Niye konuşmuyorlar sen üzülürsün diye belki çünkü arkadaşlar benim yanımda da pek konuşmazlar hatta ben alınıyorum cüzzam lı gibi falan hissetmiştim ama anladım ki ben üzülmeyeyim diye konuşmuyorlar sen kimseyi kafana takma bebişine odaklan iyi olacak herşey böyle diyorum ama ben olsam ne yaparım bilmiyorum ama olacakla öleceğin önüne geçilmiyor bak biz elimizden geleni yaptık sonuç olacağı var oldu elimizden gelse bebeklerimiz için canımızı verirdik bak takdiri ilahi alnımıza yazılmış Rabbim bundan sonra şer olanları hayra çevirip bize nasip etsin içini rahat tut bak ne güzel hamilesin isteyip se olmayanlar var bak benim hala yok kendine dikkat etevet normal bir gebelik geçiremiyorum.
korkular endişelerle dolu.
korkuyorum.
işyerinde bile sorun yaşiyorum hamileyim diye kimse benimle konuşmuyolar farkli gözle bakiliyorum.O kadar üzülüyorum ki..
stresliyim bebegim nasıl diyorum.kasığım da agrilar giriyo.
Öyle diyoruz da söyleseler de alınırız nispet yapar gibi bize kim ne derse desin alınacak piskolojideyiz en azından ben öyleyimBana da kimse hamile olduğunu demiyor ben anlıyorum söylüyorum Bi çekinmeler falan artık dalgaya vuruyorum doğurunca siz kaçırıcam çocuğunu vermicem sana diyorum bazı insanlar çok garip gerçekten .
biz ofisteyiz 4 kişiyiz hi ç biri konuşmuyor.niye konuşmuyorlar işyerinde hamilesin diye? anlayamadım
çok şükür hamileyim ama çok aliniyorum işte..Niye konuşmuyorlar sen üzülürsün diye belki çünkü arkadaşlar benim yanımda da pek konuşmazlar hatta ben alınıyorum cüzzam lı gibi falan hissetmiştim ama anladım ki ben üzülmeyeyim diye konuşmuyorlar sen kimseyi kafana takma bebişine odaklan iyi olacak herşey böyle diyorum ama ben olsam ne yaparım bilmiyorum ama olacakla öleceğin önüne geçilmiyor bak biz elimizden geleni yaptık sonuç olacağı var oldu elimizden gelse bebeklerimiz için canımızı verirdik bak takdiri ilahi alnımıza yazılmış Rabbim bundan sonra şer olanları hayra çevirip bize nasip etsin içini rahat tut bak ne güzel hamilesin isteyip se olmayanlar var bak benim hala yok kendine dikkat et
Töbe töbe neresi ki orası nasıl insanlar bak canım ben evde Ağlıyorum sızlıyor um işe gidince kimseye pirim vermiyorum ilk başladığım zaman bende bi tuhaflım ama anladım ki damdan düşeni damdan düşen anlar arkadaşların dan bişey bekleme seni anlamazlar işine git gel tak kulaklığı kulağına şurda en fazla 5 ay daha onlarlasın sonra doğum izni doğum sonrası derken 1 yıl geçer unutulur kendi kaprisle riyle kalırlar allah görüyor kafanı takmaçok şükür hamileyim ama çok aliniyorum işte..rabbim sanada en kısa zamanda nasip etsin.. aratmadan inş..
bebegini kaybetmiş yine hamile olanlara çok farkli gözle bakiliyo burda
kimse beni anlamiyo.
kafam takiyorum işteTöbe töbe neresi ki orası nasıl insanlar bak canım ben evde Ağlıyorum sızlıyor um işe gidince kimseye pirim vermiyorum ilk başladığım zaman bende bi tuhaflım ama anladım ki damdan düşeni damdan düşen anlar arkadaşların dan bişey bekleme seni anlamazlar işine git gel tak kulaklığı kulağına şurda en fazla 5 ay daha onlarlasın sonra doğum izni doğum sonrası derken 1 yıl geçer unutulur kendi kaprisle riyle kalırlar allah görüyor kafanı takma
Öyle diyoruz da söyleseler de alınırız nispet yapar gibi bize kim ne derse desin alınacak piskolojideyiz en azından ben öyleyim
evet bende ederdim bi kaçi sevindi çalıştığım yerden.. onlar iyiHerkese söyleniyorsa kuzum elbet öğrenicez bunu , nispet yapar gibi eltim yaptı bana . Normal bir şekilde ben hamileyim dese Bi arkadaşım Nasıl sevinirim ben dua ederim bol bol üstüne .
