- 15 Şubat 2016
- 130
- 180
- 23
İnşallah canım iyi haberler alırsın. Allah dermansız dert vermesin.Maalesef yeni katılan arkadaşlar olmuş aramıza. Keşke olmasa.. Allah büyük sabırlar versin.acılarınızı tez vakitte dindirsin..Sizler nasılsınız kızlar uzun Zaman oldu sohbetlerimizi özledim. Hamilelikler,denemeler,(bebeği olanlar )büyütmeler Nasıl gidiyor :) detaylı bi inceleme için tüp tüp kan verdim. Çoğunun sonucu çıktı sadece pıhtılaşma kaldı. Diğer tüm değerler normal ve olması gerektiği gibi. İnşallah o da sorunsuz sonuç verir. 10güne kadar alıcam Onu da. Bakalım sonrasında süreç Nasıl işleyecek. Her zaman dualarımdasınz.
Detaylı inceleme derken hormonlara mı bakıldı tokso lara bakıldı mı benim hepsine bakıldı toksoplazma IGG 61 çıktı biraz yüksek ama cmv ıgm normal çıktı doktorum herşey normal dedi pıhtılaşma testlerini bende yaptırdım bir haftaya çıkacak Sonucum birde kromozom analizi istedi gittiğim genetik doktoru ekstra olarak onada 3 ay sonraya gün verdiler onuda özelde yaptıracağım bakalım ne çıkacak kızlar allah bizi tüp bebeklere koymasın çok zor ilacı çok ağır minnacık bir ilaç içiyorum kist için inanın feleğim şaştı öyle çok yan etkisi varki anlatamam kaç gündür barut gibiyim heryerim şişti baş ağrısı çok fena neyse ki 21 ilaçtan 6 tane kaldı dayanıyorum sonucun çıkınca mutlaka yaz canım çok merak ediyorumMaalesef yeni katılan arkadaşlar olmuş aramıza. Keşke olmasa.. Allah büyük sabırlar versin.acılarınızı tez vakitte dindirsin..Sizler nasılsınız kızlar uzun Zaman oldu sohbetlerimizi özledim. Hamilelikler,denemeler,(bebeği olanlar )büyütmeler Nasıl gidiyor :) detaylı bi inceleme için tüp tüp kan verdim. Çoğunun sonucu çıktı sadece pıhtılaşma kaldı. Diğer tüm değerler normal ve olması gerektiği gibi. İnşallah o da sorunsuz sonuç verir. 10güne kadar alıcam Onu da. Bakalım sonrasında süreç Nasıl işleyecek. Her zaman dualarımdasınz.
Günaydın. B BlackandBlack bana psikolojik destek al demiştin ya psikiyatristlemi görüştn aen paikologlamı? Emdr tekniğini bilen psikolog 1 tane var koca bursada ondan da emin olamadım ya
Canm ben de öyleyim.benim doktorum doçent iyi bi doktor.haftaya kontrole gidecem 5 ay bitti artk korunmayı birakmak istedigimi söyleyecem.ve ben bikac aydr folik asit de iciyorum.arastrmadaki doktor da 2 ay önceden folik asite başla demişti.hamile olursak zaman çabuk geçer ins.Rabbim nasip etse diger yaza bebeğim kucagımda olur diyorum.kendimi böyle teselli ediyorum.Cidden içim biraz daha rahatladı şimdi..biraz kilo vermem lazım önce bakalım inş sonra çok bekletmez yeni yavrumuz bizi..ben hala hamile ve küçük cocuk göremiyorum çünkü belki hamile kalınca geçer..
Bi arada benim de kilo sorunum var.bebegime 90 kiloyla hamile kalmıştım..boyum da uzun cok belli olmuyor kilom ama fazlaligim var.şimdi dikkat ediyorum yazn basnda 92 kiloydum simdi 87 kiloyum.hamile olduğumu ögrenene kadar diyet ve yürüyüş yapmayı düşünüyorum.doktorum verdigin her yarm kilo bile gebelikte avantaj senin icin demişti.Cidden içim biraz daha rahatladı şimdi..biraz kilo vermem lazım önce bakalım inş sonra çok bekletmez yeni yavrumuz bizi..ben hala hamile ve küçük cocuk göremiyorum çünkü belki hamile kalınca geçer..
