- 25 Nisan 2016
- 543
- 457
- 53
- 41
Canım sen normal doğum yapmıştın değilmi ondan hemen istiyorsun aslında bende hem istiyorum hem istemiyorum folik asit bende vinilac diye bi vitamin var doktorum vermişti hamileyken de içiyord um kontrole de gidince devam et edi hemen bebek yap dedi ben sezeryan lıyım ya kafam karışık doktorum yaptığım işi ben biliyorum dedi hamile kal gel de hayırlısı ne ise o olur inşallah ben çok pimpirikliydim herşeye dikkat eder herşeyi yemez bebeğe yararlı mı yaramaz mı incelerdim Rabbim ne dedi ben verir ben alırım sen ne yaparsan yap dedi bundan sonra hiç kafaya takmayacsm (başarabilirsem) sonuçta Suriyeli Mülteciler çamurda doğuruyor ama hiç bişey olmuyor allah büyük işte sahip çıkıyor biz paraları saçıyoruz sonuç ortada sonuç şu ki (kün fe yükün ) ol derse olur Rabbim sonumuzu iyi etsin@bengisu022 canım ne güzel yazmışsın. Bende 14 martta kaybettim bebeğimi. Kendime söz verdim kırkım çıktıktan sonra kendimi toparlamak için. Öylede yapmaya çalıştım en azından çalışıyorum. Gördüm ki kimse ama kimse anlamıyor bizleri. Insanlar yeri geliyor Kırıcı bile olabiliyorlar . Güçlü Olmayı,görünmeyi severim. Rabbim kimseye kaldıramayacağı Acılar vermesin. Dün 46. Günümde ilk adetimi oldum. Çok şükür herşey normale Dönüyor. Inşallah Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip edecek yine. Gittim saçlarımı kestirdim geçen hafta Kaş bıyık vs derken parladım resmen. Havada çok güzeldi açık havada bişeyler yiyip içtik. Yeni sezon alışverişi filan bişeyler aldım. Eşimin de çok hoşuna gitti. Oda çok üzüldü etkilendi. Herşey eski günlerdeki gibi olmaya başladı. Ama meleğim hep bizimle. Nerdeyse hergün onu ANIYORUZ.artık çok fazla ağlamıyorum. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Yeni bebek planları konuşmaya başladık. Folik asit kullanmaya başladım. Herşey en baştan. Doğumdan kalan beş kilo bi fazlam var onları vermeye çalışıyorum. Hem bedenimi hem ruhumu yeni bebeğe hazırlamaya çalışıyorm. Bol bol dua ediyorum. Hepimiz için. Bebeğimi kaybetmeden önce bunu bilmezdim. Ama dualarımda başkalarına da yer verebiliyorum çok şükür. Hakkımızda Hayırlısı olsun hepimizin.
Normal doğum Yaptım canım. Benim doktorumda çok pimpirikliydi. Hiçbir şeyi riske atmaz. Ona okadar çok güvendim ki şimdi durup düşününce eşi yaşlı bebeği sezeryan için 40. Haftaya kadar neden bekletti hiç anlamıyorum. Dediğin gibi O, ol derse olur. Bana 1 yıl dedi . Daha erken risklimi olur deyince 6 ay dedi. Çevremde yaşayanlar var bebek kaybı beklememişler gayet sağlıklı çocukları var. Ve açıkcası sizin doktorunuzun sezeryan için bile bi süre vermemesi beni daha da cesaretlendirdi.3. Adetimi bekliycem sonrası Allah Kerim. Öncesinde de pıhtılaşma vs testleri yaptırmak istiyorum. Hayırlısı olsun artık.Canım sen normal doğum yapmıştın değilmi ondan hemen istiyorsun aslında bende hem istiyorum hem istemiyorum folik asit bende vinilac diye bi vitamin var doktorum vermişti hamileyken de içiyord um kontrole de gidince devam et edi hemen bebek yap dedi ben sezeryan lıyım ya kafam karışık doktorum yaptığım işi ben biliyorum dedi hamile kal gel de hayırlısı ne ise o olur inşallah ben çok pimpirikliydim herşeye dikkat eder herşeyi yemez bebeğe yararlı mı yaramaz mı incelerdim Rabbim ne dedi ben verir ben alırım sen ne yaparsan yap dedi bundan sonra hiç kafaya takmayacsm (başarabilirsem) sonuçta Suriyeli Mülteciler çamurda doğuruyor ama hiç bişey olmuyor allah büyük işte sahip çıkıyor biz paraları saçıyoruz sonuç ortada sonuç şu ki (kün fe yükün ) ol derse olur Rabbim sonumuzu iyi etsin