7 haftalığım şuan , bende trombofili testinde 4g5g den dolayı folbiol yüksek doz sonuna kadar kullanıcaksın Dedi tabi iğnelerde var tabi , oğlumda yaşamıştım bende ikincisinde hiçbir belirtim olmadı düştü zaten o , şimdi sanırım kız gibi geliyor sabah bulantıları daha çok ama geceleri de kaldırıyor uyutmuyor hep var yani bulantı geçmiyor azalması da uzun sürcek gibisizin azalma olmadı mı hiç
Ben ilkkez gecen sali gittim hastaneye ve o kadar hareketliydiki mubarek Masallah suphanAllah ablasinin kardesi doktor istesede goremezdi bende pek ustune dusmedim annem bakma bile diyor
Aminnnn Allah razi olsun acim hic gecmedigi icin hic uzulmeden sor. Ben 36 haftalikken dr gittim kontrol ki bu zamana kadar hersey guzel sadece bi hafta kucuktuk. Neyse doktor bakti bebegin coook ufak kilosu 1600 suyun azalmis kos detayli ultrason cek sezeryana alsinlar20 gun kalir cikar karninda olmesin dedi Bismillah ne oluyor dedim agla agla ertesi gunu ettim gene ozel bi yere gittim detayliya kadin bana bebegin organlari saglikli problemsZ sadece uzandigindan beri bebegin kalbi yavasliyor ya zeynep kamil yada goztepe git dedi once yok dedim hayir hareketli ya nasil olur diye oyle boyle bi hastanede gezdikten sonra zeynep kamil denen lanet yere geldim orda beni oyaladilar nst bakiyoe yavasliyor ultrason bakiyoe normal kalp bana suni sanci verip normal yapmaya karar verdiler ve bebek makat gelis bu arada. Sonra bi docent geldi bana bakti ve ordaki doktora azarlar bagirislarla beni hemen sezeryana aldilar meger rtim bozuklugu ve damar darligi varmis aslinda sadece bu ama 8 bucuk aya kadar hic bisey yok hersey saglikli dogdu hergun kotu konustukar hergunnn bebegimin kafasi hafif sivriydi bu bizde hep vardir abim babam yegenlerim falan gecici oluyor yani vay efendim genetigi bozuk bebeginizin dendi testi bekleyeceksiniz yahu degil siz anjio yapin kurtarin bisey olursa bizim sorumluluk yok dediler inanmadilar hersey guzeldi bigun bogazo sis heryeri sis soruyorum hemsireye tersleyip hep oyle yatiyor ondan digerine diyorum oda aynisini en sonunda ahh Kizim ahh dedim bi erkek dr geldi ne oldu annesi dedi bakin gorun yeter dedim bakti eywahhh enfeksiyon kapmis odem olmus tedavi baslamamiz lazim dedi 1 oldu gecti 2 oldu gecti lanet test gelmeden yapmayiz dediler o lanet test geldi ve benim kizim normal bi insan kromozu bozuk degil indim genetige bana dr demezmi ayy bizde zaten ilerde estetik bisey yaparmiyiz diye istemistik kaynar sular basima dokuldu sansimiz ya kurban bayrami denk geldi dr bayram tatili icin afedersin popo rahatligina Kizima anjio yapmadi ve Kizim o hafta 3. Kez enfeksiyon kapti hastane enfeksiyonu ve uctu kanatlarini cirpa cirpa uctu Melegim o gun Kizimla beraber 3 bebek daha enfeksiyondan gitti ahh ahh o gece yok mh o gece Allahim duvarlarin dili olsada konussa hic bi dr gelmedi aciklama yapmadi bana kactilar hemsireler pislikti ayy mayyli konusmalar sacma salak cvplar boyle bisey yok en cokta neyi unutmammbiliyor musun Kizimi kuvezde gorecegim.yeni gitmis daha 1 saat olmus elleri boyle hafif kapali annemmm Mihrabım dedim parmagimi elinin arasina koydum Allahim sahidimdir eli kapandi suan bile aglayrak yaziyorum.cunku kalbim agriyor eli parmagimi cansizca sıktı yasiyorrrr dedim kalbine dokundum diger elimle atmiyordu ki ahh Allahim atmayan kalp boyleymis dedim ne gundu be o kara 30 eylul 2015 19.35 gunu az kaldi ne yapacagim bilmiyorum o gun bende olurum 1 senedir nefesim.yarim onun sevgisinden mahrum onsuz
biz ofisteyiz 4 kişiyiz hi ç biri konuşmuyor.