Canm güçlü olmaya çalış.ins bu defa kucagina almak nasip olur.bak ben 22 ay sonra hamile kalmıştım.öncesinde yumurta takibi ve aşılama yapmıştım sonra tedaviye arar verdigim ay hamile kaldim.hic kimse hamileligine benim kadar sevinmemistir herhalde.evde bebek magazalarnn posetlerine bile sevinir sükrederdim.ve gebeligimde gebelik kolestazı yaşadım.siddetli kaşıntı.gece 11 de ellerim ayaklarm kaşnmaya başlıyordu ve sabah 7 ye kadar kasiniyordum.saatlerce ağlıyor ve kasiniyordum.dusun sabaha kadar yarm saat ancak uyuyabiliyordum.ve bacagimda yüzlerce yara çıktı .cildiye krem verdi ona ragmen hala lekeler duruyo.her gün 7 8 saat ayni deriyi en siddetli sekilde kaşrsan ne hale gelir vücut düşün.ve bir gece kriz şeklinde aglarken yine eşim senin icin ne yapaym söyle nasl rahatliyorsan öyle yardımcı olaym dedi.ben de beni ıssız bir yere götür öldür ve eve dön dedim.dayanilmaz bir kaşıntı günler. Hatta gecen saate şükrediyordum az kaldı diye. ve 7 aylikken başlamıştı bebek gününü tamamlarsa doktora hemen alsın diyecektim.bir saat bile az kasinsam diyordum.sonra doktorum ilac verince etkisini görüp kaşıntı azaldı ben de benek büyüsün daha iyi olsun diye bekledim 39.haftaya kadar bekledim.sirf kızım daga iyi olsun diye o kaşıntya tahammül ettim.ama yine de bir kere of bile demedim.hatta aynı kaşntıyı yasayan ablamlar nasıl güçlüsün deli gibi kaşnıyon hic sesun cikmiyo demisti.ben de gec hamile kaldim bebegimin sevgisi bu acidan daha ağır basiyo derdim.ve ablam 3 normal dogum yaptı.bir hafta kaşıntı cekmiyeyim onun yerine 3 tane dogum yapaym derdi.ve bana sen kaşıntıya dayaniyorsan normal doğum basit gelir demişti.dogumu en fazla 5 saat aşırı sancı yaşıyorsun.ama kaşıntı saatlerce günlerce.ve cok sevinmiştim bi evladımn kasintiBen dün geceyi ağlayarak geçirdim susturamadım kendimi Bi türlü iğne oluyorum ilaçlar bilmem neler kusmalar falan bu anları özleyeceğimi tahmin etmemiştim kustuğum için mahvolsam da şükür diyorum birden aklıma ya sonu Nasıl olucak geldi başladım saatlerce ağlamaya , geçen sene bu zamanlar karnımdaydı düğüne gitmiştim herkes Nasıl bakıyordu bana Cidde'n güzelleşmişim hamileliğim de şimdi farkediyorum o zaman çirkinleştim diyip duruyordum nasılda güzel gülüyormuşum fotoğraflar da , ben sizler gibi sezeryan olmadım olmamak için çok direndim normal doğurucam diye ebelerle tartışmalarım bazı doktorların acımasız açılma kontrolleri üstelik tersten geldi ama o doğum anını yaşadım şükürler olsun diyorum sizlerin daha zor dikişleriniz daha sonra ki süreç psikolojik olarak daha zor geçirmişsinizdir eminim ben karnımda ki o siyah çizgiyi görünce bile içim gidiyordu sizin izleriniz Melek'lerinizden hatıra gibi gördükçe eminim kötü olan olmuştur . Farkediyorum da bu tür üzücü olaylar gerçekten Bebek isteyenlerin başına geliyor bazıları anne değildir çok , habire doğurur sigarasını da içer alkolünü içen arkadaşlarım Bile var bir sorun olmaz ama bizler Nasıl titreyerek davrandıysak hep bizlere oluyor birşey ( bir de benim göstermeyi seven annem yüzünden geliyor başıma ne geliyorsa düğün düğün zorla gezdirdi yok bilezikleri tak yok onu giyin ben hamileliğim gizledikçe oğlumuz olucak diyip düşmana dosta herkese Dedi durdu ) nazara da inanıyorum ben bu konular da şimdi daha net olmasa bile demiyorum kimseye annem de sağlık ocağı arayıp demiş öyle öğrendi yine misafirliğe çağırıyor bu Halimle yine anlayış sıfır tabi .
