- 25 Nisan 2016
- 543
- 457
- 53
- 41
amin inşallah canım bidaha bu acıları yaşamayız inşallah duayı tam yapmak lazımmış ben hep allahım sağsalim kucağıma almayı nasip et diye gerçekten nasip etti ama ömürlü olmadı demekki ömürlü de demek lazımmışKasım'da kaybettim ben bebeğimi. 5ay bitti.aynı acı aynı olay çok etkilendim okuduğumdan beri . Insallah Allah en yakın zamanda sana bana ve tüm melek annelerine sağlıklı hayırlı Ömürlü evlatlar nasip etsin .
Benim oğlumu görenlerde hep aynı şeyi söylediler allah kendi için yaratmış elma gibi yanaklar minnacık burun ağzını görsen sanki yoktu fındık gibi allahım kurban olurum onu yaratıp 5 günde olsa kucağıma alıp sevdirene şükür ki anne olduk kısa sa olsa ahirette doyarız inşallah doğumhanede yakışıklı ya bak diye gülüyorlar dıBelki de hissettik anne olarak bebeğimizi kaybedeceğimizi bilemiyorum ki... Ultrasonda her gördüğümde Allah'ım bu güzellik benim mi diye mutluluktan ağlardım. Meğer benim değilmiş ak kuzum. Meğer Rabbim kendi için o kadar özenerek yaratmış... Çok güzeldi ak kuzum çok... Görenler de hep biz bu kadar güzel yeni doğan görmedik dediler hep. Melek çünkü kuzum, melek çirkin olur mu hiç... Yüzünde nur vardı oğlumun. Kucağıma aldım, öptüm, kokladım... Sanki kucağımda hiç bir şey yok gibiydi, o kadar hafifti ki... Günahsız, sabi ağır olur mu hiç... Bembeyaz teni, kiraz gibi kıpkırmızı dudakları vardı kuzumun. Gözleri kocaman badem gibiydi dayıları gibi. O kadar çok istemiştim ki gözleri dayılarının ki gibi olsun diye... Ah, ah... İçim yanıyor düşündükçe...
Güçlü durmaya çalışıyorum canım tam toparlandim dedigim anda bakiyorum en bastayim yine dagilmisim darmadağın olmuşum.Kendimi hep sıktım aglamamk icin hep durdurdum belki de ondan byle doluyorum tasiyrm..Bgn dua ederken birden aglamaya başladım hickira hickira kendimi tutamadım nefes alamadim fenalastim ztn dua ediyrdm Rabbim yardim etti şimdi şükür iyiyim...Canım ayakta durmaya çalış ve bence psikolojik destek de al. Eğer bebeğin odasına girmek seni üzüyorsa kapısını kapat ve asla girme. Ben hala giremiyorum oğlumun odasınakardeşi için hazırlarken odayı nasıl dayanacağım bilmiyorum. Şimdiden bunları düşünüyorum ve kalbim sıkışıyor. Yaşadıklarımız kolay değil hem de hiç değil. Daraldığın zaman Rabbim bana sabır ver diye dua et. Ben ağlama krizlerimde bir taraftan ağlayıp bir taraftan da Rabbim sabır ver bana diye dua ederdim ve bir süre sonra geçerdi ağlama krizim. O emin ol çok iyi bir yerde annesi. Ve şöyle düşün sen ağladıkça ve sen üzüldükçe o da mutlu olamıyor. Onun üzülmesini ister misin annesi? Ben dayanamayıp her ağladığımda aklıma bunu getiriyorum ve sonra "tamam oğlum ağlamıyorum, bak sildim göz yaşlarımı, üzülme sen" deyip siliyorum göz yaşlarımı. Unutma Rabbim bizi kahretmedi, farkında değiliz ama aslında ödüllendirdi. Belki bebeğimize hamileyken yaptığımız küçük bir iyilik O'nun çok hoşuna gitti ve bizi bu şekilde ödüllendirdi. Bilemeyiz ki canım... Düşünsene biz bir anne olarak evlatlarımızı ne kadar çok seviyoruz sence bizi yaratan Rabbim bizi üzmeye, bizi kahretmeye kıyar mı? Onun merhameti hepimizden çok çok daha fazla. İçini ferah tutmaya çalış canım. Aklını başka şeylerle oyala. Çalışmıyorsan eğer spora yazıl, spora git. Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı hobi kursları var, onlara katıl. Evde insan kafayı yiyiyor çünkü. Ben bu yüzden doğum iznimin sadece bir ayını kullanmıştım, sonra hemen işe başladım aklım dağılsın diye...
Yazdıkların beni de çok üzdü ben de bi kaç parça kıyafeti saklamıştım eşyalarını kaldırmadan ara ara gidip kokluyorum içinde oğlum vardı diyorum ne kadar da güzel kokuyor hala mis gibi ben hep ağladım hiç Sıkma dım kendimi teselli ederler ken bile siz beni alamazsınız sizin çocuğunuz ölmedi diyorum hala telefonlarımı açımıyor um sokağa tek başıma çıkmıyor um kimseyle görüşüyorum sadece eşimle çıkıyorum bizim ailelerde başka şehirlerde o yüzden şuan yanlızızGüçlü durmaya çalışıyorum canım tam toparlandim dedigim anda bakiyorum en bastayim yine dagilmisim darmadağın olmuşum.Kendimi hep sıktım aglamamk icin hep durdurdum belki de ondan byle doluyorum tasiyrm..Bgn dua ederken birden aglamaya başladım hickira hickira kendimi tutamadım nefes alamadim fenalastim ztn dua ediyrdm Rabbim yardim etti şimdi şükür iyiyim...
