Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Canım sen normal doğum yapmıştın değilmi ondan hemen istiyorsun aslında bende hem istiyorum hem istemiyorum folik asit bende vinilac diye bi vitamin var doktorum vermişti hamileyken de içiyord um kontrole de gidince devam et edi hemen bebek yap dedi ben sezeryan lıyım ya kafam karışık doktorum yaptığım işi ben biliyorum dedi hamile kal gel de hayırlısı ne ise o olur inşallah ben çok pimpirikliydim herşeye dikkat eder herşeyi yemez bebeğe yararlı mı yaramaz mı incelerdim Rabbim ne dedi ben verir ben alırım sen ne yaparsan yap dedi bundan sonra hiç kafaya takmayacsm (başarabilirsem) sonuçta Suriyeli Mülteciler çamurda doğuruyor ama hiç bişey olmuyor allah büyük işte sahip çıkıyor biz paraları saçıyoruz sonuç ortada sonuç şu ki (kün fe yükün ) ol derse olur Rabbim sonumuzu iyi etsin

Normal doğum Yaptım canım. Benim doktorumda çok pimpirikliydi. Hiçbir şeyi riske atmaz. Ona okadar çok güvendim ki şimdi durup düşününce eşi yaşlı bebeği sezeryan için 40. Haftaya kadar neden bekletti hiç anlamıyorum. Dediğin gibi O, ol derse olur. Bana 1 yıl dedi . Daha erken risklimi olur deyince 6 ay dedi. Çevremde yaşayanlar var bebek kaybı beklememişler gayet sağlıklı çocukları var. Ve açıkcası sizin doktorunuzun sezeryan için bile bi süre vermemesi beni daha da cesaretlendirdi.3. Adetimi bekliycem sonrası Allah Kerim. Öncesinde de pıhtılaşma vs testleri yaptırmak istiyorum. Hayırlısı olsun artık.

Canım yazını okurken dedim aynı şeyleri düşünüyoruz. İnsan başka türlü ayakta duramıyor ki... İnsan başka türlü avutamıyor kendini. Çok şükür en azından biz sağlıklıyız ve tekrar bebek sahibi olabileceğiz Rabbimin izniyle. Yalnız canım sen kesinlikle pıhtılaşma tahlillerini yaptır. Çünkü burada bir arkadaş vardı o da dekolmandan dolayı kaybetmişti bebeğini pıhtılaşma çıkmış onda. Bebek gebeliğin son zamanlarında yeteri kadar beslenemediği zaman eş artık doğum zamanı geldi deyip ayrılabiliyormuş. Genetik pıhtılaşma tahlillerini yaptır ve ondan sonra yeniden başla bebek düşünmeye. Rabbim hepimize sabır versin...

Canım ayakta durmaya çalış ve bence psikolojik destek de al. Eğer bebeğin odasına girmek seni üzüyorsa kapısını kapat ve asla girme. Ben hala giremiyorum oğlumun odasına kardeşi için hazırlarken odayı nasıl dayanacağım bilmiyorum. Şimdiden bunları düşünüyorum ve kalbim sıkışıyor. Yaşadıklarımız kolay değil hem de hiç değil. Daraldığın zaman Rabbim bana sabır ver diye dua et. Ben ağlama krizlerimde bir taraftan ağlayıp bir taraftan da Rabbim sabır ver bana diye dua ederdim ve bir süre sonra geçerdi ağlama krizim. O emin ol çok iyi bir yerde annesi. Ve şöyle düşün sen ağladıkça ve sen üzüldükçe o da mutlu olamıyor. Onun üzülmesini ister misin annesi? Ben dayanamayıp her ağladığımda aklıma bunu getiriyorum ve sonra "tamam oğlum ağlamıyorum, bak sildim göz yaşlarımı, üzülme sen" deyip siliyorum göz yaşlarımı. Unutma Rabbim bizi kahretmedi, farkında değiliz ama aslında ödüllendirdi. Belki bebeğimize hamileyken yaptığımız küçük bir iyilik O'nun çok hoşuna gitti ve bizi bu şekilde ödüllendirdi. Bilemeyiz ki canım... Düşünsene biz bir anne olarak evlatlarımızı ne kadar çok seviyoruz sence bizi yaratan Rabbim bizi üzmeye, bizi kahretmeye kıyar mı? Onun merhameti hepimizden çok çok daha fazla. İçini ferah tutmaya çalış canım. Aklını başka şeylerle oyala. Çalışmıyorsan eğer spora yazıl, spora git. Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı hobi kursları var, onlara katıl. Evde insan kafayı yiyiyor çünkü. Ben bu yüzden doğum iznimin sadece bir ayını kullanmıştım, sonra hemen işe başladım aklım dağılsın diye...