Hamilelik dönemimiz de şöyle sakin Deniz kenarı Bi köye falan mı gitsek acaba herkesten uzak kafamız rahat tanıdık kimse yok doğum Zaman'ına kadar orda kalsak öyle oh ne iyi olur .
Ben dün geceyi ağlayarak geçirdim susturamadım kendimi Bi türlü iğne oluyorum ilaçlar bilmem neler kusmalar falan bu anları özleyeceğimi tahmin etmemiştim kustuğum için mahvolsam da şükür diyorum birden aklıma ya sonu Nasıl olucak geldi başladım saatlerce ağlamaya , geçen sene bu zamanlar karnımdaydı düğüne gitmiştim herkes Nasıl bakıyordu bana Cidde'n güzelleşmişim hamileliğim de şimdi farkediyorum o zaman çirkinleştim diyip duruyordum nasılda güzel gülüyormuşum fotoğraflar da , ben sizler gibi sezeryan olmadım olmamak için çok direndim normal doğurucam diye ebelerle tartışmalarım bazı doktorların acımasız açılma kontrolleri üstelik tersten geldi ama o doğum anını yaşadım şükürler olsun diyorum sizlerin daha zor dikişleriniz daha sonra ki süreç psikolojik olarak daha zor geçirmişsinizdir eminim ben karnımda ki o siyah çizgiyi görünce bile içim gidiyordu sizin izleriniz Melek'lerinizden hatıra gibi gördükçe eminim kötü olan olmuştur . Farkediyorum da bu tür üzücü olaylar gerçekten Bebek isteyenlerin başına geliyor bazıları anne değildir çok , habire doğurur sigarasını da içer alkolünü içen arkadaşlarım Bile var bir sorun olmaz ama bizler Nasıl titreyerek davrandıysak hep bizlere oluyor birşey ( bir de benim göstermeyi seven annem yüzünden geliyor başıma ne geliyorsa düğün düğün zorla gezdirdi yok bilezikleri tak yok onu giyin ben hamileliğim gizledikçe oğlumuz olucak diyip düşmana dosta herkese Dedi durdu ) nazara da inanıyorum ben bu konular da şimdi daha net olmasa bile demiyorum kimseye annem de sağlık ocağı arayıp demiş öyle öğrendi yine misafirliğe çağırıyor bu Halimle yine anlayış sıfır tabi .
Hamilelik dönemimiz de şöyle sakin Deniz kenarı Bi köye falan mı gitsek acaba herkesten uzak kafamız rahat tanıdık kimse yok doğum Zaman'ına kadar orda kalsak öyle oh ne iyi olur .
Ben doğumdan kalan 5 kilomu hala veremedim şimdi yürüyüş falan yapiyorum.yediklerime dikkat ediyorum dedigin gibi kilo onemli. Gittigin doçent ne kadar beklemeni söyledi peki?Bi arada benim de kilo sorunum var.bebegime 90 kiloyla hamile kalmıştım..boyum da uzun cok belli olmuyor kilom ama fazlaligim var.şimdi dikkat ediyorum yazn basnda 92 kiloydum simdi 87 kiloyum.hamile olduğumu ögrenene kadar diyet ve yürüyüş yapmayı düşünüyorum.doktorum verdigin her yarm kilo bile gebelikte avantaj senin icin demişti.