geçen bi arkadaşim dosyalari kaldirmani emretmişti. yapamam demişim o sirada hamileydim sora çok alindi. o günden beri bi kerecik benimle konuşmadi başka arkadaş buldu benim arkamdan konuşmuş sonrada hamile olduğumu öğrendi. sölememişim çünkü benle konuşmadiydi. o günden beri konuşmuyoruz. çok iyiyyudik samimydik biz onla. birden 180 derecede degişti. dosya kaldirmak degil de uzanamam. arayı düzeltmek için kendisiyle konuştum. dedim böle böle..
sora diycektim ki sen hamile olduğu zaman beni anlarsin diye diyemedim. çok üzüldüm. allahim dedim böle kişilerle karşılaştirma dedim.. arkadaş da beni anlamiyo ki hamile degil. kocasiylada ayni ofisteyiz işte ne yapacagimi bilmiyorum düzeltmek için uğraştim yanaşmadi kaybeden ben oldum galiba.çok aliniyorum işte.
işyerindekilerde konuşmuyolar hamile olduğumu da öğrendiler seslerini çikaramiyolar bebegimi kaybettiğim için bi kerecik yanimda bile olmadilar.oğlum aklima geldiğinde bi odaya kaçtim ağladim yanimda olmadi. olmasini da istemiyorum. ee ne diyim ben Allaha havale ettim.. şimdi ben iş arkadaşimla arayi düzeltmek için ne yapmaliyim. suratima soğuk davraniyor.
Kelebekcikk34 bence git Canım, bende doğuma girdiğim de yakın arkadaşım bana ultrasyon görüntüsünü attı hamileyim diye ben söylemedim bebeği kaybettiğimizi eşi öğrenip demiş 3 ay gelmedi 3 ay sonra geldiğin de ise düşer diye korktum Dedi anlıyorum Dedim doğumunda gittim tabi ki aramız eskisi gibi sıkı değil , ama başka bir arkadaşım ise daha hassas davrandı aynı dönem doğurcaktık bebeklerimizin ismi Mustafaydı aradı ağladı sakın gelme dedim doğur öyle görüşücez dedim ve zor bir doğum geçirmesine rağmen eşine diyordu ki kucağına alsın ama sakın bak sen Mustafa bilmem ne diye sevme övünme bişey diyip kızı üzme seni mahvederim dediğini duydum evine gittiğim de bile eşini mutfağa çekip sen biraz burda dur eşiyle o oynasın biraz bebekleri çok sever o diyordu kişinin niyetini , düşüncesini anlıyorsun aslında ona göre davran .
anlattim dedim böle böle diye.. sorasi onlara kalmiş..Hergün aynı ortamda gergin olmak çok zor.haklisin...
Bi molanizda yada rht konuşabiliyorsaniz ofiste hepsiyle aynı anda konuş fikrim...Psikolojik durumundan bahset...bize yazdığın gibi ifade et kendini. Gerisini de onlara bırak. Ondan sonrasini takma hc bsy senden bebeginden önemli değil.