Inan bana bu anlattıklarının hepsi benim yaşadıklarım.bir dakika bırakmadım hastanede bekledim bnde saatlerce. Sapasağlam bebeği götürdük gözlerime baka baka öldü dediler. Inanamadım şoka girdim. Hatta dedim ki mama verirken Boğazı'na mı kaçırdınız lütfen söyleyin kızmıycam ,belki ölmemiştir yaşıyordur siz bir daha bakın hatta ben kucağıma alayım kendine gelir benim toprak ım ..... Unutmak mümkün mü her dakikam her saniyem oğlumla dolu. Beni rapordan haberdar ederseniz çok sevinirim. Allah sabrımızı arttırsın

Canım hatırlıyorum seni. Kasım Anneleri grubundaydın değil mi? Her zaman daha kötüsünü düşünerek avut kendini. Ve inan eğer bir problem olmasaydı bebekte yaşardı zaten. Çünkü vücut bu haftalarda sağlıklı olmayan bebeği atıyor, reddediyor. Bizleri düşün, kimimiz kucağına almaya günler kala kaybetti meleğini, kimimiz ise doğduktan sonra. İnan böylesi çok daha acı, çok daha zor. Bazen dayanamayıp madem alacaktın Rabbim keşke daha erken alsaydın evladımı benden diyorum. Onun hareketlerini hissetmek, onun hareketlerini görmek ve sen onunla konuşurken sana tepki vermesi o kadar çok bağlıyor ki insanı ona. Ben 7.aya kadar hep kaybedeceğim korkusuyla yaşamıştım hiç bir problem olmamasına rağmen. 28.haftayı atlattık kendi kendime "tamam oğlum çok şükür artık riskli zamanı atlattık, doğsan da artık bir şekilde yaşarsın Rabbimin izniyle" demiştim. O zamana kadar da hiç bir şey almamıştım oğluma... Ama bu şekilde ansızın kalbinin duracağını hiç düşünemedim, hiç aklıma gelmedi... Her şeyini tamamladığım gün kaybettim oğlumu. Sadece şekerleri ve sabunları eksikti Pazartesi günü onları seçip, sipariş vermiştim ve o gece kaybetmişim meleğimi. Odası ve tüm eşyaları hazırken kaybetmek... O kadar hayal kurarken kaybetmek... Kucağına almana günler kala kaybetmek...

biliyormusun benimde hep kaybetme korkum vardı 7 ayda tamam artık dedim bu saatten sonra bişey olmaz dedim hatta 32 .haftada doktorum kilosu iyi bu haftalarda doğsa Bile bi sıkıntı olmaz küveze bile girmez dedi ama kader de doğurup kaybetmek varmış birdaha bebek istemem ömerim yeter diyordum allah öyle büyük ki sen plan yaparsın ilahi güç bozar şimdi inşallah sağlıklı uzun ömürlü kaçtane olurda olsun bebekler istiyorum yinede hayırlısı o olsun

Ben oğlumun ilk ultrason fotosunu hala cüxdanımda taşıyorum nasılda severdim minnacık noktayı allahım sabır ver seni çok iyi anlıyorum

32. Haftadaki kilosunu hatırlıyormusun canım. Benim doktorum da son ana kadar bekletti kilo alsın diye enson 39. Haftada 2460 gr görüyordu ultrason

Tabi ki söylerim ama dolaylı yollardan öğrendiğimiz kadarı ile boğulma falan yokmuş sadece alınan parçaların sonucu çıkacak bakalım ne çıkacak sen hangi şehirdesin ne kadar olmuştu oğlunu kaybedeli aynı şeyleri yaşamışız ne ilginç değilmi kader arkadaşı olmuşuz benim karşı komşunun yiğeni de geçen yıl doğum yapmış bebeği ölmüş sağlıklı imiş tam niye öldüğünü bilmiyorum sonra 3 ay sonra hamile kalmış ikizleri olmuş şimdi yaşına girmişler maşşallah birde benim bebeğime nazar değdi biliyorum