Bazen diyorum ki.ben bu bebeği ögrendigimde 1 aylktı.karnmda oldugunu bildigim süre 8aydı.ama bu 8 ayda öyle bi alıştm ve o kadar cok sevdim ki.Rabbimim emanetiydi verdi geri aldı.kızımın gelisi de gidişi de beklenmedik oldu.Hayat veren can veren Allah.9ay bebegimin kalbi atyrdu karnmda takdir etseydi 9 saat daha yasardi o gün normal dogum yapar kizimi alr evime dönerdim.ama Rabbim bunu takdir etmis.biz hep hayırlısini istedik.hayırlı olam buymuş.*ayette diyo ya şer bildiklerinizin altnda hayır vardr.bunun da muhakkak bi hayrı vardr.Rabbim bizden aldı ama sabredin size hem bu tarafta hem diger tarafta sabrnzn karşılığını verecem diyo.gecmis olsuna ablam yanıma gelmisti memleketten cocuklarini da evde bırakmıştı.baktm ona hic dövünüp aglamiyo çocuklarımdan ayri kaldm diye.ben de dedim ki biz zaten eninde sonunda ölecegiz.kızım da memleketine gitti sayılır ama benden erken gitti ve beni bekliyecek orda ve eninde sonunda ben de gidecem yanına.ve kızıma orda cok cok iyi bakılıyor.benim ona karşı sevgim merhametim bu kadarsa Rabbimin merhametiyle bütün annelerin methameti kıyaslansa denizde damladr.yaşasaydı engeli olsaydı hergün gözümün önünde acı cekseydi daha zor olurdu.ya da diyorum evladı kaybolan kacirilan anneler var.kayıp ölümden daha zor.ben bebegim icin elimden geleni yaptım kontrollerimi aksatmadm yememe icmeme dikkat ettim duami her zaman yaptm.sonuç bu ama vicdanm rahat.ben gercekten 9 ay emanetime iyi baktm ama ömrü bu kadarmış.Rabbim takdir etse yine verir daha güzelini daha hayırlısını verir.hem bebek sevmek o kadar güzel bi duygu ki Rabbim bize sonsuza kadar bu duyguyu yaşatacak.cennette dogma olayi olmadigi icin bizim bebeklerimiz cennet cocugu cennet kusu olacak.iste bugün bizi anlamayıp teselli vermeyi beceremeyen anneler bizi orda kıskanacaklar ve keske bizim evlatlarmz da bebekken ölseydi diyecekler.inanın cok zor hatta cok cok zor ama ins.mükafatı da o kadar fazla olacak.diyorum kızım yanmda degil ama yine de anne oldum benim bi evladm var.ve yine de diyorum şükür rahmim yerinde duruyo ve tekrardan hamile olma umudum var.esim diyo üzülme farzet ki biz 4 yıl önce degil de simdi evlendik.üstelik evlat sahibi olma ihtimalimizle.sonucta hala bekar arkadaşlarmz da var.neyse çok konustum sanrm.Rabbim hepimizin gönlüne ferahlık versin ve bizi korkularımzdan emin eylesin
Ah ahh ahh dagldm yine.. ben artik ben degilim ben iyi degilim yuregim paramparca oglumun ultr.fotosuna baktim dagldm yine..nefes bile alamıyorum aglamaktan bilincimi kaybetmekten korkuyorum bu acı hic gecmiycek hic..oğlumu cok özlüyorum cok..hayallerim yarim kaldi hayallerim oglumla cok guzeldi ama olmadı Rabbim yardim et yardim et ayağa kalkmama yardm et...
Odasi bomboş her odaya girdigimde dagiliyorum yorgunum bitkinim cok yoruldumm Rabbim yardm etsin..
Evladini yeni kaybetmis melek annelerine de bassagligi diliyorum Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.
Hepimize tez vakitte yaralarimizi saracak saglikli mis kokulu evlatlar nasip etsin bu dunyada da evlat sevgisi yasayalim insallah..
