı ki o bebek bana, sanki minicik şey içimdeki yarayı gördü de merhem olmaya çalıştı... Çok zor yaşadıklarımız, çok zor...
Yazını okudum. Sen de benim gibi hissetmişsin. Ona yazılar yazıyordum ve son cümlem hep aynı biliyor musun? "Beni hiç bırakma bebeğim"... Ben bebeğime tam 28.haftaya gelene kadar hiç bir şey almamıştım... 28.haftada kontrolden çıktık, her şey yolundaydı. Dedim çok şükür oğlum atlattık riskli haftaları, doğsan bile artık bir şekilde tutunursun hayata Allah'ın izniyle... O gün bir sürü, çeşit çeşit kıyafetler almıştım oğluma...
Odası için günlerce dolaştık babasıyla ve sonunda ikimizin de beğendiği bir oda aldık oğluma. 34.haftadayken geldi odası. Güzelce sildim, tozunu aldım havalandırdım. Eşyalarını yıkadım, ütüledim, katladım ve hepsini öpe koklaya yerleştirdim. Pazartesi günü bebek şekerlerini ve süslerini aldım ve dedim oğlum artık her şeyin tamam, hadi gel. Ertesi gün kontrole gittiğimde kalbi durmuştu... Ekranda ben de anladım zaten, kalbi atmıyor diye bağırmıştım...
Oğlum için hazırladığım o odaya giremedim 10 ay. Her girdiğimde ağlama krizine girdim. Şimdi Mustafam için hazırladığım odada kardeşi büyüyecek... Eşyaları nasıl yıkayıp, ütüleyip yerleştireceğim hiç bilmiyorum... Annem gelir, yapar sanırım...
Yani diyeceğim o ki evet senin de acının tarifi yok ama inan büyüdüğünde kaybetmek, hatta eminim ki kucağına alıp da kaybetmek çok çok daha acı... Hareketlerini bile hissetmedin, "Oğlum hadi babaya bir tepik at dediğinde babasına hiç senin sözünü dinleyip tepikler atmadı... Emin ol böylesi çok çok daha acı...
Bu bebeğime hamile olduğumu öğrendiğimde ne dedim biliyor musun? Rabbim kaybedeceksem ne olur hareketlerini hissetmeden, erkenden kaybedeğim dedim... Bir anne böyle dua eder mi? Maalesef biz melek anneleri ediyoruz
bende silmişim. ama ilk bebegimde yaşadığım kabusa ya bu yaşarsam diye diye korkuyorum işte anlayan olmuyor bunu.bu olayların hepsi insanların bizi anlamamasından kaynaklanıyor bence. bende bu dönemde bi çok kişiye çok kırıldım. işyerinden de öyle. kendi grubumdan kişiler başsağlığına gelmediler. ben de dedim sizin kötü gününüzde de ben gelmem artık ne iyisinde ne kötüsünde. halbuki ben giderdim önem veririm, ama hiçkimse samimi diilki. ben sildim biçok kişiyi. şuanda da az insanla konuşuyorum mecbur olmadıkça umrumda diil. işyerinden ayrıldığımda biçoğu ile görüşmeyeceğim nasılsa. samimi diilseniz üzülmeyin bence, kaybedecek bişey yok, boşverin, iyi niyetli olanlar işte bizler hep kaybederiz zaten.. ben diyorum safım ben diye zaten.
sorma benimle ayni zamanda hamile olanlarin fotosunu da görmüşüm ayni senin düşündüğü gibi düşündüm.Yok canım, dediğim gibi hiç aynı değildi. Hatta annem beni görünce bu defa kızın olacak herhalde kızım, çok güzelleşmişsin demişti. Tamamen her şeyi farklıydı. Dr. cinsiyetini söylediğinde emin misiniz? diye sormuştum. Hatta detaylı ultrasonda cinsiyeti ne tekrar bakar mısınız demiştim. Bu defa her gittiğimde artık Dr.um dur cinsiyetine de bakalım, değişmiş mi diyor :) Evet hala erkek diyor :)
Ah canım benim, benim de en yakın arkadaşımla aramda sadece 2 gün vardı. Ben 36.haftada kaybedince ona haber vermedim ama annesini aradım söyledim. Dedim Kübraya söyleme, ama çok dikkat etsin diye tembihledim. Sonradan öğrendi arkadaşım. Beni arayamadı, soramadı. Hatta facebookta bebeğinin resimlerini bile paylaşmışyor. Kardeşi paylaşıyor ve ben o bebeğin resmini her gördüğümde içim yanıyor. Onun ki kız ama diyorum "Benim Mustafam da mı böyle olacaktı? Benim Mustafam da mı böyle gülücükler atacaktı bana...