Hamile iken çatlamayan karnım doğumdan sonra çatlamaya başladı lierac kullanıyorum bi işe yaramıyor bende sıvı tüketimime filan da Özen gösteriyorum ama gittikçe fazlalaşmaya başladı bi tavsiyesi olan var mi

32. Haftadaki kilosunu hatırlıyormusun canım. Benim doktorum da son ana kadar bekletti kilo alsın diye enson 39. Haftada 2460 gr görüyordu ultrason
Benim 32 hafta da 2 kilo 10 gr dı ya kısmet işte benim arkadaşım 27 haftalık doğurmuş 1 kilo 400 gr gibi bişey şimdi bi gör teyzesi ilkokul bire gidiyor kader işte

Benim çatlamıştı Dr um yara izi için countrobileks yanlış yazmış olabilirim jel yazmıştı bende çatlaklar da sürDüm resmen deri değiştirdim ama bi işe yaramadı

Benim çatlamıştı Dr um yara izi için countrobileks yanlış yazmış olabilirim jel yazmıştı bende çatlaklar da sürDüm resmen deri değiştirdim ama bi işe yaramadı
Şuan kırmızı benimkiler sen kullandığında da kırmızımıydı beyazlayınca iyileşmesi zor oluyormuş

Şuan kırmızı benimkiler sen kullandığında da kırmızımıydı beyazlayınca iyileşmesi zor oluyormuş
Hala kırmızı benim hiç gözüme gelmiyor birde korse kullandın mı ben üçüncü günden itibaren korse taktım doktorum önerdi hiç göbeğim kalmadı 20 kilo almıştım hepsi gitti 2 ayda ben zaten çok da zayıf değildim

Belki de hissettik anne olarak bebeğimizi kaybedeceğimizi bilemiyorum ki... Ultrasonda her gördüğümde Allah'ım bu güzellik benim mi diye mutluluktan ağlardım. Meğer benim değilmiş ak kuzum. Meğer Rabbim kendi için o kadar özenerek yaratmış... Çok güzeldi ak kuzum çok... Görenler de hep biz bu kadar güzel yeni doğan görmedik dediler hep. Melek çünkü kuzum, melek çirkin olur mu hiç... Yüzünde nur vardı oğlumun. Kucağıma aldım, öptüm, kokladım... Sanki kucağımda hiç bir şey yok gibiydi, o kadar hafifti ki... Günahsız, sabi ağır olur mu hiç... Bembeyaz teni, kiraz gibi kıpkırmızı dudakları vardı kuzumun. Gözleri kocaman badem gibiydi dayıları gibi. O kadar çok istemiştim ki gözleri dayılarının ki gibi olsun diye... Ah, ah... İçim yanıyor düşündükçe...

Kasım'da kaybettim ben bebeğimi. 5ay bitti.aynı acı aynı olay çok etkilendim okuduğumdan beri . Insallah Allah en yakın zamanda sana bana ve tüm melek annelerine sağlıklı hayırlı Ömürlü evlatlar nasip etsin .

Yaa hiç kullanmadım çok fazla kalmadı ama biraz var. Ilk hafta sarıyım dedim. Rahim kasılmalarım çok oluyordu 46. Gün hala daha kasılmalarım oluyo hissediyorum. Bu normal mi acaba . Bide süt gelmesin diye göğüslerimi sarmamı söledi doktor. 13 gün boyunca sütüm aktı. Dayanamadım her tarafım Sarık. Bide zaten yaşadıklarım ile hiçbirşeyi gözüm görmedi umursamadan pek.

Aaa nasıl ya sarmak mı kalmış benim doktorum hemen ilaç verdi 3 gün aktı sonra kesildi biliyormusun sütüm gelmeyin ce çok ağlamıştım hatta öyle dua ettim ki sütüm gelsin sular seller gibi Aksın oğlumu doyurayım diye şükür ki oğlumu 3 günde olsa besleye bildim sonrasında sütüm öyle aktı ki duan kabul olmuş ama oğlum yoktu sütüm aktı ben ağladım o aktı ben ağladım beni gören herkes ağladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…