Canm güçlü olmaya çalış.ins bu defa kucagina almak nasip olur.bak ben 22 ay sonra hamile kalmıştım.öncesinde yumurta takibi ve aşılama yapmıştım sonra tedaviye arar verdigim ay hamile kaldim.hic kimse hamileligine benim kadar sevinmemistir herhalde.evde bebek magazalarnn posetlerine bile sevinir sükrederdim.ve gebeligimde gebelik kolestazı yaşadım.siddetli kaşıntı.gece 11 de ellerim ayaklarm kaşnmaya başlıyordu ve sabah 7 ye kadar kasiniyordum.saatlerce ağlıyor ve kasiniyordum.dusun sabaha kadar yarm saat ancak uyuyabiliyordum.ve bacagimda yüzlerce yara çıktı .cildiye krem verdi ona ragmen hala lekeler duruyo.her gün 7 8 saat ayni deriyi en siddetli sekilde kaşrsan ne hale gelir vücut düşün.ve bir gece kriz şeklinde aglarken yine eşim senin icin ne yapaym söyle nasl rahatliyorsan öyle yardımcı olaym dedi.ben de beni ıssız bir yere götür öldür ve eve dön dedim.dayanilmaz bir kaşıntı günler. Hatta gecen saate şükrediyordum az kaldı diye. ve 7 aylikken başlamıştı bebek gününü tamamlarsa doktora hemen alsın diyecektim.bir saat bile az kasinsam diyordum.sonra doktorum ilac verince etkisini görüp kaşıntı azaldı ben de benek büyüsün daha iyi olsun diye bekledim 39.haftaya kadar bekledim.sirf kızım daga iyi olsun diye o kaşıntya tahammül ettim.ama yine de bir kere of bile demedim.hatta aynı kaşntıyı yasayan ablamlar nasıl güçlüsün deli gibi kaşnıyon hic sesun cikmiyo demisti.ben de gec hamile kaldim bebegimin sevgisi bu acidan daha ağır basiyo derdim.ve ablam 3 normal dogum yaptı.bir hafta kaşıntı cekmiyeyim onun yerine 3 tane dogum yapaym derdi.ve bana sen kaşıntıya dayaniyorsan normal doğum basit gelir demişti.dogumu en fazla 5 saat aşırı sancı yaşıyorsun.ama kaşıntı saatlerce günlerce.ve cok sevinmiştim bi evladımn kasintisini cektim kurtuldum diye.ama olmadi göremedim bile bebegimi.yine de Rabbim muhakkak bnun mükafatını da verir diyorum.onngun bile anne karnındaki bebek icin anneye sevsp yazilirmis.ben de 9 ay taşıdm.hic of demedim yine de buna da şükür diyorum.aşılama ya ragmen hamile kalamaynca ya tüp bebekten bile evladm olmazsa diiye ödüm kopuyordu.tine şükür ben anne oldum bebegim cennete ama ben anneyim diyorum.Rabbim. ins kisa surede sağlıklı ömürlü hayırlı olani verir.benim umudum var en azndan şimdi adet olabiliyorum.ömür boyu hamileliği hic tatmamis kadnlar bile varBen dün geceyi ağlayarak geçirdim susturamadım kendimi Bi türlü iğne oluyorum ilaçlar bilmem neler kusmalar falan bu anları özleyeceğimi tahmin etmemiştim kustuğum için mahvolsam da şükür diyorum birden aklıma ya sonu Nasıl olucak geldi başladım saatlerce ağlamaya , geçen sene bu zamanlar karnımdaydı düğüne gitmiştim herkes Nasıl bakıyordu bana Cidde'n güzelleşmişim hamileliğim de şimdi farkediyorum o zaman çirkinleştim diyip duruyordum nasılda güzel gülüyormuşum fotoğraflar da , ben sizler gibi sezeryan olmadım olmamak için çok direndim normal doğurucam diye ebelerle tartışmalarım bazı doktorların acımasız açılma kontrolleri üstelik tersten geldi ama o doğum anını yaşadım şükürler olsun diyorum sizlerin daha zor dikişleriniz daha sonra ki süreç psikolojik olarak daha zor geçirmişsinizdir eminim ben karnımda ki o siyah çizgiyi görünce bile içim gidiyordu sizin izleriniz Melek'lerinizden hatıra gibi gördükçe eminim kötü olan olmuştur . Farkediyorum da bu tür üzücü olaylar gerçekten Bebek isteyenlerin başına geliyor bazıları anne değildir çok , habire doğurur sigarasını da içer alkolünü içen arkadaşlarım Bile var bir sorun olmaz ama bizler Nasıl titreyerek davrandıysak hep bizlere oluyor birşey ( bir de benim göstermeyi seven annem yüzünden geliyor başıma ne geliyorsa düğün düğün zorla gezdirdi yok bilezikleri tak yok onu giyin ben hamileliğim gizledikçe oğlumuz olucak diyip düşmana dosta herkese Dedi durdu ) nazara da inanıyorum ben bu konular da şimdi daha net olmasa bile demiyorum kimseye annem de sağlık ocağı arayıp demiş öyle öğrendi yine misafirliğe çağırıyor bu Halimle yine anlayış sıfır tabi .