Ben bebeğimi kaybettikten sonra psikolojik destek aldım. Psikoloğum o bebeği görmemi tavsiye etti çünkü o bebeği görmek cidden benim için dönüm noktası olacaktı. Gidip, gördüm 5 ay sonra... Sandığım kadar çok kötü olmadım. Öyle bir sarıldı ki o bebek bana, sanki minicik şey içimdeki yarayı gördü de merhem olmaya çalıştı... Çok zor yaşadıklarımız, çok zor...
Yazını okudum. Sen de benim gibi hissetmişsin. Ona yazılar yazıyordum ve son cümlem hep aynı biliyor musun? "Beni hiç bırakma bebeğim"... Ben bebeğime tam 28.haftaya gelene kadar hiç bir şey almamıştım... 28.haftada kontrolden çıktık, her şey yolundaydı. Dedim çok şükür oğlum atlattık riskli haftaları, doğsan bile artık bir şekilde tutunursun hayata Allah'ın izniyle... O gün bir sürü, çeşit çeşit kıyafetler almıştım oğluma...
Odası için günlerce dolaştık babasıyla ve sonunda ikimizin de beğendiği bir oda aldık oğluma. 34.haftadayken geldi odası. Güzelce sildim, tozunu aldım havalandırdım. Eşyalarını yıkadım, ütüledim, katladım ve hepsini öpe koklaya yerleştirdim. Pazartesi günü bebek şekerlerini ve süslerini aldım ve dedim oğlum artık her şeyin tamam, hadi gel. Ertesi gün kontrole gittiğimde kalbi durmuştu... Ekranda ben de anladım zaten, kalbi atmıyor diye bağırmıştım...
Oğlum için hazırladığım o odaya giremedim 10 ay. Her girdiğimde ağlama krizine girdim. Şimdi Mustafam için hazırladığım odada kardeşi büyüyecek... Eşyaları nasıl yıkayıp, ütüleyip yerleştireceğim hiç bilmiyorum... Annem gelir, yapar sanırım...
Yani diyeceğim o ki evet senin de acının tarifi yok ama inan büyüdüğünde kaybetmek, hatta eminim ki kucağına alıp da kaybetmek çok çok daha acı... Hareketlerini bile hissetmedin, "Oğlum hadi babaya bir tepik at dediğinde babasına hiç senin sözünü dinleyip tepikler atmadı... Emin ol böylesi çok çok daha acı...
Bu bebeğime hamile olduğumu öğrendiğimde ne dedim biliyor musun? Rabbim kaybedeceksem ne olur hareketlerini hissetmeden, erkenden kaybedeğim dedim... Bir anne böyle dua eder mi? Maalesef biz melek anneleri ediyoruz
Çok etkilendim yazdıklarından. Evet hepsi bi teselli haraketler yada yüzünü görmemiş olmak ama inan acı aynı acı çünkü hayaller aynı, giden evlat. Allah bebeğini sag salim sağlıkla kucağına versin ve içinde kalan sevinçleri yaşatsin inş.Yok canım, dediğim gibi hiç aynı değildi. Hatta annem beni görünce bu defa kızın olacak herhalde kızım, çok güzelleşmişsin demişti. Tamamen her şeyi farklıydı. Dr. cinsiyetini söylediğinde emin misiniz? diye sormuştum. Hatta detaylı ultrasonda cinsiyeti ne tekrar bakar mısınız demiştim. Bu defa her gittiğimde artık Dr.um dur cinsiyetine de bakalım, değişmiş mi diyor :) Evet hala erkek diyor :)
aynı duayı ben de ettimne olur kavuşamayacaksam hareketlerini henüz hiissetmeden gitsin dedim. offf offf offf... umarım karnımızdaki bebişlere sağlıkla uzun ömürle kavuşuruz. tek dileğimiz.
