• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suni sancı ile vajinal doğum mu yoksa sezeryan mı?

Yaa aslında çok güzel anlatmışsınız ama niyeyse bende korkudan başka bişey uyandırmıyor o kesilme düşünsesi, 🙈 allahım bende umarım sağlıkla atlatırım doğumu zaten daha var benim 3 ayım var neredeyse ama şimdiden panik oluşmaya başladı bile :) birazda sezeryan durumu doktorun eliyle alakalı sanırım sizin gerçekten çok kısa sürmüş ne güzel atlatmışsınız, normal doğum neden olmadı peki doktorunuzla nasıl sezeryana karar verdiniz
Ben hamileliğimi öğrendiğim ilk andan itibaren normal istedim sezeryandan hep korktum ve insanlar kendi rızalarıyla nasıl sezeryan oabiliyor diye hayret ediyordum :) ama gerçekten korkma bak. 3 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Eğer sezeryan olman gerekirse onun da zor olmadığına şimdiden kendini alıştır :)

Bende ayni durumdan ayni zamanda dogurdum. Doktorum istersen suni sanci deneyelim ama tavsiye etmem hem tansiyon icin riskli ikiniz adinada hemde suni sanci bebekte sonradna komplikasyonlara sebep olabiliyor dedi. Sezeryani sectim. 1 Hafta zordu sonra toparlandim.

Evet aslında normal doğumda da yırtıklar, kesikler olabiliyor. Bir arkadaşım normal doğurup kazayla ikinciye hamile kaldığında günlerce ağlamıştı ben bunu nasıl doğuracağım diye. Onun kaslarında yırtılma olmuştu aylarca oturamamıştı çok büyük sıkıntılar çekmişti. Sezeryanda beni tedirgin eden şey o an kesildiğimi bilmek i. Anksiyetem tutacak diye korkuyorum ama sanırım öyle bir durumda sakinleştirici veriyorlardır.
20 lik dis ameliyatimdan cok daha kolaydi sezeryan. Dinlenebilirseniz oyle agrisida yok. Gunde 1 igne hakkiniz var oluyorsunuz mis rahat agri sizi kalmiyor 24 saat. Ben birde yansimadan.izlemistim ameliyatimi doktorum izin vermisti. Cok zevkliydi. Kasmayin. O anlara sahit olmakta cok guzel.

Back
X