Önce 6 ay dedi.sonra 4 ay 5 ay bile yeter dedi.bebeği 4 aylık olup hamile olan hastalarm oldu hic sorun yasamadilar dedi.canm haftaya gidecem doktoruma 5 aym bitiyo soracam iste sonucu yazarm burayaBen doğumdan kalan 5 kilomu hala veremedim şimdi yürüyüş falan yapiyorum.yediklerime dikkat ediyorum dedigin gibi kilo onemli. Gittigin doçent ne kadar beklemeni söyledi peki?
Çok sevinirim cnm..inş güzel haberler alirsin..Önce 6 ay dedi.sonra 4 ay 5 ay bile yeter dedi.bebeği 4 aylık olup hamile olan hastalarm oldu hic sorun yasamadilar dedi.canm haftaya gidecem doktoruma 5 aym bitiyo soracam iste sonucu yazarm buraya
B BlackandBlackbengisu022 kirmizidefter
Acılar geçmiyor benim sütüm 4. Ay'da gelmeye başlamıştı zaten ben bekarken bile doğum fotoğrafçısıydım göğüslerim doluyordu o dönemler de en çok onda üzüldüm süt geldikçe anneyim ben yanımda olmasa da emzirmesem de , fotoğraf ben burda da paylaşıyordum eşim kızıyordu dinlemiyordum ultrasyonları bile paylaşıyordum hele ki sosyal medya da Bi paylaştım başıma gelmeyen kalmadı o zamanlar şimdi asla düşünmüyorum yüzüm gözüksün yeter alt kısımı görmesinler inşallah çok kilo alıp belli etmem , Bi de şuna sinir oluyorum çevrem de hamile olanlar oluyor aman Burcu duymasın üzüleceğimden değil nazarım değermiş öyle kızıyorum ki ben hiç bir hamile görünce üzülmedim aksine sevindim bebeklerle falan sürekli ilgilendim öyle bişeyim hiç olmadı insanlar kendileri öyle ki beni öyle görmüş diyip kestim muhabbetleri , hepimiz ne kadar farklı sıkıntılar sorunlar yaşamışız Rabbim bunların mukafatını inşallah kucağımıza bebeklerimizi alarak verir .
Doğru söylüyorsun canım benimde çok bunaldığım anlarda dayan diyorum peygamber efendimiz bile peygamber olduğu halde cenneti cehennemi bizden iyi bildiği halde yavrusu ölünce Ağlamış öyle ki dünya onun yüzü suyu hürmetine yaratılmış en sevdiği kulu ona bile o acıyı vermiş allah biz kimiz ki ölüm çok yakın ama yavruma kavuşacağım gün çok uzakmış gibi geliyor hasretten belki hergün dua ediyorum allahım sen dünya mı da ahiretimide güzel eyle yaktığın ateşleri sen söndür diye inşallah hepimizin yüzü güler imtihanımızı hakkıyla verebilmişizdir inşallahAmin canım benim inşallah. Zaten Rabbim böyle bir mükafatı kalbi kötü olan birine vermez ki. Biz farkında değiliz aslında ama o kadar şanslıyız ki... Çok sevdiğim bir ablam bebeğimi kaybettiğimde bana demişti ki " Sen o kadar şanslısın ki Yasemin, farkında değilsin. Rabbimin çok sevdiği bir kuluymuşsun sen. Herkese nasip olmaz böyle bir evlat" demişti. O acımla çok kızmıştım içimden ona. Düşünsene bizlerin melekleri var. Pür ü pak cennet kuşları var. Ahirette elimizden tutup cennete götürecekler bizi ve ebediyete dek birlikte olacağız meleklerimizle. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi bir anne için. Evladıyla sonsuza dek birlikte olabilmek... Rabbim böyle bir şeyi kalbi kara olan bir insana nasip eder mi? Ya da kötü olan bir anneye? Bizler meleklerimizin iyiliği için her şeyi yapmış olan anneleriz. Buradaki bir çok anneyle özelden de konuşuyorum ve gerçekten hepsi de o kadar iyi, o kadar iyi yürekli insanlar ki... Rabbim sevdiği kuluna bu dünyada çektirirmiş ki yanına tertemiz gelsin diye. Peygamber Efendimiz ki Onun en sevdiği. O bile neler yaşamış, neler çekmiş... Evlat acısını kaç kere tatmış... Böyle düşünmek lazım, yoksa insan başka türlü avunamıyor...