Inan bana bu anlattıklarının hepsi benim yaşadıklarım.bir dakika bırakmadım hastanede bekledim bnde saatlerce. Sapasağlam bebeği götürdük gözlerime baka baka öldü dediler. Inanamadım şoka girdim. Hatta dedim ki mama verirken Boğazı'na mı kaçırdınız lütfen söyleyin kızmıycam ,belki ölmemiştir yaşıyordur siz bir daha bakın hatta ben kucağıma alayım kendine gelir benim toprak ım ..... Unutmak mümkün mü her dakikam her saniyem oğlumla dolu. Beni rapordan haberdar ederseniz çok sevinirim. Allah sabrımızı arttırsınBenim bebeğime de ani beşik ölümü sendromu dediler ama biz inanmadık belki mama yerken boğuldu ne bileyim işte aklımıza neler geldi ben ilk gece hastanede bebeğimi sandalye nin üstünde bekledim sabaha kadar hatta diğer bebeklerin anneleri sütü bırakıp gidiyor lardı hatta ben nasıl gidiyorlar acaba diyordum ben görmesemde yanında olurum diyordum belki süt sağ ma odasından sesini duyarım diyordum hatta duyuyordum hemşireye koşup bu ağlayan ömer değilmi diyordum allahım sen yardım et benim bebeğimde 39 hafta da geldi sezeryanla yım bile demedim sabaha kadar sandalyelerde oturdum benim kadın doğ doktorum beni görünce eve gönderdi bu ne hal diye eve gittim bir saat duramadım geri hastaneye döndüm gece drum beni gördü bu sefer sütün kesilir dinlenmezsen dedi bende gece on ikiye kadar durdum yarın taburcu olur diyince eve geldik saat 9 da taburcu yapacaktık 8 de vefat etmiş yavrum hastaneye çağrıldı k apar topar hiç öleceği aklıma gelmiyor da sadece sarılığı tekrar mı yükseldi diye düşünüyorum yarım saatlik hastane yolunu 10 dakka da nasıl gittik bilmiyorum aman allahım kendi doktorum beni bekliyor ama hala aklıma gelmiyor öleceğim işte o an bi söylediler sanki dağlar yarİl dı nasıl anlatayım 6 yıllık özlemim hayalim umutlarım hepsi uçtu gitti yavrum yok inanamadım yalvardım bağırdım çağırdım o acıyı tarif edemem bi cumartesi sevinçten ağlarken diğer cumartesi üzüntüden ağladık Rabbim bidaha göstermesin kimse özellikle bebeğini kaybeden anneler biliyormusun bebeğimi çok özlüyorum hergece farklı bebekler görüyorum ruyamda ama oğlumu göremiyorum benim minik kuzum paşacığım yok
Çok metanetlisiniz maşallah imrenerek okudum yazınızı. Rabbim mukafatinizi bol bol verecektir bundan eminim.. Bende düşük yaparak kaybettim meleğim daha çok küçüktü ama işte alışmış olunca insan dayanamıyor . Allah yardımcıniz olsun...
biliyormusun benimde hep kaybetme korkum vardı 7 ayda tamam artık dedim bu saatten sonra bişey olmaz dedim hatta 32 .haftada doktorum kilosu iyi bu haftalarda doğsa Bile bi sıkıntı olmaz küveze bile girmez dedi ama kader de doğurup kaybetmek varmış birdaha bebek istemem ömerim yeter diyordum allah öyle büyük ki sen plan yaparsın ilahi güç bozar şimdi inşallah sağlıklı uzun ömürlü kaçtane olurda olsun bebekler istiyorum yinede hayırlısı o olsunCanım hatırlıyorum seni. Kasım Anneleri grubundaydın değil mi? Her zaman daha kötüsünü düşünerek avut kendini. Ve inan eğer bir problem olmasaydı bebekte yaşardı zaten. Çünkü vücut bu haftalarda sağlıklı olmayan bebeği atıyor, reddediyor. Bizleri düşün, kimimiz kucağına almaya günler kala kaybetti meleğini, kimimiz ise doğduktan sonra. İnan böylesi çok daha acı, çok daha zor. Bazen dayanamayıp madem alacaktın Rabbim keşke daha erken alsaydın evladımı benden diyorum. Onun hareketlerini hissetmek, onun hareketlerini görmek ve sen onunla konuşurken sana tepki vermesi o kadar çok bağlıyor ki insanı ona. Ben 7.aya kadar hep kaybedeceğim korkusuyla yaşamıştım hiç bir problem olmamasına rağmen. 28.haftayı atlattık kendi kendime "tamam oğlum çok şükür artık riskli zamanı atlattık, doğsan da artık bir şekilde yaşarsın Rabbimin izniyle" demiştim. O zamana kadar da hiç bir şey almamıştım oğluma... Ama bu şekilde ansızın kalbinin duracağını hiç düşünemedim, hiç aklıma gelmedi... Her şeyini tamamladığım gün kaybettim oğlumu. Sadece şekerleri ve sabunları eksikti Pazartesi günü onları seçip, sipariş vermiştim ve o gece kaybetmişim meleğimi. Odası ve tüm eşyaları hazırken kaybetmek... O kadar hayal kurarken kaybetmek... Kucağına almana günler kala kaybetmek...