Haklısın canm,oglumun odasina grmek,beni uzmekten baska bsy sağlamıyor ama sanki odasnda onu bulucakmsm gbi ariyorum elimde olmadan hala inanamiyrm yokluguna..Alsmaya çalışıcam artik yokluguyla yaşamaya..
cok zor hepimizin yaşadıkları Rabbim yardim etsin yaralarimizi sarsin ins..belki de şer gördüğümüz hayrdr biz bilemeyiz ki Rabbim bilir..Artk ins aglamycm bende bebegimin uzulmesini asla istemem hep mutlu olsun isterim.
Rabbim bizi odullendirdi evet biz hepimiz ozeliz bende byle dusunuyorum canim ins bu sabrimizin mükafatını gorucez bizde ins mutlu olucaz...Rabbim hepimize yaralarimizi saricak evlatlar gondersin(amin)
Suan calismiyrm cnm evdeyim surekli disariya atiyorum kendimi evde duramiyorm aslinda kpss snvina gricem cok az kaldi ama hic calisamiyrm kafam almiyor
Canm Allah sana da sabır versin.sen kac haftalk ve neden kaybettin merak ettim.ayrica cevap vermeyebilirsin de.
ben ilk günler kendimi cok sorguladm.yediğim hurmadan 2 dilim baklavadan yolda giderken taktıgm emniyet kemerinden herseyden ama herseyden suphelendim.sebep olarak gördüm.doktoruma aklima gelen herseyi de sordum.o da sen evde dogum yapmayi bile tercih edebilirdin dedi.annelerimiz hep evde dogum yapmis ve bunlari yasamamislar dedi.yıllarn doktoru her yil yüzlerce gebeyle ilgilenen ve sürekli fogum yaptiran adam böyle bir riski önceden öngöremediyse ben hic bilemezdim.sonucta sebepler de birer perdedir deyip artık olan durumu kabullenmek gerekiyo ve bi dahaki gebeligimde daha tedbirli daha dikkatli ve kontrollu daha süpheci davranmam gerekiyo.
Canım hatırlıyorum seni. Kasım Anneleri grubundaydın değil mi? Her zaman daha kötüsünü düşünerek avut kendini. Ve inan eğer bir problem olmasaydı bebekte yaşardı zaten. Çünkü vücut bu haftalarda sağlıklı olmayan bebeği atıyor, reddediyor. Bizleri düşün, kimimiz kucağına almaya günler kala kaybetti meleğini, kimimiz ise doğduktan sonra. İnan böylesi çok daha acı, çok daha zor. Bazen dayanamayıp madem alacaktın Rabbim keşke daha erken alsaydın evladımı benden diyorum. Onun hareketlerini hissetmek, onun hareketlerini görmek ve sen onunla konuşurken sana tepki vermesi o kadar çok bağlıyor ki insanı ona. Ben 7.aya kadar hep kaybedeceğim korkusuyla yaşamıştım hiç bir problem olmamasına rağmen. 28.haftayı atlattık kendi kendime "tamam oğlum çok şükür artık riskli zamanı atlattık, doğsan da artık bir şekilde yaşarsın Rabbimin izniyle" demiştim. O zamana kadar da hiç bir şey almamıştım oğluma... Ama bu şekilde ansızın kalbinin duracağını hiç düşünemedim, hiç aklıma gelmedi... Her şeyini tamamladığım gün kaybettim oğlumu. Sadece şekerleri ve sabunları eksikti Pazartesi günü onları seçip, sipariş vermiştim ve o gece kaybetmişim meleğimi. Odası ve tüm eşyaları hazırken kaybetmek... O kadar hayal kurarken kaybetmek... Kucağına almana günler kala kaybetmek...
Doktora gittin mi canım bende senin Dediğin gibi düşürdüm. Doktor yinede kürtaj yapmıştı. Kalan Parçalar için. Ihmal etmeİki buçuk aylık olması gerekirken bir buçuk aylikta kaldı dün çok feci bir sanciyla düşürdüm. Dort beş saat sancı çektim altı yedi parça koca koca düştü içim bitti. Artık hamile kalmaya bile korkuyorum. Düşünemiyorum
Doktora gittin mi canım bende senin Dediğin gibi düşürdüm. Doktor yinede kürtaj yapmıştı. Kalan Parçalar için. Ihmal etme
Rabbim yardımcısı olsun aynı acıları yaşamasın tekrar sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat olur inşallahİyi geceler kızlar. H hayalimbenim dün gece sancısı olduğu için hastaneye yattı durdurulamayınca Sezaryana almışlar ve 34. Haftada bebeğini dünyaya getirdi. Tedbir amaçlı bebeği küveze alındı. Kk nın şifresini unuttuğu için buraya girip size haber verememiş. Selamlarımı iletti tüm melek annelerinden oğlu için dua bekliyor. İnşallah ikisi de hayırlısıyla çıkar hastaneden.