Doğru söylüyorsun canım benimde çok bunaldığım anlarda dayan diyorum peygamber efendimiz bile peygamber olduğu halde cenneti cehennemi bizden iyi bildiği halde yavrusu ölünce Ağlamış öyle ki dünya onun yüzü suyu hürmetine yaratılmış en sevdiği kulu ona bile o acıyı vermiş allah biz kimiz ki ölüm çok yakın ama yavruma kavuşacağım gün çok uzakmış gibi geliyor hasretten belki hergün dua ediyorum allahım sen dünya mı da ahiretimide güzel eyle yaktığın ateşleri sen söndür diye inşallah hepimizin yüzü güler imtihanımızı hakkıyla verebilmişizdir inşallah
aynen canım böyle düşünmek rahatlatıyor zaten. cennette evladımıza kavuşacağımızı bilmek rahatlatıyor, ya hiç kavuşamasak. bide hepimizin bebekleri ne kadarda güzelmiş ya RABBİM. ultrasonda bile ay gibi parlıyordu benim oğluşum, dünde ayrıntılı ultrasona girdim bu bebeğim çirkin:) neyse uzun ömürlü sağlıklı olsun inşallahda.. çirkin olsun napalım :)Amin canım benim inşallah. Zaten Rabbim böyle bir mükafatı kalbi kötü olan birine vermez ki. Biz farkında değiliz aslında ama o kadar şanslıyız ki... Çok sevdiğim bir ablam bebeğimi kaybettiğimde bana demişti ki " Sen o kadar şanslısın ki Yasemin, farkında değilsin. Rabbimin çok sevdiği bir kuluymuşsun sen. Herkese nasip olmaz böyle bir evlat" demişti. O acımla çok kızmıştım içimden ona. Düşünsene bizlerin melekleri var. Pür ü pak cennet kuşları var. Ahirette elimizden tutup cennete götürecekler bizi ve ebediyete dek birlikte olacağız meleklerimizle. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi bir anne için. Evladıyla sonsuza dek birlikte olabilmek... Rabbim böyle bir şeyi kalbi kara olan bir insana nasip eder mi? Ya da kötü olan bir anneye? Bizler meleklerimizin iyiliği için her şeyi yapmış olan anneleriz. Buradaki bir çok anneyle özelden de konuşuyorum ve gerçekten hepsi de o kadar iyi, o kadar iyi yürekli insanlar ki... Rabbim sevdiği kuluna bu dünyada çektirirmiş ki yanına tertemiz gelsin diye. Peygamber Efendimiz ki Onun en sevdiği. O bile neler yaşamış, neler çekmiş... Evlat acısını kaç kere tatmış... Böyle düşünmek lazım, yoksa insan başka türlü avunamıyor...
evet inşallah o acıyla isyan etmemişizdir. o acıyla ne yaşadığımı özellikle ilk 2 ayımı resmen hatırlamıyorum ben hiç. ne yedim ne içtim, ne dedim hiçbişi yok. beyin üzüntülü olayları çekmeceye kapatır kitlermiş işte. bende de bu var.Doğru söylüyorsun canım benimde çok bunaldığım anlarda dayan diyorum peygamber efendimiz bile peygamber olduğu halde cenneti cehennemi bizden iyi bildiği halde yavrusu ölünce Ağlamış öyle ki dünya onun yüzü suyu hürmetine yaratılmış en sevdiği kulu ona bile o acıyı vermiş allah biz kimiz ki ölüm çok yakın ama yavruma kavuşacağım gün çok uzakmış gibi geliyor hasretten belki hergün dua ediyorum allahım sen dünya mı da ahiretimide güzel eyle yaktığın ateşleri sen söndür diye inşallah hepimizin yüzü güler imtihanımızı hakkıyla verebilmişizdir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?