benim iş arkadaşim hamile degil ama anlamiyordu şimdi dahada hiç anlamaz oldu. sende diyemedim sen hamile olduğu anlarsin beni diye. boşver dedim. üzülüyorum ben böle duruma.S sernur3535merve100 @orkidekaramel
Çok doğru bi konuya parmak basmışsiniz...bende şu sıralar bu konuda karmakarışık durumdayım. En yakin dostum benimlr bir hamileydi.ben kaybettim o hala hamile...biz ona o gün hastaneye gelmemesini söyledik cok etkileyeceğini ve onun için sağlıklı olmayacağını.Ama şuan durun öyle bir hal aldı ki özetle o günden beri hic görüşmedik sadece birkac msj...ben 1 ay sonra en azından gelmesini beklerdim evime.cok özledim zaten.oda kendini hamile diye beni üzecek gibi hissttigini iyi niyetli oldgunu biliyorum...oyle düşünüyorum.simdi o doğum yapacak ben yaarama tuz basıp gitmelimiyim ama o bana gelmedi mi demeliyim? Yani bizim ilk görüşme nasıl olacak. Yani benm arkdsmla görüşmem icin yeniden mi hamile kalmam gerek o zaman mi gelecek bana iyi hissetmis olmam için?
Bu kadar takma kafana biz acınin en büyüğünu gördük. katılaştim ben mesela.cok iyi niyetli oldgunu düşünmüyorum ben o kızın. Insan o kdr konuşmaya merhametli bi insan asla dayanamaz sen artik adim atmaki seninde kırılma ihtimalini düşünsünanlattim dedim böle böle diye.. sorasi onlara kalmiş..
allaha havale ettim işde.. çok zor ortam gergini ..
cuma günü kocasina dedim eşin konuşmuyo benle diye.. diye yanlış anlaşılmalar olmuş.. bende iki gün bekledim uyuyamadim sıkıntıdan.. bugün sabah konuştum tamam dedi başka bişeyde demedi. halada soğuk.
eşimde öle diyo herşey ben iyi niyetimden kaybediyorum. insanlar benim iyi niyetimi kullanip atiyo buda çok zoruma gidiyor. nabayim şimdiki bebegimi bekliycem allahin iziniyle şubatta doğum izine çikicam. 5 ayım var çabuk geçsin inş rabbimin iziniyle kucagimiza alirim. sanada en kısa zamanda nasip eder inş aratmadan. Allah en sevgili kuluna nasip edermişBu kadar takma kafana biz acınin en büyüğünu gördük. katılaştim ben mesela.cok iyi niyetli oldgunu düşünmüyorum ben o kızın. Insan o kdr konuşmaya merhametli bi insan asla dayanamaz sen artik adim atmaki seninde kırılma ihtimalini düşünsün
B BlackandBlack Canım benim teşekkür ederim deneyeyim naneli sakızı , oğlunun belirtileri olmadı mı sende ?
Benim göğüslerimin rengi açıldı ve büyüdü , bacaklarımda kıllar resmen çıkmadı batık batık kaldılar . Bende sağlıkla büyüsün sağlıkla kucağıma alayım ama oğlum olursa biraz daha rahat geçiririm hamileliği diyorum kıyafettir eşyadır hepsi alınmıştı tekrar almak beni üzer , baya üzer hemde hayırlısı olsun hakkımızda inşallah
@orkidekaramel ah kuzum iyi ki öldü diyenler duydum bırak hayırlı olsunu , Rabbim bu dünya da olmasa öteki dünyaya bırakıyor bazı hesapları
S sernur3535merve100 @orkidekaramel
Çok doğru bi konuya parmak basmışsiniz...bende şu sıralar bu konuda karmakarışık durumdayım. En yakin dostum benimlr bir hamileydi.ben kaybettim o hala hamile...biz ona o gün hastaneye gelmemesini söyledik cok etkileyeceğini ve onun için sağlıklı olmayacağını.Ama şuan durun öyle bir hal aldı ki özetle o günden beri hic görüşmedik sadece birkac msj...ben 1 ay sonra en azından gelmesini beklerdim evime.cok özledim zaten.oda kendini hamile diye beni üzecek gibi hissttigini iyi niyetli oldgunu biliyorum...oyle düşünüyorum.simdi o doğum yapacak ben yaarama tuz basıp gitmelimiyim ama o bana gelmedi mi demeliyim? Yani bizim ilk görüşme nasıl olacak. Yani benm arkdsmla görüşmem icin yeniden mi hamile kalmam gerek o zaman mi gelecek bana iyi hissetmis olmam için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?