İyi geceler kızlar. H hayalimbenim dün gece sancısı olduğu için hastaneye yattı durdurulamayınca Sezaryana almışlar ve 34. Haftada bebeğini dünyaya getirdi. Tedbir amaçlı bebeği küveze alındı. Kk nın şifresini unuttuğu için buraya girip size haber verememiş. Selamlarımı iletti tüm melek annelerinden oğlu için dua bekliyor. İnşallah ikisi de hayırlısıyla çıkar hastaneden.
Güçlü durmaya çalışıyorum canım tam toparlandim dedigim anda bakiyorum en bastayim yine dagilmisim darmadağın olmuşum.Kendimi hep sıktım aglamamk icin hep durdurdum belki de ondan byle doluyorum tasiyrm..Bgn dua ederken birden aglamaya başladım hickira hickira kendimi tutamadım nefes alamadim fenalastim ztn dua ediyrdm Rabbim yardim etti şimdi şükür iyiyim...
Haklısın canm,oglumun odasina grmek,beni uzmekten baska bsy sağlamıyor ama sanki odasnda onu bulucakmsm gbi ariyorum elimde olmadan hala inanamiyrm yokluguna..Alsmaya çalışıcam artik yokluguyla yaşamaya..
cok zor hepimizin yaşadıkları Rabbim yardim etsin yaralarimizi sarsin ins..belki de şer gördüğümüz hayrdr biz bilemeyiz ki Rabbim bilir..Artk ins aglamycm bende bebegimin uzulmesini asla istemem hep mutlu olsun isterim.
Rabbim bizi odullendirdi evet biz hepimiz ozeliz bende byle dusunuyorum canim ins bu sabrimizin mükafatını gorucez bizde ins mutlu olucaz...Rabbim hepimize yaralarimizi saricak evlatlar gondersin(amin)
Suan calismiyrm cnm evdeyim surekli disariya atiyorum kendimi evde duramiyorm aslinda kpss snvina gricem cok az kaldi ama hic calisamiyrm kafam almiyor
bunu okuyumca aklıma geldi yazmak istedim..Benim oğlumu görenlerde hep aynı şeyi söylediler allah kendi için yaratmış elma gibi yanaklar minnacık burun ağzını görsen sanki yoktu fındık gibi allahım kurban olurum onu yaratıp 5 günde olsa kucağıma alıp sevdirene şükür ki anne olduk kısa sa olsa ahirette doyarız inşallah doğumhanede yakışıklı ya bak diye gülüyorlar dı
allahım hastaneden sağ salim çikmayı nasip etsin inş.. bi an kavuşur oğluna..amin..İyi geceler kızlar. H hayalimbenim dün gece sancısı olduğu için hastaneye yattı durdurulamayınca Sezaryana almışlar ve 34. Haftada bebeğini dünyaya getirdi. Tedbir amaçlı bebeği küveze alındı. Kk nın şifresini unuttuğu için buraya girip size haber verememiş. Selamlarımı iletti tüm melek annelerinden oğlu için dua bekliyor. İnşallah ikisi de hayırlısıyla çıkar hastaneden.
Teşekkür ederiz biz gayet iyiyiz düşük doğum kilolu doğmuştu benim minnoş toparladı baya ele avuca geliyor artık:)Amin canım, inşallah. Bol bol dua edelim. Rabbim aynı acıyla sınamasın hiç birimizi. Demek kuzucuğu dayanamamış bir an önce annesine kavuşmak istemiş :) Korkmasın 34.haftaya kadar, bir şekilde yaşar Rabbimin izniyle. Allah'ım sağlıkla kucaklarına alıp, hastaneden bir an önce çıkmalarını nasip etsin.
Siz nasılsınız canım? Ufaklık büyümüştür :)
Canım eskiden zeynep kamil hastanesinde çalışıyordu şimdi tam gün yasası nedeniyle ayrılmış galiba profesör Dr zeki Şahinoğlu ayrıntılı USG ve riskli gebelik alanında bir numaradır ben 7 yıl önce orda çalışıyordum ordan biliyorum bak istersen netten ben istanbulda olsam hiç düşünmeden giderimkızlar istanbul anadolu yakasında tavssiye edebileceğiniz bir perinatolog var mı ?
Rabbim sağlıkli sıhhatli sekilde hastaneden bebegiyle cikmayi nasip etsin insallah.İyi geceler kızlar. H hayalimbenim dün gece sancısı olduğu için hastaneye yattı durdurulamayınca Sezaryana almışlar ve 34. Haftada bebeğini dünyaya getirdi. Tedbir amaçlı bebeği küveze alındı. Kk nın şifresini unuttuğu için buraya girip size haber verememiş. Selamlarımı iletti tüm melek annelerinden oğlu için dua bekliyor. İnşallah ikisi de hayırlısıyla çıkar hastaneden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?