Ben oğlumun ilk ultrason fotosunu hala cüxdanımda taşıyorum nasılda severdim minnacık noktayı allahım sabır ver seni çok iyi anlıyorumAh ahh ahh dagldm yine.. ben artik ben degilim ben iyi degilim yuregim paramparca oglumun ultr.fotosuna baktim dagldm yine..nefes bile alamıyorum aglamaktan bilincimi kaybetmekten korkuyorum bu acı hic gecmiycek hic..oğlumu cok özlüyorum cok..hayallerim yarim kaldi hayallerim oglumla cok guzeldi ama olmadı Rabbim yardim et yardim et ayağa kalkmama yardm et...
Odasi bomboş her odaya girdigimde dagiliyorum yorgunum bitkinim cok yoruldumm Rabbim yardm etsin..
Evladini yeni kaybetmis melek annelerine de bassagligi diliyorum Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.
Hepimize tez vakitte yaralarimizi saracak saglikli mis kokulu evlatlar nasip etsin bu dunyada da evlat sevgisi yasayalim insallah..
32. Haftadaki kilosunu hatırlıyormusun canım. Benim doktorum da son ana kadar bekletti kilo alsın diye enson 39. Haftada 2460 gr görüyordu ultrasonbiliyormusun benimde hep kaybetme korkum vardı 7 ayda tamam artık dedim bu saatten sonra bişey olmaz dedim hatta 32 .haftada doktorum kilosu iyi bu haftalarda doğsa Bile bi sıkıntı olmaz küveze bile girmez dedi ama kader de doğurup kaybetmek varmış birdaha bebek istemem ömerim yeter diyordum allah öyle büyük ki sen plan yaparsın ilahi güç bozar şimdi inşallah sağlıklı uzun ömürlü kaçtane olurda olsun bebekler istiyorum yinede hayırlısı o olsun
Tabi ki söylerim ama dolaylı yollardan öğrendiğimiz kadarı ile boğulma falan yokmuş sadece alınan parçaların sonucu çıkacak bakalım ne çıkacak sen hangi şehirdesin ne kadar olmuştu oğlunu kaybedeli aynı şeyleri yaşamışız ne ilginç değilmi kader arkadaşı olmuşuz benim karşı komşunun yiğeni de geçen yıl doğum yapmış bebeği ölmüş sağlıklı imiş tam niye öldüğünü bilmiyorum sonra 3 ay sonra hamile kalmış ikizleri olmuş şimdi yaşına girmişler maşşallah birde benim bebeğime nazar değdi biliyorumInan bana bu anlattıklarının hepsi benim yaşadıklarım.bir dakika bırakmadım hastanede bekledim bnde saatlerce. Sapasağlam bebeği götürdük gözlerime baka baka öldü dediler. Inanamadım şoka girdim. Hatta dedim ki mama verirken Boğazı'na mı kaçırdınız lütfen söyleyin kızmıycam ,belki ölmemiştir yaşıyordur siz bir daha bakın hatta ben kucağıma alayım kendine gelir benim toprak ım ..... Unutmak mümkün mü her dakikam her saniyem oğlumla dolu. Beni rapordan haberdar ederseniz çok sevinirim. Allah sabrımızı arttırsın
Benim 32 hafta da 2 kilo 10 gr dı ya kısmet işte benim arkadaşım 27 haftalık doğurmuş 1 kilo 400 gr gibi bişey şimdi bi gör teyzesi ilkokul bire gidiyor kader işte32. Haftadaki kilosunu hatırlıyormusun canım. Benim doktorum da son ana kadar bekletti kilo alsın diye enson 39. Haftada 2460 gr görüyordu ultrason
Benim çatlamıştı Dr um yara izi için countrobileks yanlış yazmış olabilirim jel yazmıştı bende çatlaklar da sürDüm resmen deri değiştirdim ama bi işe yaramadıHamile iken çatlamayan karnım doğumdan sonra çatlamaya başladı lierac kullanıyorum bi işe yaramıyor bende sıvı tüketimime filan da Özen gösteriyorum ama gittikçe fazlalaşmaya başladı bi tavsiyesi olan var mi