B BlackandBlack sonra doktor hicbsy demedimi.nedensiz mi durmuş kalbi bebişin.birde ne kadar sonra hamile kaldın tekrar canım.
Bende iğne kullanıyorum ve sezeryandan aşırı korkuyorum , normal doğum yapmayı düşünüyorum inşallah ama sadece ben düşünüyorum herkes bu konuda tepkili , kan pıhtılaştırıcı serum falan verseler o an bize zaten iğne olmucaz o gün olmaz mı diye düşünüyorum .
Boşver plan yapma bence o an Rabbim nasıl hayırlı ise öyle yönlendirsin.Yeterki sağlıkla al kucağına sezeryan yada normal hic takma kafana.Bende iğne kullanıyorum ve sezeryandan aşırı korkuyorum , normal doğum yapmayı düşünüyorum inşallah ama sadece ben düşünüyorum herkes bu konuda tepkili , kan pıhtılaştırıcı serum falan verseler o an bize zaten iğne olmucaz o gün olmaz mı diye düşünüyorum .
Aynen öyle canım. Karnımızdakiler de bizim evladımız. Onları düşünmek zorundayız artık...sorma benimle ayni zamanda hamile olanlarin fotosunu da görmüşüm ayni senin düşündüğü gibi düşündüm.
bi kere dün birinin düğünde oğlumla 1 ay arasi olan çocuk gözleride maviydi.. oğlumun da öleymişti. o çocuğu görünce oğlumu görüyorum. çok zor aci ama artık aciyi hissetsem de. karnimdaki bebegi düşünüyorum artık
bende normal doğumu çok istiyorum. ama bilmiyorum işte.Bende iğne kullanıyorum ve sezeryandan aşırı korkuyorum , normal doğum yapmayı düşünüyorum inşallah ama sadece ben düşünüyorum herkes bu konuda tepkili , kan pıhtılaştırıcı serum falan verseler o an bize zaten iğne olmucaz o gün olmaz mı diye düşünüyorum .
Eltiler hep aynı benim ki de hamileyken bebişin ugs sini at derdi bende mal mal vatsup tan atardım bak bebeğim gideli 7 ay oldu daha bi kere aramadı o yüzden normal yani allah biliyor ve görüyorHerkese söyleniyorsa kuzum elbet öğrenicez bunu , nispet yapar gibi eltim yaptı bana . Normal bir şekilde ben hamileyim dese Bi arkadaşım Nasıl sevinirim ben dua ederim bol bol üstüne .
sen ilki normal doğum yaptıysa normal yapabilirsin. sezaryende korkulacak bişey degil belinden igne vuruluyorsun. ayaklarini hissedilmiyosun. ama narköz etkisi bi kaç güne geçiyo bebek olunca herşey unutursun narköz felan da kalmiyor:) benim epidural sezaryendi sanirim. benim bebegim olmadığı için çok zor günler geçirdim.Pıhtı çıktığında ben doktora sordum eğer hamile kalırsam normal yapamaz mıyım ben sezeryandan korkuyorum diye Bi kere ne şartlarda yaptın tabiki de yapabilirsin Dedi içimde o umut var
sen ilki normal doğum yaptıysa normal yapabilirsin. sezaryende korkulacak bişey degil belinden igne vuruluyorsun. ayaklarini hissedilmiyosun. ama narköz etkisi bi kaç güne geçiyo bebek olunca herşey unutursun narköz felan da kalmiyor:) benim epidural sezaryendi sanirim. benim bebegim olmadığı için çok zor günler geçirdim.
sergül katonun videosu mu:)@orkidekaramel canım o video zaten dün efsun diye 8,5 aylık bebeğini kaybetmiş blogger bi annenin sayfasında gördüm bunu hiç haberim yoktu çokk hoşuma gitti paylaşmak istedim sizlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?