Şuan kırmızı benimkiler sen kullandığında da kırmızımıydı beyazlayınca iyileşmesi zor oluyormuşBenim çatlamıştı Dr um yara izi için countrobileks yanlış yazmış olabilirim jel yazmıştı bende çatlaklar da sürDüm resmen deri değiştirdim ama bi işe yaramadı
Ömür vermiş Allah . Dicek başka bişey bulamıyorumBenim 32 hafta da 2 kilo 10 gr dı ya kısmet işte benim arkadaşım 27 haftalık doğurmuş 1 kilo 400 gr gibi bişey şimdi bi gör teyzesi ilkokul bire gidiyor kader işte
Hala kırmızı benim hiç gözüme gelmiyor birde korse kullandın mı ben üçüncü günden itibaren korse taktım doktorum önerdi hiç göbeğim kalmadı 20 kilo almıştım hepsi gitti 2 ayda ben zaten çok da zayıf değildimŞuan kırmızı benimkiler sen kullandığında da kırmızımıydı beyazlayınca iyileşmesi zor oluyormuş
biliyormusun benimde hep kaybetme korkum vardı 7 ayda tamam artık dedim bu saatten sonra bişey olmaz dedim hatta 32 .haftada doktorum kilosu iyi bu haftalarda doğsa Bile bi sıkıntı olmaz küveze bile girmez dedi ama kader de doğurup kaybetmek varmış birdaha bebek istemem ömerim yeter diyordum allah öyle büyük ki sen plan yaparsın ilahi güç bozar şimdi inşallah sağlıklı uzun ömürlü kaçtane olurda olsun bebekler istiyorum yinede hayırlısı o olsun
Kasım'da kaybettim ben bebeğimi. 5ay bitti.aynı acı aynı olay çok etkilendim okuduğumdan beri . Insallah Allah en yakın zamanda sana bana ve tüm melek annelerine sağlıklı hayırlı Ömürlü evlatlar nasip etsin .Tabi ki söylerim ama dolaylı yollardan öğrendiğimiz kadarı ile boğulma falan yokmuş sadece alınan parçaların sonucu çıkacak bakalım ne çıkacak sen hangi şehirdesin ne kadar olmuştu oğlunu kaybedeli aynı şeyleri yaşamışız ne ilginç değilmi kader arkadaşı olmuşuz benim karşı komşunun yiğeni de geçen yıl doğum yapmış bebeği ölmüş sağlıklı imiş tam niye öldüğünü bilmiyorum sonra 3 ay sonra hamile kalmış ikizleri olmuş şimdi yaşına girmişler maşşallah birde benim bebeğime nazar değdi biliyorum
Yaa hiç kullanmadım çok fazla kalmadı ama biraz var. Ilk hafta sarıyım dedim. Rahim kasılmalarım çok oluyordu 46. Gün hala daha kasılmalarım oluyo hissediyorum. Bu normal mi acaba . Bide süt gelmesin diye göğüslerimi sarmamı söledi doktor. 13 gün boyunca sütüm aktı. Dayanamadım her tarafım Sarık. Bide zaten yaşadıklarım ile hiçbirşeyi gözüm görmedi umursamadan pek.Hala kırmızı benim hiç gözüme gelmiyor birde korse kullandın mı ben üçüncü günden itibaren korse taktım doktorum önerdi hiç göbeğim kalmadı 20 kilo almıştım hepsi gitti 2 ayda ben zaten çok da zayıf değildim
Aaa nasıl ya sarmak mı kalmış benim doktorum hemen ilaç verdi 3 gün aktı sonra kesildi biliyormusun sütüm gelmeyin ce çok ağlamıştım hatta öyle dua ettim ki sütüm gelsin sular seller gibi Aksın oğlumu doyurayım diye şükür ki oğlumu 3 günde olsa besleye bildim sonrasında sütüm öyle aktı ki duan kabul olmuş ama oğlum yoktu sütüm aktı ben ağladım o aktı ben ağladım beni gören herkes ağladıYaa hiç kullanmadım çok fazla kalmadı ama biraz var. Ilk hafta sarıyım dedim. Rahim kasılmalarım çok oluyordu 46. Gün hala daha kasılmalarım oluyo hissediyorum. Bu normal mi acaba . Bide süt gelmesin diye göğüslerimi sarmamı söledi doktor. 13 gün boyunca sütüm aktı. Dayanamadım her tarafım Sarık. Bide zaten yaşadıklarım ile hiçbirşeyi gözüm görmedi umursamadan pek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?